chinook 18 Ιανουαρίου 2015 #26 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Φίλε θες να μάθεις δυο πράγματα και να ακούσεις και τις γνώμες κάποιον άλλων 'η απλα να σου χαϊδεύουν τα αυτιά; Και το ύφος σου και την ειρωνία την προσπερνάω απλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 18 Ιανουαρίου 2015 #27 Share 18 Ιανουαρίου 2015 δεν έχω ιδέα τι απαιτήσεις έχουν τα ψάρια που έχεις, αλλά για να λένε τα παιδιά ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψαροσύνθεση, μάλλον έχουν δίκιο. κάθε ψάρι έχει ιδιαίτερες "προτιμήσεις" ως προς τις παραμέτρους του νερού, την "παρέα" του (ακόμα κ τη "διακόσμηση") αλλά κ τα λίτρα στα οποία μπορεί να φιλοξενηθεί ώστε να ζήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. το ενυδρείο θέλει υπομονή, ψάξιμο, διάβασμα κ πάλι υπομονή. προσπάθησε να κάνεις κάποιες αλλαγές στο ενυδρείο σου, αλλά πριν κάνεις κάποια κίνηση πάλι, διάβασε τα προφίλ των ψαριών. δεν ξέρω αν έχεις ανεβάσει κι άλλο ποστ αλλά εδώ δεν έχουμε δει τι νερό έχεις, αν το φίλτρο είναι στρωμένο... αν κάτι δεν το λέω σωστά, ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 18 Ιανουαρίου 2015 Author #28 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Δεν θελω να μου χαϊδεύουν τα αυτια και ναι θελω να μαθω καποια πραγματα... Απο το pet που τα πηρα τα ψαρακια τα ειχαν μαζι... εκτος τις fairy... και ξαφνικα παλι λαθος... τεσπα δεν ειμαι ειρωνας αλλα με εκνευρίζει οτι προσπαθώ για κατι καλο με αυτα που διαθετω και το μονο που ακουω ειναι οτι ειμαι λαθος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Ιανουαρίου 2015 #29 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Τις είχαν μαζί γιατί θα πουληθούν απο το καταστημα. Καλό θα ηταν να ρίξεις μια ματια στα προφίλ των ψαριών που έχουμε εδώ στο φόρουμ. Το χόμπι μας είναι φανταστικό αλλά όπως σε όλα τα χόμπι θέλει διαβασμα και σωστές κινήσεις ώστε να μην επέλθει σύντομα η απογοήτευση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinook 18 Ιανουαρίου 2015 #30 Share 18 Ιανουαρίου 2015 (edited) Το πετ και το καθε πετ καλώς 'η κακώς δεν εχει την δυνατότητα να παρέχει σε καθε ψάρι αυτο που πραγματικά χρειάζεται. Εκτος του οτι θεωρητικά η παραμονή τους εκει ειναι προσωρινή επιπλέον θα επρεπε να εχει τεράστιες εγκαταστάσεις με ξεχωριστό ενυδρειο για καθε ψάρι και θα έφτανε να τα πουλάει χρυσάφι. Και στην τελική το πετ δεν ειναι χομπιστας για να τον νοιάζει τι πρεπει να εχει το καθε ψάρι. Ολοι λάθη κάναμε και συνεχίζουμε κ κάνουμε αλλα το θέμα ειναι να ακούμε τι συμβουλές εχουν να μας δώσουν. Σε διαφορα ποστ σου αναφέρανε τα παιδια οτι για κιχλιδες θα χρειαστείς άμμο και οχι χαλικι. Επειδη ειμαι απο κιν δεν μπορω να σου βαλω λίνκ αλλα αμα ψάξεις υπαρχει ολόκληρη κατηγορία εδω στο φορουμ για κιχλιδες Αφρικής με μεγάλη βιβλιογραφία και πολλα άρθρα. Αυτο που λεει η fwtini ειναι πολυ σημαντικό.τεστ στο νερο σου εκανες; Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2015 - chinook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scelazar 18 Ιανουαρίου 2015 #31 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Δεν θελω να μου χαϊδεύουν τα αυτια και ναι θελω να μαθω καποια πραγματα... Απο το pet που τα πηρα τα ψαρακια τα ειχαν μαζι... εκτος τις fairy... και ξαφνικα παλι λαθος... τεσπα δεν ειμαι ειρωνας αλλα με εκνευρίζει οτι προσπαθώ για κατι καλο με αυτα που διαθετω και το μονο που ακουω ειναι οτι ειμαι λαθος... καλησπερα φιλε μου!Εγω ειμαι αρχαριος και δεν ξερω πολλα ομως εχω ενα ενυδρειο 55 λιτρα κοντα στα διακ σου δηλαδη που οπως ειδα ειναι 60!Δυστυχως τα ενυδρια μας ειναι μικρα!Εχουν καποιες επιλογες ομως πολλα πραγματα ειναι εκτος οριων.Αν σε νοιαζει βεβαια τα ψαρακια να ειναι ανετα και να ζουν ομορφα!το melanochromis μου αρεσε πολυ και μενα αλλα θελει μεγαλη και μακρυα δεξαμενη οπως διαβασα σε διαφορα site εγω αυτην ηθελα http://animal-world.com/encyclo/fresh/cichlid/Maingano.php αν διαβασεις κατω κατω θα δεις οτι θελει πανω απο 100 λιτρα και ενυδρειο πιο μακρυ απο 90 cm!Αν εσενα ειναι περιπου σαν το δικο μου θα ειναι γυρω στα 60!Γενικα αν θες καποιο ψαρακι και δεν βρεις μια περιγραφη στο forum για να δεις για λιτρα Ph και τετοια μ΄πορεις με το ονομα του στο google να βρεις τα ελαχιστα λιτρα!τα αλλα ψαρακια που εχεις δεν ξερω τις απαιτησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 18 Ιανουαρίου 2015 Author #32 Share 18 Ιανουαρίου 2015 NO3 10 NO2 1 GH 8 KH 6 pH 6.8 CL2 0 Οσο για την αμμο τα χρηματα μου τα εδωσα για το φιλτρο και δεν εμειναν για ψιλο χαλικι (μου ειπαν οτι κανει το ψιλοκοκο αντι της αμμο 0.3mm - 0.6mm κοκομετριας ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinook 18 Ιανουαρίου 2015 #33 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Τα νιτρώδη κανονικα πρεπει να ειναι μηδέν. Αμμωνία δεν μετράς; Μαλλον δεν εχει στρώσει ακομα. Οι αφρικανες χρειάζονται άμμο. Την χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τα βραγχια τους οποτε καταλαβαινεις οτι δεν ειναι μονο κατι για να αναπαραστησεις τον φυσικό τους βιότοπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Ιανουαρίου 2015 #34 Share 18 Ιανουαρίου 2015 (edited) Δε θα πω για την ψαροσύνθεση που επιλέξεις μιας και οιλυ σωστά τα είπαν τα παιδιά παραπάνω αλλα θα ξεκινήσω απο αλλου.....έχεις νιτρώδη μπόλικα. Το ενυδρειο σου δεν ειναι στρωμένο. Γιατί βιάστηκες να βάλεις ψάρια; Για την αμμωνία έκανες τεστ; Το ph με υγρα τεστ το μετράς ή στικάκια; Αν οι μετρήσεις σου ειναι πράγματι αυτές, το νερό σου δε κάνει και πολύ για αφρικανικές κιχλίδες. Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 18 Ιανουαρίου 2015 Author #35 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Το τεστ ειναι το 6in1 της tetra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Ιανουαρίου 2015 #36 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Το τεστ ειναι το 6in1 της tetra.Επειδη δε τα ξέρω αυτά, ειναι υγρά ή χάρτινα στικς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 18 Ιανουαρίου 2015 Author #37 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Ειναι στικακια με χρωματικο μετρητή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 18 Ιανουαρίου 2015 #38 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Εχε υπόψη σου οτι οι μετρήσεις σου δεν ειναι και πολύ ακριβείς. Τα αποτελέσματα απο τα στικάκια διαφέρουν απο εκείνα των υγρών τεστ. Το ph για παράδειγμα που σου το βγάζει 6,8 μπορει στην πραγματικότητα να ειναι και 7,8 - 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinook 18 Ιανουαρίου 2015 #39 Share 18 Ιανουαρίου 2015 Ναι η λογική λεει οτι με νερο βρύσης και με φυσικό χαλίκι κ τα διακοσμητικά ειναι σχεδόν απίθανο να εχεις 6,8 ph. Βεβαια στην προκειμένη με τα ψάρια που εχεις το θες το υψηλό ph. Αλλα ειναι βασικό εφόσον εχεις αστρωτο ενυδρειο να βρεις υγρά τεστ για τις βασικές μετρήσεις αμμωνία-νιτρώδη-νιτρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2015 #40 Share 19 Ιανουαρίου 2015 Καταρχην το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο και ειναι λαθος που εβαλες ψαρια μεσα. Χρειαζεσαι και τεστ για αμμωνια. Τα ψαρια που πηρες ειναι ακυρα,αλλα λεγαμε,αλλα εκανες..Αυτα που εχεις βαλει ειναι Αφρικανες και τις εχεις μπερδεψει μεταξυ τους.Το ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο γι αυτες,οι οποιες θελουν και χαρεμια και οχι ενα ψαρι ανα ειδος.Ασε που θελουν και αμμο αλλα και φουλ πετρες ,καμια σχεση με το δικο σου διακοσμο. Επισης,καλο ειναι να ρωτας πρωτα εδω πριν κανεις καποια αγορα και να μη βιαζεσαι.Αν ειχες ρωτησει,δεν θα επαιρνες λαθος ψαρια τωρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 24 Ιανουαρίου 2015 Author #41 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Το ενυδρειο εστρωσε... ο παρθενωνας εφυγε και την θεση του πηρε ενα μεγαλο κομματι κουφιου ξυλου... το νερο εγινε ζουμι αμαζονιου 😆😆 και απο δευτερα θα μπει αμμος φλουριτη μαυρη. Φυτα εχουμε δυο ανουπιες (περιμενω και 3η) προσεχως java moss (ας ειναι καλα ο φιλος μας georgemisir). Apistogramma καποια στιγμη θα ερθουν... καμια ιδεα για παρεα τους??? Θα ηθελα λιγο χρώμα παραπάνω... ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 24 Ιανουαρίου 2015 Author #42 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Και φωτο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 24 Ιανουαρίου 2015 Author #43 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Για τα Nannostomus marginatus mortenthaleri τι λετε?? Θα ειναι δυσκολο να τα βρω?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnie 6 Φεβρουαρίου 2015 Author #44 Share 6 Φεβρουαρίου 2015 Ετοιμο το ενυδρειο... μενουν τα σωστα ψαρακια τωρα..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 7 Φεβρουαρίου 2015 #45 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 Ετοιμο το ενυδρειο... μενουν τα σωστα ψαρακια τωρα..... Καμία σχέση με το αρχικό. Αν έβγαζες και τα θαλασσινα κοχύλια νομίζω πως θα ήταν ακόμα καλύτερα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος