chinook 20 Ιανουαρίου 2015 #26 Share 20 Ιανουαρίου 2015 ο safarpn το πιασε!χαχαχα Γενικα ξυλα και τετοια δεν τα βαζουμε ωστε να καλυπτουν μεγαλη επιφανεια του βυθου γιατι μαζευουν απο κατω διαφορα (σκουπιδακια,τροφες ισως,κομματια απο φυτακια κλπ) και στην περιπτωση σου που αντιμετωπιζεις αλγες μολις το μετακινησεις θα τρομαξεις με το τι μουργα θα κρυβει απο κατω! απο φυτα εγω θα κοιταζα οπως σου ειπα και στο αλλο θεμα για καμια rotala rotundifolia, καμια cabomba κλπ ευκολα φυτα με γρηγορη αναπτυξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #27 Share 20 Ιανουαρίου 2015 ο safarpn το πιασε!χαχαχα Γενικα ξυλα και τετοια δεν τα βαζουμε ωστε να καλυπτουν μεγαλη επιφανεια του βυθου γιατι μαζευουν απο κατω διαφορα (σκουπιδακια,τροφες ισως,κομματια απο φυτακια κλπ) και στην περιπτωση σου που αντιμετωπιζεις αλγες μολις το μετακινησεις θα τρομαξεις με το τι μουργα θα κρυβει απο κατω! απο φυτα εγω θα κοιταζα οπως σου ειπα και στο αλλο θεμα για καμια rotala rotundifolia, καμια cabomba κλπ ευκολα φυτα με γρηγορη αναπτυξη! Να κατι που εμαθα και σημερα...Λοιπον εγω από αυριο κανω αλλαγες νερου ανα 5 μερες καθαριζω σφουγγαρι και βαζω ενυδρειακο βαμβακι...επειτα καθαριζω οσο καλυτερα τις αλγες και παραγγελνω τα φυτα...Αλλα δεν μου απαντησατε να βρασω το ξυλο η μονο να το καθαρισω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinook 20 Ιανουαρίου 2015 #28 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Καλα το ανα 5 μερες δεν λεει κατι. Το καθε ποτε θα κανεις αλλαγες θα το δεις απο τις μετρησεις σου. Εγω την γνωμη μου για το ξυλο στην ειπα. καλο θα ειναι να περιμενεις και καποιον απο τους εμπειρους ομως να σου πουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #29 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Εγω το ξύλο θα το έβραζα μια στα γρήγορα έτσι για τη σιγουριά που λέμε αλλα και με ενα καλό πλύσιμο με όσο πιο ζεστό νερο αντέχει το χέρι σου, καλό ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 20 Ιανουαρίου 2015 #30 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Δεν γινεται να βαλω ροζ λαμπα γιατι δεν χωραει(εχει μονο μια υποδοχη)...Ποσο τακτικες δηλαδή???Θα μπορουσες να μου συστησεις κανενα φυτο εκτος από κερατοφυλλο?Εγω σκεφτηκα να παρω το ξυλο να το βρασω να το καθαρισω ώστε να μην ξαναβγεί τοσο γρηγορα η αλγη πανω του...μετα να κανω μια αλλαγη νερου και να βγαλω το πανω πανω χαλικι για να φυγει και από εκεη τριχοειδή αλγη...Τα φυτα Σαπισαν όλα μαζι μες σε μια βδομαδα και εμεινε μονο μια ριζα βαλισνερια... Ευχαριστω Εγώ θα έκανα το κλασικό μία φορά την εβδομάδα αλλά θα έβλεπα και από τις μετρήσεις μου. Αυτή τη στιγμή με νιτρικά 35 και φωτισμό χωρίς φυτά είναι λογικό να έχεις άλγες. Για αντιμετώπιση άλγης με βράσιμο ξύλου δεν έχω ξαναδεί. Βασικά άμα δεν ισορροπήσεις φωτισμό και περίσσεια θρεπτικά βάζοντας φυτά, μειώνοντας ίσως τον φωτισμό (πόσες ώρες τον έχεις; ) η άλγη είναι λογικό να ξαναβγαίνει. Γρήγορης ανάπτυξης εκτός από την καμπόμπα είναι η υγροφίλια (αλλά γίνεται τεράστια, είναι χωροκατακτητική) η εγκέρια ντένσα, δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Τωρα που ανεφερες το τζαμι...Αν το καθαριζω με σφουγγαρι δεν βγενει η αλγη διοτι είναι σαν να εχει αλατα..Η καρτα τι είναι?Αυτο με την οδοντοβουρτσα το εκανα πριν από κανενα μηνα στο ξυλο και το αποτέλεσμα ηταν να εξαπλωθεί ραγδαια η αλγη πανω του....Μηπων το να το καθαρισω και μετα να το βρασω να είναι καλυτερο?Φυτα δεν μπορω να προμυθευτω λογω της περιοχης που μεν αν ξερεις καμια σελιδα θα χαιρομουν αν μου την εστελνεσ σε πμ για φυτα...Αυτό με το σιφωναρισμα μου ακούγεται λιγο επικυνδινο για τις γαριδες ε? Εγώ έχω μαγνητάκι με λάμα (το βρίσκεις στα καταστήματα) αλλά θέλει προσοχή μην πάρεις κανένα πετραδάκι και χαράξεις το τζάμι. Όπως σου είπε και η Φωτεινή, στη λίστα με τα καταστήματα εδώ στο φόρουμ θα βρεις ποια κάνουν αποστολές στην περιοχή σου. Βασικά μπορείς να ζητήσεις με αγγελία και από άτομα εδώ να σου στείλουν φυτά. Σορρυ που αργησα να απαντησω αλλα εψαχνα το χαρτονι που την αγορασα...Λεει ότι η μια είναι 6500 καλβιν και η άλλη 4500 κελβιν Από όσα γνωρίζω αυτά είναι ΟΚ υπό την προϋπόθεση ότι έχεις φυτά. Χωρίς φυτά δεν έχει ποιος να "φάει" τα νιτρικά και το φως εκτός από τις άλγες. Τελικά έχεις δύο λάμπες; Όταν ειχα την μπλε ειχα μονο πανω στην μοςς αλλα τωρα με την ασπρη εχει εξαπλωθεί και στον βυθο και στο ξυλο Δεν φταίει ντε και καλά η αλλαγή από μπλε σε άσπρη. Κατά τη γνώμη μου (και με τη μικρή μου εμπειρία) το ότι σάπισαν τα φυτά έδωσε χώρο στην άλγη να αναπτυχθεί. Να κατι που εμαθα και σημερα...Λοιπον εγω από αυριο κανω αλλαγες νερου ανα 5 μερες καθαριζω σφουγγαρι και βαζω ενυδρειακο βαμβακι...επειτα καθαριζω οσο καλυτερα τις αλγες και παραγγελνω τα φυτα...Αλλα δεν μου απαντησατε να βρασω το ξυλο η μονο να το καθαρισω? Εγώ θα έκανα μία φορά την εβδομάδα αλλαγή και θα έβαζα φυτά. Και μετρήσεις. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - kalliroi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #31 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Εγω το ξύλο θα το έβραζα μια στα γρήγορα έτσι για τη σιγουριά που λέμε αλλα και με ενα καλό πλύσιμο με όσο πιο ζεστό νερο αντέχει το χέρι σου, καλό ειναι.Ωπα, το βράσιμο το είπες για να αντιμετωπίσεις την άλγη; Δε το πρόσεξα, γράψε λάθος. Και να το κάνεις, αν δεν εντοπίσεις την αιτία που δημιουργεί την άλγη, αυτή θα σου ξαναβγεί όσες φορές και αν βράσεις το ξύλο. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinook 20 Ιανουαρίου 2015 #32 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Όπως σου είπε και η Φωτεινή, στη λίστα με τα καταστήματα εδώ στο φόρουμ θα βρεις ποια κάνουν αποστολές στην περιοχή σου. Βασικά μπορείς να ζητήσεις με αγγελία και από άτομα εδώ να σου στείλουν φυτά. εεε...σορρυ κ ολας αλλα chinook εδω... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 20 Ιανουαρίου 2015 #33 Share 20 Ιανουαρίου 2015 εεε...σορρυ κ ολας αλλα chinook εδω... Χαχαχαχαχα! Γελάω μόνη μου! Αμάν! Αχαχαχαχα! Μοιάζουν τα άβατάρ σας! Sorry chinook! (fwtinook ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #34 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Καλα πλάκα κάνετε; Εγω λίγο παραπάνω έχω κάνει παράθεση και απαντάω στον εαυτο μου. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 20 Ιανουαρίου 2015 #35 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Καλα πλάκα κάνετε; Εγω λίγο παραπάνω έχω κάνει παράθεση και απαντάω στον εαυτο μου. Κόντεψα να πεθάνω ...... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 21 Ιανουαρίου 2015 #36 Share 21 Ιανουαρίου 2015 λοιπον κανεις βαρβατη αλλαγη νερου σε τακτα διαστήματα 1 στις 5 οπως σου ειπαν ...παιρνεις μαγνητη για καθαρησμο τζαμιων και βουρτσα για τς γωνιες ... επισης δημιουργείς αναταραξη νερου για οξυγόνωση και αποφυγή επιφανιακης αλγης..και μετα υπομονη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Ιανουαρίου 2015 #37 Share 21 Ιανουαρίου 2015 (edited) Κόντεψα να πεθάνω ......Θα σε ξενερώσω αλλα δεν έγινε αυτο που φαντάζεσαι χαχαχαχα. Απλα αντιλήφθηκα οτι έδωσα λάθος απάντηση, έκανα παράθεση σε αυτη και τη διόρθωσα.....μη μας περάσετε και κουδούνια, όχι τίποτα άλλο! Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #38 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω τιποτα απο τις φωτο γιατι ειναι πολυ μικρες.Αν μπορεις βαλε μεγαλητερες για να δουμε τι αλγες εχεις. Αλλαγες νερου και πιο τακτικες απο 1 καθε 5 μερες. Βαζεις φυτα γρηγορης αναπτυξης. Τα νιτρικα κρατα κατω απο 20. Αυτα για τωρα,δεν μπορω να πω κατι παραπανω αν δεν δω καλυτερες φωτο σε μεγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 21 Ιανουαρίου 2015 Author #39 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Εγώ θα έκανα το κλασικό μία φορά την εβδομάδα αλλά θα έβλεπα και από τις μετρήσεις μου. Αυτή τη στιγμή με νιτρικά 35 και φωτισμό χωρίς φυτά είναι λογικό να έχεις άλγες. Για αντιμετώπιση άλγης με βράσιμο ξύλου δεν έχω ξαναδεί. Βασικά άμα δεν ισορροπήσεις φωτισμό και περίσσεια θρεπτικά βάζοντας φυτά, μειώνοντας ίσως τον φωτισμό (πόσες ώρες τον έχεις; ) η άλγη είναι λογικό να ξαναβγαίνει. Γρήγορης ανάπτυξης εκτός από την καμπόμπα είναι η υγροφίλια (αλλά γίνεται τεράστια, είναι χωροκατακτητική) η εγκέρια ντένσα, δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Εγώ έχω μαγνητάκι με λάμα (το βρίσκεις στα καταστήματα) αλλά θέλει προσοχή μην πάρεις κανένα πετραδάκι και χαράξεις το τζάμι. Όπως σου είπε και η Φωτεινή, στη λίστα με τα καταστήματα εδώ στο φόρουμ θα βρεις ποια κάνουν αποστολές στην περιοχή σου. Βασικά μπορείς να ζητήσεις με αγγελία και από άτομα εδώ να σου στείλουν φυτά. Από όσα γνωρίζω αυτά είναι ΟΚ υπό την προϋπόθεση ότι έχεις φυτά. Χωρίς φυτά δεν έχει ποιος να "φάει" τα νιτρικά και το φως εκτός από τις άλγες. Τελικά έχεις δύο λάμπες; Δεν φταίει ντε και καλά η αλλαγή από μπλε σε άσπρη. Κατά τη γνώμη μου (και με τη μικρή μου εμπειρία) το ότι σάπισαν τα φυτά έδωσε χώρο στην άλγη να αναπτυχθεί. Εγώ θα έκανα μία φορά την εβδομάδα αλλαγή και θα έβαζα φυτά. Και μετρήσεις. Μαγνητακι δεν γίνεται να βάλω στο ενυδρείο διότι είναι από ακρυλικο...το καπάκι εχει μια υποδοχή για λάμπα αλλα αγόρασα λάμπα με δυο ράβδους....Φυτά ψάχνω σήμερα στο νετ για να μου τα στείλουν και ήδη προχώρησα σε προετοιμασία για αλλαγή νερού.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 21 Ιανουαρίου 2015 Author #40 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Ωπα, το βράσιμο το είπες για να αντιμετωπίσεις την άλγη; Δε το πρόσεξα, γράψε λάθος. Και να το κάνεις, αν δεν εντοπίσεις την αιτία που δημιουργεί την άλγη, αυτή θα σου ξαναβγεί όσες φορές και αν βράσεις το ξύλο.εγω σκέφτηκα να το κάνω έτσι ώστε να "νεκρωθεί" η υπάρχουσα άλγη γιατί εάν προσπαθήσω να την βγάλω ολο και κάποιο υπολημα θα μείνει στο ξύλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 21 Ιανουαρίου 2015 Author #41 Share 21 Ιανουαρίου 2015 λοιπον κανεις βαρβατη αλλαγη νερου σε τακτα διαστήματα 1 στις 5 οπως σου ειπαν ...παιρνεις μαγνητη για καθαρησμο τζαμιων και βουρτσα για τς γωνιες ... επισης δημιουργείς αναταραξη νερου για οξυγόνωση και αποφυγή επιφανιακης αλγης..και μετα υπομονη...μαγνητη όπως είπα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω διότι το ενυδρειο είναι από ακρυλικό και έτσι πράξη να το καθαρίσω με σφουγγάρι και κάρτα...για τις γωνιές χρησιμοποιώ οδοντόβουρτσα. Αναταραξη προσπαθώ έτσι και αλλιώς να εχει η επιφάνεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 21 Ιανουαρίου 2015 Author #42 Share 21 Ιανουαρίου 2015 (edited) Προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω τιποτα απο τις φωτο γιατι ειναι πολυ μικρες.Αν μπορεις βαλε μεγαλητερες για να δουμε τι αλγες εχεις. Αλλαγες νερου και πιο τακτικες απο 1 καθε 5 μερες. Βαζεις φυτα γρηγορης αναπτυξης. Τα νιτρικα κρατα κατω απο 20. Αυτα για τωρα,δεν μπορω να πω κατι παραπανω αν δεν δω καλυτερες φωτο σε μεγεθος. Για τις φωτό που λες εγω κανονικές τις βγάζω αλλα όταν τις ανεβάζω μου τις εμφανίζει ως μικρογραφία και δεν ξέρω τον τροπο για να ανεβάζω φοτο...Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλα δεν νομίζω ότι θα κάνει καλό στις γαρίδες να κάνω πιο συχνά αλλαγες νερού κατα την γνώμη μου πάντα Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2015 - betta98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #43 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Για τις φωτό που λες εγω κανονικές τις βγάζω αλλα όταν τις ανεβάζω μου τις εμφανίζει ως μικρογραφία και δεν ξέρω τον τροπο για να ανεβάζω φοτο...Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλα δεν νομίζω ότι θα κάνει καλό στις γαρίδες να κάνω πιο συχνά αλλαγες νερού κατα την γνώμη μου πάντα Για ποιο λογο δεν θα κανει καλο για τις γαριδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 21 Ιανουαρίου 2015 Author #44 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Για ποιο λογο δεν θα κανει καλο για τις γαριδες? Γιατι λενε ότι είναι πολύ ευαίσθητες σε αλλαγες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #45 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Γιατι λενε ότι είναι πολύ ευαίσθητες σε αλλαγες Φιλε μου δεν ειμαι ευαισθητες στις αλλαγες νερου,στις αλλαγες των παραμετρων ειναι. Ρεντ τσερυ εχεις,τις πιο ευκολες γαριδες που υπαρχουν,δεν θα εχουν προβλημα.Τα νιτρικα που εχεις τωρα,ειναι πιο επικίνδυνα για τις γαριδες απο τις αλλαγες που πρεπει να κανεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 22 Ιανουαρίου 2015 Author #46 Share 22 Ιανουαρίου 2015 Φιλε μου δεν ειμαι ευαισθητες στις αλλαγες νερου,στις αλλαγες των παραμετρων ειναι. Ρεντ τσερυ εχεις,τις πιο ευκολες γαριδες που υπαρχουν,δεν θα εχουν προβλημα.Τα νιτρικα που εχεις τωρα,ειναι πιο επικίνδυνα για τις γαριδες απο τις αλλαγες που πρεπει να κανεις.. οκ,μετά γράψε λάθος ;ρ...Κάτι άλλο... παρήγγειλα αρκετά φυτά σήμερα άρα θα καταναλώνουν τα φυτά τα νιτρικά και όχι οι αλγες σωστά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Ιανουαρίου 2015 #47 Share 22 Ιανουαρίου 2015 Αναλογα τι φυτα πηρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 22 Ιανουαρίου 2015 #48 Share 22 Ιανουαρίου 2015 Όλα τα φυτά "τρώνε" νιτρικά απλά κάποια που τα λέμε "ρουφήχτρες νιτρικών" τα γρήγορης ανάπτυξης, "τρώνε" πολύ. Ό,τι είπε και ο από πάνω μου! Τί φυτά πήρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 23 Ιανουαρίου 2015 Author #49 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Όλα τα φυτά "τρώνε" νιτρικά απλά κάποια που τα λέμε "ρουφήχτρες νιτρικών" τα γρήγορης ανάπτυξης, "τρώνε" πολύ. Ό,τι είπε και ο από πάνω μου! Τί φυτά πήρες; να σου πω πως δεν θυμάμαι ονομασίες από όλα...σίγουρα πάντως είναι βαλισνερια μός κάτι σαν κερατφυλλο και υδροφιλια και αλλα δυο τρία σίγουρα αλλα δεν θυμάμαι τι.. :Ρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2015 #50 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Βαλε φωτογραφιες απο τα φυτα που πηρες να τα δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος