Jump to content

Πρώτη Προσπάθεια Δημιουργιας Φυτεμένου Και Βοήθεια Για Τη Συνεχεια

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

Θα ήθελα να παρουσιάσω την δοκιμή μου σε φυτεμένο ενυδρειο
και να ακούσω παρατηρήσεις σχόλια αλλα κ να ζητήσω τη βοήθεια σας σε 3 , 4 θέματα
Που μάλλον θα αντιμετωπίσω μπροστά μου.

Το ενυδρειο μου ειναι το ριο 180 το οποίο εχει φωτισμό Τ8 2χ30 w και εχει μια λάμπα της wave power plant ροζ (δεν βρήκα πληροφορίες για ποσά k αποδίδει ) και μια wave πάλι 8.500 k . Απο αυτα που είδα εδω στο φόρουμ αλλα και μου είπαν εμπειροτερα μέλη εδω στο φόρουμ πρέπει να βάλω 4.500 k κ 6.500 k για την ανάπτυξη των φυτών .φανταζομαι οτι μέσα στην εβδομάδα θα τις έχω .
Σήμερα παρέλαβα φυτά κατηγορίας εύκολα κ πολυ εύκολα και τα έβαλα στο ενυδρειο κ το οπτικό αποτέλεσμα ειναι εντυπωσιακό για μενα μιας κ ποτέ δεν ειχα φυτεμένο ... Και πάντα ήθελα να το προσπαθήσω.

Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής.
1)
Έχω βρει να προσθέσω 2 επιπλέον λάμπες τ5 39 w .μπορω να τις βάλω συγχρόνως με τις υπάρχουσες τ8 ? θα ειναι αρκετές μετα για να βάλω κ ποιο δύσκολα φυτά??
2)
Πήρα seachem excel για προσθήκη co2 για να βοηθήσω λίγο τα φυτά κ ας ειναι εύκολα .
ακολουθώ τη δοσολογια της seachem η μειώνω τη δοσολογια μιας κ ειναι εύκολα φυτά??

3 )
Πήρα και ταμπλέτες της ίδιας εταιρείας .
Ποτέ τις χρεισιμοποιω? οταν δω οτι κάτι δεν αναπτύσσεται σωστά? η τις βάζω μέσα ετσι κ αλλιώς??

Σορυ για τις πολλές ερωτησεις

Καλησπέρα ,

και να ακούσω παρατηρήσεις σχόλια αλλα κ να ζητήσω τη βοήθεια σας σε 3 , 4 θέματα

Το ενυδρειο μου ειναι το ριο 180 το οποίο εχει φωτισμό Τ8 2χ30 w και εχει μια λάμπα της wave power plant ροζ (δεν βρήκα πληροφορίες για ποσά k αποδίδει ) και μια wave πάλι 8.500 k . Απο αυτα που είδα εδω στο φόρουμ αλλα και μου είπαν εμπειροτερα μέλη εδω στο φόρουμ πρέπει να βάλω 4.500 k κ 6.500 k για την ανάπτυξη των φυτών .φανταζομαι οτι μέσα στην εβδομάδα θα τις έχω .

Σήμερα παρέλαβα φυτά κατηγορίας εύκολα κ πολυ εύκολα και τα έβαλα στο ενυδρειο κ το οπτικό αποτέλεσμα ειναι εντυπωσιακό για μενα μιας κ ποτέ δεν ειχα φυτεμένο ... Και πάντα ήθελα να το προσπαθήσω.

1)

Έχω βρει να προσθέσω 2 επιπλέον λάμπες τ5 39 w .μπορω να τις βάλω συγχρόνως με τις υπάρχουσες τ8 ? θα ειναι αρκετές μετα για να βάλω κ ποιο δύσκολα φυτά??

Αρκετες θα ειναι αλλα σε τοσο πολλα βατ που θα εισαι θα χρειαστης μπουκαλα σο2 κ προγραμμα λιπανσης σιγουρα ειναι αλυσιδα αυτα..

2)

Πήρα seachem excel για προσθήκη co2 για να βοηθήσω λίγο τα φυτά κ ας ειναι εύκολα .

ακολουθώ τη δοσολογια της seachem η μειώνω τη δοσολογια μιας κ ειναι εύκολα φυτά??

Οι δοσολογιες που αναγραφονται στα μπουκαλια ειναι για φουλ φυτεμενο..

3 )

Ποτέ τις χρεισιμοποιω? οταν δω οτι κάτι δεν αναπτύσσεται σωστά? η τις βάζω μέσα ετσι κ αλλιώς??

Οταν πιασουν οι ριζες τον φυτων μετα απο μια εβδομαδα περιπου δηλαδη κ χωρις να εχουν προβλημα τα φυτα απλα μην το παρακανεις..

• Like 1

Οι λαμπες ειναι υπερ αρκετες θα ελεγα οσο για το excel μν το λειπασε ριξε αρκετο και θα δεις γρηγορη αναπτυξη στα φυτα σου ..

• Like 1

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας

Όχι δεν θα ήθελα να μπλέξω ακόμη με μπουκάλα co2 οπότε θα παραμείνω στα πιο απλά φυτά για την ώρα κ ίσως ψάξω για μια τ5 λάμπα κ όχι 2 .

Καλημερα

Οι λαμπες ειναι υπερ αρκετες θα ελεγα οσο για το excel μν το λειπασε ριξε αρκετο και θα δεις γρηγορη αναπτυξη στα φυτα σου ..

Υπαρχουν κ φυτα που τα καιει το εχελ θελει λιγο προσοχη!

60 βατ σε 180 λιτρα ειναι υπεραρκετα?

Να ριξει φουλ εξελ και να μη το λυπατε?

Ξερεις τι φυτα εχει μεσα?

Το εξελ κανει για 180 λιτρα ενυδρειο και αν ναι ποσα μπουκαλια πρεπει να ριξει μεσα?

Παρακαλω,αν δεν ειμαστε σιγουροι για κατι,καλο ειναι να μην απανταμε..

• Like 2

Καλησπέρα ,

Ο φωτισμος σου ειναι ελαχιστος σε σχεση με τα λιτρα σου.Τι φυτα εχεις βαλει μεσα και τι υψος εχει το ενυδρειο σου.

1)

2)

Το εξελ δεν κανει για τα λιτρα σου και δεν ειναι co2,ειναι οργανικος ανθρακας,καμια σχεση με το αεριο co2,δηλαδη μη φανταστεις οτι θα δεις τρελα πραγματα στα φυτα σου. Θα χρειαστεις πολλα μπουκαλια γιατι θα πρεπει να ριχνεις καθημερινα την δοση που λεει για τα λιτρα σου..δεν συμφαιρει οικονομικα και δεν θα κανεις και δουλεια.Η μπουκαλα ειναι μονοδρομος σ αυτα τα λιτρα.

3 )

Βαζεις μιση ταμπλετα απο τωρα στα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες,Τα αλλα φυτα που τρεφονται απο τη στηλη του νερου,θελουν υγρο λιπασμα.

Εχεις υποστρωμα για τα φυτα?

• Like 1

Το εξελ κανει για 180 λιτρα ενυδρειο και αν ναι ποσα μπουκαλια πρεπει να ριξει μεσα?

60 βατ και80 που θελει να βαλει νομιζω ειναι λιγο αρκετα και οσο για το excel ειπε οτι θελει να βαλει ευκολα φυτα εχω που εχω anubies και εχινωδορες με το excel ειδα τρελη διαφορα

Καλησπέρα μόλις επέστρεψα απο δουλειά οπότε θα σας αναφέρω φυτα

θα σήκωσω φωτό κ θα το συζητήσουμε εκ νέου δώστε μου 15 λεπτά .

60 βατ και80 που θελει να βαλει νομιζω ειναι λιγο αρκετα και οσο για το excel ειπε οτι θελει να βαλει ευκολα φυτα εχω που εχω anubies και εχινωδορες με το excel ειδα τρελη διαφορα

Ο φωτισμος που σκεφτεται να βαλει ειναι μια χαρα,δεν ειναι πολυ και αν διαβασες λεει οτι αργοτερα θελει να βαλει και πιο δυσκολα φυτα.Το 60βατ σε 180 λιτρα δεν ειναι τιποτα!

Οσον αφορα το εξελ,δεν μπορεις να προτεινεις να ριχνει φουλ και να μη το λυπατε..οι δοσολογιες που εχει πισω το μπουκαλι δεν ειναι για πλακα γραμμενες.Επισης καποια φυτα τα καιει το εξελ και χωρις να ξερεις τι φυτα εχει δεν μπορεις να προτεινεις να ριχνει εξελ.

Στο δικο σου ενυδρειο που εχεις ανουμπιες και εχινοδορους και τιποτα να μη ριχνεις παλι μια χαρα θα πανε τα φυτα αυτα,αφου δεν χρειαζονται τιποτα!

Σε 180 λιτρα,το εξελ δεν συμφερει,θα χαλασει πολλα μπουκαλια!Η μπουκαλα σε ενυδρεια πανω των 100 λιτρων ειναι μονοδρομος.

Λοιπόν λίστα με τα φυτα.

Bacora Carolina

Carbamine lyrate

Hygrophyla siamensis

Hygrophyla diformish

Hygrphyla lagustrish

Hydrophilic polysperma

Ceratopterish

Ludwigia mulierty

Limnofila sessiliflora

Sagittarius subulata

Rotala Rotunfiolia

Lobelia cardinalish mini

Hygrocrtile tripartiva

Cryptocorine wendit brown

Μπορεί κάποια ονομασία να την σκότωσα....

Φωτό απο το ενυδρειο πριν βάλω τα φυτα κ φωτό μετα.

Δεν θελω ακόμη να βάλω co2 μπουκάλα για 2 λόγους πρώτος οικονομικός για τη δεδομένη στιγμή κ δεύτερον κ σπουδαιότερο κορουλα 3 χρόνων η οποία θα την δει για παιχνίδι κ θα κάνει ζημιά ...

Έχω δει της glo ballast 2 x39 t5 σε καλη τιμη . Τα οποία με κάποια πατέντα θα καταφέρω να τα βάλω στα καπάκια που ανοίγουν μπρος πίσω στο καπάκι του ριο μου . Το υπάρχων ΜΑΜΑ φωτιστικό της juwel θα το αφήσω ως εχει.

post-57000-0-32743300-1421330280_thumb.jpg

post-57000-0-88431000-1421330324_thumb.jpg

post-57000-0-97090400-1421330353_thumb.jpg

post-57000-0-52936200-1421330401_thumb.jpg

post-57000-0-72333600-1421330452_thumb.jpg

post-57000-0-67997200-1421330487_thumb.jpg

Λοιπον,τα φυτα σου ειναι ευκολα σχετικα αλλα..με το υπαρχων φωτισμο δεν θα κανεις τιποτα.Πες μου λιγο και τι υψος εχει το ενυδρειο σου?

Οσον αφορα το co2,με το εξελ δεν θα δεις τρελη διαφορα στα φυτα σου και θα χαλασεις και πολλα μπουκαλια τζαμπα.Οπως σου ειπα θα πρεπει να ριχνεις καθημερινα την δοση που λεει το μπουκαλι.

Η μπουκαλα ειναι μονοδρομος αν θες να φτιαξεις κατι ωραιο και με σωστη αναπτυξη των φυτων και προπαντων χωρις αλγες.Ενα ολοκληρομενο συστημα co2 εχει περιπου 100 ευρω και εχεις λυσει το προβλημα σου μια και καλη.Με το εξελ,μακροπροθεσμα θα σου βγει πιο ακριβα απ οτι η μπουκαλα και δεν θα κανεις και δουλεια.Δυστυχος σε ενυδρεια πανω απο 100 λιτρα και με φυτομαζα σαν την δικη σου,η μπουκαλα ειναι η μονη λυση.

Επισης,αν βαλεις και αλλο φωτισμο,σιγουρα θα χρειαστεις και περισσοτερο co2,αλλος ενας λογος που το εξελ δεν θα κανει δουλεια.

Δηλαδη,αν μεινεις με τον υπαρχων φωτισμο,τα φυτα σου δεν θα πανε καλα,αν βαλεις και αλλο φωτισμο θα χρειαστεις περισσοτερο co2.

Και στις 2 περιπτωσεις,το εξελ απλα θα σου συντηρει τα φυτα και δεν θα στα μεγαλωνει σωστα.

Αν μιλουσαμε για κανενα μικροτερο ενυδρειο,τοτε θα εκανες δουλεια και με το εξελ.

• Like 1

Λοιπον,τα φυτα σου ειναι ευκολα σχετικα αλλα..με το υπαρχων φωτισμο δεν θα κανεις τιποτα.Πες μου λιγο και τι υψος εχει το ενυδρειο σου?

Οσον αφορα το co2,με το εξελ δεν θα δεις τρελη διαφορα στα φυτα σου και θα χαλασεις και πολλα μπουκαλια τζαμπα.Οπως σου ειπα θα πρεπει να ριχνεις καθημερινα την δοση που λεει το μπουκαλι.

Η μπουκαλα ειναι μονοδρομος αν θες να φτιαξεις κατι ωραιο και με σωστη αναπτυξη των φυτων και προπαντων χωρις αλγες.Ενα ολοκληρομενο συστημα co2 εχει περιπου 100 ευρω και εχεις λυσει το προβλημα σου μια και καλη.Με το εξελ,μακροπροθεσμα θα σου βγει πιο ακριβα απ οτι η μπουκαλα και δεν θα κανεις και δουλεια.Δυστυχος σε ενυδρεια πανω απο 100 λιτρα και με φυτομαζα σαν την δικη σου,η μπουκαλα ειναι η μονη λυση.

Επισης,αν βαλεις και αλλο φωτισμο,σιγουρα θα χρειαστεις και περισσοτερο co2,αλλος ενας λογος που το εξελ δεν θα κανει δουλεια.

Δηλαδη,αν μεινεις με τον υπαρχων φωτισμο,τα φυτα σου δεν θα πανε καλα,αν βαλεις και αλλο φωτισμο θα χρειαστεις περισσοτερο co2.

Και στις 2 περιπτωσεις,το εξελ απλα θα σου συντηρει τα φυτα και δεν θα στα μεγαλωνει σωστα.

Αν μιλουσαμε για κανενα μικροτερο ενυδρειο,τοτε θα εκανες δουλεια και με το εξελ.

Ευχαριστω για την απαντηση

θα δω καταρχάς να βάλω φωτισμό έξτρα καθώς ειμαι χαμηλά , θα δουλέψω για λίγο το excel και θα προγραμματίσω κ co2 αν και φοβάμαι τη μικρή οτι θα το σκαλίζει ...

Δεν έχω βάλει υπόστρωμα για φυτα αλλα το ενυδρειο τρέχει αρκετό καιρό με αυτο το βυθό τουλάχιστον 6μηνο .

Και ενα σύντομο βιντεάκι με καλύτερη ανάλυση

Η 2κιλη μπουκαλα λογικα χωραει κατω απο τη βαση του ενυδρειου σου,οπωτε δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα με τη μικρη σου.

Επισης,ομαδοποιησε τα φυτα σου,δηλαδη τα ιδια φυτα βαλτα μαζι για να δημιουργησεις συσταδες ωστε να φαινονται ποιο ωραια,πχ τις Bacora Carolina βαλτες μαζι και κανε συσταδα,οχι οπως τα εχεις τωρα διασπαρτα.

Ύψος ενυδρειου κοντα 45 πόντους υπολογίζοντας κ το βυθό

Η 2κιλη μπουκαλα λογικα χωραει κατω απο τη βαση του ενυδρειου σου,οπωτε δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα με τη μικρη σου.

Επισης,ομαδοποιησε τα φυτα σου,δηλαδη τα ιδια φυτα βαλτα μαζι για να δημιουργησεις συσταδες ωστε να φαινονται ποιο ωραια,πχ τις Bacora Carolina βαλτες μαζι και κανε συσταδα,οχι οπως τα εχεις τωρα διασπαρτα.

Αυτο μου το είπε κ ο φίλος που πήρα τα φυτα να τα βαλω σε συστάδες για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα αλλα τώρα αν ξεκινήσω να το κανω αυτο θελω κανα2 ωρο και σε λίγο ξανά δουλεύω .

Αυτο γίνεται να το κανω σε δυο μέρες που θα έχω χρονο? η θα πρέπει να γίνει πριν βγουν ρίζες??

Καλησπέρα εγινε η αλλαγή στα φυτα ανα είδος κ συστάδες μπήκαν και οι flourish ταμπλέτες και αναμένω απο επόμενη εβδομάδα επιπλέον φωτισμό 2 επιλογές η το Glo t8 ballast 2 x 30w η Glo t5 2x 39w που να παίξω??? πρώτη λύση θα με παει 120 w και δεύτερη 140w.

Excel ρίχνω καθημερινά την ποσότητα που αναγράφει στις οδηγειες.

Τα φυτα παραμένουν λαμπερά τα χρωματα τους κ δείχνουν υγιείς αλλα όχι σημάδια ανάπτυξης.

Μπήκα και στο τριπάκι co2 κ απο επόμενο μήνα θα προχωρήσω κ σε αυτο .

Η 2 κιλη μπουκάλα ποσό διάστημα πάνω κάτω κρατάει με τα φυτα αυτα κ ιςως προσθήκη κάποιον ακόμη??

post-57000-0-99087900-1421615750_thumb.jpg

Καλησπέρα εγινε η αλλαγή στα φυτα ανα είδος κ συστάδες μπήκαν και οι flourish ταμπλέτες και αναμένω απο επόμενη εβδομάδα επιπλέον φωτισμό 2 επιλογές η το Glo t8 ballast 2 x 30w η Glo t5 2x 39w που να παίξω??? πρώτη λύση θα με παει 120 w και δεύτερη 140w.

Excel ρίχνω καθημερινά την ποσότητα που αναγράφει στις οδηγειες.

Τα φυτα παραμένουν λαμπερά τα χρωματα τους κ δείχνουν υγιείς αλλα όχι σημάδια ανάπτυξης.

Μπήκα και στο τριπάκι co2 κ απο επόμενο μήνα θα προχωρήσω κ σε αυτο .

Η 2 κιλη μπουκάλα ποσό διάστημα πάνω κάτω κρατάει με τα φυτα αυτα κ ιςως προσθήκη κάποιον ακόμη??

Εγω θα πηγαινα στη δευτερη επιλογη φωτιστικου.

Οσο για το co2 που ρωτας,ειναι αναλογα με τις φυσαλιδες που ριχνεις και οχι αναλογα με τα φυτα σου.

Πιστευω οτι θα σου κραταει περιπου 2 μηνες η μπουκαλα.

Εγω θα πηγαινα στη δευτερη επιλογη φωτιστικου.

Οσο για το co2 που ρωτας,ειναι αναλογα με τις φυσαλιδες που ριχνεις και οχι αναλογα με τα φυτα σου.

Πιστευω οτι θα σου κραταει περιπου 2 μηνες η μπουκαλα.

Οκ ευχαριστω πολυ,

θα ενημερώνω για την πορεία φυτών κ ενυδρειου

Γιάννη το δεύτερο στήσιμο είναι πολύ καλύτερο θέλει υπομονή.Μια φωτογραφία από το δικό μου.

post-49988-0-82422100-1422127895_thumb.jpg

• Like 1

Γιάννη το δεύτερο στήσιμο είναι πολύ καλύτερο θέλει υπομονή.Μια φωτογραφία από το δικό μου.

Καλησπέρα Θοδωρή ,

Ευχαριστω πολυ , κ το δικό σου πολυ ωραίο κ πιστεύω οτι μέσα την εβδομάδα να συναντηθούμε κ να τα πούμε κ απο κοντα μιας κ είμαστε απο Σπαρτη

Κ μιας που μπήκα στο χορό θα χορέψω , το ήθελα πολυ καιρό να παίξω σε φυτεμένο .

Μετα απο λίγο σχετικά καιρό (10 μέρες ) τα φυτα δείχνουν πολυ καλα , αλλα χωρις σημάδια ανάπτυξης με τον λίγο εξοπλισμό που τους παρέχω 60 w με 2 χ 30 w t8 κ excel ,

Αλλα μιας κ ανέβηκα αθηνα το 2 ημέρο για εκλογές κ.α έκανα κ τα ψώνια μου ....

Πήρα λοιπόν 1 ballast 2χ39 w της glo καθώς κ 2 λάμπες που περιμένω απο τους εμπειρότερους να μου πουν αν θα κανω δουλειά με αυτές. Μια jbl κ μια Arcadia τις επισυνάπτω με φωτό.

Παρακαλώ τα φώτα σας....

• Στις επόμενες 10 θα έχω πάρει απο Olympia και μπουκάλα co2 2 κιλη

Πως ξεκινάω με τα νέα φώτα??

Με ποια σειρά οι λάμπες?

Ποσό σιγά σιγά??

Να περιμένω και τη μπουκάλα ??

Αυτές τις λαμπες τις βάζω πίσω πίσω στο ενυδρειο μου που ειναι κ η φυτόμάζα μου?? η μια στο μπροστινό καπακι του ριο ? κ μια πίσω ?? και στο ενδιάμεσο τους να μείνει το υπάρχων φωτιστικό??

post-57000-0-11770800-1422219286_thumb.jpg

post-57000-0-74360100-1422219318_thumb.jpg

Κάτι που με πόνεσε λίγο κ θα ήθελα να το αναφέρω

ειναι οτι οι λαμπες μου στοίχησαν περισσότερο αποτι το ballast της glo

οπότε παρακαλώ πείτε μου σήμερα οτι ειναι οι καλύτερες ever....

Και αύριο μεθαύριο λέμε τα αρνητικά τους μιας κ ηταν οι 2 μονο που βρήκα σε 4 διαφορετικά καταστήματα που έψαξα στο λίγο ,ελαχίστο χρονο που μου δόθηκε....

Ευχαριστω για την κατανόηση 😄😜

Καλησπέρα Θοδωρή ,

Ευχαριστω πολυ , κ το δικό σου πολυ ωραίο κ πιστεύω οτι μέσα την εβδομάδα να συναντηθούμε κ να τα πούμε κ απο κοντα μιας κ είμαστε απο Σπαρτη

Κ μιας που μπήκα στο χορό θα χορέψω , το ήθελα πολυ καιρό να παίξω σε φυτεμένο .

Μετα απο λίγο σχετικά καιρό (10 μέρες ) τα φυτα δείχνουν πολυ καλα , αλλα χωρις σημάδια ανάπτυξης με τον λίγο εξοπλισμό που τους παρέχω 60 w με 2 χ 30 w t8 κ excel ,

Αλλα μιας κ ανέβηκα αθηνα το 2 ημέρο για εκλογές κ.α έκανα κ τα ψώνια μου ....

Πήρα λοιπόν 1 ballast 2χ39 w της glo καθώς κ 2 λάμπες που περιμένω απο τους εμπειρότερους να μου πουν αν θα κανω δουλειά με αυτές. Μια jbl κ μια Arcadia τις επισυνάπτω με φωτό.

Παρακαλώ τα φώτα σας....

• Στις επόμενες 10 θα έχω πάρει απο Olympia και μπουκάλα co2 2 κιλη

Πως ξεκινάω με τα νέα φώτα??

Με ποια σειρά οι λάμπες?

Ποσό σιγά σιγά??

Να περιμένω και τη μπουκάλα ??

Αυτές τις λαμπες τις βάζω πίσω πίσω στο ενυδρειο μου που ειναι κ η φυτόμάζα μου?? η μια στο μπροστινό καπακι του ριο ? κ μια πίσω ?? και στο ενδιάμεσο τους να μείνει το υπάρχων φωτιστικό??

Καλα εκανες και πηρες μπαλαστ για να βαλεις παραπανω λαμπες.Ομως οι λαμπες τι κελβιν ειναι?Ειναι σημαντικο αυτο.

Μπορεις να ξεκινησεις και τα νεα φωτα σιγα σιγα αλλα λιγοτερες ωρες και να τις ανεβαζεις σιγα σιγα μεχρι να φτασεις το 8ωρο.\

Πχ ξεκινα με 5-6 ωρες και καθε μερα ανεβαζε ενα τεταρτο μεχρι να πιασεις το 8ωρο.

Η σειρα παει αναλογα με τα κελβιν.Πες μας τι κελβιν ειναι αυτες που εχεις τωρα και τι κελβιν ειναι οι αλλες.

Εγω θα εβαζα μια απο αυτες πισω και μια μπροστα και ενδιαμεσα θα αφηνα αυτες που εχει το φωτιστικο σου.

Καλα εκανες και πηρες μπαλαστ για να βαλεις παραπανω λαμπες.Ομως οι λαμπες τι κελβιν ειναι?Ειναι σημαντικο αυτο.

Μπορεις να ξεκινησεις και τα νεα φωτα σιγα σιγα αλλα λιγοτερες ωρες και να τις ανεβαζεις σιγα σιγα μεχρι να φτασεις το 8ωρο.\

Πχ ξεκινα με 5-6 ωρες και καθε μερα ανεβαζε ενα τεταρτο μεχρι να πιασεις το 8ωρο.

Η σειρα παει αναλογα με τα κελβιν.Πες μας τι κελβιν ειναι αυτες που εχεις τωρα και τι κελβιν ειναι οι αλλες.

Εγω θα εβαζα μια απο αυτες πισω και μια μπροστα και ενδιαμεσα θα αφηνα αυτες που εχει το φωτιστικο σου.

Καλησπέρα,

Οι λαμπες που έχω αυτή την στιγμή πάνω στο τ8 φωτιστικό ειναι οι εξής 2

1χ sylvania daylightstar 5000κ (ειναι κίτρινη απόχρωση)

1χ wave της εταιρείας croci με ονομασία plant power pink ειναι ροζ κόκκινο το χρωμα της όπου κ αν έψαξα για λούμεν κ Κέλβιν στο internet δε βρήκα στοιχεία....

Έχω απο t8 30w άλλες 2 λαμπες καινούργιες στα κουτιά τους η μια ειναι

1χ wave εταιρείας croci η οποία λέγεται tropical river 8500κ (έντονα λευκή απόχρωση)

Συν 1χsylvania aquastar 10000k δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ

Για το νεο φωτιστικο τ5 βρήκα κ πήρα μονο αυτές τις δυο λαμπες και ειναι οι εξής

1 χ jbl solar ultra tropic 39w 4000k CRI 90+ (Κίτρινη )

1x arcadia 39w ονομασία plant pro (ροζ κόκκινη) γράφει στη συσκευασία της . extra high output ideal for growing more demanding aquatic plants brite penetrating light, ideal for deeper aquariums.

Όσο κ αν έψαξα στο internet και για αυτή την λάμπα δεν βρήκα Κέλβιν ......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...