bbetta 15 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Seachem Prime ή API Stress Coat? Ιδού η απορία... Για χρόνια χρησιμοποιώ το Prime, θα ήθελα όμως στο νερό μου και κάτι που το βελτιώνει ακόμα περισσότερο. Ουσιαστικά αντιχλώριο δεν χρειάζομαι αφού το 95% του νερού μου είναι A/Ο. Με ιχνοστοιχεία όμως και διάφορα βελτιωτικά τί γίνεται; Η ιδέα της αλόης και η ευκολότερη επούλωση των πτερυγίων μου ακούγεται πολύ ελκυστική... Αξίζει όμως το Stress Coat? Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο βελτιωτικό που να δημιουργεί κλίμα με ''ευκολότερη'' επούλωση; Θα μπορούσα να τα χρησιμοποιώ και τα δυο; Ακούω γνώμες και εμπειρίες... Ευχαριστώ Βασίλης 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 15 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 15 Ιανουαρίου 2015 (edited) Το prime έχει τέτοια φήμη, κυρίως λόγω της οικονομίας του.Σκέψου ότι και εγώ όταν έψαχνα αντιχλώρια και ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο, ο μόνος λόγος που δεν πήγα στο prime ήταν επειδή είναι πολύ συμπυκνωμένο (5ml/200lt) και δεν μπορούσα να υπολογίσω την δοσολογία για το 15lt μου [θεωρητικά θα χρειαζόμουν 0.2,5 (το ένα τέταρτο του ml)] για ΌΛΟ το ενυδρείο.Δηλαδή στις αλλαγές; Προσωπικά πήρα το stress coat.Και τα δύο πάντως είναι κορυφαία. Γνώμη μου, αν δεν χρειάζεσαι την αλόη για δέρμα και πτερύγια, παρέμεινε στο prime. Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 15 Ιανουαρίου 2015 Author #3 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Ένας από τους λόγους που θέλω το Stress Coat είναι η αλοη με τις ευεργετικες ιδιοτητες. Το πραιμ το χρησιμοποιουσα σε παρομοια λιτρα και εριχνα στην αλλαγη την ποσοτητα για ολο το ενυδρειο. Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο εκχύλισμα με τέτοιες ιδιότητες για να το χρησιμοποιώ μαζί με το πραιμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 15 Ιανουαρίου 2015 #4 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Ένας από τους λόγους που θέλω το Stress Coat είναι η αλοη με τις ευεργετικες ιδιοτητες. Το πραιμ το χρησιμοποιουσα σε παρομοια λιτρα και εριχνα στην αλλαγη την ποσοτητα για ολο το ενυδρειο. Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο εκχύλισμα με τέτοιες ιδιότητες για να το χρησιμοποιώ μαζί με το πραιμ. Υπάρχει το Esclarin της Tropical που είναι αντιχλώριο και έχει και Aloe και της JBL το Biotopol κανένα όμως δεν έχει την συμπήκνωση του Prime... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 15 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Εγώ προτείνω το Prime σε συνδυασμό με το Stress Guard της ίδιας εταιρείας (http://www.seachem.com/Products/product_pages/StressGuard.html). To Stress Guard περιλαμβάνει τα κολοειδή που χρειάζονται τα ψάρια και συνήθως περιλαμβάνoνται στα άλλα αντιχλώρια. AgMa υπάρχει Prime σε μικρή συσκευασία για μικρά ενυδρεία όπου η δοσολογία που δίνει η εταιρεία είναι με σταγόνες και ξεχωριστό prime για μονομάχους... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Ιανουαρίου 2015 #6 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά, επειδή όλοι έχουμε παρόμοιο προβλήμα με τη δοσολογία του Prime , δείτε τι έκανα εγω. Αγόρασα απο το φαρμακείο 1 λίτρο αποσταγμένο νερό (Water for injections) και σε ένα καθαρό μπουκάλι έβαλα 1 μέρος Prime και 3 μέρη αποσταγμένο νερό (πχ 100 ml Prime και 300 ml αποσταγμένο νερό). Το νέο υγρό πλέον είναι 1 ml ανά 10 Λίτρα νερό, πήρα και μια σύριγγα τους ενός ml και κάνω πολύ ευκολα τη δουλειά μου. Το ίδιο εχω κάνει και με τα λιπάσματα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Να πω επίσης πως εδώ και 1 χρόνο + που πήρα βαρέλι για προετοιμασία δεν βάζω κανένα πρόσθετο στο νερό παρά μόνο προετοιμασία με τύρφη ανθρακα και ζεόλιθο, και απο τον Αυγουστο που πήρα οικιακό φίλτρο άνθρακα δεν βάζω τίποτα ουτε στα άλλα 2 , και οι αλλαγές είναι τακτικες με θρησκευτική ευλάβεια και πλούσιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 15 Ιανουαρίου 2015 #8 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Αν και δεν ειναι αυτο το θεμα μας, προβλημα με την δοσολογια του prime δεν υπαρχει Στη συσκευασια των 50ml η δοσολογια ειναι 2 σταγονες στα 4 λιτρα Το stress coat εγκρινεται λογω αλοης, μπορεις να το χρησιμοποιεις σαν βελτιωτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Ιανουαρίου 2015 #9 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Βασιλη,τα ιχνοστοιχεια που αναφερεις στο πρωτο ποστ δεν εχουν σχεση με τα αντιχλωρια. Προσωπικα χρησιμοποιω prime και δεν εχω προβλημα με τις δοσολογιες αν και εχω μικρα ενυδρεια. Και το stress coat εχω χρησιμοποιησει παλιοτερα,εξισου καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Ιανουαρίου 2015 #10 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Αν και δεν ειναι αυτο το θεμα μας, προβλημα με την δοσολογια του prime δεν υπαρχει Στη συσκευασια των 50ml η δοσολογια ειναι 2 σταγονες στα 4 λιτρα Το stress coat εγκρινεται λογω αλοης, μπορεις να το χρησιμοποιεις σαν βελτιωτικο Επ’ ευκαιρία που είπε πριν ο φίλος πως τον δυσκόλευε η αναλογία 1 ml / 40 λίτρα είπα μια εύκολη μέθοδο, και νομίζω πως οι αλλαγές σε πολλαπλάσια των 10 λίτρων είναι αρκετά εύκολη, και να μη μπλέξει με σταγόνες και αν έπεσε 1 παραπάνω ή 1 λιγότερη. Από την άλλη είμαι της άποψης, πως όταν δεν είναι απαραίτητο , προσπαθώ να μη χρησιμοποιώ χημικά ή άλλα πρόσθετα εκτός και αν υπάρξει κάτι έκτακτο και είναι αναγκαίο Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 15 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Υπάρχει το Esclarin της Tropical που είναι αντιχλώριο και έχει και Aloe και της JBL το Biotopol κανένα όμως δεν έχει την συμπήκνωση του Prime... ΔΕΝ είναι αντιχλώριο... βελτιωτικό νερού είναι.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 15 Ιανουαρίου 2015 #12 Share 15 Ιανουαρίου 2015 (edited) Λόγω του ότι "δουλεύω" με Α.Ο. χρησιμοποιώ κυρίως τα... Stress Coat και το Esklarin... αναλόγως του τι θέλω να κάνω (πχ. για λόγους επούλωσης τραυμάτων, βλέννας κλπ.). Το Prime λόγω υψηλής θερμοκρασίας των ενυδρείων αλλά και της οικονομίας του (1 καπάκι στα 200 λίτρα)... το έχω μόνο για αποχλωρίωση των βιολογικών υλικών... μετά τον καθαρισμό τους.- Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2015 - diskus fan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 15 Ιανουαρίου 2015 Author #13 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Λόγω του ότι "δουλεύω" με Α.Ο. χρησιμοποιώ κυρίως τα... Stress Coat και το Esklarin... αναλόγως του τι θέλω να κάνω (πχ. για λόγους επούλωσης τραυμάτων, βλέννας κλπ.). Το Prime λόγω υψηλής θερμοκρασίας των ενυδρείων αλλά και της οικονομίας του (1 καπάκι στα 200 λίτρα)... το έχω μόνο για αποχλωρίωση των βιολογικών υλικών... μετά τον καθαρισμό τους.- Ποιο από τα δυο θεωρείς πιο καλό και αποτελεσματικό; Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Ιανουαρίου 2015 #14 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Αν και εχω prime, το εχω για το λόγο που ανέφερε και ο Diskus Fan. Στις αλλαγές μου και γενικά σα βελτιωτικό, χρησιμοποιώ αυτό της φωτογραφίας το οποιο παρήγγειλα απο τη Γερμανία. Εχει πολλά συστατικά μέσα όπως και αλόη αλλα δε μπορω να σας τα γράψω τωρα γιατι ειναι στα Γερμανικά και τρέλα γύρευε. Χρειάζονται 20ml άμα 100 λίτρα και το μπιτόνι είναι 5 λίτρων και αν θυμάμαι καλά κόστισε 17€. Το εχω ενα χρόνο και ειναι ακόμα στη μέση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 15 Ιανουαρίου 2015 #15 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Ποιο από τα δυο θεωρείς πιο καλό και αποτελεσματικό; Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Είναι 2 διαφορετικά πράγματα... τo Esklarin βελτιωτικό... το Streess Coat είναι παράλληλα και αντιχλώριο.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 15 Ιανουαρίου 2015 #16 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Αν και εχω prime, το εχω για το λόγο που ανέφερε και ο Diskus Fan. Στις αλλαγές μου και γενικά σα βελτιωτικό, χρησιμοποιώ αυτό της φωτογραφίας το οποιο παρήγγειλα απο τη Γερμανία. Εχει πολλά συστατικά μέσα όπως και αλόη αλλα δε μπορω να σας τα γράψω τωρα γιατι ειναι στα Γερμανικά και τρέλα γύρευε. Χρειάζονται 20ml άμα 100 λίτρα και το μπιτόνι είναι 5 λίτρων και αν θυμάμαι καλά κόστισε 17€. Το εχω ενα χρόνο και ειναι ακόμα στη μέση. Κάνε του μια μετάφραση... και γύρνα και τη φωτογραφία... στραβολαίμιασα.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Ιανουαρίου 2015 #17 Share 15 Ιανουαρίου 2015 (edited) Κάνε του μια μετάφραση... και γύρνα και τη φωτογραφία... στραβολαίμιασα.- Μετάφραση δε κανω γιατι δε μου κόφτ' απο Γερμανικά. Τη φωτογραφία την τράβηξα με το κινητό και την τράβηξα κατά λάθος στραβά και αυτή τη στιγμή το μπιτόνι ειναι στο πατάρι κι εγω στο κρεβάτι με το κινητό. Καινουρια φωτογραφία αύριο. Πάντως έχει πολλά καλά συστατικά μέσα και σημαντικά για τα ψάρια. Αυτό και αλλα διάφορα ζουμιά τα παρασκευάζει ενας τύπος που ασχολείται με τέτοια πράγματα γενικότερα, τα συστατικά τα είχα δει όταν κάποια στιγμή είχα κάνει τη μετάφραση.Edit: Αυτό είναι με λίγο διαφορετική συσκευασία. Αρπαξε οτι βρεις και κανε μετάφραση στο google http://m.ebay.de/itm/130790463631?nav=SEARCH Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 15 Ιανουαρίου 2015 #18 Share 15 Ιανουαρίου 2015 (edited) Χρονια χρησιμοποιουσα το prime , τωρα το καταργησα και αυτο μιας και δεν βλέπω καμια διαφορα με χρηση ή χωρις... Δεν εχουμε πολυ χλωριο στην βρυση, εκτος απο αυτο , κανω αναλογιες οσμωσης με βρυση 1 -7με10. Σαν ¨αντιχλωριο¨χρησιμοποιω ενα αντιστοιχο της EASY LIFE , το oποιο παρακρατα και τα βαρεα μεταλα κα. Δεν ειχα ποτε τραυματισμους ψαριων και ασθενειες, για να χρησιμοποιησω φαρμακα( αν και εχω μια βασικη σειρα αλλα εχουν ληξει) ή το stress coat. Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 15 Ιανουαρίου 2015 #19 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Το prime έχει τέτοια φήμη, κυρίως λόγω της οικονομίας του.Σκέψου ότι και εγώ όταν έψαχνα αντιχλώρια και ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο, ο μόνος λόγος που δεν πήγα στο prime ήταν επειδή είναι πολύ συμπυκνωμένο (5ml/200lt) και δεν μπορούσα να υπολογίσω την δοσολογία για το 15lt μου [θεωρητικά θα χρειαζόμουν 0.2,5 (το ένα τέταρτο του ml)] για ΌΛΟ το ενυδρείο.Δηλαδή στις αλλαγές; Προσωπικά πήρα το stress coat.Και τα δύο πάντως είναι κορυφαία. Γνώμη μου, αν δεν χρειάζεσαι την αλόη για δέρμα και πτερύγια, παρέμεινε στο prime. Σε αυτή την περίπτωση πας στην μια σταγόνα είτε σε αλλαγή είτε και στα 15 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Ιανουαρίου 2015 #20 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Κάνε του μια μετάφραση... και γύρνα και τη φωτογραφία... στραβολαίμιασα.- Βρήκα και αυτό απο Γερμανία στο Ebay και τουλάχιστον είναι στα Αγγλικά http://www.ebay.com/itm/Zoofux-professional-aquarium-conditioner-Etra-5-Ltr-with-Aloe-Vera-and-Vitamin-B-/221593399164?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3397feef7c και αν θες και στα Γαλλικά http://www.ebay.com/itm/ZOOFUX-Aquarium-Professional-Conditioner-EXTRA-5-Ltr-Aloe-Vera-Et-Vitamine-B-/321572323815?pt=FR_YO_MaisonJardin_AccessoiresAnimaux_PourlesPoissons&hash=item4adf3441e7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Ιανουαρίου 2015 #21 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Βρήκα και αυτό απο Γερμανία στο Ebay και τουλάχιστον είναι στα Αγγλικά http://www.ebay.com/itm/Zoofux-professional-aquarium-conditioner-Etra-5-Ltr-with-Aloe-Vera-and-Vitamin-B-/221593399164?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3397feef7c και αν θες και στα Γαλλικά http://www.ebay.com/itm/ZOOFUX-Aquarium-Professional-Conditioner-EXTRA-5-Ltr-Aloe-Vera-Et-Vitamine-B-/321572323815?pt=FR_YO_MaisonJardin_AccessoiresAnimaux_PourlesPoissons&hash=item4adf3441e7 Αυτα ειναι 5000ml για 10000 λίτρα νερού αν διάβασα καλά. Εκείνο που έχω εγω ειναι τα ίδια ml για 25000 λίτρα. Εχουν και δωρεάν μεταφορικά ενω ο Άγγλος 13€. Απο συστατικά πάντως πρεπει να ειναι τα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Ιανουαρίου 2015 #22 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Αυτα ειναι 5000ml για 10000 λίτρα νερού αν διάβασα καλά. Εκείνο που έχω εγω ειναι τα ίδια ml για 25000 λίτρα. Εχουν και δωρεάν μεταφορικά ενω ο Άγγλος 13€. Απο συστατικά πάντως πρεπει να ειναι τα ίδια. Για τα λίτρα έχεις δίκιο, μεταφορικά όμως έχει και ο Γερμανος για Ελλάδα (Griechenland) 13,90 Ευρω EUR 13,90 Kostenlos Griechenland DHL Paket International Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Ιανουαρίου 2015 #23 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Και αυτό με τα Αγγλικα με μπέρδεψε εδώ λέει Application: Shake well before use. We recommend a weekly water change of 10% or every 14 days by 20%. Enter at creation or partial water change 10 ml ZOOFUX professional aquarium water conditioner EXTRA to 50 liters of aquarium water. Tip: A weekly application without changing the water protects your fish against external influences! Please never use the same time with other polishes. Let in this case 24 hours rest between applications. Protect against children. Necessarily keep dark and cool after opening the package. Protect from sunlight and heat. The fish can of course remain in the aquarium. 10 ml για κάθε 50 λίτρα μας κάνουν τα 5000 ml για 25000 λίτρα (50 * 5000 / 10 = 25000) ή κάνω λάθος ; και εδώ λέει 5.000 ml is sufficient for two 5.000 liter aquarium water Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Ιανουαρίου 2015 #24 Share 15 Ιανουαρίου 2015 (edited) Για τα λίτρα έχεις δίκιο, μεταφορικά όμως έχει και ο Γερμανος για Ελλάδα (Griechenland) 13,90 Ευρω EUR 13,90 Kostenlos Griechenland DHL Paket International Μμμμ.....δε θυμαμαι καλά να σου πω την αληθεια, εγω ή δεν είχα πληρώσει μεταφορικά ή ηταν λίγα γιατι τα είχα μοιραστεί με φίλο που κάναμε μαζί αγορά. Όπως και να 'χει, συμφέρει αν τα βάλεις κάτω τα νούμερα.Edit: πολυ πιθανόν να τους ξέφυγε το 2 εκεί στο 5000 λίτρα και να ειναι 25000 τελικά. Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 15 Ιανουαρίου 2015 #25 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Να ρωτησω κατι σαν ασχετος το prime ειναι αντιχλωριο ??? Εγω εχω ενα τς kent να παρω κατι αλλο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος