petrossol 19 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα! Είναι η δευτερη φορα που βαζω χαετο και παλι εχει αρχισει σιγα σιγα να πεθαινει χωρις να μπορω να καταλαβω το γιατι. Ο φωτισμος μου είναι 18w οικονομιας στο 5000κ 24/7 και από μετρήσεις είμαι νο3 περιπου στο 10 και po4 σχεδων 0 (το οποιο δεν το θεωρω σωστο μιας και εχω μερικες αλγες στο main ). Κυκλοφορια έναν sunsun 3000 επανω της. Αν μπορει καποιος να πει καμια ιδεα τι μπορει να φταιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 19 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 19 Ιανουαρίου 2015 μηπος βγαζει αλγη και το πνίγει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 19 Ιανουαρίου 2015 #3 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Ενα βιντεο η μια φωτογραφια στην αναγκη με το φωτισμο και την αντλια πανω στην chaeto θα βοηθησει πολυ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 19 Ιανουαρίου 2015 Author #4 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Τι ενοεις αλγη; Επανω της; Όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 19 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 19 Ιανουαρίου 2015 μηπος εχεις παραπολα φωτα και καιγεται ? εγω εβγαλα ενα κουβα ολοκληρο στο μπαλκονι σημερα αμα θελεις στου στελω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 19 Ιανουαρίου 2015 #6 Share 19 Ιανουαρίου 2015 18w σε οικονομίας δεν ειναι πολυ για να καεί. Κατι αλλο ισχυει που χωρις οπτικό υλικο δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 19 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα αδερφε ειχα και εγω το ιδιο θεμα με την χαετο 2-3 φορες που εβαλα σιγα σιγα την εχανα και ετσι αρχισα να ψαχνομαι τι μπορει να φταιει.. στην δικη μου περιπτωση ηταν λαθος και ανεπαρκεις ο φωτισμος και το φασμα του και σε χαμηλα επιπεδα το μαγνησιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 19 Ιανουαρίου 2015 Author #8 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Ανεβαζω φωτο σε λιγο! εχω καποιο θεμα με το pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 19 Ιανουαρίου 2015 Author #9 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν φαινεται καλα πητε μου να βγαλω κι άλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 19 Ιανουαρίου 2015 Author #10 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Μαγνησιο είμαι στα 1320 από φωτισμο τι εχεις τωρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 19 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Η λάμπα σου πρεπει να παει ποιο κοντα στη chaeto. Απο ροη φαινεσε καλα εκ πρώτης, αλλα απο φωτισμο φαινεσε να πάσχεις λογο απόστασης. Τι αλλαγες νερου κανεις; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 19 Ιανουαρίου 2015 Author #12 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Πιο κοντα δεν μπορει να παει. Οπως είναι τωρα σε περιπτωση διακοπης το νερο φτανει στον ένα ποντο από λαμπα. Αυτό που μπορω να κανω είναι να ανεβασω τη χαετο μεχρι σχεδων την επιφανια του νερου. Αλλαγες κανω κάθε εβδομαδα 30 λιτρα στα 180 καθαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris76 19 Ιανουαρίου 2015 #13 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Μηπως να εβαζες πιο θερμου φωτος λαμπα? πχ 2700κ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 19 Ιανουαρίου 2015 #14 Share 19 Ιανουαρίου 2015 τωρα την φωτιζω με 1 λαμπα οικονομιας Ε27 στα 20 watt τυπου σπιραλ που υποτιθεται φωτιζει για 100watt στα 6400 σε κελβιν αλλα ακριβως πανω απο την επιφανεια του νερου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 20 Ιανουαρίου 2015 #15 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Πιο κοντα δεν μπορει να παει. Οπως είναι τωρα σε περιπτωση διακοπης το νερο φτανει στον ένα ποντο από λαμπα. Αυτό που μπορω να κανω είναι να ανεβασω τη χαετο μεχρι σχεδων την επιφανια του νερου. Αλλαγες κανω κάθε εβδομαδα 30 λιτρα στα 180 καθαρα. Μηπως να εβαζες πιο θερμου φωτος λαμπα? πχ 2700κ? Και αυτο θα βοηθησει !!! τωρα την φωτιζω με 1 λαμπα οικονομιας Ε27 στα 20 watt τυπου σπιραλ που υποτιθεται φωτιζει για 100watt στα 6400 σε κελβιν αλλα ακριβως πανω απο την επιφανεια του νερου... καλο ειναι οι λαμπες να ειναι με εστιαση της δεσμης γιανα μην υπαρχουν απωλειες....π.χ. λαμπες λεντ με φακους 60-90μοιρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 20 Ιανουαρίου 2015 #16 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Μηπως να εβαζες πιο θερμου φωτος λαμπα? πχ 2700κ?Δεν βοηθαει. Τεστ εχουν δείξει οτι πανω απο 4500Κ εως 6500Κ εχει την καλυτερη αναπτυξη. 3000Κ εχει μειωμένη αναπτυξη.Ενα απο τα τεστ που μου έρχονται στο μυαλο τετοια ωρα http://www.melevsreef.com/articles/inexpensive-refugium-bulb 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 20 Ιανουαρίου 2015 #17 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Δεν βοηθαει. Τεστ εχουν δείξει οτι πανω απο 4500Κ εως 6500Κ εχει την καλυτερη αναπτυξη. 3000Κ εχει μειωμένη αναπτυξη. Ενα απο τα τεστ που μου έρχονται στο μυαλο τετοια ωρα http://www.melevsreef.com/articles/inexpensive-refugium-bulb Εισαι ωραιος φιλε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 20 Ιανουαρίου 2015 #18 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Καλημερα σας... Και γω στην δικια μου 6400 εχω και παει σφαίρα. Η μπαλα γυρίζει? η μένει όπως ειναι τώρα? Μηπως δηλαδη το φως βλέπει μονο την μια πλευρά της μπάλας. Σε αντίθεση με μενα, εγω την εχω σε φίλτρο πλάτης και ειναι στριμωγμένη μέσα με λίγη ροη. Αλλα εγω την φωτίζω με 2 λάμπες. Μια βυθιζόμενη Τ5 6400, και μια οικονομιας εξωτερικά στο πίσω μέρος του ενυδρειου(κολιτά στο τζάμι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 20 Ιανουαρίου 2015 #19 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Η βυθιζόμενη Τ5 ειναι μεγάλη μαγκιά. Ουτε που ειχε περασει απο το μυαλο κατι τετοιο. Απο φως ετσι εισαι τούμπανο. Μπορεις να δωσεις ενα λινκ απο την συγκεκριμενη Τ5; Αν το κοστος συμφαιρει ειναι μια πολυ καλη ιδεα, ειδικα σε περίεργους χώρους. Εναν τροπο που βρηκα για εμενα να δουλευει καλυτερα η αλγη, ειναι λευκο πλεξι στα πλαϊνά του Refugium. Το φως εχει τόση διάχυση πια, που φτάνει κατω και η διαφορα φαινετε στην αναπτυξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 20 Ιανουαρίου 2015 #20 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Μια πρόχειρη φωτογραφια απο τις πρώτες ημερες λειτουργίας του Refugium εξού και η διατομικη, Η διαφορα στη διάχυση του φωτός με τα λευκά πλεξι ειναι τεραστια., δεν χάνετε σχεδον τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 20 Ιανουαρίου 2015 Author #21 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Δεν βοηθαει. Τεστ εχουν δείξει οτι πανω απο 4500Κ εως 6500Κ εχει την καλυτερη αναπτυξη. 3000Κ εχει μειωμένη αναπτυξη. Ενα απο τα τεστ που μου έρχονται στο μυαλο τετοια ωρα http://www.melevsreef.com/articles/inexpensive-refugium-bulb Καλημέρα! Οποτε στα 5000κ είμαι καλα, θα κανω και μια δοκιμη την λαμπα από το λινκ και βλέπουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος