eustratios1975 21 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 21 Ιανουαρίου 2015 παιδια ειμαι καινουριος στο χομπι του ενυδρειου και θα ηθελα την βοηθεια σας εχω ενα ενυδρειο 200λ και εχω μεσα 3χρυσοψαρα(δεν ξερω φυλλο) 1 τιγρακι 1 γλυφτη 4 μικρουλια κιτρινα δεν θυμαμε ονομα και 2 θυληκα και ενα αρσενικο απο ενα ειδος που μου τα χαρισανε θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο ειναι πολλα η μπορω να βαλω κατι ακομα? εθχαριστω και καλως σας βρηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Καλως ηρθες φιλε μου. Εκτος οτι ειναι πολλα τα ψαρια που εχεις βαλει,ειναι και ασυμβατα μεταξυ τους. Τα χρυσοψαρα ειναι κρυου νερου,ενω τα αλλα τροπικα.Καποια απο αυτα πρεπει να φυγουν δυστυχος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eustratios1975 21 Ιανουαρίου 2015 Author #3 Share 21 Ιανουαρίου 2015 ποσα χρειαζονται για ενα ενυδρειο 200λ α τον θερμοστατη τον εχω25-26c και τα χρυσοψαρα απο οτι εχω διαβασει αντεχουν και ζευγαρωνουν σε ζεστα νερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #4 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Φιλε μου,τα χρυσοψαρα δεν πανε με τα αλλα ψαρια που εχεις,μπαινουν μονα τους. Τα αλλα ψαρια που εχεις,θελουν διαφορετικες συνθικες απο τα χρυσοψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 22 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 22 Ιανουαρίου 2015 Καλως ηρθες φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 22 Ιανουαρίου 2015 #6 Share 22 Ιανουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 22 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 22 Ιανουαρίου 2015 Καλως ηρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnwstosd 22 Ιανουαρίου 2015 #8 Share 22 Ιανουαρίου 2015 καλώς ήλθες φίλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Ιανουαρίου 2015 #9 Share 22 Ιανουαρίου 2015 ποσα χρειαζονται για ενα ενυδρειο 200λ α τον θερμοστατη τον εχω25-26c και τα χρυσοψαρα απο οτι εχω διαβασει αντεχουν και ζευγαρωνουν σε ζεστα νερα Γεια σου και καλώς ήρθες! Τί είδους χρυσόψαρα έχεις; Τα κοινά με την μονή ουρά ή τα φάνσυ που είναι στρουμπουλα ή με φανταχτερες ουρες; Ανάλογα με το είδος των χρυσόψαρων που έχεις, ίσως τα 200 λίτρα να είναι μόνο για αυτά. Οπότε θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα κρατήσεις τα χρυσόψαρα ή τα άλλα. Τα χρυσόψαρα, αν και είναι κρύου νερού, αντέχουν και σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και σε λίγο πιο υψηλές. Πρόσεξε όμως, αντέχουν, όχι ζούνε. Εσένα σε ενδιαφέρει απλά να αντέξουν για όσο πάρει και να πεθάνουν (έχε υπόψη ότι ζούνε για 20 και βάλε χρόνια) ή να ζούνε καλά; Το ότι ζευγαρώνουν όταν ανέβει η θερμοκρασία είναι άληθεια, αλλά άλλο αυτό και άλλο να τα έχεις μόνιμα στα όριά τους. Το ιδανικό είναι να τα έχουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος η οποία θα αλλάζει ανάλογα με τις εποχές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eustratios1975 22 Ιανουαρίου 2015 Author #10 Share 22 Ιανουαρίου 2015 αμα θελω να επιρεασω τον χρονο στα χρυσοψαρα και να τα ξεγελασω πρεπει να εχω θερμοστατη χαμηλα 20-21c ? η να τα αφησω στην φυση για να δω ζευγαρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 22 Ιανουαρίου 2015 Να τα ξεγελασεις και να επιρεασεις τον χρονο δεν νομιζω οτι μπορεις να το κανεις,ασε που πρεπει να βγει και ζευγαρι.Ασε τη φυση να κανει την δουλεια της. Ομως,καταρχην θα πρεπει να αποφασισεις με ποια ψαρια θα ασχοληθεις,με τα χρυσοψαρα η με τα τροπικα?Οτι αποφασισεις,θα πρεπει να διαξεις τα υπολοιπα.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Ιανουαρίου 2015 #12 Share 22 Ιανουαρίου 2015 αμα θελω να επιρεασω τον χρονο στα χρυσοψαρα και να τα ξεγελασω πρεπει να εχω θερμοστατη χαμηλα 20-21c ? η να τα αφησω στην φυση για να δω ζευγαρωμα? Άμα θέλεις να δεις ζευγάρωμα στα χρυσόψαρα θα πρέπει πρώτα να φροντίσεις να έχεις τις σωστές συνθήκες. Τα χρυσόψαρα δε ζευγαρώνουν απλά με το να ανεβάσουμε την θερμοκρασία. Εμένα τα δικά μου ήδη άρχισαν το κυνηγητό με 18-19 βαθμούς (θερμοκρασία περιβάλλοντος). Το ενυδρείο των 200 λίτρων θα πρέπει να έχει μόνο τα χρυσόψαρα μέσα και καλή φίλτρανση γιατί: 1. λερώνουν πολύ 2. παθαίνουν νανισμό 3. θέλουν χώρο για να κολυμπάνε 4. μαζί με τα άλλα ψάρια μπορεί να έχεις πρόβλημα στη βιολογία σου, έχεις πάρει μετρήσεις αμμωνίας, νιτρωδών και νιτρικών; Δε μας είπες, τι χρυσόψαρα έχεις; Αν δε ξέρεις, βάλε μια φωτογραφία! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος