linglong 20 Ιανουαρίου 2015 #26 Share 20 Ιανουαρίου 2015 σε 100λιτρα με κιχλιδες convict δεν εχω κανει ποτε αλαγη απο βαρελι Η κατι τετοιο.... εχω τραβηξει λαστιχο απο το μπαλκονι ,και απο μια μικρη τρυπα στον τοιχο(σφηνοτα μπαινει το λαστιχο)ειναι παντα μεσα στο ενυδρειο. αδειζω απο το ιδιο λαστιχο αφου το βγαλω απο την βρυση και μετα το ξαναβαζω στην βρυση και γεμιζω. να αναφερω επεισης οτι το φιλτρο δεν σβηνει καθολου. Δουλευει και στο αδειασμα και στο γεμισμα,ομως προσεχω στο γεμισμα,να τρεχει το νερο σιγα-σιγα και απο ψηλα ωστε και να ''αποχλωριωνετε'' και να μην αλαζει αποτομα ολη την θερμοκρασια του νερου στο ενυδρειο..... αυτα τα ολιγα ,για να μην αναφερω οτι δεν προσθετω ουτε αντιχλωριο στην αλαγη και πεσετε ολοι να με φατε εδω!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 20 Ιανουαρίου 2015 #27 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά, πόση ώρα αφήνετε με αυτή τη μέθοδο να δράσει το αντιχλώριο πριν βάλετε ξανά σε λειτουργία το φίλτρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 Author #28 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Εγώ το αφήνω κανά 5λεπτο πριν βάλω μπροστα τα φίλτρα. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 20 Ιανουαρίου 2015 #29 Share 20 Ιανουαρίου 2015 σε 100λιτρα με κιχλιδες convict δεν εχω κανει ποτε αλαγη απο βαρελι Η κατι τετοιο.... εχω τραβηξει λαστιχο απο το μπαλκονι ,και απο μια μικρη τρυπα στον τοιχο(σφηνοτα μπαινει το λαστιχο)ειναι παντα μεσα στο ενυδρειο. αδειζω απο το ιδιο λαστιχο αφου το βγαλω απο την βρυση και μετα το ξαναβαζω στην βρυση και γεμιζω. να αναφερω επεισης οτι το φιλτρο δεν σβηνει καθολου. Δουλευει και στο αδειασμα και στο γεμισμα,ομως προσεχω στο γεμισμα,να τρεχει το νερο σιγα-σιγα και απο ψηλα ωστε και να ''αποχλωριωνετε'' και να μην αλαζει αποτομα ολη την θερμοκρασια του νερου στο ενυδρειο..... αυτα τα ολιγα ,για να μην αναφερω οτι δεν προσθετω ουτε αντιχλωριο στην αλαγη και πεσετε ολοι να με φατε εδω!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 Author #30 Share 20 Ιανουαρίου 2015 σε 100λιτρα με κιχλιδες convict δεν εχω κανει ποτε αλαγη απο βαρελι Η κατι τετοιο.... εχω τραβηξει λαστιχο απο το μπαλκονι ,και απο μια μικρη τρυπα στον τοιχο(σφηνοτα μπαινει το λαστιχο)ειναι παντα μεσα στο ενυδρειο. αδειζω απο το ιδιο λαστιχο αφου το βγαλω απο την βρυση και μετα το ξαναβαζω στην βρυση και γεμιζω. να αναφερω επεισης οτι το φιλτρο δεν σβηνει καθολου. Δουλευει και στο αδειασμα και στο γεμισμα,ομως προσεχω στο γεμισμα,να τρεχει το νερο σιγα-σιγα και απο ψηλα ωστε και να ''αποχλωριωνετε'' και να μην αλαζει αποτομα ολη την θερμοκρασια του νερου στο ενυδρειο..... αυτα τα ολιγα ,για να μην αναφερω οτι δεν προσθετω ουτε αντιχλωριο στην αλαγη και πεσετε ολοι να με φατε εδω!!!!!!!!!!! Κι εγω περιττό το θεωρω αλλα το κανω έτσι για να .....το κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 20 Ιανουαρίου 2015 #31 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Αυτό υποτίθεται γίνεται για να μην τραβήξει νερό με χλώριο το φίλτρο ε; Προλαβαίνει να αποχλωριωθεί σε 5 λεπτά; Αν όχι, πειράζει τη βιολογία σου λίγο χλωριάκι που θα πάει στο φίλτρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 Author #32 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Αυτό υποτίθεται γίνεται για να μην τραβήξει νερό με χλώριο το φίλτρο ε; Προλαβαίνει να αποχλωριωθεί σε 5 λεπτά; Αν όχι, πειράζει τη βιολογία σου λίγο χλωριάκι που θα πάει στο φίλτρο; Αυτός ειναι ο λόγος που το κανω αλλα επαναλαμβάνω οτι προσωπικά δε το θεωρω απαραίτητο μιας και τα 5 λεπτα που το αφήνω εγω δε προλαβαίνει ίσως να αποχλωριωθεί. Μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα και δε νομίζω να έχω. Άλλωστε βλέπεις οτι ο φίλος παραπάνω το κάνει με το φίλτρο σε λειτουργία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartan 20 Ιανουαρίου 2015 #33 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Φίλε Safarpn το ίδιο κάνω και εγώ στις αφρικάνες μου. Αλλαγές νερού με κλειστό το φίλτρο, απευθείας από τη βρύση με ταυτόχρονη προσθήκη Prime. Πέφτει βέβαια 2-3 βαθμούς η θερμοκρασία αναλόγως του ποσοστού της αλλαγής αλλά φαίνεται να μήν έχουν πρόβλημα. Δεν δείχνουν να μαζεύονται ή να κρύβονται κατά τις αλλαγές. Ίσα ίσα που παίζουν με τη ροή του νερού. Ασθένειες δέν έχω και γεννάνε συνεχώς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 Author #34 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Οπως είπε και ο MfJones στα πρώτα πόστ, για τις αφρικάνες ισχύει το: πιο χαμηλή θερμοκρασία απο την ενδεδειγμένη = ερωτικές εξάψεις = μπουκώματα = γέννες. Γιατί να τους το χαλάσουμε; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 20 Ιανουαρίου 2015 #35 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Δλδ πρεπει για καποιο διαστημα που ριχνουμε το αντιχλωριο να μην λειτουργει το φιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 Author #36 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Προσωπικά αν και το κανω δε το βρίσκω απαραίτητο, σκόπιμο, λάθος, σωστό κτλ. Δε νομιζω να δημιουργει πρόβλημα στη βιολογία του ενυδρειου αν περάσει στο φιλτρο το φρέσκο νερό, τουλάχιστον δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο όσο καιρό το κανω. Δε μιλάμε για αλλαγές τεράστιες αλλα για το σύνηθες 30%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 20 Ιανουαρίου 2015 #37 Share 20 Ιανουαρίου 2015 στο δικο μου ενυδρειο τουλαχιστον, η αναρωφησει του νερου απο το φιλτρο γινετε ,ακομα και οταν αλαζω νερο και πεφτει η σταθμη του,15 ποντους χαμηλοτερα απο την σταθμη του νερου.... οταν το νερο βρυσης πεφτει στο ενυδρειο σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα ''αποχλωριωνετε'' οποτε και δεν υπαρχει θεμα αρκει απο οσο το εχω ψαξει το θεμα(λιγο) το νερο να πεφτει απο ψηλα και να υπαρχει αναταραξη στην επιφανεια....δεν πρεπει να εχουμε το λαστιχο μεσα στο νερο του ενυδρειου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 20 Ιανουαρίου 2015 #38 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Τοσο καιρο διαβαζω για βαρελια,θερμαντηρες,αντλιες για να μην ειναι στασιμο το νερο και ολα αυτα για να κανουμε αλλαγη νερου.Ξαφνικα ενας ενας εκδηλωνεται οτι κανει αλλαγη κατευθειαν απο την βρυση.Καιρος ηταν.Θα προθεσω οτι εγω τωρα το χειμωνα "σπαω"το κρυο νερο με νερο απο τον θερμοσιφωνα.Ειμαι αμαρτωλος το ομολογω. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - stav Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 20 Ιανουαρίου 2015 #39 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) οταν το νερο βρυσης πεφτει στο ενυδρειο σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα ''αποχλωριωνετε'' οποτε και δεν υπαρχει θεμα αρκει απο οσο το εχω ψαξει το θεμα(λιγο) το νερο να πεφτει απο ψηλα και να υπαρχει αναταραξη στην επιφανεια....δεν πρεπει να εχουμε το λαστιχο μεσα στο νερο του ενυδρειου... Αυτό το έχω δει στο site της Stendeker http://diskuszucht-stendker.de/gb/586,0,waterchange,index,0.html Chlorine can be removed from tap water simply by holding the shower head 10 - 20 centimetres away from the bucket or the aquarium. The chlorine will escape from the water and not be introduced into the aquarium. This is especially important because chlorine is injurious to fish or, depending on the dose, can even be fatal. As the water flows through the shower head the water jet separates and each drop of water comes into contact with air, allowing the chlorine to escape. We always recommend this method as a precaution. Και αυτή είναι η μετάφραση από Ελληνικό site Το χλώριο μπορεί να αφαιρεθεί από το νερό της βρύσης απλά κρατώντας την κεφαλή του ντους μακριά από τον κουβά ή από το ενυδρείο. Έτσι το χλώριο θα απελευθερωθεί από το νερό και δεν θα καταλήξει μέσα στο ενυδρείο. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς το χλώριο βλάπτει τα ψάρια ή, ανάλογα τη δόση, μπορεί να επιφέρει και το θάνατο. Καθώς το νερό τρέχει από την κεφαλή του ντους ο ψεκαστήρας διαχωρίζει την κάθε σταγόνα, οι οποίες ερχόμενες σε επαφή με τον αέρα απελευθερώνουν το χλώριο. Συστήνεται αυτή η μέθοδος ως προφύλαξη. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - takis_gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 20 Ιανουαρίου 2015 #40 Share 20 Ιανουαρίου 2015 παιδια οταν ειχα και εγω κικλιδες στα 600 λιτρα αλλαζα 250 λιτρα και εβαζα κατευθειαν βρυση. μονο αντιχλωριο.καθε 20 μερες εκανα αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 20 Ιανουαρίου 2015 #41 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Έλα ένας - ένας... Πείτε όλοι τις αμαρτίες που κάνετε...χαχαχαχα κακά παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 20 Ιανουαρίου 2015 #42 Share 20 Ιανουαρίου 2015 ειναι οπως τα παιδια μας οσο τα προσέχεις τοσο αρρωσταίνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 20 Ιανουαρίου 2015 #43 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Φανταστικα ψαρια οι Αφρικανες τελικα, δεν ζητανε πολλα, και δεν σε κουραζουν καθολου, καλοβολα ψαρακια Μου εχουν λειψει..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 20 Ιανουαρίου 2015 #44 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Μια χαρα ειναι αλλα δεν ειναι reef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 Author #45 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Μια χαρα ειναι αλλα δεν ειναι reef........ψιτ, που 'σαι, πανε κάνε καμία μέτρηση εσυ, πρεπει να σου 'πεσε λίγο η αλατότητα!Χαχαχα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 20 Ιανουαρίου 2015 #46 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Εσύ τι λες, να μην έχω ακουστά; Απλα ποιος μετακινείται τα βαρέλια απο το μπάνιο στο χώρο που έχω το ενυδρειο, σκυψίματα κάθε τόσο, σπρωξίματα κτλ. ......Πάντως 60 λίτρα βαρέλι δε σηκώνεται φιλαράκι. Δεν χρειαζεται με την αντλια να μετακινεις τιποτα. Αν θελεις το στελνει το νερο και βολτα και στο παρκο πριν το παει στο ενυδρειο. Εγω με 300 λτ βαρελι τι να πω? ΤΑφ και διπλο (αν θελεις να το ξεμονταρεις και να μαζευεις το αλφαδολαστιχο) βανακι στην εξοδο του φιλτρου να βγαζεις αυτοματα το νερο στην αποχετευση και μετα το ιδιο αλφαδολαστιχο εφαρμογη στην αντλια στο βαρελι και εισαγωγη νερου αυτοματα στο ενυδρειο απο το spraybar. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 Author #47 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Δεν χρειαζεται με την αντλια να μετακινεις τιποτα. Αν θελεις το στελνει το νερο και βολτα και στο παρκο πριν το παει στο ενυδρειο. Εγω με 300 λτ βαρελι τι να πω? ΤΑφ και διπλο (αν θελεις να το ξεμονταρεις και να μαζευεις το αλφαδολαστιχο) βανακι στην εξοδο του φιλτρου να βγαζεις αυτοματα το νερο στην αποχετευση και μετα το ιδιο αλφαδολαστιχο εφαρμογη στην αντλια στο βαρελι και εισαγωγη νερου αυτοματα στο ενυδρειο απο το spraybar. Από τη στιγμή που δε βλέπω να υπάρχει λόγος να τα κάνω όλα αυτα μάλλον θα συνεχίσω το τρίπτυχο βρύση-λάστιχο-ενυδρειο. Τι ενυδρειο έχεις (λίτρα, γλυκό; Αμερικάνικο; ) Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 20 Ιανουαρίου 2015 #48 Share 20 Ιανουαρίου 2015 (edited) Μεχρι να ανακαλυψεις το λογο,.ολα θα ειναι μια χαρα. Δεν πανε ολα κατευχην σε ολους. Δεν εχουν ολοι το ιδιο ενυδρειο, το ιδιο καθαρο θερμοσιφωνο, τα ιδια αερια στους σωληνες του δικτυου (διαβασε τις αιτιες της ασθενειας Gas Bubble Disease και θα ανακαλυψεις και μια αιτια που σχετιζεται) Δεν μπορεις να κανεις μεγαλες αλλαγες νερου (αν πρεπει ή χρειαστει) με αυτον τον τροπο. Επισης μπορει καποια ειδη ψαριων να "φτιαχνονται" με τις μεγαλες πτωσεις στη θερμοκρασια, αλλα οχι ολα. Μη ξεχνας επισης οτι κανενα ψαρι δεν επιθυμει την αποτομη ανοδο της θερμοκρασιας. Αν πεσει λοιπον η θερμοκρασια κατα την αλλαγη πχ 3-4 βαθμους, δεν μπορεις να εχεις θερμαντηρα μεσα που να σου επαναφερει την θερμοκρασια στους + 4C μεσα σε λιγο χρονο. Οποιος δεν θελει να ρισκαρει δεν βαζει νερο απο τη βρυση απευθειας. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2015 - Jimi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιανουαρίου 2015 Author #49 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Στο πρωτο μου πόστ αυτο ρωτουσα. Αν κάποιος είχε δυσάρεστη εμπειρία χρησιμοποιώντας αυτη τη μέθοδο. Κάποια μέλη ξέρω οτι το κανουν χρόνια (όχι έναν που το κανω εγω) και πρόβλημα δεν είχαν. Τωρα λες οτι οι εγκαταστάσεις παντου δεν ειναι ίδιες, τα δίκτυα κτλ σύμφωνοι αλλα σου μιλάω για διαφορετικές πόλεις, διαφορετικα δίκτυα, διαφορετικά σπίτια, με διάφορους θερμοσίφωνες και σωλήνες και πολλα αλλα. Άνοιξα το θέμα γνωρίζοντας απο πριν οτι πολλοί αυτο κανουν. Ενας στα τόσα χρόνια δε θα είχε εντοπίσει ενα πρόβλημα; Δε το αποκλείω, αν μη τι άλλο. Απλα θεωρω οτι μερικές φορες είμαστε λίγο υπερβολικοί ίσως σε κάποια θέματα. Όσο αφορα τη θερμοκρασία, δε την αφήνω να πέσει κάτω απο 2 βαθμούς (μερικές φορες απο απροσεξία έγινε) οπότε σε μερικές ώρες που θα ανέβει και πάλι εκει που πρεπει δε νομίζω θα ζορίσει τα ψάρια. Άλλωστε και στη φύση η θερμοκρασία πέφτει και ανεβαίνει σε σύντομο χρόνο κάποιες φορές, δεν ειναι σταθερή η θερμοκρασία συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 20 Ιανουαρίου 2015 #50 Share 20 Ιανουαρίου 2015 Ενας στα τόσα χρόνια δε θα είχε εντοπίσει ενα πρόβλημα; Δλδ σε κανεναν δεν του αρρωστησε ή πεθανε ψαρι? Ή μηπως ξερει τι μπορει να εφταιξε σε καθε προβλημα? Ας μη λεμε μεγαλα λογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος