Ilias Halk 5 Φεβρουαρίου 2015 Author #101 Share 5 Φεβρουαρίου 2015 Μπόλι πήρες τελικά ? Ναι, εδώ και 2 μέρες... Σκέφτομαι αύριο να βάλω ψαράκια και ίσως πάρω λίγο μπόλι ακόμα για σιγουριά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 5 Φεβρουαρίου 2015 #102 Share 5 Φεβρουαρίου 2015 (edited) καλα θα κάνεις να ξαναπάρεις ... απλά αν δεν βάλεις αύριο , ρίξε λίγο τροφή ώστε να σου συντηρήσει την βιολογία Σε τι ψαράκια κατέληξες ? ( εαν εχει ειπωθεί πιο πρίν σόρρυ αλλά ειναι και βράδυ και δεν βλέπω καλα ! ) Έγινε επεξεργασία 5 Φεβρουαρίου 2015 - giannisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Φεβρουαρίου 2015 #103 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Επρεπε να ειχες βαλει ηδη ενα μικρο αριθμο ψαριων την επομενη μερα που εβαλες το μπολι.Τωρα καλυτερα να ξαναμπολιασεις πριν βαλεις τα ψαρια και μη βαλεις και πολλα.Δεν θα ταισεις καθολου για 3-4 μερες και μετα θα ταιζεις για καμια εβδομαδα απο 1 φορα την ημερα και λιγο. Τι ψαρια ειπαμε θα βαλεις? Για την πετρα συμφωνω,ειναι μεγαλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 6 Φεβρουαρίου 2015 #104 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Και εγω δεν σου ειπα βρε Ηλια να βαλεις ψαρακια μετα το μπολι? 10 μακαρονια μπολι πως να τα συντηρησεις ζωντανα χωρις ρυπους? Οσο αργεις χανεις βιολογια παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 6 Φεβρουαρίου 2015 Author #105 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Λοιπόν έκανα σήμερα 2 σημαντικά πράγματα πιστεύω.Είχα βάλει λίγο siporax από τον Μιχάλη την Τρίτη, ίσως να μην έπιασε το πρώτο μπόλι, αν και είχα βάλει τροφή για ρύπους. Έβγαλα το σφουγγάρι σήμερα έβαλα bioperls καινούργιες πάνω από το siporax. Eίχα μπόλι υαλοβάμβακα, έβαλα νερό στην σακούλα που ήταν 2-3 φορές και τα σκούρα ζουμιά που έβγαζε τα έριξα μέσα στο φίλτρο. Κατόπιν έβαλα ένα κομμάτι σφουγγάρι το μισό από πριν και ένα μέρος του υαλοβάμβακα που χωρούσε. Επίσης πήρα 6 CPD και τα έβαλα μέσα στο ενυδρείο με σταδιακή προσαρμογή, με βάση της οδηγίες της κοινότητας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά... Είπαμε δεν τα ταίζω τα ψαράκια? Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2015 - Kiddo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Φεβρουαρίου 2015 #106 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Πες μου λιγο τι φιλτρο εχεις και με ποια σειρα εχεις βαλει τα υλικα μεσα? Δεν ταιζεις τα ψαρακια καθολου για 3-4 μερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 6 Φεβρουαρίου 2015 Author #107 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Πες μου λιγο τι φιλτρο εχεις και με ποια σειρα εχεις βαλει τα υλικα μεσα? Δεν ταιζεις τα ψαρακια καθολου για 3-4 μερες. Έχω το Haquoss Biotriangle Small, μπορείς να δεις την αρχική διάταξη εδώ: Εγώ προσπάθησα να βάλω βιολογικό υλικό, οπότε η διάταξη αυτή την στιγμή είναι καμιά δεκαριά siporax πάνω από τις μπάλες, 1/3 του ύψους βιοπέρλες, 1/3 σφουγγάρι και πάνω τελευταίος o στρωμένος υαλοβάμβακας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 6 Φεβρουαρίου 2015 #108 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Το ενυδρειακο βαμβακι δεν κανει για μπολι.....πιανει ελαχιστα βακτηρια για να μην πω καθολου......μονο το βιολογικο υλικο....δεν ταϊζεις οπως σου ειπαν τα παιδια πιο πανω και αν μπορεις να παρεις λιγο μπολι ακομα σημερα-αυριο θα ειναι καλα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 6 Φεβρουαρίου 2015 #109 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 δηλαδή που πειράζει και δεν κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 6 Φεβρουαρίου 2015 #110 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 δηλαδή που πειράζει και δεν κάνει? Δεν ειπε οτι πειραζει,οτι δεν κανει ειπε! Για αλλη δουλεια το βαμβακι,για αλλη το βιολογικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 6 Φεβρουαρίου 2015 #111 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 6 Φεβρουαρίου 2015 #112 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Στο βαμβακι απλα δεν καθονται τα βακτηρια.....γι'αυτο βαζουμε βιολογικο....αλλιως θα ειχαμε μονο βαμβακι και σφουγγαρια και τελος.... Το βιολογικο υλικο ειναι φτιαγμενο με απειρες μικρες τρυπες τις οποιες αποικουν τα βακτηρια..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 6 Φεβρουαρίου 2015 #113 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Στο βαμβακι απλα δεν καθονται τα βακτηρια.....γι'αυτο βαζουμε βιολογικο....αλλιως θα ειχαμε μονο βαμβακι και σφουγγαρια και τελος.... Το βιολογικο υλικο ειναι φτιαγμενο με απειρες μικρες τρυπες τις οποιες αποικουν τα βακτηρια..... Ολα έχουν βιολογία, άλλα πολύ άλλα λίγο, αλλά το βαμβακι επειδή είναι αυτο που το πετάμε πιο τακτικά ή το πλένουμε ή έχει τους πιο πολλούς ρύπους που παράγουν αμμωνία, δεν θέλουμε να στηρίξουμε την βιολογία μας σε κάτι που μετά από λιγο καιρό θα το πετάξουμε, και θα πετάξουμε και τη βιολογία μαζι. Για μπόλι όμως , μαζί με βιολογικό υλικό, είναι προτιμότερο ο άλλος να βάλει βρώμικο δικο μας βαμβάκι παρα καινουριο, και ας το πετάξει σε καμια 10αρια μέρες, κάτι θα έχει κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 6 Φεβρουαρίου 2015 #114 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 εγώ απλά νόμιζα ότι δεν κάνει να βάζουμε βαμβάκι με βιολογικό υλικό στο μπόλι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 6 Φεβρουαρίου 2015 #115 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 εγώ απλά νόμιζα ότι δεν κάνει να βάζουμε βαμβάκι με βιολογικό υλικό στο μπόλι!!! Κακο δεν θα κάνει, και αυτος που θα δωσει το βαμβακι, αν το έχει πάνω απο καμια εβδομαδα στο φιλτρο του , όλο και λίγη βιολογία θα έχει πιασει. Ακόμα και τη βρώμα, μπιχλα, να δώσουμε που εχει το βιολογικο υλικο κάτι θα κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 6 Φεβρουαρίου 2015 Author #116 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Κακο δεν θα κάνει, και αυτος που θα δωσει το βαμβακι, αν το έχει πάνω απο καμια εβδομαδα στο φιλτρο του , όλο και λίγη βιολογία θα έχει πιασει. Ακόμα και τη βρώμα, μπιχλα, να δώσουμε που εχει το βιολογικο υλικο κάτι θα κάνει. Από μπίχλα άλλο τίποτα φίλε! Έβαζα νερό στην σακούλα και έβγαζε βρώμα αβέρτα, με την οποία περιέλουζα siporax και βιοπέρλες... Μετά έκοψα το πιο μπιχλιάρικο κομμάτι και το βάλα πάνω πάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 6 Φεβρουαρίου 2015 #117 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Από μπίχλα άλλο τίποτα φίλε! Έβαζα νερό στην σακούλα και έβγαζε βρώμα αβέρτα, με την οποία περιέλουζα siporax και βιοπέρλες... Μετά έκοψα το πιο μπιχλιάρικο κομμάτι και το βάλα πάνω πάνω... Μια χαρά τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #118 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα πέθανε και το τελευταίο CPD...Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά... Χθες το απόγευμα τα 2 κόβανε βόλτες αρκετά φυσιολογικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 8 Φεβρουαρίου 2015 #119 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Μετρησεις,θερμοκρασια κτλ.. Σημαδια στα ψαρια? Κοκκινιλες,ερεθισμοι ή κατι που να προσεξες? Μην το βαζεις κατω απλα μην υπερβαλεις.Σου ειπα να βαλεις μικρο αριθμο ψαριων την επομενη μερα απο το μπολιασμα. Μπορει να ειναι αστρωτο ακομα το ενυδρειο ή να μην εκανες καλη προσαρμογη. Εχεις επεξεργαστει το νερο για να ριξεις σκληροτητες κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #120 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Μετρησεις,θερμοκρασια κτλ.. Σημαδια στα ψαρια? Κοκκινιλες,ερεθισμοι ή κατι που να προσεξες? Μην το βαζεις κατω απλα μην υπερβαλεις.Σου ειπα να βαλεις μικρο αριθμο ψαριων την επομενη μερα απο το μπολιασμα. Μπορει να ειναι αστρωτο ακομα το ενυδρειο ή να μην εκανες καλη προσαρμογη. Εχεις επεξεργαστει το νερο για να ριξεις σκληροτητες κτλ? Αμμωνία: 0,25 Θερμοκρασία: 24-25 1 ψάρι είχε κοκκινίλα κοντά στην κοιλιά, ένα άλλο ψάρι είχε λευκό σημάδι ενώ ζούσε, όλα κατέληξαν να είναι λευκά μετα θανάτον... Υπήρξε ένα άμεσως θάνατος, μάλλον από τραυματισμό, τα υπόλοιπα ήταν κανονικά μέχρι χθες 3-4 είχαν κινητικότητα, τα 3 φυσιολογική, το ένα όπου φυσάει ο άνεμος πήγαινε... Σκληρότητα δεν έχω παρατηρήσει καθόλου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 8 Φεβρουαρίου 2015 #121 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Καταρχην ειναι αστρωτο το ενυδρειο.Αργησες να βαλεις ψαρια και η βιολογια χαθηκε ή μπορει και να μην επιασε το μπολι αν και δυσκολο γιατι ηταν πολυ σε ποσοτητα.Εκτος αν αργησες να το βαλεις μεσα.Επισης τι προσαρμογη τους εκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #122 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Καταρχην ειναι αστρωτο το ενυδρειο.Αργησες να βαλεις ψαρια και η βιολογια χαθηκε ή μπορει και να μην επιασε το μπολι αν και δυσκολο γιατι ηταν πολυ σε ποσοτητα.Εκτος αν αργησες να το βαλεις μεσα.Επισης τι προσαρμογη τους εκανες? Έβαλα την σακούλα μέστο νερό να επιπλέει, μετά από 10-15 λεπτά έριξα λίγο νερό από το ενυδρείο μέσα, επανέλαβα 2 φορές και τέλος με την απόχη τα έβαζα μέσα στο ενυδρείο, δεν πείραξα το ενυδρείο μετά για να μην τα ενοχλήσω - τρομάξω. Χθες το πρωί η αμμωνία ήταν 0.50 και έκανα μια αλλαγή νερού 15 λίτρα και τα άφησα πάλι στην ησυχία τους. Το απόγευμα είδα μέχρι 4 μαζί, τα 2-3 σε καλή κατάσταση με διάθεση να κινηθούν κυρίως προς τα τζάμια και μετά καθόντουσαν κόντρα στο ρεύμα του νερού, σήμερα άνοιξαν τα φώτα δεν είδα κανένα και βρήκα άλλα 2 πτώματα, σύνολο 5 έχω μαζέψει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 8 Φεβρουαρίου 2015 #123 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 ίσως φταίει η αμμονία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #124 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 ίσως φταίει η αμμονία! Ωραία ρε παιδιά, συμφωνώ είναι πολύ πιθανό. Αλλά έχω αλλάξει από Πέμπτη μέχρι Σάββατο 30 λίτρα νερό, έχω μπολιάσει μια Τρίτη ρίχνοντας τροφή και μια Παρασκευή με 6 ψαράκια... Ή είναι πολύ πολύπλοκα τα πράγματα ή εγώ είμαι ατσούμπαλος δεν ξέρω... Ας δούμε τι μπορώ να κάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 8 Φεβρουαρίου 2015 #125 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Είσαι σίγουρος για το μπόλι που πήρες ότι δεν έχει περάσει ασθένειες; Αλλά μετράς και αμμωνία, οπότε μπορεί να μην επαρκεί το βιολογικό υλικό σου. Γενικώς πάντως να ξέρεις ότι όταν πεθαίνει ένα ψάρι και αργήσεις να το πάρεις χαμπάρι, αυτό απελευθερώνει επικίνδυνες για τα υπόλοιπα ψάρια ουσίες! Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος