stratigos24 8 Μαρτίου 2015 #201 Share 8 Μαρτίου 2015 Ανοιχτό ενυδρείο για μένα ποτέ. Ψάρια πηδάνε, καλοκαίρι έχεις μεγαλύτερη εξάτμιση, χειμώνα δουλεύει περισσότερο ο θερμοστάτης κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 12 Μαρτίου 2015 Author #202 Share 12 Μαρτίου 2015 (edited) Για φυτεμένο πόσο πρέπει να τα φτάσω τα ΝΟ3 με το seashem nitrogen? Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2015 - Kiddo Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 12 Μαρτίου 2015 #203 Share 12 Μαρτίου 2015 Πόσα μετρας τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 13 Μαρτίου 2015 #204 Share 13 Μαρτίου 2015 Πιο σημαντικο ειναι τα ψαρια ή τα φυτα? Συγνωμη που ρωταω αλλα βλεπω συχνα οτι ειναι "προβλημμα" τα χαμηλα νιτρικα και συζητατε για λιπασμα και ξερω μερικοι οτι θα διαφωνησετε μαζι μου. Και εγω εχω φουλ΄φυτεμενο αλλα low tech γιατι στοχος μου ειναι τα ψαρια.Απ το να φουντωσω co2 και νιτρικα για τα φυτα προτιμω να εχω νερο καθαρο και με φουλ οξυγονο για τα ψαρια.Αν με ενδιεφεραν αποκλειστικα τα φυτα και ηθελα να πλακωσω το ενυδρειο στα λιπασματα δεν θα εβαζα ψαρια και θα ειχα μονο φυτα που μου αρεσουν. Προς το παρων χρησιμοποιω τα φυτα για καλυτερη ποιοτητα νερου στα ψαρια μου.Τα δυσκολα φυτα παιρνουν δρομο και μενουν οσα αντεχουν με καθαρο νερακι χωρις co2 και μονο με τους ρυπους των ψαριων και οτι νιτρικα παραγουν αυτοι. Απλα προς συζητηση τα λεω αυτα μηπως τελικα αποφασισεις τι θελεις γιατι στην αρχη ολοι μπερδεμενοι ειμαστε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Μαρτίου 2015 #205 Share 13 Μαρτίου 2015 Τα νιτρικα θα πρεπει να ειναι απο 5-20. Αυτο που λεει ο Μιχαλης ειναι εν μερη σωστο.Βεβαια δεν ειναι ολα τα ψαρια ευαισθητα σε νιτρικα και τα ποσοστα που εγραψα ειναι μια χαρα απο σχεδον ολα τα ψαρια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 13 Μαρτίου 2015 Author #206 Share 13 Μαρτίου 2015 Πιο σημαντικο ειναι τα ψαρια ή τα φυτα? Συγνωμη που ρωταω αλλα βλεπω συχνα οτι ειναι "προβλημμα" τα χαμηλα νιτρικα και συζητατε για λιπασμα και ξερω μερικοι οτι θα διαφωνησετε μαζι μου. Και εγω εχω φουλ΄φυτεμενο αλλα low tech γιατι στοχος μου ειναι τα ψαρια.Απ το να φουντωσω co2 και νιτρικα για τα φυτα προτιμω να εχω νερο καθαρο και με φουλ οξυγονο για τα ψαρια.Αν με ενδιεφεραν αποκλειστικα τα φυτα και ηθελα να πλακωσω το ενυδρειο στα λιπασματα δεν θα εβαζα ψαρια και θα ειχα μονο φυτα που μου αρεσουν. Προς το παρων χρησιμοποιω τα φυτα για καλυτερη ποιοτητα νερου στα ψαρια μου.Τα δυσκολα φυτα παιρνουν δρομο και μενουν οσα αντεχουν με καθαρο νερακι χωρις co2 και μονο με τους ρυπους των ψαριων και οτι νιτρικα παραγουν αυτοι. Απλα προς συζητηση τα λεω αυτα μηπως τελικα αποφασισεις τι θελεις γιατι στην αρχη ολοι μπερδεμενοι ειμαστε. Τα νιτρικα θα πρεπει να ειναι απο 5-20. Αυτο που λεει ο Μιχαλης ειναι εν μερη σωστο.Βεβαια δεν ειναι ολα τα ψαρια ευαισθητα σε νιτρικα και τα ποσοστα που εγραψα ειναι μια χαρα απο σχεδον ολα τα ψαρια. Παιδιά εγώ σε αυτή την φάση παλεύω με το seashem nitrogen να τα πάω στο 2-5. Σήμερα μέτρησα 1 προς 2 οριακά, παρότι βάζω την δόση που λέει το μπουκάλι, πριν μέτραγα με τον τρόπο που λέει η Salifert (πλάγια οπτική στο μπουκαλάκι) 0.10-0.20(!). Επίσης βάζω μέρα πάρα μέρα potassium την προτεινόμενη δοσολογία γιατί είχα φυλαράκια χλωριομένα που κιτρίνιζαν και κοβόντουσαν. Έχω την εντύπωση ότι τα φυτά πάνε λίγο καλύτερα αυτές τις μέρες.... θα δείξει. Τα ψαράκια ελπίζω να μην έχουν πρόβλημα σε αυτές τις τιμές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Μαρτίου 2015 #207 Share 13 Μαρτίου 2015 Καλιο ριχνε οσο λεει το μπουκαλι καθε μερα. 2-5 ειναι πολυ λιγα,τα φυτα σου πεινανε.Τι φυτα εχεις μεσα? Αυτο που γραφεις για κιτρινισμα και φυλλα που κοβοντουσα,ειναι μαλλον ελειψη co2 και οχι καλιο Διαβασε και εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 13 Μαρτίου 2015 Author #208 Share 13 Μαρτίου 2015 (edited) Καλιο ριχνε οσο λεει το μπουκαλι καθε μερα. 2-5 ειναι πολυ λιγα,τα φυτα σου πεινανε.Τι φυτα εχεις μεσα? Αυτο που γραφεις για κιτρινισμα και φυλλα που κοβοντουσα,ειναι μαλλον ελειψη co2 και οχι καλιο Διαβασε και εδω. Σε παρένθεση διάγνωση ελλείψεων βάση φυτού... Hygrophila Difformis (9) Hygrophila Polysperma (6,7,9) Hygrophila Carymbosa Siamensis (2,8) Lobelia Cardinalis Mini (7) Amania sp. Bonsai (7) Cryptocoryne Wendtii Brown Java Fern Rotala Rotundifolia Anubia Var. Barteris Νομίζω ότι υπάρχει ένα θεματάκι με διάφορα στοιχεία, που χρίζει λίπανσης ίσως. Υπάρχει περίπτωση το Hygrophila Polysperma να εμφανίζει τα πιο πολλά συμπτώματα επειδή είναι το φυτό με το περισσότερο φως λόγο θέσης στο ενυδρείο? Ίσως είναι αντιφατικό αυτό που λέω, ίσως και όχι... Σίγουρα τα προβλήματα έχουν να κάνουν με το ότι τα φύλλα σε μεγαλύτερο βάθος δεν έχουν τόσο φωτισμό λόγο του ότι είναι πάρα πολύ πυκνό το κομμάτι με τα Hygrophila Polysperma... Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2015 - Kiddo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Μαρτίου 2015 #209 Share 13 Μαρτίου 2015 Ελειψη αζωτου δυσκολο να εχεις...αυτο που εχεις ειναι ελειψη co2 και επιμενω σ αυτο! Γι αυτο και εχεις και bba αλγη! Η Hygrophila Difformis ειναι ρουφιχτρα νιτρικων και ρουφαει ολα τα νιτρικα απο τα υπολοιπα φυτα,γι αυτο και μετρας τοσο λιγα. Αν το φως δεν φτανει με το κατω μερος του φυτου,ειναι λογικο να πεφτουν τα κατω φυλλα τους. Σιγουρα θελεις λιπανση,καλυτερο φως και καλυτερο co2,αλλιως τα φυτα σου δεν θα αναπτυσσονται σωστα και θα εχεις παντα προβληματα με αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 13 Μαρτίου 2015 Author #210 Share 13 Μαρτίου 2015 Ελειψη αζωτου δυσκολο να εχεις...αυτο που εχεις ειναι ελειψη co2 και επιμενω σ αυτο! Γι αυτο και εχεις και bba αλγη! Η Hygrophila Difformis ειναι ρουφιχτρα νιτρικων και ρουφαει ολα τα νιτρικα απο τα υπολοιπα φυτα,γι αυτο και μετρας τοσο λιγα. Αν το φως δεν φτανει με το κατω μερος του φυτου,ειναι λογικο να πεφτουν τα κατω φυλλα τους. Σιγουρα θελεις λιπανση,καλυτερο φως και καλυτερο co2,αλλιως τα φυτα σου δεν θα αναπτυσσονται σωστα και θα εχεις παντα προβληματα με αλγες. Ωραία προς το παρον κάνω εντατική λίπανση, θα αυξήσω το CO2. Τα μίσα φώτα παίζουν 10 ώρες και τα άλλα μισά 7. Θα βάλω αυτά που είναι 7 να παίζουν 8ωρο. Πέρα από μελλοντικά upgrades σε φώτα, CO2 είναι καλές κινήσεις αυτές για τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 13 Μαρτίου 2015 #211 Share 13 Μαρτίου 2015 Για θυμισε τι φωτα εχεις? Ποια αναβουν 10 ωρες και ποια 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Μαρτίου 2015 #212 Share 13 Μαρτίου 2015 Καλες ειναι αλλα με το co2 που εχεις τωρα δεν θα καταφερεις πολλα πραγματα γιατι δεν ειναι και σταθερο. Προσωπικα αν ειμουν στη θεση σου,θα αγοραζα ενα συστημα co2 οσο πιο γρηγορα μπορω και θα αλλαζα και τα φωτα. Με το να αυξησεις την λιπανση δεν κανεις τιποτα τρομερο,αφου το co2 ειναι κυριος παραγοντας για την φωτοσυνθεση,οποτε και για τη σωστη αναπτυξη των φυτων. Το co2,τα φωτα και η λιπανση ειναι μια αλυσιδα,αν κατι απο αυτα δεν ειναι σωστο,τοτε τα φυτα δεν πανε καλα και ερχονται οι αλγες.Στην περιπτωση σου,τα φωτα και το co2 δεν ειναι σωστα,η λιπανση ευκολα διορθωνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 13 Μαρτίου 2015 Author #213 Share 13 Μαρτίου 2015 Για θυμισε τι φωτα εχεις? Ποια αναβουν 10 ωρες και ποια 7? 10 τα μπροστινά 8watt από 3 λάμπες LED που είχε αρχικά το καπάκια και 7 ώρες οι 2 λεντοταινίες που έβαλα πίσω από 50cm έκαστος (http://ledmania.gr/el/led-strips-gr/24v-led/24v-led-60-smd-5050-leds-1-ip65.html)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 13 Μαρτίου 2015 Author #214 Share 13 Μαρτίου 2015 Καλες ειναι αλλα με το co2 που εχεις τωρα δεν θα καταφερεις πολλα πραγματα γιατι δεν ειναι και σταθερο. Προσωπικα αν ειμουν στη θεση σου,θα αγοραζα ενα συστημα co2 οσο πιο γρηγορα μπορω και θα αλλαζα και τα φωτα. Με το να αυξησεις την λιπανση δεν κανεις τιποτα τρομερο,αφου το co2 ειναι κυριος παραγοντας για την φωτοσυνθεση,οποτε και για τη σωστη αναπτυξη των φυτων. Το co2,τα φωτα και η λιπανση ειναι μια αλυσιδα,αν κατι απο αυτα δεν ειναι σωστο,τοτε τα φυτα δεν πανε καλα και ερχονται οι αλγες.Στην περιπτωση σου,τα φωτα και το co2 δεν ειναι σωστα,η λιπανση ευκολα διορθωνεται. Φίλε μπορείς να μου προτείνεις συγκεκριμένες λύσεις για CO2 και φώτα? Δώσε μου και links από μαγαζιά inbox, δεν παρεξηγώ για διαφήμιση. Όσο το δυνατόν πιο οικονομικά πάντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Μαρτίου 2015 #215 Share 13 Μαρτίου 2015 Κοιτα να σου πω,ενα ολοκληρομενο συστημα με 2κιλη μπουκαλα,μανομετρα κτλ εχει περιπου στα 100-120 ευρω απο εδω http://olympia-p.gr/.Μετα,το καθε γεμισμα εχει 2 ευρω το κιλο απο το ιδιο μαγαζι.Ομως,στις αγγελιες μπορεις να βρεις συστημα με 2κιλη πιο φθηνα. Τωρα απο φωτα,δεν ξερω να σου πω καποιο γιατι δεν ξερω τι θες να κανεις.Στο αλλο θεμα που ειχες ανοιξει για τα φωτα,σου ειχα προτεινει μια λυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 24 Μαρτίου 2015 Author #216 Share 24 Μαρτίου 2015 (edited) Από την ημέρα που ξύλωσα τα Hygrophila Polysperma που είχαν γίνει ζούγκλα πίσω και άρχισα να ρίχνω νιτρικά, τα φυτά πήραν τα πάνω τους... Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2015 - Kiddo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος