Jump to content

Στηνοντας Ενα Γαριδαδικο

Recommended Posts

Ξεκινησα λοιπον να φτιαξω το πρωτο μου γαριδαδικο.

Πριν μερικες μερες ετοιμασα το hardscape και εγινε το φυτεμα των φυτων. Πιθανον θα προστεθουν κι αλλα πραματακια στο aquascape αλλα δεν ειναι της παρουσης.

2 μερες το ετρεξα με ανθρακα. Εβγαλα τον ανθρακα και μπολιασα το φιλτρο και το βυθο απο το 60αρι μου και επισης εβαλα βακτηρια.

Φυτα χρησιμοποιησα καποια καινουρια και καποια κλαδεματα απο το 60αρι που ειχαν επανω αρκετο βιοφιλμ.

Σημερα ηρθαν οι γαριδουλες (red cherry). Μετα απο 45λεπτη προσαρμογη μπηκαν μεσα. Εδω και μερικες ωρες φαινονται αρκετα δραστηριες και ηδη επιασαν δουλεια και τρωνε βιοφιλμ.

Να ταισω αυριο ? Ποσο να περιμενω ? Οι μετρησεις μου ειναι καλες nh4 0, no2 0, no3 15.

Υ.Γ. Φωτο και παρουσιαση δε κανω ακομη αφου περιμενω να δω πως θα διαμορφωθει το aquascape μου.

Καλη αρχη.

Να σου πω την αληθεια,εκανες γρηγορη προσαρμογη,οι γαριδες θελουν περισσοτερη ωρα προσαρμογης και καλο ειναι να γινετε με τη μεθοδο της σταγονας.

Προσωπικα,ειδικα αν οι γαριδες μου εχουν ερθει απο μακρυα κανω προσαργογη σταγονας για 1.5 ωρα το λιγοτερο.

Τα φωτα φανταζομαι τα εχεις κλειστα ετσι? Αυριο ταισε λιγο και αναψε και τα φωτα.

Το ενυδρειο ποσα λιτρα ειναι και ποσες γαριδες πηρες?

Ναι φωτα κλειστα φυσικα. Μαλιστα νομιζα οτι και πολυ χρονο κρατησα στη προσαρμογη. Κι εγω σταγονα σταγονα την εκανα.

Το ενυδρειο ειναι 20lt. Η ομαδα ειναι περιπου 15-20 ατομα αλλα τα περισσοτερα ειναι μικρα. Αντε να δουμε πως θα παει.

να ρωτήσω με τις σταγόνες πως κάνουμε ακριβώς? βάζουμε πρώτα λίγο νερό και μετά αρχίζουμε τις σταγόνες ή αναπνέουν λίγο έξω απο το νερό?

να ρωτήσω με τις σταγόνες πως κάνουμε ακριβώς? βάζουμε πρώτα λίγο νερό και μετά αρχίζουμε τις σταγόνες ή αναπνέουν λίγο έξω απο το νερό?

http://www.aquazone.gr/forums/topic/75503-aeioaai-dhnioaniiaco-aaneaeao/

κι εγω κανα 2ωρο προσαρμογη κανω..

αλλα για τσερυ , μια χαρα ειναι το 45λεπτο..

να σου ζησουν!!!

και εγώ cherry θα βάλω και επειδή δεν φαίνεται καλά στο βίντεο: βάζουμε πρώτα λίγο νερό και μετά αρχίζουμε τις σταγόνες?

Ε ναι ρε συ Jim, που θα τις εχεις τις γαρίδες,χύμα;

Θα αφήσεις λιγο νερο στην σακούλα που θα τις πάρεις κ μετα σταγόνα σταγόνα θα προσθέτεις νερο απο το δικό σου.2-3 φορες την αρχική ποσότητα νερού νομιζω ειναι καλα.

• Like 1

Ξεκινησα λοιπον να φτιαξω το πρωτο μου γαριδαδικο.

Πριν μερικες μερες ετοιμασα το hardscape και εγινε το φυτεμα των φυτων. Πιθανον θα προστεθουν κι αλλα πραματακια στο aquascape αλλα δεν ειναι της παρουσης.

2 μερες το ετρεξα με ανθρακα. Εβγαλα τον ανθρακα και μπολιασα το φιλτρο και το βυθο απο το 60αρι μου και επισης εβαλα βακτηρια.

Φυτα χρησιμοποιησα καποια καινουρια και καποια κλαδεματα απο το 60αρι που ειχαν επανω αρκετο βιοφιλμ.

Σημερα ηρθαν οι γαριδουλες (red cherry). Μετα απο 45λεπτη προσαρμογη μπηκαν μεσα. Εδω και μερικες ωρες φαινονται αρκετα δραστηριες και ηδη επιασαν δουλεια και τρωνε βιοφιλμ.

Να ταισω αυριο ? Ποσο να περιμενω ? Οι μετρησεις μου ειναι καλες nh4 0, no2 0, no3 15.

Υ.Γ. Φωτο και παρουσιαση δε κανω ακομη αφου περιμενω να δω πως θα διαμορφωθει το aquascape μου.

Νομίζω οτι τα νιτρικά σου είναι λίγο τσιμπημενα.

Να τις χαιρεσαι! :)

Δεν θα μας βαλεις καμια φωτο να δουμε κι εμεις το σεταπ???Θα μας κρατησεις σε αγωνια??? :P

Το σκεφτηκα κι εγω αυτο iliasandro και αμα χρειαστει μπορει να βαλω λιγο κερατοφυλλο και να κανω καμια αλλαγη νερου.

Φωτο δεν ανεβαζω ακομη μεχρι να τελειωσω το setup θελω να φτιαξω κατι πραγματικα καλο. :) υπομονη :)

• Like 1

Νταξει για τις τσερυ δεν ειναι πολλα τα νιτρικα,αλλα καλο ειναι να τα κρατας πιο χαμηλα.

• Like 1

Νταξει για τις τσερυ δεν ειναι πολλα τα νιτρικα,αλλα καλο ειναι να τα κρατας πιο χαμηλα.

Done :)

Για το setup δε λεω τιποτε ακομη :)

Εχασα μια γαριδουλα :( δε ξερω τι μπορει να μου πει αυτο βεβαια γι'αυτο το γραφω εδω.

Ταισα χθες λιγο καροτο αλλα δεν ειδα καμια τεραστια ορεξη. Τσιμπολογουσαν και φευγαν και οι περισσοτερες ηταν πανω στο βιοφιλμ των φυτων και το τσακιζαν οποτε κι εγω το εβγαλα μετα απο 10 λεπτα.

Οι υπολοιπες φαινονται πολυ δραστηριες και οι μετρησεις μου δεν αλλαξαν.

Ποσο καιρό τρέχει το ενυδρείο;

Τρεχει μερικες μέρες (με γαριδες τρεχει 3 μερες) αλλα μπολιασα τον βυθο και με μακαρονι και με λιγο μερος απο τον βυθο του αλλου ενυδρειου μου.

Το καροτο δεν επρεπε να το αφησεις τοσο λιγο.

Τροφη για γαριδες εχεις?Αν ναι,ταιζε μ αυτη για αρχη.

Δε τις τρωνε ρε Κωστα. Ο προηγουμενος τις ειχε μαθει με βιοφιλμ μονο (?) δε μπορω να καταλαβω :(

Βγαζω κλαδεματα απο το μεγαλο τα βαζω σε αυτο και ορμανε σα τρελες. Το κανουν γυαλι και επιστρεφω το φυτο στο μεγαλο.

Δεν μπορει,δεν γινετε αυτο.

Ριξε τροφη για γαριδες και θα φανε,αστες 1-2 μερες χωρις φαι και θα φανε τα παντα.

Λες ? Το σκεφτηκα κι εγω αλλα επειδη ποτε δεν ειχα γαριδες και τωρα τα περισσοτερα ειναι μικρα φοβηθηκα να τα αφησω αταιστα 2 μερες.

Εξαρατατια ποσο βιοφιλμ εχεις και ποσες γαριδες εχεις...

Ριξε τροφη για γαριδες, αν δεν την πλησιασουν και την φανε σε ενα δυωρο αφαιρεσε την .

Οι γαριδες αν ειναι λιγες , δυσκολο να φανε , σαν πρωτη τροφη επιλεγουν το βιοφιλμ .

Αν δεν εχει πολυ βιοφιλμ ή οι γαριδες ειναι πολλες τοτε τρεχουν στην τροφη,.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...