Jump to content

Πρώτη Προσπάθεια Δημιουργιας Φυτεμένου Και Βοήθεια Για Τη Συνεχεια

Recommended Posts

Οι t8 που δουλεύουν τώρα και όλες οι διαθέσιμες λαμπες που έχω.

post-57000-0-13409000-1422281383_thumb.jpg

post-57000-0-84987100-1422281419_thumb.jpg

post-57000-0-90858700-1422281494_thumb.jpg

Καλημέρα,

Λαμπες τοποθετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο μπροστινό κ στο πίσω καπακι του ενυδρειου τα ξυλα θα βαφτούν μαύρα μπήκαν για καλύτερη στήριξη δεν ειναι κ το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα .

Το φως εντυπωσιακά περισσότερο , τα φυτα ψηλώνουν μέρα με τη μέρα φτάσαν εως πάνω .

4 χ synododontis eupterus !! και 2 χ pleco ! επιστράφησαν στο πετ σοπ . Αναμένω 15 corydydoras julii .

Στο βυθό μου υπαρχει αυτή η καφετί άλγη σε αρκετά σημεία πως την καταπολεμώ??

Βιντεάκι HD κ χαμηλώνετε την φωνή .

14 ζωηρά corydoras julli μπήκαν

+ 2 ρίζες

Επόμενο βήμα το co2

Πρόταση απο κάποιον για αλγοφαγο σαλιγκάρι η ψαράκι για την άλγη πάνω στα φυτα κ να τα παει καλα κ με τους υπόλοιπους κατοίκους του ενυδρειου???

Ευχαριστω

Βλεπω πολλα και διαφορετικα ψαρια..τι ψαρια εχεις μεσα?

Αλγοφαγος κανενας,θα βρεις την αιτια της αλγης και θα την διορθωσεις.

Ετσι και αλλιως δεν τρωνε ολα τα αλγοφαγα ολες τις αλγες.

Βλεπω πολλα και διαφορετικα ψαρια..τι ψαρια εχεις μεσα?

Αλγοφαγος κανενας,θα βρεις την αιτια της αλγης και θα την διορθωσεις.

Ετσι και αλλιως δεν τρωνε ολα τα αλγοφαγα ολες τις αλγες.

7 lemon tetra

2 arlekinus

5 guppy

2 μολι

14 corydoras

Πολλά σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες

Αρκετά γεννημένα πρόσφατα gupakia κρυμμένα ανάμεσα στα φυτα κ στο εσωτερικό φιλτρο.

Αυτο να βρω την αιτία της αλγης θα με δυσκολέψει λίγο καθώς κακώς δεν κανω μετρήσεις .

Φωτό περίοδος 8 ώρες

Θερμοκρασία 26c

Αλλαγές νερου 1 φορά Την εβδομάδα 25%

Μισό καπακι excel καθημερινά

Μια φορά την εβδομάδα 3/4 καπακι flourish σήμερα ηταν η πρώτη μου μέρα ... Χρήσης του.

Καποια ψαρια που εχεις δεν ταιριαζουν μεταξυ τους λογο διαφορετικων συνθικων,καποια αλλα δεν ειναι κοπαδι ενω ειναι κοπαδοψαρα.

Θα πρεπει να κανεις κατι με τα ψαρια που δεν ταιριαζουν.Θα πρεπει να δωσεις καποια και να μεινεις με τα σωστα.

Το εξελ τζαμπα το ριχνεις,δεν κανει κατι για τα λιτρα σου.

Απο φιλτρανση έχω

fluval 406 εξωτερικο με τα σφουγγάρια του και στις θήκες φουλ siporax συν purigen 1 σακουλάκι . καθάρισμα σφουγγάρια ανα 3 μήνες.

Και το εσωτερικό του ριο με λίγο μεγαλύτερη αντλία 1000l/ h πάλι σιποραξ μέσα το μισό κ σφουγγάρι , ενυδρειακο βαμβάκι

Εβδομαδιαία αλλαγή στο βαμβάκι μονο.

Καποια ψαρια που εχεις δεν ταιριαζουν μεταξυ τους λογο διαφορετικων συνθικων,καποια αλλα δεν ειναι κοπαδι ενω ειναι κοπαδοψαρα.

Θα πρεπει να κανεις κατι με τα ψαρια που δεν ταιριαζουν.Θα πρεπει να δωσεις καποια και να μεινεις με τα σωστα.

Το εξελ τζαμπα το ριχνεις,δεν κανει κατι για τα λιτρα σου.

Το excel το συζητήσαμε κ ποιο πάνω το ρίχνω για συντήρηση κ έχω δρομολόγισει την αγορά μπουκάλας co για το καλύτερο αποτέλεσμα .

Ποια ψάρια κάνουν με βάση τα corydoras που έχω τρελαθεί μαζί τους απο αυτα που έχω ??ποια πρέπει να δώσω?

Κρατας τα κορυ και τα lemon τα κανεις μια μεγαλη ομαδα.

Τα αλλα πρεπει να φυγουν.

Οι αρλεκινοι θα μπορουσαν να μεινουν αλλα προσωπικα προτεινω ενα μονο κοπαδοψαρο σε μεγαλο αριθμο και οχι 2.Μονο ετσι βλεπεις τις πραγματικες συνηθειες του κοπαδιου.

• Like 1

Κρατας τα κορυ και τα lemon τα κανεις μια μεγαλη ομαδα.

Τα αλλα πρεπει να φυγουν.

Οι αρλεκινοι θα μπορουσαν να μεινουν αλλα προσωπικα προτεινω ενα μονο κοπαδοψαρο σε μεγαλο αριθμο και οχι 2.Μονο ετσι βλεπεις τις πραγματικες συνηθειες του κοπαδιου.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση ,

θα προσπαθήσω να διορθώσω την ψαροσυνθεση μου

• 3 weeks later...

Μπήκε και co2 μπουκάλα

Άλγες εξαφανίστηκαν πλην λίγης νιματοειδης

Ανάπτυξη φυτών γρηγορότερη απο ποτέ..

Εκκρεμή αλλαγή ψαροσυνθεσης

• Like 1

Γιατι εχεις βαλει τον διαχυτηρα εκει χημα στη μεση του ενυδρειου?

Κολλα τον με βεντουζες στην μια πλευρα του τζαμιου,απο εκει που ειναι η εξοδος του φιλτρου για να παρασερνει η ροη τις φυσαλιδες.

Γιατι εχεις βαλει τον διαχυτηρα εκει χημα στη μεση του ενυδρειου?

Κολλα τον με βεντουζες στην μια πλευρα του τζαμιου,απο εκει που ειναι η εξοδος του φιλτρου για να παρασερνει η ροη τις φυσαλιδες.

Τόνωση για την moss.. ,

κανονικά το εχω πίσω στην πλάτη του ενυδρειου κ Βαράνε πάνω τα 2 φιλτρα του ενυδρειου .

Τελικά η μπουκάλα έκανε τη διαφορά...

Ευχαριστω κ σένα κ ολα τα παιδιά για τις συμβουλές σας.

*Ιςως φτιάξω σε κάποιο κενό μου κ το diy διαχυτηρα που εχεις παρουσιάσει παλιότερα με το φιλτρακι και το διάφανο πλαστικό απο ποτίστρα

Την αντεπιστροφη γιατι την εχεις μεσα στο νερο ?

Το ποτηρακι , δεν βγηκε καλο σαν μεγαλες φυσαλιδες βλέπω.

Πρεπει να καταλαβεις οτι το co2 που αποροφατε στο νερο λαμβανουν τα φυτα. :)

Οχι τις φυσαλιδες...

Την αντεπιστροφη γιατι την εχεις μεσα στο νερο ?

Το ποτηρακι , δεν βγηκε καλο σαν μεγαλες φυσαλιδες βλέπω.

Πρεπει να καταλαβεις οτι το co2 που αποροφατε στο νερο λαμβανουν τα φυτα. :)

Οχι τις φυσαλιδες...

Εχω αλλη μια ανεπιστροφη εκτός νερου σκέφτηκα να βάλω 2 για μεγαλύτερη ασφάλεια ,

Το ποτηράκι βρήκα 1 κ το πήρα απο εκεί που πηρα κ τη μπουκάλα μανόμετρο συγκεκριμένα αυτο το ποτηράκι απο Ολυμπία . Θελω να βάλω κάτι καλύτερο αλλα αυτή την περίοδο έμεινα άφραγκος... Τι προτείνεις απο ποτηράκι ??κατι καλύτερο χωρις να φτάσω 40 , 50 ευρώ? και όχι inline καθώς οι σωληνώσεις του fluval 406 που εχω ειναι σπιράλ κ θα με παιδεψουν.

*Δεν εχω πρότερη εμπειρία με μπουκάλες κτλ

Ευχαριστω πολυ

Εχω αλλη μια ανεπιστροφη εκτός νερου σκέφτηκα να βάλω 2 για μεγαλύτερη ασφάλεια ,

Το ποτηράκι βρήκα 1 κ το πήρα απο εκεί που πηρα κ τη μπουκάλα μανόμετρο συγκεκριμένα αυτο το ποτηράκι απο Ολυμπία . Θελω να βάλω κάτι καλύτερο αλλα αυτή την περίοδο έμεινα άφραγκος... Τι προτείνεις απο ποτηράκι ??κατι καλύτερο χωρις να φτάσω 40 , 50 ευρώ? και όχι inline καθώς οι σωληνώσεις του fluval 406 που εχω ειναι σπιράλ κ θα με παιδεψουν.

*Δεν εχω πρότερη εμπειρία με μπουκάλες κτλ

Ευχαριστω πολυ

40-50 ευρω δεν θα φτασεις ...

Γιατι ποσο το πηρες αυτο ? :)

Παρε μερικα απο το ebay να τα εχεις.

Αλλιως πας σε αλλη διαχυση οπως atomizer bazooka βγαζει πολυ πιο μικρες φυσαλιδες απο τι το ποτηρακι.

Ολη η ιστορια ειναι οσο μικροτερες οι φυσαλιδες τοσο ευκολοτρα αποροφουνται στο νερο, τοσο λιγοτερο και co2 πρεπει να χρησιμοποιεις.

40-50 ευρω δεν θα φτασεις ...

Γιατι ποσο το πηρες αυτο ? :)

Παρε μερικα απο το ebay να τα εχεις.

Αλλιως πας σε αλλη διαχυση οπως atomizer bazooka βγαζει πολυ πιο μικρες φυσαλιδες απο τι το ποτηρακι.

Ολη η ιστορια ειναι οσο μικροτερες οι φυσαλιδες τοσο ευκολοτρα αποροφουνται στο νερο, τοσο λιγοτερο και co2 πρεπει να χρησιμοποιεις.

5 ευρώ έκανε κ δεν βρήκα αλλη διάχυση οταν έψαξα σε μαγαζιά στην αθηνα πλην της σκάλας της fluval που δε μου γέμισε το μάτι για 13 ευρώ . Το atomizer bazooka το εχω δει κ γω εχω ακούσει πολυ καλές κριτικές αλλα μέσω eBay μονο το βρίσκω σε διαφορετικές τιμές με μεγάλη απόκλιση κ Φοβαμε τίποτα κινεζιες ... Στο original site τους ειναι αρκετά ακριβότερα . Θα το ψάξω όμως μιας κ το μεγαλο κόστος της μπουκάλας έφυγε απο τον ορίζοντα ..

Μπορεις να δοκιμάσεις με φιλτρακι εσωτερικο και απο κάτω το difuser ,ωστε να σπαει τις φυσαλίδες.

Εχει πολους τροπους διαχυσης αλλα το καλο ειναι να βρεις καποιον ωστε να εχεις μια σταθερη παροχη co2.

Θα το παλέψω απο βδομάδα καθώς εχω απο μικρα παλιά ενυδρεια μου

φιλτρακια εσωτερικά που μπορεί να κάνουν καλύτερη διάχυση απο αυτή που εχω τωρα.

Εχω το μπαζουκα και κανει τρομερη δουλεια,βγαζει παρα παρα πολυ μικρες φυσαλιδες!

Το πηρα απο ebay 8 ευρω συνολο και ειναι κινεζια!Το εχω 2-3 μηνες περιπου και δεν εχω κανενα προβλημα.

Εχω το μπαζουκα και κανει τρομερη δουλεια,βγαζει παρα παρα πολυ μικρες φυσαλιδες!

Το πηρα απο ebay 8 ευρω συνολο και ειναι κινεζια!Το εχω 2-3 μηνες περιπου και δεν εχω κανενα προβλημα.

Με κάλυψες πλήρως! Άρα κ κινεζια κάνει καλη δουλειά .

Εχεις κανένα λινκ απο το δικό σου μέσω ebay??

Ξερω βγάζει σε διαφορετικές διαστάσεις τι κοιτάω για το δικό μου?

Ευχαριστω

Γιάννη καλησπέρα με χαρά βλέπω ότι οι αλγες σε αφήνουν σιγά σιγά υπομονή.

• Like 1

Γιάννη καλησπέρα με χαρά βλέπω ότι οι αλγες σε αφήνουν σιγά σιγά υπομονή.

Θοδωρε καλησπέρα ,

Παει πολυ καλύτερα αποτι πριν

κ δημόσια να σε ευχαριστήσω για την προσφορά σου

σε moss ,βαλισνεριες κ τα υπόλοιπα

συν την εμπειρία σου που την μοιράζεσαι απλόχερα.

Είναι χαρά μου να βοηθάω με τις λίγες γνώσεις που έχω όσο για για το ευχαριστώ δεν χρειαζόταν γιατί και εσύ μου έδωσες αρκετά θα τα πούμε από κοντά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...