argy1 16 Ιανουαρίου 2015 #26 Share 16 Ιανουαρίου 2015 Θα σου προτεινα το καθε ειδος φυτου να διατηρειται σε συσταδες και οχι διασπαρτα στο ενυδρειο για πιο ευκολο σημαζεμα και τακτοποιηση οταν γινει ζουγκλα.Αν βεβαια σου αρεσει ετσι τοτε πασο Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 16 Ιανουαρίου 2015 #27 Share 16 Ιανουαρίου 2015 Μια χαρα εγινε!Πολυ ομορφο! Η πετρα βεβαια ειναι τελικα λιγο μεγαλη αλλα αστην αμα σ'αρεσει... Αυτα τα λεντ εγω τα φοβαμαι στα φυτεμενα αλλα θα σου δειξουν τα φυτα πως θα πανε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Ιανουαρίου 2015 #28 Share 17 Ιανουαρίου 2015 @rasta Μάλλον είναι 6w στο σύνολο. Εμένα στο aquatlantis atlantis 60 που έχω, έχει 10w led στο καπάκι εργοστασιακά και έχω βάλει και dimmer (το έχω ρυθμίσει να είναι στα 5/9 έντασης με το dimmer) γιατί ήταν αρκετά δυνατό. Ακόμα, σε σχέση με το aquatlantis bermudes 60 που έχει μια 15άρα τ8 (αν δεν κανω λάθος δεν είναι 18w), τα είχα βάλει δίπλα δίπλα και το δικό μου είχε την διπλή και περισσότερο ακόμα ένταση απο την t8. Και τα φυτά μου (κρυπτοκορινες, java fern, vallisneria και λευκοκεφάλα) τα πάνε πολύ καλα και ας είναι και μειωμένος ο φωτισμός από το dimmer (στα 5/9 που είπα και πιο πάνω) και ας κόβει φως στα υπόλοιπα και η λευκοκεφάλα, που είναι σε όλη την επιφάνεια (..ενημερωτικά... ρίχνω υγρό κάλιο της easy life και γενικό λίπασμα το sera florena). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιανουαρίου 2015 #29 Share 17 Ιανουαρίου 2015 @rasta Μάλλον είναι 6w στο σύνολο. Εμένα στο aquatlantis atlantis 60 που έχω, έχει 10w led στο καπάκι εργοστασιακά και έχω βάλει και dimmer (το έχω ρυθμίσει να είναι στα 5/9 έντασης με το dimmer) γιατί ήταν αρκετά δυνατό. Ακόμα, σε σχέση με το aquatlantis bermudes 60 που έχει μια 15άρα τ8 (αν δεν κανω λάθος δεν είναι 18w), τα είχα βάλει δίπλα δίπλα και το δικό μου είχε την διπλή και περισσότερο ακόμα ένταση απο την t8. Και τα φυτά μου (κρυπτοκορινες, java fern, vallisneria και λευκοκεφάλα) τα πάνε πολύ καλα και ας είναι και μειωμένος ο φωτισμός από το dimmer (στα 5/9 που είπα και πιο πάνω) και ας κόβει φως στα υπόλοιπα και η λευκοκεφάλα, που είναι σε όλη την επιφάνεια (..ενημερωτικά... ρίχνω υγρό κάλιο της easy life και γενικό λίπασμα το sera florena). Αν ειναι 6 βατ συνολο,ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα. Μη συγκρινεις το δικο σου,εκτος απο τη λευκοκεφαλα που θελει λιγο παραπανω φωτισμο και την εχεις και στην επιφανεια που εχει τον φωτισμο απευθειας,τα υπολοιπα φυτα σου ειναι απο τα πλεων πιο ευκολα που υπαρχουν,γι αυτο και δεν εχεις θεμα. Στο ενυδρειο του φυλου εδω,εχει αλλα φυτα,που θελουν περισσοτερο φωτιμο αν θελει να εχουν σωστη αναπτυξυ και φυλλα σε ολο το μηκος του κορμου τους. Οπωτε,μ αυτο και αν και δεν ξερω απο λεντ,κρινω τον φωτισμο του χαμηλο για τα φυτα που εχει μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanisalus18 17 Ιανουαρίου 2015 #30 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Εμένα στο aquatlantis atlantis 60 που έχω, έχει 10w led στο καπάκι εργοστασιακά και έχω βάλει και dimmer (το έχω ρυθμίσει να είναι στα 5/9 έντασης με το dimmer) γιατί ήταν αρκετά δυνατό. Μπορουμε να εχουμε περισσοτερες πληροφοριες πανω στο dimmer που αναφερεις εδω? sorry για το offtopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Ιανουαρίου 2015 #31 Share 17 Ιανουαρίου 2015 (edited) Ναι ρε παιδί μου, οκ για τα φυτά μου, είναι εύκολα. Αυτό όμως που ήθελα να πω ουσιαστικά, είναι το να μην κοιτάς τα watt στα led όπως θα τα κοίταγες σε μια λάμπα, μιας και τα δικά μου 10w πχ όπως είπα και πιο πάνω, είναι δύο++ φορές πιο δυνατά απο μια τ8 15αρα. Ακόμα και λάμπα led να πας να πάρεις, σου λέει ειναι ότι είναι 5w π.χ. αλλά φωτίζει σαν μια κλασσική λάμπα των 40w. Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2015 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Ιανουαρίου 2015 #32 Share 17 Ιανουαρίου 2015 (edited) Μπορουμε να εχουμε περισσοτερες πληροφοριες πανω στο dimmer που αναφερεις εδω? sorry για το offtopic Βεβαίως: http://www.aquazone.gr/forums/topic/94481-dimmer-oaa-led-oeuoeoii/ Διάβασέ το όλο το θέμα, γιατί δεν χρησιμοποίησα το dimmer που φαίνεται στο πρώτο ποστ (αλλά και εκείνο, dimmer για led είναι). Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2015 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanisalus18 17 Ιανουαρίου 2015 #33 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Βεβαίως: http://www.aquazone.gr/forums/topic/94481-dimmer-oaa-led-oeuoeoii/ Διάβασέ το όλο το θέμα, γιατί δεν χρησιμοποίησα το dimmer που φαίνεται στο πρώτο ποστ (αλλά και εκείνο, dimmer για led είναι). να εισαι καλα κυρ στρατηγε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 17 Ιανουαρίου 2015 Author #34 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Ενδιαφέρουσα συζήτηση, βέβαια γίνεται πάνω στην επιβιώση των φυτών μου και είναι λίγο τρομακτικό... Να προσθέσω ότι τους έβαλα από χθες ταμπλέτες και θα ρίχνω και excel για να πάρουν λίγο τα πάνω τους τα κλαδέματα... Πάντως φίλε stratigos24 θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω πως μπορώ DIY να επεκτείνω τον φωτισμό του ενυδρείου μου, αν χρειαστεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιανουαρίου 2015 #35 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Προσωπικα,θα εβγαζα τα λεντ,μιας και δεν ξερουμε αν κανουν για φυτεμενο και θα εβγαζα φθοριου τ5. Σιγουρα τα φυτα σου θα πηγαιναν ολυ καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Ιανουαρίου 2015 #36 Share 17 Ιανουαρίου 2015 (edited) Εντάξει, ας ξεκινήσει με το φως που ήδη έχει και στην πορεία το ψάχνει αν δει οτι τα φυτά του δεν τα πάνε όπως περίμενε. Αν και τότε πάλι, μπορεί να φταίει κάτι άλλο και όχι το φως. Πάντως και εγώ που είχα στείλει στην aquatlantis να μου πουν καμιά πληροφορία παραπάνω για το led που έχει το καπάκι, δεν ήξεραν να μου πουν. Eσύ kiddo, μπορείς να μάθεις παραπάνω χαρακτηριστηκά του φωτιστικού σου από το κατάστημα που το πήρες? Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2015 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Ιανουαρίου 2015 #37 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Εγω θα προτεινα να δεις πως θα πανε τα φυτα και αναλογως να πραξεις.Μπορει οντως να μην κανει ο φωτισμος αλλα μπορει και να κανει,κανεις δεν ξερει να σου πει με σιγουρια για τα και το μονο σιγουρο οτι δεν εχουν καμια σχεση τα watt και δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε με τις λαμπες φθοριου.Ολος ο κοσμος χρησιμοποιει λεντ και σε φυτεμενα και σε ρεεφ και δεν εχει προβλημμα.Αλλοι παλυ εχουν αλλα αυτο μπορουν να στο πουν μονο τα φυτα και κανενας αλλος.Αν θες να πας στα σιγουρα βαλε φθοριου αλλα εγω στο ξαναλεω θα το δοκιμαζα.Ειχα για 4 μηνες λεντ φωτισμο στο φυτεμενο μου και τα φυτα πηγαιναν μια χαρα παρολο που υποτιθεται ηταν 4000 κελβιν και 3 wat σε 98 λιτρα.Αλγη δεν ηξερα τι θα πει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 17 Ιανουαρίου 2015 Author #38 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Τέστ νερού πότε να ξεκινήσω να κάνω, ποιά και κάθε πότε? Έχω για pH, NO2(νιτρώδη), NO3(νιτρικά)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιανουαρίου 2015 #39 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Σου λειπει ενα βασικο,η αμμωνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Ιανουαρίου 2015 #40 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Πάρε και για αμμωνία που είναι το πρώτο που θα χρειαστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 17 Ιανουαρίου 2015 Author #41 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Ωραία, θα το πάρω το συντομότερο δυνατόν.Για αρχή τώρα που δεν έχω ψαράκια και περιμένω να στρώσει το νερό: 1. Πότε να ξεκινήσω τα τέστ? Κοντεύω 48ώρο, στο κατάστημα μου είπαν από την 3η μέρα και μετά αν θυμάμαι καλά... 2. Κάθε πότε να τα επαναλαμβάνω? Ανά 1, 3, 5 μέρες για αρχή? 3. Τι τιμές αναμένω τώρα στην αρχή? Ευχαριστώ για την βοηθειά σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 17 Ιανουαρίου 2015 Author #42 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Επίσης προσπαθώ να καταλάβω κάτι πολύ σημαντικό στον Κύκλο του Αζώτου για νέα ενυδρεία, όπως το βλέπουμε εδώ: Έχουμε βακτήρια σε υγρή μορφή από το σκεύασμα που ρίχνω κάθε μέρα, έχουμε φυτά που μας βοηθάνε, πως ενεργοποιείται όμως ο κύκλος - η διαδικασία χωρίς φυτά και τροφή που θα δημιουργήσουν αμμωνία ώστε να συνεχίστει ο κύκλος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Ιανουαρίου 2015 #43 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα και ίσως απαντήσω λάθος. Η διαδικασία με βακτήρια είναι χρονοβόρα (1-1μιση μήνας) και μαζί με αυτά πρέπει να ρίχνεις τροφή στο ενυδρείο την οποία θα έχεις βάλει μέσα σε τούλι για να μπορείς να την αλλάζεις εύκολα.Την κρατάς 2-3 μέρες και μετά αλλαγή και νέα. Περίπου στην 'βδομάδα θα πρέπει να μετρήσεις αμμμωνία.Όλα αυτά βέβαια χωρίς ψάρι μέσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιανουαρίου 2015 #44 Share 17 Ιανουαρίου 2015 http://www.aquazone.gr/forums/topic/98-i-eyeeio-oio-acthoio/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/1318-eoeeio-acuoio-acuoioaao-aaiuoaaeo/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/54770-aaoeeu-oouaeea-eyeeio-acthoio/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/79787-oonthoeii-aaioaenaassio/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/79779-oonthoeii-iyio-aaioaenaassio-iaa-oci-dhnioethec-onioetho/#entry714942 http://www.aquazone.gr/forums/topic/43686-idhueeaoia-oesseonio-dhniaaoieiaossa-eae-aeeaaeeeaossa/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Ιανουαρίου 2015 #45 Share 17 Ιανουαρίου 2015 Δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα και ίσως απαντήσω λάθος. Η διαδικασία με βακτήρια είναι χρονοβόρα (1-1μιση μήνας) και μαζί με αυτά πρέπει να ρίχνεις τροφή στο ενυδρείο την οποία θα έχεις βάλει μέσα σε τούλι για να μπορείς να την αλλάζεις εύκολα.Την κρατάς 2-3 μέρες και μετά αλλαγή και νέα. Περίπου στην 'βδομάδα θα πρέπει να μετρήσεις αμμμωνία.Όλα αυτά βέβαια χωρίς ψάρι μέσα! Έχω στρώσει όλα μου τα ενυδρεία με τη μέθοδο της τροφής. Το πρώτο έκανε 1 μήνα ακριβώς (με 1 σκέυασμα βακτήριων). Το δέυτερο 23 μέρες (με 2 σκευάσματα βακτηριων σε συνδιασμό) . Το τρίτο δεν λέω, γιατί θα με πάρετε με τις πέτρες...(και χωρίς χρήση βακτηρίων). Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 18 Ιανουαρίου 2015 #46 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Το τρίτο δεν λέω, γιατί θα με πάρετε με τις πέτρες...(και χωρίς χρήση βακτηρίων). Με ψαρια μεσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 18 Ιανουαρίου 2015 #47 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Εννοείται χωρίς.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 18 Ιανουαρίου 2015 #48 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Καλα και με ψαρια να εστρωνες δεν ειναι κατι τρομερο,υπαρχει και αυτη η μεθοδος ετσι κι αλλιως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 18 Ιανουαρίου 2015 Author #49 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Το καφετί χρώμα από τα μοπάνι στο νερό, επηρεάζει και το χρωμα στα συγκριτικά τεστ? Θα έχω λάθος αποτελέσματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 18 Ιανουαρίου 2015 #50 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Καλα και με ψαρια να εστρωνες δεν ειναι κατι τρομερο,υπαρχει και αυτη η μεθοδος ετσι κι αλλιως. Για μένα προσωπικά είναι κάτι το τρομερό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος