Jump to content

Χαμηλο Ph

Recommended Posts

Γεια σας το νερο με πολλες αλλαγες βαμβακι καθαρισε!Ειχε γινει θολο λογο υποστρωματος αλλα τωρα εχω κι αλλο θεμα!Το ph απο 7,2 εχει πεσει σε ph<6,4!Εξηγησα στον υπαληλο οτι εχω guppy και οτι το υποστρωμα λεει οτι ριχνει το ph αλλα ολες τις φορες μου ειπε οτι ειναι λιγο 4 kg και δεν θα εχω προβλημα!Τα guppy ειναι κυριλε με αυτο το ph και αν οχι πως θα το ανεβασω να νιωθουν ανετα?Το υποστρωμα ειναι αυτο

http://www.petsupermarket.gr/8193/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-plant-and-shrimp-stratum-4kg.html

Ευχαριστω!

Με τι μετρας?

Δυσκολο να σου ριξει το ph το υποστρωμα τοσο γρηγορα.

Θεωρω οτι κατι μετρας λαθος.

Με τι μετρας?

Δυσκολο να σου ριξει το ph το υποστρωμα τοσο γρηγορα.

Θεωρω οτι κατι μετρας λαθος.

με sticks μετραω αλλα χτες αφου δεν ηξερα τι να κανω εκανα μια μεγαλη αλλαγη νερου 30% και μετρησα το ph του καινουργιου πριν το βαλω και ηταν κανονικα 7,2!Και του ενυδρειου 6,4!Και ειναι η μικροτερη βαθμιδα του stick παιζει να ειναι και λιγοτερο !βαζω και φωτο μετρηση του νερου του ενυδρειου και της παροχης του σπιτιου μου να δειτε διαφορα!

post-60145-0-43094900-1421060606_thumb.jpg

post-60145-0-52112000-1421060840_thumb.jpg

post-60145-0-45359700-1421061046_thumb.jpg

Αποκλειεται να εχεις τοσο μεγαλη διαφορα στο ph λογο υποστρωματος και τοσο γρηγορα.

Τα στικ δεν ειναι αξιοπιστα,κανε μετρησεις με υγρα.

Αποκλειεται να εχεις τοσο μεγαλη διαφορα στο ph λογο υποστρωματος και τοσο γρηγορα.

Τα στικ δεν ειναι αξιοπιστα,κανε μετρησεις με υγρα.

Ενταξει θα κοιταξω οσο πιο γρηγορα μπορω να παρω...να μην κανω τιποτα μεχρι να παρω?

Βρες καποιον κοντα σου που εχει υγρα τεστ και ζητα του να σου δανισει για ph,αλλιως πηγαινε σε ενα πετσοπ λιγο νερο σου για να στο μετρησει αλλα με υγρα.

Γεια σας το νερο με πολλες αλλαγες βαμβακι καθαρισε!Ειχε γινει θολο λογο υποστρωματος αλλα τωρα εχω κι αλλο θεμα!Το ph απο 7,2 εχει πεσει σε ph<6,4!Εξηγησα στον υπαληλο οτι εχω guppy και οτι το υποστρωμα λεει οτι ριχνει το ph αλλα ολες τις φορες μου ειπε οτι ειναι λιγο 4 kg και δεν θα εχω προβλημα!Τα guppy ειναι κυριλε με αυτο το ph και αν οχι πως θα το ανεβασω να νιωθουν ανετα?Το υποστρωμα ειναι αυτο

http://www.petsupermarket.gr/8193/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-plant-and-shrimp-stratum-4kg.html

Ευχαριστω!

Αυτο που κολλαει τωρα?

Κολλάει στο ότι ρώτησες... και σου έβαλα το link για να διαβάσεις... να πάρεις την απάντηση.- ;)

Κολλάει στο ότι ρώτησες... και σου έβαλα το link για να διαβάσεις... να πάρεις την απάντηση.- ;)

τα εχω διαβασει αυτα πριν τα παρω τα ψαρια!Το σημαντικο ερωτημα ειναι πως θα το ανεβασω!Αν ειναι κυρλε εννοουσα μεχρι να το ανεβασω η αν πρεπει να φτιαξω νερο βρυσης καπου αλλου μεχρι να φτιαξω του ενυδρειου!μου ειπαν σε ενα αλλο φορουμ να μην τα βγαλω και για μαγειρικη σοδα και το ανεβαζω 0,2 την ημερα!

ΑΝ είναι υπεύθυνο για την άνοδο το υπόστρωμα σου (ΔΕΝ το ξέρω... ούτε το έψαξα)... μέχρι να πέσει η "δύναμη" του θα έχεις σκαμπανευάσματα.

Θα ανεβάζεις το ΡΗ (ακόμα και με σκέτο νερό από τη βρύση) στην αλλαγή... και μετά θα ξανακατρακυλάει.- ;)

ΑΝ είναι υπεύθυνο για την άνοδο το υπόστρωμα σου (ΔΕΝ το ξέρω... ούτε το έψαξα)... μέχρι να πέσει η "δύναμη" του θα έχεις σκαμπανευάσματα.

Θα ανεβάζεις το ΡΗ (ακόμα και με σκέτο νερό από τη βρύση) στην αλλαγή... και μετά θα ξανακατρακυλάει.- ;)

Πιστευω οτι αυτο φταιει!Για την πτωση ομως οχι την ανοδο!Δεν αλλαξα κατι αλλο επησεις το λεει η συσκευασια δεν ξερωαν ειδες φωτο πιο πανω,με διαβεβαιωσε ο υπαλληλος ομως οτι θα ηταν μια χαρα!Πως μπορω να το ισοσταθμισω?Να βαλω καμια ασβεστολιθικη πετρα μεσα?

Τα υποστρώματα είναι για φυτά με ιδιαίτερες απαιτήσεις... αν ΔΕΝ έχεις τέτοια... ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο... εξ' αιτίας ενός υπαλλήλου.-

Τα υποστρώματα είναι για φυτά με ιδιαίτερες απαιτήσεις... αν ΔΕΝ έχεις τέτοια... ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο... εξ' αιτίας ενός υπαλλήλου.-

Ακομα δεν εχω αλλα θελω να βαλω!και το υποστρωμα ανακατευτικε με το χαλικι οποτε ειναι αδυνατων να το βγαλω χωρις να πρεπει να ξανα αγορασω υποστρωμα η χαλικι!θα προσπαθησω να το φερω στα ισια μεκαποιες ασβεστολιθηκες πετρουλες στο φιλτρο!

Ακομα δεν εχω αλλα θελω να βαλω!και το υποστρωμα ανακατευτικε με το χαλικι οποτε ειναι αδυνατων να το βγαλω χωρις να πρεπει να ξανα αγορασω υποστρωμα η χαλικι!θα προσπαθησω να το φερω στα ισια μεκαποιες ασβεστολιθηκες πετρουλες στο φιλτρο!

Ασβεστολιθικες πετρες στο ενυδρειο οχι στο φιλτρο.

• Like 1

Αυτο που γραφεις δεν ειναι καθολου απολυτο! Και σε ευκολα φυτα μπορεις να βαλεις υποστρωμα για να τα μπουσταρεις στην αρχη!

Γι αυτο,να μην ειμαστε απολυτοι σ αυτα ππυ γραφουμε παρακαλω!

• Like 1

Υπάρχει λάθος ΑΝ ΔΕΝ βάλεις... ή απλά να βρισκόμαστε... σε αντίλογο; :rolleyes:

Για εύκολα φυτά μιλάω... διευκρινίζω... και προσθέτω ότι...υπάρχουν κι αυτά που με μια ταμπλέτα κάνεις δουλειά και αυτά που ΔΕΝ χρειάζονται παρά μόνο να τα δέσεις... σε μια ρίζα ξύλου.-

Εγραψα οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι στα γραφομενα μας.

Μπορεις να βαλεις υποστρωμα σε οτι φυτα θες,ειτε ευκολα ειτε δυσκολα,ειναι στην κριση του καθενος.

Μπορεις και στα δυσκολα φυτα να μη βαλεις υποστρωμα.

Βάλε ασβεστολιθικές πέτρες στο ενυδρείο, όπως λέει και ο Stav, όχι στο φίλτρο και θα έρθει στα ίσια του... Καλό θα ήταν να πάρεις κάποιο υγρό τεστ για να ξέρεις που περίπου βρίσκεσαι. Πάντως μου φαίνεται δύσκολο να το κατέβασε τόσο πολύ το υπόστρωμα....

Μετρα με σωστα τεστ. Αυτο ειναι το κυριο, επισης μηπως εχεις και κατι αλλο εκτος απο το υποστρωμα? Μηπως ριχνεις καποιο σκευασμα? Σε βαθος χρονου ειναι φυσιολογικο να σου ριξει το PΗ. Το θεμα ειναι οτι εσενα με καποια συγκυρια στο εριξε. Για αυτο περισσοτερες πληροφοριες θα ηταν το ιδανικο. Περαν αυτου ο ασβεστολιθος δεν ειναι λυση μονιμη εαν συνεχισεις να εχεις αυτο το υποστρωμα και κυριως εαν δε βρεις τι σου ριχνει το PH. Γιατι οπως σου ειπε ο ανθρωπος στο μαγαζι δεν εχεις θεμα με 4 κιλα 100% και πολυ προσφατα δοκιμασμενα.

Μετρα με σωστα τεστ. Αυτο ειναι το κυριο, επισης μηπως εχεις και κατι αλλο εκτος απο το υποστρωμα? Μηπως ριχνεις καποιο σκευασμα? Σε βαθος χρονου ειναι φυσιολογικο να σου ριξει το PΗ. Το θεμα ειναι οτι εσενα με καποια συγκυρια στο εριξε. Για αυτο περισσοτερες πληροφοριες θα ηταν το ιδανικο. Περαν αυτου ο ασβεστολιθος δεν ειναι λυση μονιμη εαν συνεχισεις να εχεις αυτο το υποστρωμα και κυριως εαν δε βρεις τι σου ριχνει το PH. Γιατι οπως σου ειπε ο ανθρωπος στο μαγαζι δεν εχεις θεμα με 4 κιλα 100% και πολυ προσφατα δοκιμασμενα.

Κοιταξτε να δειτε το ph ηταν 7,2 σταθερο και μετα που το εβαλα επεσε σε 6,2!Το μετρησα με υγρα τεστ σε ενα πετ σοπ και της βρυσης και του ενυδριου!Εχω χαλασει 300ε εχω διαβασει οτι εχω βρει !Εχω κανει 100 αλλαγες νερου σε 1 μηνα εχω κανει θεραπειες γενιακ εχω χαλασει πολλα λεφτα και χρονο και ενεργεια και αυτα εξακολουθουν και πεθενουν.Κα;ποιος μου ειχε πει να μην παρω guppy σε πμ και μαλλον ειχε δικιο.Εχω εναγνωστο ο οποιος εχει στο ενυδριο του 110 λιτρα 4 χρυσοψαρα 2 "γλυφτες " οπως τους λεει,ειναι αυτο που γινετε τεραστειο σαλιγγαρια μερικα τετρα μια δερματινη ζωνη ενα βιβλιο μαθηματικων κατευθησης της β λυκειου και μια τυροπιτα.Λεει οτι τα τεστ ειναι βλακειες και οταν του ειπα για στρωσιμο πηγε και εστρωσε το κρεβατι και τα ψαρια του ζουνε 1-2 χρονια.ειναι αδικοκαι εχω στεναχωριθει και απογοιτευτει πολυ.

Κοιταξτε να δειτε το ph ηταν 7,2 σταθερο και μετα που το εβαλα επεσε σε 6,2!Το μετρησα με υγρα τεστ σε ενα πετ σοπ και της βρυσης και του ενυδριου!Εχω χαλασει 300ε εχω διαβασει οτι εχω βρει !Εχω κανει 100 αλλαγες νερου σε 1 μηνα εχω κανει θεραπειες γενιακ εχω χαλασει πολλα λεφτα και χρονο και ενεργεια και αυτα εξακολουθουν και πεθενουν.Κα;ποιος μου ειχε πει να μην παρω guppy σε πμ και μαλλον ειχε δικιο.Εχω εναγνωστο ο οποιος εχει στο ενυδριο του 110 λιτρα 4 χρυσοψαρα 2 "γλυφτες " οπως τους λεει,ειναι αυτο που γινετε τεραστειο σαλιγγαρια μερικα τετρα μια δερματινη ζωνη ενα βιβλιο μαθηματικων κατευθησης της β λυκειου και μια τυροπιτα.Λεει οτι τα τεστ ειναι βλακειες και οταν του ειπα για στρωσιμο πηγε και εστρωσε το κρεβατι και τα ψαρια του ζουνε 1-2 χρονια.ειναι αδικοκαι εχω στεναχωριθει και απογοιτευτει πολυ.

Καταρχας αυτα που λεει ο φιλος σου ειναι αγνωστου ταυτοτητας κοτσανες. Δε λεω τιποτα αλλο πιο βαρυ μας κραταει και το φορουμ, οχι τιποτα αλλο μου βαζουν και αστερακια. Περαν αυτου... μην απογοητευεσαι. Σε ποιο μαγαζι πηγαινεις και μετρας? Οι αλλαγες νερου φιλε μου δεν εχουν καμια σημασια εαν υπαρχει κατι που σου ριχνει το PH. Ηρεμησε και πες μου τι εχεις μεσα στο φιλτρο σου ακριβως, τι ριχνεις απο αντιχλωρια μεχρι και βακτηρια και τι διακοσμητικα εχεις. Ξεκιναμε απο αυτα.

Παρε δικα σου τεστ και μετρα.

Αν δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο και το ph παραμενει εκει οντως,τοτε πηγαινε σε ψαρια μαλακου νερου και τελος.

Κι εγώ... από τον φίλο σου.

Κόβοντας τις "κακές" παρέες... πας την ζωή σου 5 βήματα μπροστά... γιατί ως γνωστόν... "με τυφλό θα κοιμηθείς, το πρω'ί' θα αλληθωρίζεις".-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...