Jump to content

Αλλαγές Νερού Κατ' Ευθείαν Απο Τη Βρύση

Safarpn

Recommended Posts

Δεν επεξεργαζομαι τιποτα αν εννοεις απο θεμα σκληροτητας του νερου! Το μονο που με απασχολει ειναι η θερμοκρασια και η καθαροτητα του νερου! Αρκετες φορες το νερο που μενει στασιμο μεσα στις σωληνωσεις δεν ειναι και οτι καλυτερο!

Λοιπον αφρικανακια και μη!

Απο περισυ που με φωτισε ο κουμπαρος μου , κανω κι εγω αλλαγες με λαστιχο απο το μπαλκονι,με σκουπα βυθου παντα που προσαρμώζω στην μια ακρη του και την αλλη ακρη στην τρυπα που εχει το λουκι στο μπαλκονι.Μεχρι τοτε γεμιζα δυο 30 λιτρα τα αφηνα στην μπανιερα και μετα μισα μισα τα εριχνα.

Τωρα το ιδιο λαστιχο το σταθεροποιω στην πλατη και ανοιγω σιγα το 1/4 της πιεσ.ς και λιγοτερο, οποτε σε περιπου 15λεπτα γεμιζει 150λιτρα!το αντιχλωριο κι εγω οπως ο Πανος,ενα καπακι στηναρχη και μισο πριν το τελος,γιατι αν διαβασετε οι οδηγιες λενε σε κουβα ποσοτητα μονο αντιστοιχη των λιτρων ενω αλλαγη νερου με απευθειας στο ενυδρειο ποσοτητα για τα συνολικα λιτρα.Η θερμοκρασια επεσε σημερα 5 βαθμους και απτις 7, τωρα εχει ανεβει μολις δυο! Το φιλτρο το ανοιγω μολις η σταθμη ανεβει στην εισοδο του.

O τροπος του λαστιχου ειναι και χρονοβορος επειδη ακριβως το ριχνουμε σιγα σιγα!

Ναι δεν με πειραζει,ειναι και χειμωνας,το καλοκαιρι πχ που αδειαζω το μισο,ανοιγω τερμα την βρυση και γεμιζει 150+ λιτρα σε 8λεπτακια!

Τοτε παρατηρω και εντονη κινηση για ζευγαρωμα αλλα τωρα μαλλον μουδιασμενα τα βλεπω αφου κοπαδιαζουν!

Ααα για το κρυο λες!φροντιζω να αεριζουμε το σπιτι εκεινη Την ώρα ή βαζω καμια καρεκλα να κραταει την μπαλκονόπορτα!

Εγω τος εκανα απευθειας απο τον θερμοσιφονα αλλα διαποστωσα λογω παλαιοτητας εβγαζε μπολικη σκουρια.

Αγορασα ενα βαρελι 200 λτ για τροφιμα το ετοιμαζω στην αυλη με διο jager θερμαντηρες και γεμιζω το ενυδρειο με μια αντλια απο το 2260 .ολη η διαδικασια διαρκει κανα μισαωρο περιπου.και οι αφρικανουλες μου εινε happy!!!!!!

και εγω πάντως σε ολα μου τα ενυδρεία ετσι έκανα αλλαγές, άπλα εχω συγκεκριμένα βαρελάκια και αλλάζω πάντα την ιδια ποσότητα που ειναι περιπου στο 20-25% εβδομαδιαίως και δεν εχω κανένα πρόβλημα.Το αντιχλωριο για εμένα ειναι κατι που μου ειναι αχρειαστo .

Btw αν καπιος θελει βαρελι τροφιμων σε καλη τιμη ασ μου στηλει ενα πμ να του πω που εχει γιατι ζητανε οτι θελουν μερικοι!!!

• Like 1

Δεν έχω βάλει ποτέ νερό απευθείας από την βρύση, γιατί έτσι είχα μάθει και γιατί δεν κερδίζω τόσο χρόνο πια σε σχέση με το γέμισμα με αντλία από τα βαρέλια.

Στο παλιό μου σπίτι για να μην έχω τα βαρέλια στο σαλόνι που είχα το ενυδρείο, είχα αλφαδολάστιχο πάνω από 10 μέτρα και με μια eheim αντλία έκανα την δουλειά μου μια χαρά, οπότε δεν με απασχόλησε ποτέ το κουβάλημα των βαρελιών.

Αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη αρκεί μια πιο δυνατή αντλία για να γεμίσει και σχετικά γρήγορα το ενυδρείο αν μιλάμε για πολλά λίτρα.

Τώρα που έχω τα ενυδρεία σε δωμάτιο, γεμίζω τα βαρέλια μέσα στο σπίτι (2 60άρια) δίπλα στο καλοριφέρ και την επόμενη το πρωί αλλάζω το νερό.

Μετά, αφού αδειάσουν, τα βγάζω στο μπαλκόνι.

Αν δεν έχω χρόνο το αλλάζω και την ίδια μέρα μετά από 2-3 ώρες αφού βάλω αντιχλώριο και θερμοστάτη.

Όσο κρύο και να είναι το νερό προλαβαίνει να ανέβει λίγο η θερμοκρασία και δεν έχει μεγάλη διαφορά με το ενυδρείο.

Στο ενυδρείο που έχω τα kribensis, προετοιμάζω το νερό με τύρφη και δεν σκέφτηκα ποτέ να το αλλάξω απευθείας από την βρύση.

Όπως είπε και κάποιο άλλο μέλος στην αρχή του τόπικ, φαίνεται ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του φόρουμ κάνει έτσι τις αλλαγές, ενώ ιδιαίτερα στα νέα μέλη,είμαστε τυπικοί και προσεκτικοί με τις συμβουλές, έστω και για την παραμικρή κίνηση που αφορά το ενυδρείο.

Έγινε επεξεργασία - Trad

Και εμένα ένας φίλος μας που έχει όσκαρ, έτσι το κάνει.Με νερό βρύσης απευθείας, αλλά δεν βάζει καθόλου αντιχλώριο.

Οταν τον ρώτησα μου είπε ότι δεν μασάνε τα ψάρια και είναι όλα οκ.

καταρχην ,να πω οτι αν και δεν χρησιμοποιω αντιχλωριο,παντα υπαρχει ενα prime στο σπιτι για οποιοδηποτε λογο(ακομα και για μια μεγαλυτερη αλαγη νερου)...

οπως προανεφερα ,δεν χρησιμοποιω αντιχλωριο αλλα επισης οπως προανεφερα υπαρχουν κανονες ωστε να μην εχω προβληματα----παντα η αλαγη γινετε με αργη ροη του νερου της βρυσης και παντα το νερο πεφτει απο σχετικα ψηλα....την ωρα που γεμιζω δεν εχει κλεισει ουτε το φιλτρο ουτε η αεραντλια και ετσι εχω ακομα μεγαλυτερη αναταραξη ,περα απο την αναταραξη που δημιουργει η πτωση του νερου της βρυσης στο νερο του ενυδρειου .

να αναφερω επεισης οτι εχω δοκιμασει και αλαγες απο θερμοσιφονα,τις οποιες ομως ,εγω τουλαχιστον πλεων τις αποφευγω και δεν θα συστηνα σε κανεναν για πολλους λογους ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...