betta98 20 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδια, Το περασμενο Πασχα απεκτησα ένα 76αρι ενυδρειο.Το εστρωσα κανονικα επειτα εβαλα τα φυτα και μετα τον μονομαχο.Ο μονομαχοσ δυστυχος δεν τα καταφερε και αγορασα 5-6 τετρα και επειτα 20 γαριδεσ Red cherry...Όλα κοιλουσαν κανονικα με ελαχιστη αλγη στις πισω γωνιεσ και τη μοςς.Όμως όταν επεστρεψα από τις διακοπες μου και την επιβλεψη του ενυδρείου ειχε η μητερα μου βρηκα το ενυδρειο σε τραγικη κατασταση...Μολις ηρθα εκανα αλλαγη νερου επειτα από ένα μηνα που ειχε να γινει και καθαρισα τα τζαμια,Αλλα μαλλον ηταν αργα.Από τοτε το ενυδρειο μου πηρε την κατω βολτα...Τα ψαρια από 6 εμειναν μονο δυο,τρειχοειδη αλγη καλυψε σε αρκετα σημεια το χαλικι και μια πρασινι αλγη το τζαμι,τα φυτα όλα σαπισαν και η μοςς εφευγε πανω από το ξυλο με το παραμικρο αγγιγμα και επισης το νερο κιτρινιζει μεσα σε 4-5 μερες... μετα από μηνες που προσπαθω να το φερω σε κανονικα επίπεδα αλλαξα και την μπλε λαμπα με μια ασπρη που είναι καταλληλη για ενυδρεια γλυκου νερου....Τωρα θα ηθελα την βοηθεια σας για το πως να ξανακανω το ενυδρειο μου όπως ηταν τον Ιουνιο.Εχετε υποψην σας ότι στο ενυδρειο υπαρχουν πολλες γαριδες, 2 τετρα και τρια σαλιγγαρια apple...Ευχαριστω εκ των προτερων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #2 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #3 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ μικρές. Θα μπορούσες να δώσεις μια πλήρη εικόνα του ενυδρείου με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (διαστάσεις, φωτισμό, οργανισμούς, φίλτρανση και υλικά, τροφές, λιπάσματα κτλ), δηλαδή μια πλήρη παρουσίαση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #4 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Θα μπορουσες να μου στειλεις την φορμα παρουσιασης? Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - betta98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) http://www.aquazone.gr/forums/topic/50683-oeunia-dhanioossaoco/ ή εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/69926-oeunia-aeeaaiuoco-eae-dhaaneanaoetho-dhniaethiaoio-oeooaaiyiio-aaioaenaassio/ Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #6 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Δεν μπορω να κανω επικολληση ώστε να την συμπληρωσω..γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) πατάς πρώτα το πάνω αριστερα κουτάκι (έχει γκρι χρώμα με μια παπαρίτσα μέσα....) στη γραμμή εργαλείων ακριβώς πάνω από το πεδίο που γράφεις το μήνυμά σου και τότε θα μπορέσεις. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #8 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Κατηγορια:Φυτεμενο Διαστασεις ενυδρείου:48*36*32,8 Συνολικα Λιτρα:76 λιτρα Φυτα:Τωρα τιποτα εκτοσ μια Βαλισνερια αλλα ειχα βαλισνεριεσ κερατοφυλλο μοςς Ψαρια:2 τετρα Αλλα ειδη:πολλες γαριδες Red shrimp και 3 σαλιγγαρια Φοντο:Μαυρο Ξυλα:Ένα στην μεση Βυθος:Ψιλο χαλικη Πηγες φωτισμου:Μια ασπρη λαμπα καταλληλη για το ενυδρειο αυτό από συμβουλες σε προηγουμενο θεμα Διαρκεια φωτισμου:7 ωρες καθημερινα Φιλτρανση:Φιλτρο για 100 λιτρα Θερμανση:Θερμοστάτης Διατροφή:Τροφη για τετρα Ph:7,6 Gh:- KH:10 NO2:0 NO3:35 Μεση θερμοκρασια:26 Αλλαγες νερου:μια φορα στις 10 μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #9 Share 20 Ιανουαρίου 2015 να και άλλες φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 20 Ιανουαρίου 2015 #10 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Εγώ θα έβαζα και μία ροζ λάμπα μαζί με την άσπρη για να βοηθήσω την ανάπτυξη των φυτών, θα έκανα τακτικές αλλαγές νερού για να έχω λιγότερα νιτρικά και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από το φρέσκο νερό, θα πρόσθετα φυτά γρήγορης ανάπτυξης για να ανταγωνιστούν την άλγη και θα έκανα...υπομονή γιατί θέλει χρόνο για να συνέλθει! Edit: Που είναι τα φυτά; Καλέ βάλε κανένα φυτό γρήγορης ανάπτυξης! (χωρίς φυτά τα νιτρικά τα εκμεταλλεύεται η άλγη) Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - kalliroi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 20 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Όταν λές μπλέ λάμπα;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 20 Ιανουαρίου 2015 #12 Share 20 Ιανουαρίου 2015 θα πρότεινα πιο συχνά αλλαγές νερού!(1 στις 5 μέρες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #13 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Εγώ θα έβαζα και μία ροζ λάμπα μαζί με την άσπρη για να βοηθήσω την ανάπτυξη των φυτών, θα έκανα τακτικές αλλαγές νερού για να έχω λιγότερα νιτρικά και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από το φρέσκο νερό, θα πρόσθετα φυτά γρήγορης ανάπτυξης για να ανταγωνιστούν την άλγη και θα έκανα...υπομονή γιατί θέλει χρόνο για να συνέλθει! Edit: Που είναι τα φυτά; Καλέ βάλε κανένα φυτό γρήγορης ανάπτυξης! (χωρίς φυτά τα νιτρικά τα εκμεταλλεύεται η άλγη) Δεν γινεται να βαλω ροζ λαμπα γιατι δεν χωραει(εχει μονο μια υποδοχη)...Ποσο τακτικες δηλαδή???Θα μπορουσες να μου συστησεις κανενα φυτο εκτος από κερατοφυλλο?Εγω σκεφτηκα να παρω το ξυλο να το βρασω να το καθαρισω ώστε να μην ξαναβγεί τοσο γρηγορα η αλγη πανω του...μετα να κανω μια αλλαγη νερου και να βγαλω το πανω πανω χαλικι για να φυγει και από εκεη τριχοειδή αλγη...Τα φυτα Σαπισαν όλα μαζι μες σε μια βδομαδα και εμεινε μονο μια ριζα βαλισνερια... Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #14 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Όταν λές μπλέ λάμπα;;;;; Σε άλλο θεμα μου ειπαν ότι η μπλε-γαλαζια λαμπα είναι για θαλασσινο ενυδρειο και επρεπε να την αντικαταστήσω με μια λευκη για γλυκου νερου ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #15 Share 20 Ιανουαρίου 2015 θα πρότεινα πιο συχνά αλλαγές νερού!(1 στις 5 μέρες) Με αυτην την κινηση όμως δεν θα υπερεαστουν οι γαριδες γιατι όπως ξερω είναι πολυ ευαίσθητες σε αλλαγες Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinook 20 Ιανουαρίου 2015 #16 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Εχω βρεθει σε παρομοια θεση και σε καταλαβαινω. τι θα εκανα εγω στην θεση σου... Αλλαγη νερου με βαρβατο καθαρισμα με καρτα για τα τζαμια και οδοντοβουρτσα για τις υπολοιπες επιφανειες και ταυτοχρονα σιφωναρισμα στα απομειναρια για να απομακρυνεις οση μπορεις. Καθαρισμα του σφουγγαριου του φιλτρου με νερο του ενυδρειου και προσθηκη ενυδρειακου βαμβακιου το οποιο θα το αλλαζεις σε καθε αλλαγη στην αρχη. Προσθηκη καμποσων ευκολων φυτων τυπου κερατοφυλλο,rotala,cabomba για να τραβανε ολα τα θρεπτικα. Οσο το δυνατον λιγοτερο ανακατεμα στο βυθο για να μην εχεις δραματα με τις γαριδες. και προς το παρων εγω δεν θα εκανα αλλαγη στον φωτισμο ποσο μαλλον να προσθεσεις περισσοτερο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #17 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Πόσα βατ και κέλβιν είναι η κάθε λάμπα σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #18 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Εχω βρεθει σε παρομοια θεση και σε καταλαβαινω. τι θα εκανα εγω στην θεση σου... Αλλαγη νερου με βαρβατο καθαρισμα με καρτα για τα τζαμια και οδοντοβουρτσα για τις υπολοιπες επιφανειες και ταυτοχρονα σιφωναρισμα στα απομειναρια για να απομακρυνεις οση μπορεις. Καθαρισμα του σφουγγαριου του φιλτρου με νερο του ενυδρειου και προσθηκη ενυδρειακου βαμβακιου το οποιο θα το αλλαζεις σε καθε αλλαγη στην αρχη. Προσθηκη καμποσων ευκολων φυτων τυπου κερατοφυλλο,rotala,cabomba για να τραβανε ολα τα θρεπτικα. Οσο το δυνατον λιγοτερο ανακατεμα στο βυθο για να μην εχεις δραματα με τις γαριδες. και προς το παρων εγω δεν θα εκανα αλλαγη στον φωτισμο ποσο μαλλον να προσθεσεις περισσοτερο. Τωρα που ανεφερες το τζαμι...Αν το καθαριζω με σφουγγαρι δεν βγενει η αλγη διοτι είναι σαν να εχει αλατα..Η καρτα τι είναι?Αυτο με την οδοντοβουρτσα το εκανα πριν από κανενα μηνα στο ξυλο και το αποτέλεσμα ηταν να εξαπλωθεί ραγδαια η αλγη πανω του....Μηπων το να το καθαρισω και μετα να το βρασω να είναι καλυτερο?Φυτα δεν μπορω να προμυθευτω λογω της περιοχης που μεν αν ξερεις καμια σελιδα θα χαιρομουν αν μου την εστελνεσ σε πμ για φυτα...Αυτό με το σιφωναρισμα μου ακούγεται λιγο επικυνδινο για τις γαριδες ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #19 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Πόσα βατ και κέλβιν είναι η κάθε λάμπα σου; Σορρυ που αργησα να απαντησω αλλα εψαχνα το χαρτονι που την αγορασα...Λεει ότι η μια είναι 6500 καλβιν και η άλλη 4500 κελβιν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #20 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Σορρυ που αργησα να απαντησω αλλα εψαχνα το χαρτονι που την αγορασα...Λεει ότι η μια είναι 6500 καλβιν και η άλλη 4500 κελβινΜια χαρά είσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 20 Ιανουαρίου 2015 #21 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Σε άλλο θεμα μου ειπαν ότι η μπλε-γαλαζια λαμπα είναι για θαλασσινο ενυδρειο και επρεπε να την αντικαταστήσω με μια λευκη για γλυκου νερου ενυδρειο Σωστά, όταν βγήκε η άλγη είχες την μπλέ λάμπα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #22 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Σωστά, όταν βγήκε η άλγη είχες την μπλέ λάμπα;;; Όταν ειχα την μπλε ειχα μονο πανω στην μοςς αλλα τωρα με την ασπρη εχει εξαπλωθεί και στον βυθο και στο ξυλο Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - betta98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinook 20 Ιανουαρίου 2015 #23 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) εννοω να παρεις μια πιστωτικη/μια τηλεκαρτα κλπ και να περασεις το τζαμι σου. βαλε δυναμη μην το φοβασαι! σιφοναρισμα θα κανεις πολυ προσεκτικο 'η για πιο σιγουρα δεσε ενα τουλι στην ακρη του λαστιχου σου. οι φωτο ειναι πολυ μικρες και δεν μπορω να καταλαβω αλλα ετσι οπως βλεπω το ξυλο φοβαμαι οτι μολις το σηκωσεις θα βγουν "φιδια" απο κατω κατι που δεν το θες για τις γαριδες σου. μαγαζι για φυτα αν κοιταξεις στο αντιστοιχο τμημα του forum θα βρεις. Σχεδον ολα κανουν αποστολες... Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - chinook Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 20 Ιανουαρίου 2015 Author #24 Share 20 Ιανουαρίου 2015 εννοεω να παρεις μια πιστωτικη μια τηλεκαρτα κλπ και να περασεις το τζαμι σου. βαλε δυναμη μην το φοβασαι! σιφοναρισμα θα κανεις πολυ προσεκτικο 'η για πιο σιγουρα δεσε ενα τουλι στην ακρη του λαστιχου σου. οι φωτο ειναι πολυ μικρες και δεν μπορω να καταλαβω αλλα ετσι οπως βλεπω το ξυλο φοβαμαι οτι μολις το σηκωσεις θα βγουν "φιδια" απο κατω κατι που δεν το θες για τις γαριδες σου. μαγαζι για φυτα αν κοιταξεις στο αντιστοιχο τμημα του forum θα βρεις. Σχεδον ολα κανουν αποστολες... Από αυριο θα ξεκινησω..Όταν εννοεις φιδια?Θα κοιτάξω να παραγγειλω..Τι φυτα προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 #25 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Αααααχαχαχαχαχα φίδια λέει αχαχαχαχ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος