Jump to content

Ερωτήσεις Για Νέο Ενυδρείο

Recommended Posts

Έχω αγοράσει το ενυδρείο Haquoss Evolution Eco Led 56 57lt. Το ενυδρείο έχει 3 λάμπες LED 6 watt, εσωτερικό φίλτρο με CARBON CARTRIDGE, ANTI-NITRATE SPONGE AND BIOBALLS, αντλία HAQUOSS P-160 COMPACT 160 lt/h - 2.5 Watt και θερμοστάτη 50 Watt.

Για την διακόσμηση επέλεξα υπόστρωμα μαύρο χαλαζιακό χαλίκι, πολύ ψιλό, μια πετρούλα, δύο κομμάτια ξύλο mopani και  θα τα συνδυάσω με τα φυτά που θα μπούνε, από όσα έχω δεί Anubia, Java Fern και κάποια άλλα ίσως.

Ήθελα να ρωτήσω τα εξής, ενόψει το στησίματος που θα κάνω την Τετάρτη:

1. Παραθέτω φωτογραφία με δοκιμαστικό στύσιμο του ενυδρείου. Θα ήθελα την γνώμη σας για την διακόσμηση. Μήπως πρέπει να βάλω και άλλες πέτρες, ξύλα? Σε ποια σημεία να βάλω τα φυτά? 

post-60338-0-05234300-1420989459_thumb.jpg

1. Προτάσεις για κάποια πρώτα φυτά εύκολα στην συντήρηση για ένα αρχάριο. Από αυτά που είδα μου άρεσαν τα Anubia και Java Fern αρκετά.

2. Μπορώ να βάλω στο ενυδρείο Guppy με Danio Margaritatus?

Μια χαρα σε βρισκω προς το παρον!

Το χαλικι το εχεις βαλει?

Γιατι εχεις την πετσετα? :)

Μια χαρα ειναι η ανουμπια και το java fern...οπως επισης μπορεις να βαλεις αν θες και καποιο ειδος υγροφιλια ή κρυπτοκορυνα....

Οσο για το στησιμο...το μικροσορουμ(java fern) εγω θα το εδενα πανω στο αριστερο ξυλο για να καλυψει και λιγο το φιλτρο και την ανουμπια στο αλλο ξυλο χαμηλα.....

Απο ψαρακια,δεν μπορεις να βαλεις και γκαπυ και cpd(danio margaritatus)....εγω θα εβαζα cpd....

Αυτο ομως που προεχει ειναι να δουμε λιγο το φιλτρο σου....αν μπορεις να βγαλεις μια φωτο να δουμε λιγο τα υλικα του.....γιατι εγω αυτα τα bioballs δεν τα γνωριζω και επισης μετα απο κανα δυο βδομαδες λειτουργιας που θα βγαλεις τον ανθρακα(carbon catridge) θα συμπληρωσεις βιολογικο υλικο τυπου mini siporax....

Και μια παρατήρησα από 'μένα.Ο θερμοστάτης σου μου φαίνεται αν όχι ανεπαρκής, οριακός.

Βαλε cpd και οχι γκαπυ γιατι συντομα θα εχεις προβλημα υπερπληθυσμου.

Στο φιλτρο σου βαλε βιολογικο υλικο.

Για ευκολα φυτα κοιτα εδω αν και ο φωτισμος σου ειναι πολυ λιγος....

Άλλαξα λίγο το στήσιμο για να δημιουργήσω πιο πολλές κρυψώνες και γενικά να βελτιώσω την εικόνα του ενυδρείου, μαζί πάντα με το φύτεμα... Η πετσέτα είναι απλά για να προστατεύει το τζάμι και να δώσει λίγο ύψος και βάθος...

post-60338-0-73142600-1421073353_thumb.jpg

Επίσης για φυτά είναι καλύτερο να τα πάρω από κατάστημα ή και από άλλο ενυδρειόφιλο είναι το ίδιο? Π.Χ. Είδα σε άλλο φόρουμ την συγκεκριμένη αγγελία , ο συγκεκριμένος φίλος έχει διάφορα φυτά και σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με τα καταστήματα και φαίνεται αρκετά προσεγμένος...

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Καλογεμιστο!

Η γνωμη μου ειναι οτι το εχεις μπουκωσει πολυ..

Εγω θα εβγαζα την πετρα σιγουρα (πιανει και λιτρα) και ισως να εβγαζα και το ενα απο τα τρια ξυλα.Φαντασου οτι θα μπουν και φυτα και πρεπει να μεινει και χωρος να κολυμπουν τα ψαρια.

Επισης το δεματικο το μαυρο που βλεπω φανταζομαι θα φυγει ετσι?

• Like 1

Το λινκ που ειχες βαλει αφαιρεθικε,Λινκ και θεματα απο αλλα Ελληνικα ενυδρειακα φορουμ ιδια με το δικο μας απαγορευονται να δημοσιευονται εδω.

Προσωπικα δεν μου μου αρεσουν τα ξυλα μοπανι,γενικα,οχι τα συγκεκριμενα που εχεις εσυ.Τα θεωρω χοντροκομμενα.Προτειμω τα red moor που εχουν διακλαδωσεις και ειναι πιο ομορφα.

Τωρα,συμφωνω πως το εχεις πηξει λιγο και δεν θα εχεις χωρο για πολλα φυτα.

• Like 1

Έχω ξεκινήσει να βράζω τα mopani και τα μουλιάζω σε νερό κάθε βράδυ... κάποια άλλη συμβουλή για να αποφύγω όσο το δυνατόν το καφετί χρώμα του νερού?

Εγω τα μοπανι τα αγαπω γιατι βουλιαζουν αμεσως.Δυο ωρε βρασιμο μπλουμ και στην θεση του.

Εγω τα μοπανι τα αγαπω γιατι βουλιαζουν αμεσως.Δυο ωρε βρασιμο μπλουμ και στην θεση του.

Αυτό το χουμε φίλε :-) Για το χρώμα κάποια συμβουλή σε παρακαλώ. Διαβάζω διάφορα και έχω τρομάξει :-)

Εκει που θα έχεις τα ξύλα να μουλιάζουν, αλλάζεις το νερο πολυ συχνά. Εγω το κατάφερα σε καμία 10αριά μέρες με καθημερινές αλλάξεις του νερου. Το χρωμα μη σε τρομάζει, ειναι εντελώς ακίνδυνος για ψάρια και φυτά. Ειναι οι τανίνες που απελευθερώνονται απο το ξύλο. Φυσικότατο και για πολλούς, όμορφο στο ενυδρειο.

Εκει που θα έχεις τα ξύλα να μουλιάζουν, αλλάζεις το νερο πολυ συχνά. Εγω το κατάφερα σε καμία 10αριά μέρες με καθημερινές αλλάξεις του νερου. Το χρωμα μη σε τρομάζει, ειναι εντελώς ακίνδυνος για ψάρια και φυτά. Ειναι οι τανίνες που απελευθερώνονται απο το ξύλο. Φυσικότατο και για πολλούς, όμορφο στο ενυδρειο.

Δεν με τρομάζει απλά θα προτιμούσα το νερό να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγές :-)

Δεν με τρομάζει απλά θα προτιμούσα το νερό να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγές :-)

Το ίδιο κόλλημα είχα κι εγω και έκανα αυτο που σου είπα παραπάνω. Θέλει υπομονή βέβαια έτσι; Αν πάλι διαθέτεις υπομονή βγάλτα μέσα στο ενυδρειο και σιγα σιγα με τον καιρό και τις αλλαγές νερού, θα καθαρίσει.

Για ποιο λογο τρομαζεις με το κιτρινο νερο?

Το κιτρινο νερο μονο καλο κανει στα ψαρια,λογω των ταννινων και των χουμικων οξεων που περιεχει.

Με αλλαγες νερου θα φυγει,μη σε ανησυχει.

Να αποφυγεις το κιτρινισμα τελειως δεν γινεται,για να το περιορισεις κανεις τα εξης.

Βραζεις καλα και δυο φορες,την πρωτη πετα το νερο και ξαναγεμισε την κατσαρολα με καινουριο.

Οταν βαλεις τα ξυλα στο ενυδρειο βαλε και βαμβακι στο φιλτρο κι αστο να τρεχει δυο μερες.Μετα αλλαξε το βαμβακι και κανε μεγαλη αλλαγη νερου.Αν ειναι ακομα κιτρινο επανελαβε.

Αυτό το χουμε φίλε :-) Για το χρώμα κάποια συμβουλή σε παρακαλώ. Διαβάζω διάφορα και έχω τρομάξει :-)

Τι εχεις διαβασει και τρομαζεις;

Στο φυσικο τους περιβαλλον το νερο ειναι διαυγες;

Να αποφυγεις το κιτρινισμα τελειως δεν γινεται,για να το περιορισεις κανεις τα εξης.

Βραζεις καλα και δυο φορες,την πρωτη πετα το νερο και ξαναγεμισε την κατσαρολα με καινουριο.

Οταν βαλεις τα ξυλα στο ενυδρειο βαλε και βαμβακι στο φιλτρο κι αστο να τρεχει δυο μερες.Μετα αλλαξε το βαμβακι και κανε μεγαλη αλλαγη νερου.Αν ειναι ακομα κιτρινο επανελαβε.

Η κιτρινίλα δεν φευγει με μηχανικό τρόπο, μόνο με ανθρακα , και πάλι όχι εντελώς

Μια εικόνα από το νέο μου ενυδρείο (57 λίτρα), λιγότερο από 24 ώρες λειτουργίας!
Τα φυτά είναι:
1. Anubias Barteri Var. Barteri (Δεμένη στο ξύλο δεξιά)
2. Ηygrophila Corymbosa Siamensis (κρύβεται πίσω από το ξύλο)
3. Hygrophila Polysperma (πίσω από την πέτρα)
4. Lobelia Cardinalis 'Mini' (τα τρία τσαμπάκια μπροστά)
5. Riccia Fluitans (Δεμένο και στα δύο ξύλα)
6. Rotala Rotundifolia (Τέρμα αριστερά)

post-60338-0-95847800-1421420604_thumb.jpg

• Like 1

Ωραιο φαινεται.

Τη rotala αριστερα που βλεπω,θα μπορουσες να τη κοψεις στη μεση και να κανεις 2 συσταδες,ετσι και αλλιως ειναι τεραστια και θελει κλαδεμα.

Τη riccia την εχεις δεσει καλα? Στο λεω γιατι πολυ δυσκολα θα μεινει στο ξυλο οσο καλα και αν την δεσεις,δεν πιανει ευκολα και πολυ πιθανον να τη βρεις στην επιφανεια σε μερικες μερες.Κανονικα θελει διχτακι για να μεινει στη θεση της.

Μολις φουντωσουν τα φυτα θα φαινεται καλυτερο.

Θυμησε μου και τι φως εχεις.

Ωραιο φαινεται.

Τη rotala αριστερα που βλεπω,θα μπορουσες να τη κοψεις στη μεση και να κανεις 2 συσταδες,ετσι και αλλιως ειναι τεραστια και θελει κλαδεμα.

Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό. Απλά φοβάμαι μην την καταστρέψω από ατσουμπαλιά... Πως να το κλαδέψω ακριβώς?

Τη riccia την εχεις δεσει καλα? Στο λεω γιατι πολυ δυσκολα θα μεινει στο ξυλο οσο καλα και αν την δεσεις,δεν πιανει ευκολα και πολυ πιθανον να τη βρεις στην επιφανεια σε μερικες μερες.Κανονικα θελει διχτακι για να μεινει στη θεση της.

Τα έχω δέσει με πετονιά αρκετά καλά πιστεύω.

Μολις φουντωσουν τα φυτα θα φαινεται καλυτερο.

Το ελπίζω, that's the plan :) Θα πάρω αύριο ταμπλέτες να σπάσω 1-2 να μοιράσω στις ρίζες των φυτών και λίγο excel να ρίχνω μου είπε ο φίλο που τα έστειλε...αργότερα υγρό λίπασμα...

Θυμησε μου και τι φως εχεις.

Η περιγραφή του ενυδρείου λέει Φωτισμός: 6 watt - LED έχει 3 LED λάμπες.

Δηλαδη 18 βατ συνολο σε 54 λιτρα? Δυστυχος,ειναι λιγος ο φωτισμος.

Τη rotala την κοβεις οπου θες και τα κλαδεματα τα ξαναφυτευεις οπου θες.Διαβασε και εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/84309-rotala-rotundifolia/

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Απλα πληροφοριακα τα λεντ δεν τα μετραμε ετσι,ενας γενικος κανονας ειναι watt x 8 δηλαδη 6w x8 x3=144w (θεωριτικα και συγκριτικα με τις φθοριου)

To φασμα ειναι το μεγαλο ερωτημα στα λεντ..

Έγινε επεξεργασία - argy1

Βεβαια δεν ξερω αν οι τρεις λαμπες που λες τραβανε 6 βατ η καθεμια ή αν ειναι συνδεμενες σε σειρα και καταναλωνουν συνολο 6 watt που ειναι και το πιο λογικο οποτε 6w x 8 =48w (οποδοση)

• Like 1

Δηλαδη 18 βατ συνολο σε 54 λιτρα? Δυστυχος,ειναι λιγος ο φωτισμος.

Τη rotala την κοβεις οπου θες και τα κλαδεματα τα ξαναφυτευεις οπου θες.Διαβασε και εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/84309-rotala-rotundifolia/

post-60338-0-41027400-1421425669_thumb.jpg

Κλάδεψα τα πάνω και τα πήγα τέρμα δεξιά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...