noa1978 11 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 11 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα σε ολους τους φιλους των φυτεμενων!!!!! ηθελα για αρχη καποιες πληροφορειες για καποιες σκεψεις που εχω!!! καταρχην αυτη την στιγμη τρεχει το ενυδρειο μου 200 λιτρα(ριο180) βιοτοπικο τανγανικα species neolamprologus brichardi μεσα στο ενυδρειο ειπαρχουν γυρο στα 4 κιλα υφαιστιακη πετρα ,αμμο θαλάσης,5 ανουμπιες και περιπου 35 ψαρακια μικρα μεγαλα του ειδους που προανεφερα!!! εχω δυο φιλτρα ,του ενυδρειου εσωτερικο και ενα φλουβαλ 206 εξωτερικο!!!! απο φωτισμο εχω της τζουελ μια nuture και μια daylight 54w αυτα σχετικα με το ενυδρειο οπως εχει τωρα εχω σκεφτει να το γυρισω σε φυτεμενο,τυπου iwagumi δηλαδη καποιες πετρεσ ,ενα τυπο γρασιδιου ,καποια αλλα φυτα που θα μου προτεινατε,και καποια κοπαδοψαρακια οι ερωτησεισ μου ειναι οι εξης τι υποστρομα χρειαζομε? τι φωτισμο(αναλογα με τα φυτα)? τι σηστημα co2? τι λυπασματα και συμπληροματα? και γενικα το ποιο βασικο το κοστος ολων των παραπανω,η γενικα τι αλλο εχεται να μου προτεινετε για το συγεκριμενο τυπο ενυδρειου που θελω να φτιαξω! οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 11 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 11 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα σε ολους τους φιλους των φυτεμενων!!!!! ηθελα για αρχη καποιες πληροφορειες για καποιες σκεψεις που εχω!!! καταρχην αυτη την στιγμη τρεχει το ενυδρειο μου 200 λιτρα(ριο180) βιοτοπικο τανγανικα species neolamprologus brichardi μεσα στο ενυδρειο ειπαρχουν γυρο στα 4 κιλα υφαιστιακη πετρα ,αμμο θαλάσης,5 ανουμπιες και περιπου 35 ψαρακια μικρα μεγαλα του ειδους που προανεφερα!!! εχω δυο φιλτρα ,του ενυδρειου εσωτερικο και ενα φλουβαλ 206 εξωτερικο!!!! Ισως να σκεφτοσουν για αλλο ενα εξωτερικο φιλτρο , να φυγει το εσωτερικο απο μέσα... απο φωτισμο εχω της τζουελ μια nuture και μια daylight 54w Βγαινουν σε 54 watt? αυτα σχετικα με το ενυδρειο οπως εχει τωρα εχω σκεφτει να το γυρισω σε φυτεμενο,τυπου iwagumi Το iwagumi ειναι αρκετα δυσκολο , λογο λιγων φυτων. δηλαδη καποιες πετρεσ ,ενα τυπο γρασιδιου ,καποια αλλα φυτα που θα μου προτεινατε,και καποια κοπαδοψαρακια οι ερωτησεισ μου ειναι οι εξης τι υποστρομα χρειαζομε? υποστρωμα θα σου προτεινα αν θέλεις να βοηθησεις τα φυτα σου στην αρχη , να επιλέξεις της seachem . Αν λογω οικονομικων ειναι αδυνατο, μπορεις να το αραιωσεις με απλο χαλαζιακο χαλικι, ωστε να σου βγει πιο οικονομικο. τι φωτισμο(αναλογα με τα φυτα)? οφωτισμος σου αν ειναι 54 watt, η καθε λαμπα νομιζω οτι ισως σε καλυψει, ισως να προσθεσεςι αλλες 2 εξαρταται τι γρασιδακια θα βάλεις. τι σηστημα co2? πας σε μπουκάλα με διπλα μανομετρα. Μανομετρα εχει το igna.gr αν θελεις απο Ελλαδα, αλλιως απο ebay . Μπουκαλα αγοραζεις απο την περιοχη σου οπου και θα την γεμιζεις. τι λυπασματα και συμπληροματα? Λιπασματα μπορεις να πας σε estimate index , Οικονομικα ( Tom barr ) , η σε κατι του εμποριου,. και γενικα το ποιο βασικο το κοστος ολων των παραπανω,η γενικα τι αλλο εχεται να μου προτεινετε για το συγεκριμενο τυπο ενυδρειου που θελω να φτιαξω! Αν πας σε iwagumi πρεπει να ψαξεις για πετρες πολλές πετρες ωστε να δοκιμάζεις πια θα σου καθεται καλυτερα, οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Ιανουαρίου 2015 #3 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Για μενα,αν θες γρασιδι,δεν σου φτανουν οι λαμπες που εχεις,πρεπει να βαλεις αλλες 2. Τι υψος εχει το ενυδρειο σου? Υποστρωμα,βαλε καποιο καλο για να δωσεις μπουσταρισμα στα φυτα σου στην αρχη και ειδικα στα γρασιδια. co2 αναγκαστικα πας σε μπουκαλα με μανομετρο και ολα τα σχετικα. Απο λιπασματα θα χρειαστεις σχεδον ολη τη σειρα μιας και τα γρασιδια ειναι γενικα απαιτητικα φυτα. Τωρα το κοστος κανεις δεν μπορει να στο πει με σιγουρια,ειναι αναλογα τι θα χρησιμοποιησεις. Οπως σου ειπε και ο Νικος πιο πανω,θα πρεπει να εχεις πολλες πετρες για να πειραματιστεις για να πετυχεις κατι καλο,δεν ειναι ευκολη δουλεια δηλαδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 12 Ιανουαρίου 2015 #4 Share 12 Ιανουαρίου 2015 (edited) Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?/topic/97467-Diy-90-Λίτρων Έγινε επεξεργασία 12 Ιανουαρίου 2015 - iliasandro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος