Ilias Halk 23 Φεβρουαρίου 2015 Author #176 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 πάντως σε εμφάνιση είναι άπαιχτο! Ευχαριστώ, φίλε. Επειδή παρακολουθώ τα ποστς σου πάντως, να ακούς τις συμβουλές των άλλων που έχουν εμπειρία, να βοηθήσουν θέλουν οι άνθρωποι, και να τις διασταυρώνεις, γιατί εγώ βιάστικα να βάλω ψαράκια την πρώτη φορά και τα έκλαιγα μέτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 23 Φεβρουαρίου 2015 #177 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ, φίλε. Επειδή παρακολουθώ τα ποστς σου πάντως, να ακούς τις συμβουλές των άλλων που έχουν εμπειρία, να βοηθήσουν θέλουν οι άνθρωποι, και να τις διασταυρώνεις, γιατί εγώ βιάστικα να βάλω ψαράκια την πρώτη φορά και τα έκλαιγα μέτα ευχαριστώ για την συμβουλή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 23 Φεβρουαρίου 2015 Author #178 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 Ερωτήσεις: 1. Πόσες φορές την μέρα πρέπει να ταίζω τα 6 Tiger Barbs? 2. Ποιες ώρες την ημέρα? 3. Σε τι ποσότητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Φεβρουαρίου 2015 #179 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 Ερωτήσεις: 1. Πόσες φορές την μέρα πρέπει να ταίζω τα 6 Tiger Barbs? 2. Ποιες ώρες την ημέρα? 3. Σε τι ποσότητα? 1) 2 φορες την ημερα. 2) Οποιες θες εσυ 3)οση τροφη τρωνε μεσα σε 2 λεπτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 24 Φεβρουαρίου 2015 Author #180 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 1) 2 φορες την ημερα. 2) Οποιες θες εσυ 3)οση τροφη τρωνε μεσα σε 2 λεπτα Και προτιμάμε flakes ή κόκκους? Επίσης εκτός από βασική και spirulina, τι άλλο τρώνε? Είδα κάτι artemia, daphnia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Φεβρουαρίου 2015 #181 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 Απο το προφιλ τους http://www.aquazone.gr/forums/topic/86183-puntius-tetrazona-bleeker-1855/ Διατροφή: Είναι παμφάγο είδος, πολύ εύκολο στην διατροφή του. Θα δεχτεί όλες τις τροφές, αποξηραμένες, κατεψυγμένες (artemia, bloodwarms, daphnia κλπ) και ζωντανές (artemia, grindal, daphnia κλπ). Είναι απαραίτητο κάποιες από της αποξηραμένες τροφές που του παρέχουμε να περιέχουν φυτικά συστατικά ή άλγες. Προσοχή στην ποσότητα τροφής που του δίνουμε καθώς φαίνεται να έχουν ακόρεστη όρεξη και θα φάνε όση τροφή και να τους ρίξουμε. Δοκιμασε διαφορες τροφες για να εχουν ποικιλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 26 Φεβρουαρίου 2015 Author #182 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα, Σήμερα τα tiger barbs αφού άναψαν τα φώτα και φάγανε, έχουν μεγάλη κινητικότητα. Δύο πράγματα διακρίνω πιο έντονα από την μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους: Κυνήγι σπασμοδικό, πιο έντονο από κάτι ψιλά τις προηγούμενες μέρες. Υπέρμετρη διάθεση να πειράξουν - τσιμπολογήσουν φυτά. Ειδικά στην riccia πάνε και χώνουν την μούρη τους μέσα και κοπανιούνται, σαν να προσπαθούν να τσιμπολογήσουν άλγες -ποιος ξέρει τι- μέχρι βαθιά μέσα.... Γενικά έχουν περάσει 2-3 φάσεις μέχρι σήμερα που κλέινουμε μια εβδομάδα. Στην αρχή είχαμε ελαφρία κινητικότητα στο μήκος του ενυδρείου. Μετά ακολούθησε μια διάθεση 2 ημέρες να κάθονται σε συγκεκριμένα σημεία σε ομάδες ακίνητα με την ώρα. Και τώρα αυτή η έντονη δραστηριότητα σε όλο το μήκος του ενυδρείου... Μπορεί όλα αυτά να είναι τέρμα φυσιολογικά, εγώ τα παραθέτω σε περίπτωση που κάποιος έμπειρος διαπιστώνει κάτι που αξίζει προσοχής Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 5 Μαρτίου 2015 Author #183 Share 5 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα, τι είδους αλγοφάγα μπορούν να μπούν σε 60λιτρο με Tiger Bards? Έχω νηματοειδή άλγη, green spot και Cladophora Algea, επίσης λόγο των πολλών φυτών υπάρχουν διαρκώς νεκρά φυλλαράκια εδώ και εκεί όσο να μαζεύω... Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 5 Μαρτίου 2015 #184 Share 5 Μαρτίου 2015 Την κλαδοφορα δεν την τρωει τιποτα και αν εχεις πολυ και εξαπλωνεται γρηγορα σε βλεπω να ξεστηνεις τα παντα! Ποσες ωρες φωτισμο εχεις και τι λαμπες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 5 Μαρτίου 2015 Author #185 Share 5 Μαρτίου 2015 (edited) Την κλαδοφορα δεν την τρωει τιποτα και αν εχεις πολυ και εξαπλωνεται γρηγορα σε βλεπω να ξεστηνεις τα παντα! Ποσες ωρες φωτισμο εχεις και τι λαμπες? Φωτισμός 3 LED Tubes (12v 30 smd, 8 watt) 15.30 - 01.30 (10 ώρες) 2 Λεντοταινίες (24v 60 smd, 10.5 watt) 17:30 - 00:30 (7 ώρες) Ρίχνω υγρό λίπασμα Seashem Flourish και Excel, ενώ έχω και CO2... Δεν έχω πολύ κλαδοφόρα, σήμερα βρήκα ένα κομμάτι και το ξύλωσα. Τριχωειδή έχω σε 2-3 σημεία και με ενοχλεί να την βλέπω, όπως και νεκρά φυλλαράκια και ριζίδια στον πάτο, της επιφάνειας τα μαζεύω...Αν μπορεί κάποιο ψάρακι ή ασπόνδυλο να βοηθήσει σε αυτά... Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2015 - Kiddo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαρτίου 2015 #186 Share 5 Μαρτίου 2015 (edited) Τα χερια μας ειναι οι καλυτεροι καθαριστες! Επισης,για την αλγη,βρες τι φταιει και διορθωσε το,μονο ετσι θα απαλαγεις απο αυτη,ουτε αλγοφαγα ουτε τιποτα αλλο. Κατα πασα πιθανοτητα φταιει ο φωτισμος σου. Επισης,10ωρες ειναι πολλες,κατεβα σταδιακα στις 8 Ριχνεις εξελ και εχεις και co2? Για ποιο λογο? Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 5 Μαρτίου 2015 Author #187 Share 5 Μαρτίου 2015 Τα χερια μας ειναι οι καλυτεροι καθαριστες! Επισης,για την αλγη,βρες τι φταιει και διορθωσε το,μονο ετσι θα απαλαγεις απο αυτη,ουτε αλγοφαγα ουτε τιποτα αλλο. Κατα πασα πιθανοτητα φταιει ο φωτισμος σου. Επισης,10ωρες ειναι πολλες,κατεβα σταδιακα στις 8 Ριχνεις εξελ και εχεις και co2? Για ποιο λογο? Δεν μου κάνεις να μην το κάνω μάλλον... Κάποιος με προέτρεψε για άλλα σκευάσματα floorish nitrogen και potasium ως ενίσχυση στα φυτά... Ευχαριστώ πάντως! Αν μπορείτε να μου πέιτε και κάποιο αλγοφάθο πληροφοριακά γιατί ούτως ή άλλως το είχα στο νου μου καιρό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαρτίου 2015 #188 Share 5 Μαρτίου 2015 Δεν μου κάνεις να μην το κάνω μάλλον... Κάποιος με προέτρεψε για άλλα σκευάσματα floorish nitrogen και potasium ως ενίσχυση στα φυτά... Ευχαριστώ πάντως! Αν μπορείτε να μου πέιτε και κάποιο αλγοφάθο πληροφοριακά γιατί ούτως ή άλλως το είχα στο νου μου καιρό... Δεν καταλαβα τι εννοεις... Καλιο μπορεις να ριχνεις. Nitrogen γιατι? Εχεις χαμηλα νιτρικα? Αλγοφαγο γιατι να βαλεις?Ξερεις τι ακριβως αλγη εχεις?Και ξαναλεω,οτι καλο ειναι να βρεις τι φτιαει και να το διορθωσεις,αλλιως οτι και αν βαλεις η αλγη δεν θα φυγει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 5 Μαρτίου 2015 Author #189 Share 5 Μαρτίου 2015 Δεν καταλαβα τι εννοεις... Καλιο μπορεις να ριχνεις. Nitrogen γιατι? Εχεις χαμηλα νιτρικα? Αλγοφαγο γιατι να βαλεις?Ξερεις τι ακριβως αλγη εχεις?Και ξαναλεω,οτι καλο ειναι να βρεις τι φτιαει και να το διορθωσεις,αλλιως οτι και αν βαλεις η αλγη δεν θα φυγει! Εννοώ ότι μου είπαν να ρίχνω κάποτε και δεν ήξερα ότι με CO2 δεν χρειάζεται xcel... Nitrogen γιατί μετράω νιτρικά στα 0,10 και μου είπαν ότι τα φυτά που έχω τα χρειάζονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαρτίου 2015 #190 Share 5 Μαρτίου 2015 Αν μετρας τοσο,τοτε ναι το χρειαζεσαι,εχεις πολυ λιγα νιτρικα.Ομως,για μενα πρεπει να αλλαξεις και τον φωτισμο σου,γιατι θα εχεις συνεχεια θεμα με αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 5 Μαρτίου 2015 Author #191 Share 5 Μαρτίου 2015 Αν μετρας τοσο,τοτε ναι το χρειαζεσαι,εχεις πολυ λιγα νιτρικα.Ομως,για μενα πρεπει να αλλαξεις και τον φωτισμο σου,γιατι θα εχεις συνεχεια θεμα με αλγες. Φίλε σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου... Να ξέρεις πως είναι στα πλάνα μου, τώρα που έπιασα δουλειά, τόσο ένα φωτιστικό καλό, να βγάλω τελείως το κάπακι δηλαδή και να είναι ανοιχτό από πάνω (δεν μπορώ να δουλέψω σοβαρά με το καπάκι), όσο και ένα εξωτερικό φίλτρο και ένας θερμαντήρας 100 watt από 50 που είναι τώρα... Οι υπόλοιπες σημερινές εδώ (https://www.flickr.com/photos/114663856@N08/16724829745/in/album-72157651170014012/) 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 5 Μαρτίου 2015 Author #192 Share 5 Μαρτίου 2015 Σε περίπτωση που έχεις εσωτερικό φίλτρο και θέλεις να βάλεις νέο εξωτερικό, προφανώς άστρωτο, πως το στρώνεις? Τα βάζεις να δουλεύουν μαζί κάνα μήνα έχοντας βάλει λίγο μπόλι στο εξωτερικό? Το έχω απορία, γιατί σκεφτόμουν να πάρω ένα εξωτερικό όπως έλεγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 5 Μαρτίου 2015 #193 Share 5 Μαρτίου 2015 Βγαζεις το βιολογικο υλικο,το βαζεις ολο στο καινουριο και βαζεις κατευθειαν σε λειτουργια το καινουριο.Αν εχει παραπανω χωρο,που λογικα θα εχει,προσθετεις το υπολοιπο με καινουριο βιολογικο που θα αποικηθει γρηγορα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 6 Μαρτίου 2015 #194 Share 6 Μαρτίου 2015 Και η παραλληλη χρηση των δυο φιλτρων κανει δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 8 Μαρτίου 2015 Author #195 Share 8 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα, Σκέφτομαι σχετικά με το εξωτερικό φίλτρο που λέγαμε. Είμαι μεταξύ του Fluval 106 και του 206, το ένα είναι μέχρι και 100 λίτρα, ενώ το άλλο μέχρι 200. Εγώ έχω 60λιτρο ενυδρείο, το λογικό θα ήταν να πάω στο 106 αφού μια χαρά θα κάνει την δουλειά, αλλά σκέφτομαι ότι η διαφορά στην τιμή είναι μόνο 10 ευρώ για να πάω στο μεγαλύτερο ως πρόωρη επένδυση στην περίπτωση που μελλοντικά πάρω ένα ενυδρείο 150 λίτρα με όλα τα καλά που έχει. Ήθελα να ρωτήσω αν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μεγάλο φίλτρο στο 60λιτρο? Είτε στην ροή, είτε οτιδήποτε γνωρίζετε βάση εμπειρίας... Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαρτίου 2015 #196 Share 8 Μαρτίου 2015 Θα σου κανει το ενυδρειο πλυντηριο το 206..εχω το 106 σε 120 λιτρα και ειναι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 8 Μαρτίου 2015 Author #197 Share 8 Μαρτίου 2015 (edited) Θα σου κανει το ενυδρειο πλυντηριο το 206..εχω το 106 σε 120 λιτρα και ειναι μια χαρα. Το φαντάστηκα Και αφού μας παίρνει και μελλοντικα μια χαρά! Το μεγαλύτερο - καλύτερο φίλτρο βοηθάει στην διαύγεια & την καθαρότητα του νερού από άποψη οπτικής δηλαδή εκτός από "βιοχημικης"? Έγινε επεξεργασία 8 Μαρτίου 2015 - Kiddo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαρτίου 2015 #198 Share 8 Μαρτίου 2015 Αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου σου και τα ψαρια που εχεις,παιρνεις και το αναλογο φιλτρο. Εγω στα 120 λιτρα εχω το 106 και με καλυπτει στα ψαρια που εχω,εσυ αν το βαλεις σε 150 με αλλα ψαρια μπορει να μη σου κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 8 Μαρτίου 2015 Author #199 Share 8 Μαρτίου 2015 Αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου σου και τα ψαρια που εχεις,παιρνεις και το αναλογο φιλτρο. Εγω στα 120 λιτρα εχω το 106 και με καλυπτει στα ψαρια που εχω,εσυ αν το βαλεις σε 150 με αλλα ψαρια μπορει να μη σου κανει. Προς το παρών θα το βάλω στο 60αρι...τώρα εφόσον μπορεί να υποστηρίξει μελλοντικά 100-120 λίτρα καλά είναι, τα 150 ενδεικτικά θα είπα... Αλλά θέλω να μάθω αν βοηθάει στην διαύγεια του νερού όπως έγραψα πριν πιο περιγραφικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαρτίου 2015 #200 Share 8 Μαρτίου 2015 Στην διαυγεια του νερου βοηθα το ενυδρειακο βαμβακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος