Jump to content

Αλλαγές Νερού Κατ' Ευθείαν Απο Τη Βρύση

Safarpn

Recommended Posts

Δε ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και ξεκινάω αυτό. Έχω το ενυδρειο με τις αφρικάνες μου ενα χρόνο και δυο μηνες τωρα και όλα πανε ρολόι. Απο τότε που το έστησα, τις αλλαγές νερού τις έκανα με βαρέλια, την κλασική προετοιμασία κτλ. Τα δυο βαρέλια (35 και 60 λίτρων) ταλαιπώρησαν πολυ την ήδη προβληματική μέση μου και γενικά όλη η διαδικασία με οδήγησε πάλι σε γιατρούς. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω τις αλλαγές νερού με λάστιχο κατευθείαν απο τη βρύση. Κοντά στους 10 μηνες τωρα που κανω κάθε εβδομάδα τη μεγάλη αλλαγή και 2 μικρότερες ενδιάμεσα, δεν είχα ποτε πρόβλημα με τα ψάρια, ίσα ίσα που οι κοπελιές μου ειναι μπουκωμένες συνέχεια (μονίμως θα ελεγα μια δυο κάθε φορά), ασθένειες δεν είχα, τα ψάρια μου ειναι κινητικότητα και υγιή. Έχω διαβάσει οτι το αποφεύγουν πολλοί ενω άλλοι το κανουν. Έχει κανείς εμπειρία απο δυσάρεστα αποτελεσματα με αυτη τη μέθοδο ή μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί σχετικά με την υποχρεωτική "προετοιμασία" του νερού;
Το χειμώνα ανοίγω και ελάχιστα το ζεστο νερό στα πολλά κρύα αλλα συνήθως όχι. Αφήνω τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά μέχρι και δυο βαθμούς και τα φλερταρίσματα μετά πανε σύννεφο μετά.
Ποιά η άποψή σας;

Θεωρω οτι πραγματικα εξαρταται απο το ενυδρειο και τα ψαρια. Στην αφρικη δε θα εχεις κανενα προβλημα και σε καμια περιπτωση οι ασθενειες δε προερχονται απο το νερο της βρυσης. Περαν αυτου στο θαλασσινο αυτο προφανως δε μπορει να γινει και σε καποια ενυδρεια γλυκου. Εγω προσωπικα το εκανα παντα στην αφρικη, απο μαλαουι haps η mbuna αλλα και τανγκανικα απο τροφεους, λελεουπι, κοχυλοψαρα, αλλα και σε φροντοζαδικο που ειχα στο παρελθον. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ειχα προβλημα. Αντιχλωριο κατ ευθειαν και σπασιμο σε μπουκαλακι τα buffer μου.

Έτσι. Γι' αυτο άνοιξα το θέμα στις αφρικάνες. Εννοείται πως θαλασσινά και ενυδρεια με μαλακο νερό θέλουν άλλη διαδικασία. Βλέπω όμως και Αφρικάνους αρνητικά καθετους σε αυτό και θα ήθελα να μάθω τους λόγους. Φίλε, μετα τις αλλαγές νερού, δε μπορείς να φανταστείς χαρές που κανουν τα ψάρια στη πιο χαμηλη θερμοκρασία. Παει το "πέσιμο" σύννεφο λέμε.

Αλλαγη θερμοκρασιας=κ@αυλες. Μεγας κανονας!!! :P Περαν αυτου, δεν εχω ακουσει απο αφρικανα κατι αρνητικο και εχω απειρα παραδειγματα παιδιων που το κανουν.... Και το παιδι που εχει τα τροφεους μου και τα mbuna μου πλεον το κανει με τεραστια επιτυχια. Σιγουρα υπαρχουν και αρνητικα.

Έτσι ακριβώς το κάνω και εγω με την διαφορά οτι φροντίζω το νερό που θα βάλω να είναι 22-25 βαθμούς. Κλείνω φίλτρα, βάζω αντιχλώριο, γεμίζω και μετά ξανανοίγω τα φίλτρα. Είναι και ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο kgtropicals στο youtube (300+ ενυδρεία έχει)

η ποσοτητα χλωριου που εισερχεται εκεινη την ωρα στο ενυδρειο δεν βλαπτει τα ψαρια η την βιολογια?

η ποσοτητα χλωριου που εισερχεται εκεινη την ωρα στο ενυδρειο δεν βλαπτει τα ψαρια η την βιολογια?

Είναι μικρός ο χρόνος που θα εκτεθούν στο χλώριο, μέχρι να δράσει το αντιχλώριο. Εγώ καλού κακού κλείνω όπως είπα τα φίλτρα.

Τι να πω,κ το κρυο νερο βρυσης χειμωνιατικα πιστευω οτι τα ταλαιπωρει.Απ την αλλη εχω διαβασει οτι κ το νερο του θερμοσιφωνα εχει καποια αρνητικα.Η αληθεια ειναι οτι τωρα τελευταια εχω υιθοετησει τη μεθοδο του νερου βρυσης με πιο συχνες κ μικροτερες αλλαγες ωστε να πεφτει κανα 2 βαθμους μονο οι θερμοκρασια.Αλλο ενα πλεονεκτημα των αφρικανικων κιχλιδων η ανθεκτικοτητα που επιδυκνειουν.Το μονο που θελουν αυτα ψαρακια ειναι μπολικα λιτρα ωστε να μειωνετε η επιθετηκοτητα τους.

Βρε παιδιά, η λύση με νερό από τη βρύση είναι πολύ βολική, για τη θερμοκρασία ξέρεται καλύτερα εσεις, για το χλώριο όμως γιατι δεν κοιτάτε τη λύση με ένα απλό φίλτρο άνθρακα ; Με ένα αρχικό κόστος γύρω στα 25 με 30 Ευρώ και με ένα ετήσιο κόστος 10 με 14 Ευρώ ξεχνάτε αντιχλώρια και τέτοια. Το κάνω ήδη σε 2 ενυδρεία , όχι αφρικάνικα βεβαια, σε χρυσοψαράδικο και σε συννεφάκια, και με το φίλτρο εχω το κεφάλι μου ήσυχο :)

Οσο αφορά το αντιχλώριο, εγω ρίχνω συνικά λιγη περισσότερη ποσότητα απο εκείνη που πρεπει για τα λίτρα μου και το κανω σε δυο δόσεις. Οταν με το λάστιχο γεμίσει το μισό απο το αφαιρεθέν νερό, ρίχνω τη μισή δόση και λίγο πριν γεμίσει, την άλλη μιση. Τα φίλτρα τα κλείνω και αφήνω μονο έναν κυκλοφορητή να ανακατευει λίγο το νερό. Όσο αφορα το θερμοσίφωνα, τι να πω, εγω ενα χρόνο το κανω και αλλα παιδιά πολλά χρόνια και πρόβλημα δεν είδαν. Η αλλαγή στη θερμοκρασία πάντως τους κάνει πράγματι καλό στις "ορέξεις". Ειναι αυτο που λέει παραπάνω ο MfJones και ευτυχώς έβαλε @ και έκρυψε τη λέξη (...την άλλη φορά κάντο πιο σωστά, ααααχαχαχα).

To ιδιο κανω και εγω σε 100 λιτρο ενυδρειο με πλατυ .

Αλλαγες κατευθειαν απο την βρυση ,

Ρουφαω νερο , κλεινω το φιλτρο.

Με το που τελειωσει το αδειασμα ριχνω αντιχλωριοα.και γεμιζω νερο .

Ποτε δεν ειχα προβλημα, το ενυδρειο με αυτα τα ψαρια τρεχει 3 χρονια περιπου,εχει και γαριδες μέσα/

Και μερικες φορες κανω και 60-70 % αλλαγη νερου.

Σε εμας ομως στο νερο δεν εχει καμια σχεση με της Αθηνας , ναι μεν ειναι υπερβολικα σκληρο εδω , αλλα απο χλωριο δεν το γευεσαι οπως της Α8ηνας.

Η μεση γιατι σε πιανει?

Δεν εχει ακουστα τις αντλιες και τα αλφαδολαστιχα?

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Αυτα ακουστα τα χει αλλα κανει κακες παρεες...Δεν ειναι ρατσιστης ο Πανος...

Η μεση γιατι σε πιανει?

Δεν εχει ακουστα τις αντλιες και τα αλφαδολαστιχα?

Εσύ τι λες, να μην έχω ακουστά; Απλα ποιος μετακινείται τα βαρέλια απο το μπάνιο στο χώρο που έχω το ενυδρειο, σκυψίματα κάθε τόσο, σπρωξίματα κτλ.

......Πάντως 60 λίτρα βαρέλι δε σηκώνεται φιλαράκι.

Παιδια ισχυει οτι δεν κανει να βαζουμε ΖΕΣΤΟ νερο της βρυσης στα ενυδρεια μας?? Το ειχα διαβασει πιο παλια και ελεγε οτι το ζεστο νερο μεταφερει βαρεα μεταλλα...

Παιδιά, πόση ώρα αφήνετε με αυτή τη μέθοδο να δράσει το αντιχλώριο πριν βάλετε ξανά σε λειτουργία το φίλτρο;

• Like 1

Εσύ τι λες, να μην έχω ακουστά; Απλα ποιος μετακινείται τα βαρέλια απο το μπάνιο στο χώρο που έχω το ενυδρειο, σκυψίματα κάθε τόσο, σπρωξίματα κτλ.

......Πάντως 60 λίτρα βαρέλι δε σηκώνεται φιλαράκι.

Μεταλικο πιατο με ροδακια αδερφε!!!

Πεντε φορες δοκιμασα να το μεταφερω απο μπανιο σαλονι (γυρω στα 14 μετρα) και ημουν ξαπλα ολη την εβδομαδα,δεν θα πεθανω εγω για να παρεχω στα ψαρια ιδανικες συνθηκες :P

Αυτο που λετε για απευθειας αλλαγη δεν το γνωριζω αλλα ομολογω οτι παρακολουθω με ενδιαφερον την κουβεντα.

Έχω φτιάξει πατέντα τέτοια αλλα το χειμώνα με τόσα χαλιά που πρεπει να περάσω στο σπίτι δε παίζει φίλε κι εμείς εδώ έχουμε 9 μηνες χειμώνα.

• Like 1

Σε νιωθω απολυτα!

9 μηνες χειμωνα δεν εχουμε βεβαια αλλα εχω σκαλωσει απειρες φορες στα χαλια με αποτελεσμα το "σπλιτς" απο τον παφλασμο...

νερο απο λαστιχο και με το δακτυλο μπροστα να πεφτει με οσο πιεση περισσοτερο και οι αφρικανες παιζουν σαν τρελλες,τους αρεσει η ολη φαση ,περνανε απο μεσα ενα ενα ,οπως στην ουρα που περιμενουν στης νεροτσουλιθρες !!!

Βρε παιδιά γιατι κουβαλάτε το βαρέλι ; Το βάζετε 12 ή 24 ώρες πριν δίπλα στο ενυδρείο, το γεμίζεται με λάστιχο απο τη βρύση, γίνεται η προετοιμασία εκεί,βάζεται και ενα θερμαντήρα αν θέλεται να το ζεστάνεται, και μετα με αντλία το ρίχνεται μεσα στο ενυδρείο. Ουτε σταγόνα δεν πεφτει έξω, και ουτε κουβάλημα ουτε φασαρία ουτε τίποτα

Βρε παιδιά γιατι κουβαλάτε το βαρέλι ; Το βάζετε 12 ή 24 ώρες πριν δίπλα στο ενυδρείο, το γεμίζεται με λάστιχο απο τη βρύση, γίνεται η προετοιμασία εκεί,βάζεται και ενα θερμαντήρα αν θέλεται να το ζεστάνεται, και μετα με αντλία το ρίχνεται μεσα στο ενυδρείο. Ουτε σταγόνα δεν πεφτει έξω, και ουτε κουβάλημα ουτε φασαρία ουτε τίποτα

Ελα πες στη γυναίκα μου να έχει για μια μέρα στο σαλόνι δυο βαρέλια με νερό και στα παιδια μου να μη τα πλησιάζουν και βουτάνε τα κεφαλιά μέσα ή να βάζουν τα καραβάκια τους να παίζουν. Αν τους πείσεις, εγω είμαι μέσα. Φίλε Τάκη, όλα τα έχω σκεφτεί όπως σκέφτομαι και τη σωματική μου ακεραιότητα γιατι δε με βλέπω και πολυ υγιή αν το κανω χαχαχα.
  • Like 1

νερο απο λαστιχο και με το δακτυλο μπροστα να πεφτει με οσο πιεση περισσοτερο και οι αφρικανες παιζουν σαν τρελλες,τους αρεσει η ολη φαση ,περνανε απο μεσα ενα ενα ,οπως στην ουρα που περιμενουν στης νεροτσουλιθρες !!!

Καλά, αν νομίζει κάνεις οτι θα κάθονται πάνω απο το ενυδρειο με το δάχτυλο στο λάστιχο για να παίζουν τα ψάρια, ειναι πολυ γελασμένος, ασε που με την πίεση μπορεί να σηκωσω άμμο και θα γίνει το ενυδρειο πλυντήριο.

Οσο αφορά το αντιχλώριο, εγω ρίχνω συνικά λιγη περισσότερη ποσότητα απο εκείνη που πρεπει για τα λίτρα μου και το κανω σε δυο δόσεις. Οταν με το λάστιχο γεμίσει το μισό απο το αφαιρεθέν νερό, ρίχνω τη μισή δόση και λίγο πριν γεμίσει, την άλλη μιση. Τα φίλτρα τα κλείνω και αφήνω μονο έναν κυκλοφορητή να ανακατευει λίγο το νερό. Όσο αφορα το θερμοσίφωνα, τι να πω, εγω ενα χρόνο το κανω και αλλα παιδιά πολλά χρόνια και πρόβλημα δεν είδαν. Η αλλαγή στη θερμοκρασία πάντως τους κάνει πράγματι καλό στις "ορέξεις". Ειναι αυτο που λέει παραπάνω ο MfJones και ευτυχώς έβαλε @ και έκρυψε τη λέξη (...την άλλη φορά κάντο πιο σωστά, ααααχαχαχα).

Οταν το κανω μου βαζουν αστερακια!! Οποτε τα βαζω μονος μου! Χοχοχοχο!! Περαν της πλακας η μεθοδος αυτη με τη βρυση αρνητικα σε τετοιου ειδους ενυδρεια δεν εχει και ωραιο θεμα ανοιξες για να καψουμε μαγισσες!! Απεταξαμην λοιπον!

• Like 1

Ελα πες στη γυναίκα μου να έχει για μια μέρα στο σαλόνι δυο βαρέλια με νερό και στα παιδια μου να μη τα πλησιάζουν και βουτάνε τα κεφαλιά μέσα ή να βάζουν τα καραβάκια τους να παίζουν. Αν τους πείσεις, εγω είμαι μέσα. Φίλε Τάκη, όλα τα έχω σκεφτεί όπως σκέφτομαι και τη σωματική μου ακεραιότητα γιατι δε με βλέπω και πολυ υγιή αν το κανω χαχαχα.

Η δικιά μου το δέχτηκε αυτό , γιατί όταν κουβάλαγα τους κουβάδες και τα μπετόνια και έκανα το κόσμο μανταρα, ήθελε δεν ήθελε το δέχτηκε. Και ξέρει πως Πέμπτη βράδυ μπαίνει το βαρέλι και Παρασκευή απόγευμα έχει αλλαγές, όλα αυτά με θρησκευτική ευλάβεια :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...