Jump to content

Αλλαγές Νερού Κατ' Ευθείαν Απο Τη Βρύση

Safarpn

Recommended Posts

Δλδ σε κανεναν δεν του αρρωστησε ή πεθανε ψαρι?

Ή μηπως ξερει τι μπορει να εφταιξε σε καθε προβλημα?

Ας μη λεμε μεγαλα λογια.

Μα σου είπα οτι δεν αμφιβάλλω αλλα κάποιες "υποθέσεις" δε θα με σταματήσουν στο να συνεχίσω να κανω αλλαγές έτσι και μιλάω για υποθέσεις αφου σε ανεξήγητους θανάτους δεν έχουμε μια τέτοια αιτία αλλα ΜΠΟΡΕΙ να έχουμε μια τέτοια αιτία (και μιλάμε για μαζικούς θανάτους).

.......ψιτ, που 'σαι, πανε κάνε καμία μέτρηση εσυ, πρεπει να σου 'πεσε λίγο η αλατότητα!

Χαχαχα!

Οχι Εντάξει ειμαι 1026.χαχα
  • Like 3

Ας μη λεμε μεγαλα λογια.

Ειχες καποια αρνητικη εμπειρια προσωπικα?

Οχι γιατι δεν ρισκαρω κανωντας αλλαγη απο τη βρυση απευθειας (σε οσα ενυδρεια μου βαζω νερο με παραμετρους βρυσης), αφου διαβασα αυτο

http://en.wikipedia.org/wiki/Henry%27s_law

Το οποιο εξηγειται ενυδρειακα, αρκετα απλα νομιζω, εδω

http://www.advancedaquarist.com/2014/8/fish

http://www.petmd.com/fish/conditions/cardiovascular/c_fi_gas_bubble_disease

http://www.thekrib.com/Diseases/gas-bubble.html

κλπ

• Like 1

διαβάζοντας τα links, νομίζω ότι είναι ένα ρίσκο που δεν αξίζει να πάρουμε. όπως προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα ψάρια μας από τόσα κ τόσα, ας τα προφυλάξουμε κ από αυτό.. safarpn, επειδή διάβασα κάτι για τη μέση σου, σκέψου τη λύση της αντλίας

Φωτεινή δε με διαβάζεις, δε με διαβάζεις και στεναχωριέμαι. Τα λέω παραπάνω για την αντλία και τα βαρέλια κτλ.

Όσο αφορα το ρίσκο, προσωπικά δε το βλέπω και τοοοοσο ρίσκο στις αφρικάνες τουλάχιστον. Θα συνεχίσω έτσι. Τα ψάρια μου ειναι κινητικότατα, γεννάνε σα κουνέλια, τρώνε σα γουρούνια και οοοολα αυτα σημαίνουν υγεία!

Δε μου λενε κατι αυτα jimi.. και γω μπορω να παραθεσω λινκς απο αρρωστιες δε λεει κατι αυτο. Σημειωνω οτι μιλαμε για συγκεκριμμενα ενυδρεια.. Αλλωστε το κανουν πολλα ατομα για να εχουμε μια εικονα. Ας μιλησουμε με εμπειριες και οχι με σαιτ...

• Like 1

Και εγώ στα μούλτις κατευθείαν από την βρύση κάνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα, και χρησιμοποιώ και ζεστό νερό απλά επειδή έχω αέριο το νερό δεν μένει στάσιμο σε θερμοσίφωνα... Αλλά και στους δίσκους δεν κάνω προετοιμασία σε βαρέλι από την όσμωση κατευθείαν στο ενυδρείο αλλά και το νερό της βρύσης το περνάω από ένα φίλτρο άνθρακα και μέσα απλά η ροή είναι πολύ χαμηλή δηλαδή κάνω 4-5 ώρες να γεμίσω, αλλά δεν με νοιάζει αφού τα λάστιχα είναι μόνιμα περασμένα και δεν φαίνονται ούτε ενοχλούν κανέναν οπότε ας κάνω και 10 ώρες, και για την θερμοκρασία βάζω και έναν δεύτερό θερμοστάτη και δεν προλαβαίνει να πέσει...

• Like 1

Ρε παιδια αυτό ειναι θεμα επιλογής το πως θα το κανει ο καθένας. Ας κανει οτι θελει ο καθενας μας.

Ναι βρε, αυτο λέμε.....φωσφορικά μέτρησες σημερα εσυ;

mea culpa, safarpn, αλλά κ ένα ελαφρυντικό σε άρρωστο κορίτσι.. (τι λέω σήμερα...)

διάβασα τι έλεγες για τα καραβάκια κ τη γυναίκα σου, αλλά πέτυχα κ αυτό: "Δεν χρειαζεται με την αντλια να μετακινεις τιποτα.

Αν θελεις το στελνει το νερο και βολτα και στο παρκο πριν το παει στο ενυδρειο"

ίσως το παρακάνω, αλλά θα προτιμούσα να πάρω το μικρότερο ρίσκο προκειμένου να μην τα πάρω όλα στο χέρι.. αυτή είναι η άποψή μου αλλά βλέπω ότι ανήκω στη μειοψηφία, οπότε την κάνω διακριτικά πριν μας την πέσουν...

Αλλά και στους δίσκους δεν κάνω προετοιμασία σε βαρέλι από την όσμωση κατευθείαν στο ενυδρείο

Mε 100% ΑΟ γινεται ευκολα απευθειας. ΟΚ.

Η οσμωση τρεχει αργα, το ενυδρειο (ως δισκαδικο) θα εχει τερατα θερμαντηρες, η θερμοκρασια δεν θα πρεπει λογικα να πεφτει πολυ (πανω απο 2C)

(κατι που δεν επηρεαζει τοσο αρνητικα, ουτε και με την επανοδο του στους +2C)

Το νερο ιδιο απο σκληροτητα, το pH ελευθερο να παρει την τιμη του ενυδρειου.

Κανενα προβλημα.

Μονο προβλημα το παραπανω ρευμα που θα καψουν οι θερμαντηρες του ενυδρειου για να κρατησουν τη θερμοκρασια.

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Mε 100% ΑΟ γινεται ευκολα απευθειας. ΟΚ.

Η οσμωση τρεχει αργα, το ενυδρειο (ως δισκαδικο) θα εχει τερατα θερμαντηρες, η θερμοκρασια δεν θα πρεπει λογικα να πεφτει πολυ (πανω απο 2C)

Το νερο ιδιο απο σκληροτητα, το pH ελευθερο να παρει την τιμη του ενυδρειου.

Κανενα προβλημα.

Μονο προβλημα το παραπανω ρευμα που θα καψουν οι θερμαντηρες του ενυδρειου για να κρατησουν τη θερμοκρασια.

Οκ τι να κάνουν και στη ΔΕΗ ζητιάνει να γίνουν...

Ρε παιδια αυτό ειναι θεμα επιλογής το πως θα το κανει ο καθένας. Ας κανει οτι θελει ο καθενας μας.

Σιγουρα εινα θεμα επιλογης.

Συζητηση γινεται απλα, αφου αναρτηθηκε σχετικο θεμα για συζητηση, ετσι ωστε να δωθουν πληροφοριες και ιδεες εκατερωθεν.

Δεν εβαλε κανεις το μαχαιρι στο λαιμο του αλλου.

• Like 1

Ας μη λεμε μεγαλα λογια.

Σε αυτο εχεις δικιο αλλα και οταν κανεις αλλαγες απο βαρελι δεν εχεις

αναιτιους θανατους;

Έχοντας Αφρικανές για αρκετά χρόνια στο παρελθόν, έχω κάνει πειραματικά οτι τύπο αλλαγής υπάρχει.

Χοντρικά αν αλλάξεις ένα 5% του νερού είτε ένα 10% σε δυκτιο χωρίς πολυ χλώριο, είσαι εντάξει και τα ζωντανά δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Αν όμως κανείς αλλαγη σε μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις αντιχλωριο. Γιατι τα οποία συμπτώματα θα φανούν από την άλλη μέρα, 99% με κόκκινα βράγχια και πρόβλημα στο προστατευτικό mucus στο δέρμα τους.

Όποτε οτι απώλεια θα έχεις θα ειναι από την άλλη ημέρα και την συνέχεια. Πια δεν μπορείς να κανείς τίποτα γιατι οτι ζημιά ειναι να γίνει έχει γίνει.

Αυτο συμβαίνει γιατι το χλώριο καίει τα βράγχια και καταστρέφει σιγά σιγά τη προστατευτική γλίτσα η mucus που έχουν και αυτο δεν φαίνετε αμέσως. Οτι ζημιά έχει γίνει, έγινε και απλα περιμένουμε το αποτέλεσμα μερικές μέρες μετα.

Συμβουλή; Καλο αντιχλωριο και ποτε οικονομία σε αυτο, γιατι αν γίνει η ζημιά δεν μπορείς να κανείς τίποτα!

Να αναφέρω πως ακομα και site που προτείνουν αυτο το τροπο, ειχαν απώλειες που στην πορεια τις εμφάνισαν σαν ανεξήγητες αλλα ηταν απο την αλλαγή νερου και τον τροπο που εγινε.

Έγινε επεξεργασία - Discos

Έχοντας Αφρικανές για αρκετά χρόνια στο παρελθόν, έχω κάνει πειραματικά οτι τύπο αλλαγής υπάρχει.

Χοντρικά αν αλλάξεις ένα 5% του νερού είτε ένα 10% σε δυκτιο χωρίς πολυ χλώριο, είσαι εντάξει και τα ζωντανά δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Αν όμως κανείς αλλαγη σε μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις αντιχλωριο. Γιατι τα οποία συμπτώματα θα φανούν από την άλλη μέρα, 99% με κόκκινα βράγχια και πρόβλημα στο προστατευτικό mucus στο δέρμα τους.

Όποτε οτι απώλεια θα έχεις θα ειναι από την άλλη ημέρα και την συνέχεια. Πια δεν μπορείς να κανείς τίποτα γιατι οτι ζημιά ειναι να γίνει έχει γίνει.

Αυτο συμβαίνει γιατι το χλώριο καίει τα βράγχια και καταστρέφει σιγά σιγά τη προστατευτική γλίτσα η mucus που έχουν και αυτο δεν φαίνετε αμέσως. Οτι ζημιά έχει γίνει, έγινε και απλα περιμένουμε το αποτέλεσμα μερικές μέρες μετα.

Συμβουλή; Καλο αντιχλωριο και ποτε οικονομία σε αυτο, γιατι αν γίνει η ζημιά δεν μπορείς να κανείς τίποτα!

Να αναφέρω πως ακομα και site που προτείνουν αυτο το τροπο, ειχαν απώλειες που στην πορεια τις εμφάνισαν σαν ανεξήγητες αλλα ηταν απο την αλλαγή νερου και τον τροπο που εγινε.

Μα εννοείται πως αντιχλώριο μπαίνει σε κάθε αλλαγή. Δε ξέρω αν το ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ αλλά προσωπικά το κάνω σε δύο δόσεις. Δηλαδή όταν αρχίζει να γεμίζει το ενυδρείο και φτάσει στα μισά του μέρους που είχα αδειάσει, ρίχνω τη μια δόση του αντιχλωρίου και λίγο πριν γεμίσει ρίχνω την άλλη μισή. Συνολικά δε, το αντιχλώριο που ρίχνω έιναι περισσότερο από την ενδεικνυόμενη ποσότητα για τα λίτρα που βάζω. Ταυτόχρονα τα φίλτρα είναι κλειστά και δουλεύει μόνο ένας κυκλοφορητής που αναδεύει το νερό. Μετά από 5 λεπτά θέτω τα φίλτρα σε λειτουργία.

Σε αυτο εχεις δικιο αλλα και οταν κανεις αλλαγες απο βαρελι δεν εχεις

αναιτιους θανατους;

Φυσικα, αλλα δεν εχει γραφτει κανενα σοβαρο αρθρο σχετικα με τους παραγοντες επικινδυνοτητας απο αλλαγες με προτεοιμασμενο νερο.

Φυσικα, αλλα δεν εχει γραφτει κανενα σοβαρο αρθρο σχετικα με τους παραγοντες επικινδυνοτητας απο αλλαγες με προτεοιμασμενο νερο.

Μπα, και ουτε θα γραφτεί. Αφου οταν προετοιμάζεις το νερο (σωστα!), ουσιαστικα πρόσθετης νερο με τις ίδιες τιμες και θερμοκρασια που ήδη εχεις, απλα με λιγότερες τοξίνες.

Υποψην, για την τοποθετηση μου σχετικα με το θεμα ποιο πανω δεν έκρινα καποιον. Πρόσθεσα την αποψη μου που πιστευω θα βοηθησει και εξήγησα καποια πολυ απαραιτητα που δεν εχουν υποθει ποτε και επρεπε να γινει, κυριος για να γνωρίζει οι καθε ενας μας, αν συμβεί κατι στην αλλαγή να ξερει γιατι και ποτε συμβαινει οτι συμβαινει. Η γνωση ειναι πολύτιμη και πρεπει να μοιράζετε

Έγινε επεξεργασία - Discos
  • Like 1

Δεν διαβασα το θεμα,για να ξερω τι λενε οι φιλοι,αλλα εγω και αλλοι φιλοι (απο Αθηνα -Κρητη-Θεσ/νικη)μου στα αφρικανικα που εχουμε(πχ για δισκους δεν ξερω)

παντα το νερο το αλλαζουμε απο την βρυση,Δεν ειχαμε ποτε προβλμα με το νερο,

Ειδικα τα καλοκαιρια τις αλλαγες τις κανουμε αποτομα,πεφτει η θερμοκρασια 3,4 βαθμους και τα ψαρακιαμας το απολλαμβανουν,

• Like 2

H θερμοκρασία δεν πιστεύω οτι είναι θέμα.

Και οι δικές μου αλλαγές γινόταν με λάστιχο όταν βόλευε.. Στο μόνο που έχω μια ανησυχία είναι για το ζεστό νερό από τον θερμοσίφωνα, λόγο των αλάτων. Επίσης αν είναι παλιός ο θερμοσίφωνας μπορεί να είναι χάλκινος, και αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Στις λίμνες της Αφρικής επικρατούν συνθήκες θάλασσας(λόγο μεγέθους). Αυτό σημαίνει οτι έχουμε κρύα και ζεστά ρεύματα, αλλαγές θερμοκρασίας από εξωτερικούς παράγοντες(π.χ. βροχή) και πάει λέγοντας.

Θα πάρω σαν παράδειγμα ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για το "Μεγάλο Ρήγμα" της Αφρικής, στο δεύτερο μέρος του μιλάει για την ζωή στις λίμνες και τα ποτάμια της ηπείρου.

Μια λίμνη της Αφρικής, η λίμνη Magadi, βρίσκεται πάνω από ηφαιστειακές πηγές. Αυτό την κάνει εκτός από πολύ τοξική, αλλά και πολύ θερμή φτάνοντας τους 86 βαθμούς Κελσίου στον πυρήνα των πηγών.

Το μόνο πλάσμα που ζει εκεί είναι ένα ψάρι τιλάπια της οικογένειας Cichlidae. Είναι το πιο ακραίο περιβάλλον που έχει καταγραφεί ποτέ η ύπαρξη ψαριών.

Τα φύκια/αλγες με τα οποία τρέφεται ευδοκιμούν σε αυτές τις πηγές, οπότε κάθε ψάρι έχει μια επιλογή.. μπορεί να μείνει ασφαλή στα δροσερά νερά, αλλά πεινασμένο ή θα ρισκάρει την ζωή του με κίνδυνο τον βρασμό.

Οπότε τα ψάρια ορμούν στην καυτή πηγή, αρπάζουν μια μπουκιά και ξαναγυρίζουν στα δροσερά νερά. Φυσικά μερικά δεν καταφέρνουν να γυρίσουν ποτέ στα δροσερά νερά...

Ξέρω οτι είναι ένα ακραίο παράδειγμα αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δούμε την προσαρμοστικότητα και ίσως τις αντοχές των ψαριών μας.

Τo ντοκιμαντέρ λέγεται "The Great Rift" και αξίζει 100% να το δούμε όλοι, αφρικάνοι και μη.

Link για να το δείτε online εδώ.

• Like 2

Η αλλαγη απο την βρυση ειναι πολυσυνθετη και δεν ειναι ενα απλο ναι ή ενα απλο οχι!

Το χειμωνα πρεπει να ειμαστε πολυ προσεχτικοι με την θερμοκρασια.

Σιγουρα το αντιχλωριο πρεπει να μπαινει!

Ειναι ευκολια!

Για μενα η καλυτερη λυση ειναι προετοιμασια σε βαρελι αλλα δυστυχως δεν μπορουν ολοι να το κανουν!

Εγω το καλοκαιρι παντως κανω την αλλαγη απο την βρυση για να πεσει λιγο η θερμοκρασια! Δεν κλεινω τα φιλτρα. Και βαζω αντιχλωριο οπως βαζει ο Πανος, σε δυο δοσεις!

Θοδωρή εσυ το κάνεις με το βαρέλι γιατί προφανώς και επεξεργάζεται το νερό με κάποιο τροπο. Αμερικάνικο δεν έχεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...