stav 18 Ιανουαρίου 2015 #51 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Καλα και με ψαρια να εστρωνες δεν ειναι κατι τρομερο,υπαρχει και αυτη η μεθοδος ετσι κι αλλιως. Δεν ειναι τρομερο για εμας ΄η για τα ψαρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 19 Ιανουαρίου 2015 Author #52 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Eσύ kiddo, μπορείς να μάθεις παραπάνω χαρακτηριστηκά του φωτιστικού σου από το κατάστημα που το πήρες? Είχα επικοινωνία με mail με την εταιρία σην Ιταλία παραθέτω την συνομιλία: ΕΡΩΤΗΣΗ Hi, I have a question for this aquarium. Is all three LED tubes together 6 watts or every single of them is 6 watts? So the final lighting power of the lighting system is 6 watts or 18 watts? Thanks! ΑΠΑΝΤΗΣΗ Good Morning, the final wattage it's 6 watt. You write from Greece? Cause we can suggest you two dealers where buy it depending from where you write. We have a distributor in Thessaloniki and Athens. Best Regards AQUARIALAND - ITALY ΕΡΩΤΗΣΗ Hi there. I already bought this aquarium from Athens. I just want to know if it is safe for aqua-plants, or I have to moderate it to upgrade the lighting system? Thanks! ΑΠΑΝΤΗΣΗ FOR GREEN PLANTS OK FOR RED PLANTS YOU NEED IΜPROVE Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2015 #53 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Σε βλεπω να ψαχνεις φωτιστικο σε λιγο καιρο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #54 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Πρώτη μέτρηση τιμών στο νερό μετά από 6 ημέρες λειτουργίας, έχουμε και λέμε: ΝΗ3,4 = 0,25-0,35 pH = 7,4 - 7,7 NO2 = 0ppm NO3 = 0-0,05ppm Κάποια σχόλια για τι τιμές? Πως βλέπετε να πηγαίνει η κατάσταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Ιανουαρίου 2015 #55 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Πρώτη μέτρηση τιμών στο νερό μετά από 6 ημέρες λειτουργίας, έχουμε και λέμε: ΝΗ3,4 = 0,25-0,35 pH = 7,4 - 7,7 NO2 = 0ppm NO3 = 0-0,05ppm Κάποια σχόλια για τι τιμές? Πως βλέπετε να πηγαίνει η κατάσταση? Είσαι ακόμα στην αρχή του κύκλου του αζώτου. Πρεπει η αμμωνία να μετατραπεί σε νιτρώδη και αυτα με τη σειρά τους σε νιτρικά. Έχει μέλλον ακόμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #56 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Είσαι ακόμα στην αρχή του κύκλου του αζώτου. Πρεπει η αμμωνία να μετατραπεί σε νιτρώδη και αυτα με τη σειρά τους σε νιτρικά. Έχει μέλλον ακόμη. Είχα βάλει σε ένα δυχτάκι τροφή και την άφησα Κυριακή & Δευτέρα. Να ξαναβάλω? Πόσο καιρό να την αφήνω και κάθε πότε? Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Ιανουαρίου 2015 #57 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Έχεις ψάρια μέσα τωρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #58 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Να ξαναβαλεις τροφη. Θυμησε μου λιγο τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα. Μπορεις να βαλεις και μπολι και να τελειωνεις και πιο γρηγορα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #59 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Έχεις ψάρια μέσα τωρα; Όχι Να ξαναβαλεις τροφη. Θυμησε μου λιγο τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα. Μπορεις να βαλεις και μπολι και να τελειωνεις και πιο γρηγορα. Αντλία: HAQUOSS P-160 COMPACT 160 lt/h - 2.5 Watt Φίλτρο: HAQUOSS BIOTRIANGLE Small-Βιολογικό φίλτρο Εξοπλισμός: CARBON CARTRIDGE, ANTI-NITRATE SPONGE AND BIOBALLS Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #60 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Εγω θα εβγαζα τον ανθρακα,θα εκοβα το μισο σφουγγαρι και στη θεση τους θα εβαζα βιολογικο υλικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #61 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Κάτι ακόμα. Τα φυτά που έχω, κάποια φύλλα σε μερικά έγιναν κάφε, ενώ παράλληλα στις κορυφές δείχνουν να είναι ζωηρά πράσινα. Αυτή την στιγμή έχω βάλει ταμπλέτες στο χαλαζιακό χαλίκι και ρίχνω excel κάθε μέρα. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να τα βοηθήσω? Τα φυτά είναι: Anubias Barteri Var. Barteri, Ηygrophila Corymbosa Siamensis, Hygrophila Polysperma, Lobelia Cardinalis 'Mini', Riccia Fluitans, Rotala Rotundifolia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #62 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που βλεπεις ειναι ελειψη φωτισμου.Οταν τα φυτα πανω ειναι μια χαρα και πιο κατω τα φυλλα γινονται καφε και τελικα πεφτουν,σημαινει οτι εχεις λιγο φωτισμο και δεν φτανει μεχρι κατω. Τωρα,κατα τη διαρκεια του στρωσιματος,δεν ριχνουμε λιπασματα,οπωτε δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα.Ασε που και να μπορουσες να ριξεις λιπασμα,δεν θα εκανε τιποτα γιατι δεν φταιει αυτο οπως σου ειπα πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #63 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που βλεπεις ειναι ελειψη φωτισμου.Οταν τα φυτα πανω ειναι μια χαρα και πιο κατω τα φυλλα γινονται καφε και τελικα πεφτουν,σημαινει οτι εχεις λιγο φωτισμο και δεν φτανει μεχρι κατω. Τωρα,κατα τη διαρκεια του στρωσιματος,δεν ριχνουμε λιπασματα,οπωτε δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα.Ασε που και να μπορουσες να ριξεις λιπασμα,δεν θα εκανε τιποτα γιατι δεν φταιει αυτο οπως σου ειπα πιο πανω. Να ρωτήσω 2 πράγματα ακόμη: 1. Πιο πολύ στίγματα έχουν εδώ και έκει? Έχει διαφορά στο τι συμβαίνει από να είναι καφέ τελείως? 2. Επίσης αν θέλω να επεκτείνω το φωτισμό και να βάλω waterproof LED επιπλέον στο καπάκι, γίνεται με ιδιοκατασκευή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #64 Share 21 Ιανουαρίου 2015 1) Βγαλε φωτο να δω τι εννοεις,αλλα οταν εχει διαφορα το πανω μερος του φυτου με το κατω,συνηθως φταιει ο φωτισμος.Αν μιλας για τρυπες ειναι αλλο πραγμα. 2)Λεντ προσωπικα δεν προτεινω και ειδικα τα ετοιμα.Μονο φθοριου προτεινω που ξερεις τι να βαλεις και αλλαζουν και ευκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 21 Ιανουαρίου 2015 #65 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Να ρωτήσω 2 πράγματα ακόμη: Επίσης αν θέλω να επεκτείνω το φωτισμό και να βάλω waterproof LED επιπλέον στο καπάκι, γίνεται με ιδιοκατασκευή? Αν πιάνουν τα χέρια σου και led μπορείς να βάλεις, και αφου δεν θα έχεις δύσκολα φυτα ανετα μπορουν να σου μεγαλώσουν. Και για δύσκολα φυτά με led γίνεται αλλα δεν υπάρχει ακόμα μεγάλη εμπειρία Και εγω DIY LED εχω ,και είναι ζουγκλίτσα το ενυδρείο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #66 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #67 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Σε καποια φυτα βλεπω αλγες και σε καποια αλλα οτι αρχιζουν να χαλανε τα φυλλα. Επειδη τα φυτα σου δεν εχουν πολυ καιρο που εχουν μπει στο ενυδρειο σου,θελουν χρονο να προσαρμοστουν και ειναι φυσιολογικο να ψιλοχαλανε αο το σοκ της αλλαγης περιβαλλοντος.Αστα λιγο να δεις πως θα πανε γιατι ετσι και αλλιως δεν μπορεις να αρχισεις τα λιπασματα στο στρωσιμο. Παντως,για μενα πρεπει να κανεις κατι με το φωτισμο σου. Μετα το στρωσιμο,ξεκινα ενα γενικο λιπασμα και ενα καλιο και τα 2 σε καθημερινη βαση. Εγω θα εβαζα μπολι για να τελειωνω,ωστε να μπορω να ασχοληθω και με τα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #68 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Σε καποια φυτα βλεπω αλγες και σε καποια αλλα οτι αρχιζουν να χαλανε τα φυλλα. Επειδη τα φυτα σου δεν εχουν πολυ καιρο που εχουν μπει στο ενυδρειο σου,θελουν χρονο να προσαρμοστουν και ειναι φυσιολογικο να ψιλοχαλανε αο το σοκ της αλλαγης περιβαλλοντος.Αστα λιγο να δεις πως θα πανε γιατι ετσι και αλλιως δεν μπορεις να αρχισεις τα λιπασματα στο στρωσιμο. Παντως,για μενα πρεπει να κανεις κατι με το φωτισμο σου. Μετα το στρωσιμο,ξεκινα ενα γενικο λιπασμα και ενα καλιο και τα 2 σε καθημερινη βαση. Εγω θα εβαζα μπολι για να τελειωνω,ωστε να μπορω να ασχοληθω και με τα φυτα. Φίλε και εγώ το σκέφτηκα αυτό που λες. Οτι δηλαδή είναι αρχή και είναι λογικό να υπάρχουν σποραδικά κάποιες κιτρινίλες ή κάποια φύλλα να νεκρώνουν. Απλά ήθελα μια άποψη από εσάς όλους που έχετε εμπειρίες... Το φωτισμό θα τον δούμε εν καιρώ, κάποια πατέντα να μπούνε 1-2 σειρές ακόμα προς τα πίσω που υπάρχει χώρος... Για μπόλι είμαι Π.Φάληρο εγώ. Αν υπάρχει κάποιος από Νότια Προάστια να με βοηθήσει ευχαρίστως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #69 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Με τα ετοιμα λεντ (λεντοταινιες) δεν θα κανεις δουλεια. Προσωπικα,θα εκανα κατι με τον φωτισμο μου τωρα,πριν χαλασουν τα φυτα απο ελειψη φωτισμου. Για μπολι κοιτα εδω μηπως ειναι καποιος κοντα σου και στειλτου πμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #70 Share 21 Ιανουαρίου 2015 (edited) Με τα ετοιμα λεντ (λεντοταινιες) δεν θα κανεις δουλεια. Προσωπικα,θα εκανα κατι με τον φωτισμο μου τωρα,πριν χαλασουν τα φυτα απο ελειψη φωτισμου. Αν ήθελα να κάνω επέκταση με LED δηλαδή τι θα πρότεινες? Για μπολι κοιτα εδω μηπως ειναι καποιος κοντα σου και στειλτου πμ. Δεν με αφήνει να δώ ή δεν είναι σωστό το λινκ. Sorry, we couldn't find that! [#103139] Δεν έχετε την άδεια να δείτε αυτό το φόρουμ. Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2015 - Kiddo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2015 #71 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Λεντ προσωπικα δεν προτεινω,μονο φθοριου. Αν θες λεντ,θα πρεπει να τα φτιαξεις μονο σου,τα ετοιμα δεν κανουν,οι λεντοταινιες δηλαδη. Για μπολι εδω,εβαλα λαθος λινκ πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 21 Ιανουαρίου 2015 #72 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Αν θες λεντ,θα πρεπει να τα φτιαξεις μονο σου,τα ετοιμα δεν κανουν,οι λεντοταινιες δηλαδη. Ετσι ακριβώς, και εγω με λεντοταινίες ξεκίνησα και για 3 μήνες τις άλλαζα κάθε μήνα, τις θεωρώ αναξιόπιστες. Το DIY όμως θέλει και μελέτη και δουλειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 21 Ιανουαρίου 2015 Author #73 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Ετσι ακριβώς, και εγω με λεντοταινίες ξεκίνησα και για 3 μήνες τις άλλαζα κάθε μήνα, τις θεωρώ αναξιόπιστες. Το DIY όμως θέλει και μελέτη και δουλειά Μπορείς να μου δώσεις μια βασική εικόνα φίλε ή να μου στείλεις κάποια λινκς σχετικά να καταλάβω γιατί μιλάμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 21 Ιανουαρίου 2015 #74 Share 21 Ιανουαρίου 2015 Μπορείς να μου δώσεις μια βασική εικόνα φίλε ή να μου στείλεις κάποια λινκς σχετικά να καταλάβω γιατί μιλάμε? Δες τι έχω φτιάξει , εχω αρκετές λεπτομέρειες, και υπάρχει και link του ενυδρείου http://www.aquazone.gr/forums/topic/98043-diy-oeuoeooeeu-iaa-led-eae-onioeiaeioeeu-adhu-pc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 22 Ιανουαρίου 2015 Author #75 Share 22 Ιανουαρίου 2015 Ήθελα να ρωτήσω. Αύριο που κλέινω μια εβδομάδα, να κάνω αλλαγή νερού? Το νερό είναι αρκετά θολό, μάλλον λόγο των μοπάνι και όσο ναναι μειώνει τον ήδη περιορισμένο φωτισμό πιστεύω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος