Jump to content

Είναι Saulosi?

Costis M

Recommended Posts

Καλή χρονιά σε όλους!

Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στην αναγνώριση των δύο νεαρών; Το ένα είναι 3cm και το άλλο 5 περίπου. Τα αγόρασα πριν 3 βδομάδες ως ps. saulosi (γνήσια - όχι coral red) αλλά μου φαίνονται κάπως περίεργα. Το μικρότερο έχει εντονότερες λωρίδες αλλά δεν είναι καθαρές. Ίσως είναι υβρίδια ή κάποιο άλλο ειδος πχ msobo. Συμπεριφέρονται απολύτως φυσιολογικά, βοσκάνε άλγη από τις πέτρες και τρώνε NLS max algae - δεν φαίνονται να έχουν stress.

Συνθήκες ph 8.2 gh 8 kh 5 (το τελευταίο το ανεβάζω πολύ αργά με σόδα στις αλλαγές).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κωστής

post-15463-0-93357700-1420994378_thumb.jpg

post-15463-0-80704200-1420994437_thumb.jpg

Εγω φιλοξενουσα στο παρελθον τα ρεντ κοραλ.Μοιαζουν με σαουλοσι.Ισως ειναι αρσενικα που αρχιζουν να μπλεδιζουν.Παντως τα δικα μου αρχιζαν να περνουν χρωμα ξεκινωντας απο μπροστα (απ το στομα) προς τα πισω.

Ευχαριστώ. Με προβληματίζουν κυρίως οι οριζόντιες ρίγες που δεν θα έπρεπε να έχουν. Σήμερα παρατήρησα ότι κάνουν το τρεμούλιασμα επίδειξης όταν πλησιάζουν το ένα το άλλο. Άρα πολύ πιθανό να είναι και τα δύο αρσενικά.

Κοίταξε φίλε μου και εγώ εχω σαουλοσι.........εγώ τα πείρα μεγάλα και μου έδωσαν 2 γεννες τα μικρα μου είναι σαν τα δικα σου.....τα ψαράκια μου είναι περίπου 2,5cm

και δεν έχουν βγάλει ακόμα ρίγες. Τώρα ξεκινούν να βγάζουν....και όλα μέχρι στιγμής είναι κίτρινα. Όταν θα μπω από pc θα ανεβάσω φωτογραφία να τα δεις.

Γιώργο ευχαριστώ,

Αν μπορέσεις να ανεβάσεις και φωτό θα με βοηθούσε, ιδιαίτερα αν φαίνονται και οι ρίγες έστω και αχνά. Όταν τα πήρα ηταν τελείως κίτρινα και τα δικά μου, μετά εμφανίστηκαν οι ρίγες. Θα περίμενα όμως να έχουν καθαρές κάθετες καλοσχηματισμένες ριγες αντί για για συνδυασμό οριζοντίων και καθέτων. Κοιτάω και άλλα ειδη όπως το ps. interruptus που έχουν παρόμοιους συνδυασμους.

Φιλικά,

Κωστής

Λιπών να δυο φώτο....

10710215_10205670523391250_142334878960310683520_10205670523831261_3558999815615

δεν μπόρεσα να βρω ποιο κοντινές και να φαίνονται οι ρίγες.......μόνο στην δεύτερη εικόνα φαίνεται,την πρώτη την έβαλα για δεις γενικά πως ήταν πριν και την δεύτερη πως μερικά ψαράκια αρχίζουν να βγάζουν ρίγες!!!!!

Γιώργο, οι φωτογραφίες σου επιβεβαιώνουν τις υποψίες μου. Τα δικά σου έχουν ομοιόμορφες ευδιάκριτες κάθετες λωρίδες οπως πρέπει σε αντίθεση με τα δικά μου. Αν ενδιαφέρεσαι να δώσεις/πουλήσεις καμιά 6-8άδα τώρα ή στο μέλλον πες μου!

Γιώργο, οι φωτογραφίες σου επιβεβαιώνουν τις υποψίες μου. Τα δικά σου έχουν ομοιόμορφες ευδιάκριτες κάθετες λωρίδες οπως πρέπει σε αντίθεση με τα δικά μου. Αν ενδιαφέρεσαι να δώσεις/πουλήσεις καμιά 6-8άδα τώρα ή στο μέλλον πες μου!

Κοίτα να δεις,δεν σου είπα από την αρχή(λάθος μου το ξέχασα) ότι τα ψάρια που πείρα εγώ είναι red colar.... Αν δεις την παρουσίαση που έκανα θα δεις το "μπαμπά" και την "μαμά"

Ο αρσενικός μου (ο μπαμπάς δλδ) είναι ο σκούρος μπλε και την "μαμά" θα την δεις καθαρά στην φώτο 16...!!!

http://www.aquazone.gr/forums/topic/98478-aoeneeuieei-120-essona-pseudotropheus-saulosi-red-coral/#entry1007231

Τα ψαράκια που γέννησαν ακόμα είναι πολύ μικρά οι ρίγες ίσα ίσα που φαίνονται μπορεί όταν θα φτάσουν στα δικά σου εκατοστά 3,5+ να αρχίσουν και αυτά τις περίεργες ρίγες.....δεν ξέρω όλα θα φανούν με το καιρό.

ΟΚ, εγώ περίμενα αρκετό καιρό μέχρι να βρω τα αυθεντικά και όχι υβρίδια (το ξεκαθάρισα όταν τα πήρα ότι δεν θέλω coral red) αλλά μάλλον ατύχησα...

Αν υπάρχει κάποιος με εμπειρία στα γνήσια saulosi ας με βοηθήσει.

Από μαγαζί τα πήρες?

Κι εμένα δεν μου φαίνεται σωστός ο χρωματισμός τους

αλλά νομίζω πως πρέπει να περιμένεις να μεγαλώσουν λίγο για να βγει συμπέρασμα.

• 4 weeks later...
  • 8 months later...

Update: ο Σπύρος (μεγάλος) μας βγήκε Σπυριδούλα (μπουκώθηκε αλλά τα έφτυσε σε δυο μέρες) και είναι πλέον τελείως κίτρινη σαν καθώς πρέπει Saulosi.Φαίνονται αχνές κάθετες ρίγες μόνο όταν τα παίρνει με τον μικρό.

Ο Πίπης ο μικρός συνεχίζει να είναι καρώ και άγνωστης ταυτότητας/φύλου...

Εχουν μεγαλώσει, είναι υγιέστατα, κάνουν γυροβολιές και κυνηγιούνται (χωρίς μεγάλους καυγάδες). Κάποιος σκάβει λάκκο στην άμμο κάθε φορά που τον χαλάω.

Όποιος καταλαβαίνει τι παίζει με το μικρό ας βοηθήσει!

post-15463-0-80292600-1444483856_thumb.jpg

post-15463-0-91718400-1444484082_thumb.jpg

Το θυληκο μια χαρα αλλα το άλλο,ο θεος κ η ψυχη του...Αυτά τα δυο είναι ζευγαρι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...