sokrates978 12 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα και κάλος σας βρήκα Διαβάζω πολύ καιρό το φόρουμ σας και έχω αποφασίσει να κάνω το δικό μου ενυδρείο, έχω φτιάξει την βάση και έχω παραγγείλει τα κρύσταλλα η διαστάσεις θα είναι (2000μ*800φ*700υ) το κανό λίγο μεγάλο γιατί έχω φτιάξει συγκεκριμένο χορό , το sump θα είναι 400 λίτρα . Το ενυδρείο θα φιλοξενήσει Pseudotropheus sp. “Acei,”Labidochromis Caeruleus , melanochromis maingano . Το όλο σκηνικό το ετοιμάζω πολύ καιρό . Η απορίες μου είναι τα ψαράκια σαν σύνθεση είναι εντάξει . Μπορώ να χρησιμοποιήσω πέτρες από θάλασσα που έχω είναι έτοιμες με της φωλιές τους, αφού πρώτα κάνω ότι πρέπει για το καθάρισμα τους και αν μπορώ να βάλλω άμμο άπω την παραλία με ψιλό κόκκο Ευχαριστώ εκ τον πρότερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 12 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Καλως ηρθες στην αφρικη.Με τις διαστασεις αυτες θα γινει ενα τελειο αφρικανικο.Η ψαροσυνθεση ειναι οκ αν κ ειναι κριμα στο τερατακι σου να μην προσθεσης κ καποιο ειδος χαπς της λιμνης μαλαουι.Καλο πλυσιμι σε πετρες κ αμμο κ εισαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Ιανουαρίου 2015 #3 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Συμφωνώ με τον Γιάννη. Τα ψάρια τα έχω φιλοξενήσει στο ενυδρειο μου και κανουν ωραία αντίθεση μεταξυ τους τα χρώματα. Σε αυτές όμως τις διαστάσεις μπορείς να βάλεις αλλα ενα - δυο χαρέμια ακόμα και απο αλλα είδη. Για την άμμο θα σου έλεγα να πάρεις απο ενα σημείο της παραλίας που ειναι σχετικά ήσυχο (δηλαδή δε μαζεύει πολυ κόσμο) για να ειναι όσο πιο καθαρή γίνεται χωρίς αυτο να σημαίνει οτι μετα δε θα θέλει και ενα καλο χέρι πλύσιμο. Περιμένουμε να δούμε φωτό με την όλη κατασκευή. Οι διαστάσεις σου ειναι σκέτη κόλαση φίλε μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 12 Ιανουαρίου 2015 #4 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Με το καλο φιλε να το στησεις και οτι νομιζεις οτι μπορουμε ευχαριστως να βοηθησουμε! Σαυτα τα λιτρα θα προτεινα και πιο σπανια-αγρια μπουνα!τα λαμπιντο ειναι πανεμορφα αλλα γιναν λιγο σουπα! Τα acei μεγαλωνουν πολυ οποτε θα τα χαρεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Με το καλο φιλε να το στησεις και οτι νομιζεις οτι μπορουμε ευχαριστως να βοηθησουμε! Σαυτα τα λιτρα θα προτεινα και πιο σπανια-αγρια μπουνα!τα λαμπιντο ειναι πανεμορφα αλλα γιναν λιγο σουπα! Τα acei μεγαλωνουν πολυ οποτε θα τα χαρεις! ......"σούπα" ειναι τα Tropheus σου.....Τέντι μπόι! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 12 Ιανουαρίου 2015 #6 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Οχι ρε φιλε τα δικα σου!εεε! Του γειτονα! Κοιτα αν δεν στρωσουν μεχρι το καλοκαιρι θα τα κανω κακαβια αλα αφρικανα! Το ηφαιστειο τα σιγοβραζει,εχω και μπολικη λαβα! Για να μην παρεξηγηθω ομως σαυτα τα λιτρα υπαρχουν απιστευτα μπουνα που δεν χωρανε ουτε στα ονειρα μας!και πιστευω μπορεις να τα βρεις στην Αθηνα!τα λαμπιντο-ντεμασονι που ειναι πιο μικρα τα κρατας και σε 150-200 δεν νομιζεις οτι ειναι ''λιγα'' για 1000+αρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 13 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Για να μην παρεξηγηθω ομως σαυτα τα λιτρα υπαρχουν απιστευτα μπουνα που δεν χωρανε ουτε στα ονειρα μας! Σταυρο μηπως εννοεις haps? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 13 Ιανουαρίου 2015 #8 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Καλώς ήρθες φίλε μου και με το καλό να φτιάξεις το τερατακι σου..! Οι διαστάσεις είναι ιδανικές για να κάνεις ότι θες. Μπορείς να βάλεις κάποιο χαρέμια mbuna ή haps( species ή και χαρεμια), ακόμα και συνδυασμό mbuna με aulonocara. Όσο για το aquascape μπορείς να χρησιμοποιησεις πέτρες και άμμο από την φύση με την κατάλληλη προετοιμασία. Sent from my XT1032 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 13 Ιανουαρίου 2015 #9 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Οχι μπουνες εννοω!χαπς και αυλονακαρες εννοουνται,αλλα και μπουνες τυπου Metriaclima (Pseudotropheus) Greshakei,dactari Auratus,flavus crabro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιανουαρίου 2015 #10 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Καλως ηρθες στην παρεα. Οτι αρεσει σεσενα να βαλεις,αλλα εχε υποψιν και τις φροντοζες σε τετοια λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 13 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 13 Ιανουαρίου 2015 ωραίες διαστασεις !!! εγω στη θέση σου θα ξεχνουσα τα ψάρια που θελεις να βαλεις . αν σου αρεσουν οι αφρικανες Malawi τοτε μπορεις πολυ ανετα να πας σε Dimidiochromis compressiceps . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokrates978 13 Ιανουαρίου 2015 Author #12 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά , ευχάριστο για το ενδιαφέρον σας . Τελικά σκέφτομαι αυτή την σύνθεση τι λέτε Pseudotropheus sp. Acei, Pseudotropheus Socolofi , Red Zebra Cichlid , Pseudotropheus saulosi. Τι γνώμη έχετε στηρίζομε στην εμπύρια σας . Κάτι ακόμα γνωρίζουμε κάποιον που να έχει χρησιμοποίηση αυτό , http://www.ebay.com/itm/CURRENT-USA-SATELLITE-PLUS-PRO-48-60-LED-FRESHWATER-AQUARIUM-LIGHT-W-CONTROL-/111545548902?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f8a20066 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokrates978 13 Ιανουαρίου 2015 Author #13 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Πως μπορώ να βάλλω φωτογραφία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Ιανουαρίου 2015 #14 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Κάτω δεξιά Εξελιγμένη επεξεργασία - επιλογή αρχείου - επισύναψη αυτού του αρχείου κι μόλις το ανεβάσει επιλέγεις στο γαλάζιο πλαίσιο "προσθήκη στο μηνυμα". Υπάρχει θέμα εδώ μέσα αλλα ειναι απο κινητό και δε μπορω να το βρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosKOKKINIS 13 Ιανουαρίου 2015 #15 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά , ευχάριστο για το ενδιαφέρον σας . Τελικά σκέφτομαι αυτή την σύνθεση τι λέτε Pseudotropheus sp. Acei, Pseudotropheus Socolofi , Red Zebra Cichlid , Pseudotropheus saulosi. Τι γνώμη έχετε στηρίζομε στην εμπύρια σας . Κάτι ακόμα γνωρίζουμε κάποιον που να έχει χρησιμοποίηση αυτό , http://www.ebay.com/itm/CURRENT-USA-SATELLITE-PLUS-PRO-48-60-LED-FRESHWATER-AQUARIUM-LIGHT-W-CONTROL-/111545548902?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f8a20066 Παιδεία επειδή δεν είμαι σίγουρος αυτά τα ψάρια μεταξύ τους δεν υβριδίζουν..?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 13 Ιανουαρίου 2015 #16 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Ναι!καποια σιγουρα!οχι saulosi με red zebra,labido,demasoni,μοιαζουν τα χρωματα και στανταρ θα υβριδισδουν!τατacei δεν νομιζω!ολα ειναι pseudotropheus! Βαλε alithinotropheus κλπ tanganika! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 13 Ιανουαρίου 2015 #17 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Αν υπαρχει ικανος αριθμος ψαριων δεν νομιζω να υβριδισουν ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 13 Ιανουαρίου 2015 #18 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Αυτο ειναι ενυδρειο! καλο γεμιστω φιλε μου , οτι και να βαλεις! και υστερα εμεις ασχολουμαστε με τα 100λιτρα μπολακια μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokrates978 14 Ιανουαρίου 2015 Author #19 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα έτοιμη και η βάση για βάψιμο και ντύσιμο με ξύλο . Διαστάσεις (2350μ*800φ*900υ) κιλοδοκος 60*30 στα διαμήκη στα κάθετα και στα ράφια 40*40 κιλοδοκος . Σηκώνει τα πάντα , αριστερά ο χώρος για ένα 350λ sump και δέξια χώρος για διάφορα . Αριστερά του ενυδρείου και δέξια θα γίνουν 2 ντουλάπια το ένα για σωλήνωσης το άλλο για ηλεκτρικά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Ιανουαρίου 2015 #20 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Δε μας είπες, σε τι χώρο θα το στήσεις; Καλη συνέχεια απο μένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokrates978 14 Ιανουαρίου 2015 Author #21 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Ο χορός είναι 2400μ * 3000υ σε διαμέρισμα 2 ορόφου και η πλάκα αντέχει έχω φέρει μηχανικό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 14 Ιανουαρίου 2015 #22 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Εάν υπάρχουν τα κατάλληλα λίτρα και ο ανάλογος αριθμός ατόμων, πολύ δύσκολα θα υβριδήσουν. Όπως πολύ καλά είπε και ο κιχλιδάτος, ρίξε και μια ματιά προς Tananyika μεριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 14 Ιανουαρίου 2015 #23 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Η πλακα αντεχει αλλα εμεις δεν θα αντεξουμε την πλακα που μας κανεις!μικρο δωματιο μεγαλο ενυδρειο!θα το βλεπεις απο πολυ κοντα προσεξε μην στραβωθεις με τοσες ιντζες! Σαν τις μεγαλες τηλεορασεις ενα πραγμα! Μπραβο φιλε!με το καλο!και ψαξε καλα για ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokrates978 14 Ιανουαρίου 2015 Author #24 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Αυτός είναι ο χορός που θα μπει το ενυδρείο το σαλόνι είναι μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 15 Ιανουαρίου 2015 #25 Share 15 Ιανουαρίου 2015 με το καλο αδερφε το θηριο να το δεις οπως θες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος