Γιάννης σπαρτ 7 Μαρτίου 2015 Author #51 Share 7 Μαρτίου 2015 10 μέρες μετα κ το co2 κάνει θαύματα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 8 Μαρτίου 2015 #52 Share 8 Μαρτίου 2015 Πανέμορφο!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαρτίου 2015 #53 Share 8 Μαρτίου 2015 Ομορφο γινεται αλλα βγαλε ρε συ απο εκει τον διαχυτηρα. Και σιγα σιγα πρεπει να κανεις κατι με τα ψαρια σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 8 Μαρτίου 2015 Author #54 Share 8 Μαρτίου 2015 Πανέμορφο!! Σε ευχαριστω πολυ!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 8 Μαρτίου 2015 Author #55 Share 8 Μαρτίου 2015 Ομορφο γινεται αλλα βγαλε ρε συ απο εκει τον διαχυτηρα. Και σιγα σιγα πρεπει να κανεις κατι με τα ψαρια σου. Ευχαριστω!! Η φύση οργιάζει εκεί μέσα ! Διαχυτηρας στο επόμενο βιντεάκι θα ειναι στην σωστή του θέση , όσο για τα ψαράκια εχω θεμα να τα πιάσω δοκιμές 2 φορές άκαρπες . Λογω φυτών κρύβονται ανάμεσα του γεννοβολούν κ γενικά αν δεν ξέστησω δεν θα κάτσουν εύκολα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαρτίου 2015 #56 Share 8 Μαρτίου 2015 Δοκιμασε να τα πιασεις με 2 αποχες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 27 Μαρτίου 2015 Author #57 Share 27 Μαρτίου 2015 Ζούγκλα https://youtu.be/iXnaRpGxjqg Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkalamat 27 Μαρτίου 2015 #58 Share 27 Μαρτίου 2015 Ζούγκλα https://youtu.be/iXnaRpGxjqg Δεν ανοίγει το βίντεο Γιάννη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 27 Μαρτίου 2015 Author #59 Share 27 Μαρτίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkalamat 27 Μαρτίου 2015 #60 Share 27 Μαρτίου 2015 Ωραίος ζούγκλα τα φυτά σου και τα δικά μας με τα κλαδέματα που μας έδωσες και σε ευχαριστούμε πάνε μια χαρά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 27 Μαρτίου 2015 Author #61 Share 27 Μαρτίου 2015 Θοδωρε,με το νεο διαχυτηρα που έβαλα bazooka 65mm το co2 γίνετε συννεφάκι !! Θα πνιγούμε στο άνθος! Βιντεάκι απο το bazooka αύριο η μεθαύριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 29 Μαρτίου 2015 Author #62 Share 29 Μαρτίου 2015 Bazooka 65mm Κλάδεμα https://youtu.be/8KyANnNB390 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Μαρτίου 2015 #63 Share 29 Μαρτίου 2015 Θα σου προτεινα να το βαλεις στην αλλη μερια.κατω απο την εξοδο του φιλτρου για να σπρωχνει τις φυσαλιδες παντου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 29 Μαρτίου 2015 Author #64 Share 29 Μαρτίου 2015 , Θα σου προτεινα να το βαλεις στην αλλη μερια.κατω απο την εξοδο του φιλτρου για να σπρωχνει τις φυσαλιδες παντου. Καλησπέρα, Να ρωτήσω επειδή γράφονται αρκετά , εαν τοποθετηθεί κάτω απο την είσοδο του νερου του εξωτερικού μου φίλτρου και κάνει όλη τη διαδρομή του φίλτρου υπαρχει θεμα με την βιολογία του φίλτρου?? θα ειναι καλύτερη η διάχυση ? τωρα όπως ειναι κάποια μικρή ποσότητα την τραβάει το εξωτερικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 29 Μαρτίου 2015 #65 Share 29 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα, Να ρωτήσω επειδή γράφονται αρκετά , εαν τοποθετηθεί κάτω απο την είσοδο του νερου του εξωτερικού μου φίλτρου και κάνει όλη τη διαδρομή του φίλτρου υπαρχει θεμα με την βιολογία του φίλτρου?? θα ειναι καλύτερη η διάχυση ? τωρα όπως ειναι κάποια μικρή ποσότητα την τραβάει το εξωτερικο Θα παρει αερα το φίλτρο σου ετσι που λες να κανεις. Απλα στην εξοδο να το βαλεις εκει που εχει ροη . Ετσι θα παραμενουν περισσοτερο οι φυσαλιδες στο νερο . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 29 Μαρτίου 2015 #66 Share 29 Μαρτίου 2015 Λοιπόν εγώ το έχω στην είσοδο του 2215 με αεροπετρα όπου ήδη βγαίνουν πολύ μικρές φυσαλίδες(πρέπει να είναι εντάξει η αεροπετρα).περνά από σφουγγάρι,βιολογικό υλικό και βαμβάκι και όταν βγαίνει μετά δυσκολίας το παρατηρώ. Καλή λύση πιστεύω είναι κ η λύση DIY όπου σστέλνεις σε ένα αυτοσχέδιο πλαστικό το διοξείδιο κ τη ροή από ένα δευτερεύον φιλτρακι,εκεί ανακατεύονται κ από άλλη τρύπα βγαίνει ανακατεμένα.τώρΑ δε θυμάμαι λινκ να παραθέσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 29 Μαρτίου 2015 Author #67 Share 29 Μαρτίου 2015 Θα παρει αερα το φίλτρο σου ετσι που λες να κανεις. Απλα στην εξοδο να το βαλεις εκει που εχει ροη . Ετσι θα παραμενουν περισσοτερο οι φυσαλιδες στο νερο . Οκ θα το τραβήξω κοντα στην έξοδο , Φαντάστηκα οτι αν περνάει απο όλη τη διαδρομή του εξωτερικού ιςως να ηταν καλύτερα , Ετσι όπως το εχω τωρα και τραβάει το 1/3 απο το co2 το φιλτρο κάνει ανα μια ώρα , δυο εξαέρωση και βγάζει το αποθηκευμένο άνθρακα με μορφή ψύλλων φυσαλίδων πάλι μέσα στο ενυδρειο , ο φόβος μου ηταν κυρίως η επιβίωση του βιολογικού υλικού Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 29 Μαρτίου 2015 Author #68 Share 29 Μαρτίου 2015 Λοιπόν εγώ το έχω στην είσοδο του 2215 με αεροπετρα όπου ήδη βγαίνουν πολύ μικρές φυσαλίδες(πρέπει να είναι εντάξει η αεροπετρα).περνά από σφουγγάρι,βιολογικό υλικό και βαμβάκι και όταν βγαίνει μετά δυσκολίας το παρατηρώ. Καλή λύση πιστεύω είναι κ η λύση DIY όπου σστέλνεις σε ένα αυτοσχέδιο πλαστικό το διοξείδιο κ τη ροή από ένα δευτερεύον φιλτρακι,εκεί ανακατεύονται κ από άλλη τρύπα βγαίνει ανακατεμένα.τώρΑ δε θυμάμαι λινκ να παραθέσω. Άρα φαντάζομαι δεν υπαρχει θεμα με το βιολογικο υλικο που έχουμε μέσα στο φιλτρο μας .. Εμένα κάνει εξαέρωση ανα μια δυο ώρες και το βγάζει σε πολυ ψιλές φυσαλίδες που κυκλοφορούν σε όλο το ενυδρειο Το diy το εχω δει και γω αλλα ήδη το bazooka βγάζει τις φυσσαλιδες πολυ ψιλές σαν συννεφάκι και δε θα ήθελα να βάλω επιπλέον εξοπλισμό εντός του ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Μαρτίου 2015 #69 Share 29 Μαρτίου 2015 Λοιπόν εγώ το έχω στην είσοδο του 2215 με αεροπετρα όπου ήδη βγαίνουν πολύ μικρές φυσαλίδες(πρέπει να είναι εντάξει η αεροπετρα).περνά από σφουγγάρι,βιολογικό υλικό και βαμβάκι και όταν βγαίνει μετά δυσκολίας το παρατηρώ. Καλή λύση πιστεύω είναι κ η λύση DIY όπου σστέλνεις σε ένα αυτοσχέδιο πλαστικό το διοξείδιο κ τη ροή από ένα δευτερεύον φιλτρακι,εκεί ανακατεύονται κ από άλλη τρύπα βγαίνει ανακατεμένα.τώρΑ δε θυμάμαι λινκ να παραθέσω. Η αεροπετρα κανει την πιο χαλια διαχυση,αν μιλαμε για μπουκαλα,γιατι αν μιλαμε για diy co2... δεν κανει καθολου.. Το καλυτερο ειναι να το εχεις κοντα στην εξοδο του φιλτρου,γιατι αν περναει απο την βιολογια και ριχνεις πολυ co2,υπαρχει πιθανοτητα να στη σκοτωσει.. Για διαβασε για το co2 εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 29 Μαρτίου 2015 Author #70 Share 29 Μαρτίου 2015 Η αεροπετρα κανει την πιο χαλια διαχυση,αν μιλαμε για μπουκαλα,γιατι αν μιλαμε για diy co2... δεν κανει καθολου.. Το καλυτερο ειναι να το εχεις κοντα στην εξοδο του φιλτρου,γιατι αν περναει απο την βιολογια και ριχνεις πολυ co2,υπαρχει πιθανοτητα να στη σκοτωσει.. Για διαβασε για το co2 εδω. Κώστα το εχω ήδη διαβάσει απο τις πρώτες μέρες που το γράψατε με τον Νίκο και κ το likaρα το άρθρο σας , Εγω εχω μπουκαλα και το τύπου bazooka διαχυτηρα απλά ήθελα να ξερω αν αυτο που αρκετοί κάνουν με το να περνούν το co2 απο όλη τη διαδρομή του φίλτρου ειναι επιβλαβές για την βιολογία που υπαρχει μέσα . Αν ειναι να χαθεί η βιολογία η να καταστραφεί το φιλτρο δεν το συζητάμε αλλα εχω διαβάσει οτι αρκετοί το κάνουν χωρις πρόβληματα . Η ποσότητα του co2 που παρέχω ειναι χαμηλή 2 bubbles/sec με γρηγορη ανάπτυξη των φυτών μου (δεν ειναι κ απαιτητικά βέβαια ) και με προσοχή πάντα να μην στερήσω οξυγόνο απο τα ψαρακια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Μαρτίου 2015 #71 Share 30 Μαρτίου 2015 Κώστα το εχω ήδη διαβάσει απο τις πρώτες μέρες που το γράψατε με τον Νίκο και κ το likaρα το άρθρο σας , Εγω εχω μπουκαλα και το τύπου bazooka διαχυτηρα απλά ήθελα να ξερω αν αυτο που αρκετοί κάνουν με το να περνούν το co2 απο όλη τη διαδρομή του φίλτρου ειναι επιβλαβές για την βιολογία που υπαρχει μέσα . Αν ειναι να χαθεί η βιολογία η να καταστραφεί το φιλτρο δεν το συζητάμε αλλα εχω διαβάσει οτι αρκετοί το κάνουν χωρις πρόβληματα . Η ποσότητα του co2 που παρέχω ειναι χαμηλή 2 bubbles/sec με γρηγορη ανάπτυξη των φυτών μου (δεν ειναι κ απαιτητικά βέβαια ) και με προσοχή πάντα να μην στερήσω οξυγόνο απο τα ψαρακια μου. Εγω δεν θα το εκανα.Καπου διαβασα οτι αν παρεχεις ετσι η αν παρεχεις πολυ co2,μπορεις να χασεις τμημα η ολη την βιολογια σου. Εγω δεν θα το ρισκαρα παντως,ακομα και αν ειχε μηδαμινα ποσοστα. Ετσι και αλλιως,το καλυτερο εινα αυτο που σου ειπα και πιο πανω. Και τα reactor απ οτι ξερω,στο λαστιχο της εξοδου τα βαζουν,οχι της εισιδου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 30 Μαρτίου 2015 #72 Share 30 Μαρτίου 2015 Εγω το εκανα σκεφτομενος το εξης:Το νερο που περνα στο εξωτερικο φιλτρο ειναι το νερο που υπαρχει στο ενυδρειο....εστω Χ το διοξειδιο στο ενυδρειο αρα Χ και στο φιλτρο!!! Επισης θεωρω πως το διαλυμενο διοξειδιο στο εξ.φιλτρο -στην περιπτωση μου- ειναι σε σχεση με το αν η διαλυση γινοταν στο κυριως ενυδρειο λιγοτερο ή το ιδιο. Συμπερασμα:ή ολο διαλυμενο περνα στο εξωτερικο,αρα η ποσοτητα ειναι μεγαλυτερη-στην περιπτωση που λετε- ή υπαρχει και αδιαλυτο στην περιπτωση μου. Τί λετε το εχετε σκεφτει καθολου αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Μαρτίου 2015 #73 Share 30 Μαρτίου 2015 Εγω το εκανα σκεφτομενος το εξης:Το νερο που περνα στο εξωτερικο φιλτρο ειναι το νερο που υπαρχει στο ενυδρειο....εστω Χ το διοξειδιο στο ενυδρειο αρα Χ και στο φιλτρο!!! Επισης θεωρω πως το διαλυμενο διοξειδιο στο εξ.φιλτρο -στην περιπτωση μου- ειναι σε σχεση με το αν η διαλυση γινοταν στο κυριως ενυδρειο λιγοτερο ή το ιδιο. Συμπερασμα:ή ολο διαλυμενο περνα στο εξωτερικο,αρα η ποσοτητα ειναι μεγαλυτερη-στην περιπτωση που λετε- ή υπαρχει και αδιαλυτο στην περιπτωση μου. Τί λετε το εχετε σκεφτει καθολου αυτο? Εγω σου ειπα τι εχω διαβασει.Μπορει να χασεις την βιολογια σου ετσι αλλα και αν ριχνεις πολυ co2 στην περιπτωση που λεμε εμεις. Στη δικη σου περιπτωση ομως,το co2 παει απευθειας στη βιολογια σου,στη δικη μας περιπτωση διαλυεται στο νερο πρωτα και αφομειωνεται και απο τα φυτα,οπωτε οτι παει στη βιολογια ειναι λιγο. Αλλαξε και αυτη την αεροπετρα αν χρησιμοποιεις μπουκαλα.Αν χρησιμοποιεις diy co2,φτιαξε κατι αλλο για διαχυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης σπαρτ 13 Απριλίου 2015 Author #74 Share 13 Απριλίου 2015 Πρώτο γενναίο κλάδεμα λιγο ατσούμπαλο ¨τεχνικές ευκολίες ¨ψαλίδι κουζίνας... Μετακίνηση bazooka ποιο μακριά απο είσοδο φίλτρου κ σημαδεμένο απο το εσωτερικό φιλτρο. Παρατηρήσεις καλοδεχούμενες https://youtu.be/uew84CJKVkI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος