visarionas13 20 Ιανουαρίου 2015 Author #26 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Μάλλον θα το ακυρώσω το Sps το σαρκοφυτο δεν γίνεται αρέσει στην γυναίκα..άμα εχει αποστάσεις πάλι μόνο κακό θα κάνει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 20 Ιανουαρίου 2015 #27 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Δυστηχος ναι... ξεκινεσετο το sps εαν παρεις καποιο ευκολο μια χαρα θα παει..ισως καπια montiopora.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 21 Ιανουαρίου 2015 #28 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Εγώ λέω να σε ενθαρρύνω. Το συγκεκριμένο sps μαζί με κάτι άλλα φραγκάκια είναι το πρώτο μου. Δεν το έχω βέβαια πολύ καιρό, τις γιορτές το πήρα, αλλά μέχρι στιγμής πάει super! Έχω και εγώ δύο softies μέσα αλλά δουλεύω άνθρακα οπότε πιστεύω μαζεύει τις διάφορες τοξίνες που αφήνουν. Από τιμές είμαι ca 450 mg1350 kh 9.5 Το reef plus το ξεκίνησα και εγώ πριν δύο εβδομάδες. Μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με άλγες. Προσοχή βέβαια στη δοσολογία. Ελπίζω να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 21 Ιανουαρίου 2015 #29 Share 21 Ιανουαρίου 2015 (edited) Δεν χρειάζεται reef plus η αλλα αμινοξέα για να συντηρήσει sps. Μην προτείνουμε οτι να ναι. Συν οτι το στοκ σε κοραλια ειναι ελάχιστο και εχει λιγο θεμα με θρεπτικα απο οσο καταλαβα ενω ειναι και ευλαβικός στις αλλαγες του οποτε ιχνοστοιχεια αναπληρώνει οπως και να ναι. Αλλιως ποιος ο λογος να κανεις αλλαγή νερου αν νιτρικα και φωσφωρικα ειναι χαμηλά;; Προς το παρον ειναι άχρηστο για εμενα οποιοδήποτε ζουμί με αμινοξέα. Πρεπει να καταλαβεται, οτι αμινοξέα συμπληρωνει κάποιος σε ενα ενυδρειο το οποιο πια εχει στρώσει, εχει φτασει σε ενα σημείο ωριμανσης, εχει ενα καλο πλυθησμο κοραλιων και λες οτι ηλθε η ωρα να παρεις ενα τσικ παραπανω. Γιατι για αυτο το τσικ γινεται όλος το ντόρος, και ειμαι κατα στην αρχη οποιοδήποτε ενυδρειου να ρίχνουμε αμινοξέα κτλ γιατι ειδικα αν δεν υπάρχει εμπειρια η αλγη παραμονεύει στη γωνίτσα και δεν εχει φιλικές διαθέσεις... Μπορεις φιλε μου να βαλεις sps, απλα δεν δεις ποτε το φουλ που μπορουν να βγάλουν. Θα εχεις μειωμένη αναπτυξη, υγεια και χρωματα, αλλα αν προσέξεις θα τα εχεις ζωντανα και θα τα χαιρεσε. Καλη συνεχεια Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2015 - Discos 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 21 Ιανουαρίου 2015 Author #30 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα και απο εμένα θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε με τα ζουμιά γενικώς το σύστημα μου ακόμα πιστεύω ότι δεν ειναι τόσο Έτοιμο ώστε να ρίξω! θα το χαρακηριζα όχι και τόσο οριμο ακόμα..το ανέφερα και ποιο πάνω..θα ήθελα να το ακυρώσω το Κοραλι αλλά δεν τα κατάφερα δεν πειράζει..απο νιτρικά είμαι στα 5 και φώσφορο 0..θεωρώ πως άμα ρίξω ζουμιά θα κάνει εμφάνιση η άλγη σίγουρα..είδη έριχνα φυτοπλαγκτόν πριν κάτι μήνες και το σταμάτησα..βασικά και τις τιμες μου πιο πολυ τις κρατάω απο τις αλλαγές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 23 Ιανουαρίου 2015 Author #31 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα το κοραλακι το sps ήρθε το εχω βάλει κάτω και ειναι σε αυτή την κατάσταση να το αφήσω κάτω ακόμα ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 23 Ιανουαρίου 2015 #32 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Καλώς σου ηλθε. Τι εννοεις να το αφήσεις ακομα; Στην αμμο αντι για βραχο εννοεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 23 Ιανουαρίου 2015 Author #33 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Ναι να μείνει ακόμα στην άμμο 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 23 Ιανουαρίου 2015 #34 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Το κοραλακι φαινετε να ειναι καλα, απλα οι πολύποδες φαινονται μαζεμένοι λογο του οτι ειναι σε νεο περιβαλον αν και δεν ειναι απαραίτητο αυτο. Εμενα δεν με ανησυχει το κοράλι αλλα η άμμος σου. Εχει πετρώσει εκει που άκουμπαει το κοράλι η οχι; Απο ροη πως πας; Κατι δεν μου κολάει, εχεις και καμια αλλη φωτογραφια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 23 Ιανουαρίου 2015 Author #35 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Τώρα δεν εχω άλλη φωτό η αλήθεια ειναι αλλα θα αυτό που λες το εχω δει άλλου και ειναι κάτω απο την άλγη συνήθως αλλα όχι σε όλα τα σημεία κυκλοφορία εχω 2 jebao 25 εχω ανεβάσει φωτό και απο ολόκληρο το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 27 Ιανουαρίου 2015 Author #36 Share 27 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα!!!Να αρχίζω να ανεβάζω το κοραλακι σιγά σιγά σε κανένα βράχακι λίγο πιο ψηλά η ειναι ακόμα νωρίς;;το κοράλι ειναι ακόμα στην κατάσταση όπως το πήρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 27 Ιανουαρίου 2015 #37 Share 27 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα!!!Να αρχίζω να ανεβάζω το κοραλακι σιγά σιγά σε κανένα βράχακι λίγο πιο ψηλά η ειναι ακόμα νωρίς;;το κοράλι ειναι ακόμα στην κατάσταση όπως το πήρα.. Ανέβασε το λίγο ποιο πάνω.στη. Φωτογραφία δείχνει μια χαρά(ειναι απο τα είδη που δεν βγάζουν πολύποδες σε μεγάλη έκταση) απλά σαν πρώτη εισαγωγή στα sps δεν ειναι και ότι καλητερο διότι δεν ειναι και απο τα πιο εύκολα sps .....σε κάθε περίπτωση ευχομαι όλα να πάνε καλα..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 27 Ιανουαρίου 2015 Author #38 Share 27 Ιανουαρίου 2015 Σε Ευχαριστω tan..το ανέβασα,ποσό να το αφήσω στο καινούργιο το σημείο μια εβδομάδα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 27 Ιανουαρίου 2015 #39 Share 27 Ιανουαρίου 2015 Ανέβασε το λίγο ποιο πάνω.στη. Φωτογραφία δείχνει μια χαρά(ειναι απο τα είδη που δεν βγάζουν πολύποδες σε μεγάλη έκταση) απλά σαν πρώτη εισαγωγή στα sps δεν ειναι και ότι καλητερο διότι δεν ειναι και απο τα πιο εύκολα sps .....σε κάθε περίπτωση ευχομαι όλα να πάνε καλα..... Επειδή και εγώ το συγκεκριμένο είναι από τα πρώτα sps που πήρα πες μου τι πρέπει να προσέξω περισσότερο σε σχέση με τα ευκολότερα sps? Το πήρα λίγο πριν τις γιορτές. Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά, αλλά μήπως θέλει κάτι ιδιαίτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 28 Ιανουαρίου 2015 #40 Share 28 Ιανουαρίου 2015 δεν εχει τρομερες φωτο απετησεις αλλα θα το ευνοουσε να ειναι σε βραχο.οσο για τα νιτρικα που ειπες πιο πανω φιλε μου το 10 ειναι πολυ καλο επιπεδο.διοτι μεσα βλεπω και lps κοραλλια που θελουν λιγακι νιτρικα! το phytoplakton πιας εταιριας ειναι? καλη σου αρχη στον κοσμο τον sps σου ευχομαι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 28 Ιανουαρίου 2015 #41 Share 28 Ιανουαρίου 2015 εχεις πιασει αλγη στην αμμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 28 Ιανουαρίου 2015 Author #42 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Το φυτοπλαγκτόν ειναι τις tropic Marin οσο για την άλγη ναι εχω αρκετή αλλα υποχωρεί σιγά σιγά..λέω να βάλω και nasssrius μήπως και κάνω δουλειά και να φτιάξω και την κυκλοφορία μου..καλημέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 28 Ιανουαρίου 2015 #43 Share 28 Ιανουαρίου 2015 ασε το φυτοπλακτον μην το ριχνεις τωρα με της αλγες... τα νασσαριους ειναι οτι πρεπει.. και για εμενα ενα ψαρακι βυθου που καθαριζει την αμμο θα σου εκανε εξαιρετικη δουλεια!!! καλημερααα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 28 Ιανουαρίου 2015 Author #44 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Με τους εριμητες θα εχω θέμα;;κάπου διάβασα ότι παίζει να τα τρώνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 28 Ιανουαρίου 2015 #45 Share 28 Ιανουαρίου 2015 αο οτι θυμαμε μετα μπλε ποδια πειραζουν κοραλλια.. αλλα ειχα με τα κοκκινα ποδια και πειραζαν και στρεσαεαν τα lps μου.. ανεβαιναν πανω τους και τα κοραλλια μαζευαν και εκλιναν και τους εβγαλα για ασφαλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιανουαρίου 2015 #46 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Δεν πειραζουν κοραλλια, αλλα τα φραγκαρουν για πλακα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 28 Ιανουαρίου 2015 #47 Share 28 Ιανουαρίου 2015 εγω έχω εναν με μπλέ ποδαράκια.. πέραν οτι είναι ανακατωσούρας και ρίχνει τα φραγκάκια κάτω είναι μούτρο τρελό και κάνει και δουλίτσα. Κοράλλια δεν πειράζει.. αν είναι υγιή.. Το μόνο που κάποια στιγμή θα σου φάει κάποιο σαλιγκάρι για να του πάρει το σπίτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 28 Ιανουαρίου 2015 Author #48 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Εχω και εγώ με μπλε ποδαράκια το θέμα ειναι αμα βάλω μέσα τα nasssrius θα προλάβουν να κάνουν δουλειά η θα τα φάνε η εριμητες;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιανουαρίου 2015 #49 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Δεν τα κυνηγουν με την μια βρε, μονο οταν μεγαλωνουν και χρειαζωνται αλλο "σπιτι"... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
visarionas13 28 Ιανουαρίου 2015 Author #50 Share 28 Ιανουαρίου 2015 Καλη φάση ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος