Jump to content

Δημιουργια Νεου Ενυδρειου..

Recommended Posts

Γεια σε ολους. Θα ηθελα τις αποψεις σας... μου έκαναν δώρο ενα 60λιτρο ενυδρειο και θα ηθελα να βαλω κιχλιδες... ελεγα για dwarf cichlids.. μου αρεσουν γιατι εχουν ωραια χρωματα και ειναι κινητικές. Στη σύζυγό βεβαια αρεσουν τα τετρα και τα γκαπι.. ωραια μεν αλλα δεν υπαρχει παιχνιδι στο ενυδρειο.. Σαν ποιο εμπειροι οι περισσότεροι μεσα εδω τι προτείνετε? ?? Σας ευχαριστω εκ των προτέρων για το χρονο σας. :)

Οταν λες dwarf cichlids ποιες ακριβως εννοεις?

Τα γκαπυ με τα νεον δεν εχουν καμια σχεση το ενα με το αλλο και δεν μπορεις να τα βαλεις μαζι.Τα πρωτα θελουν νερο βρυσης και τα δευτερα μαλακο νερο.

Το ενυδρειο τι διαστασεις εχει?

Τι εξοπλησμο διαθετει?

Γενικα,τι εισαι διατεθημενος να κανεις? Να εχεις ενα ευκολο ενυδρειο που να μη χρειαζεται πολυ ασχολια?

Να εχεις φυτεμενο ενυδρειο?

Να επεξεργαζεσαι το νερο της βρυσης και να το μαλακωνεις?

Ολα αυτα παιζουν ρολο στο τι ψαρια θα βαλεις μεσα,εκτος απο τα λιτρα βεβαια.

Δεν με πειράζει η ασχολία εχω αρκετο χρονο και μου αρεσει παρα πολυ σαν χόμπι.. μου αρεσαν παρα πολυ τα apistogramma cacatuiodes και agassizii. Εχω ενα ενυδρειο resun sm-600 61×31×44 ενα θερμοστάτη H-5 50w και ενα φιλτρο resun magi 380. Εχω ψιλο βοτσαλακι ενα αληθινό πλατιφυλλο 2 ψευτικα και ενα μεγαλο διακοσμητικο πετροειδες με πολλες κρυψώνες.. Επίσης εχω φτιαξει με βοτσαλα μικρές σπηλιες... Μακαρι να ειχα χρηματα και χώρο για κατι μεγαλύτερο αλλα δεν μπορω για την ωρα...

Δυστυχος το φιλτρο που εχεις δεν κανει,θα πρεπει να πας σε καποιο εξωτερικο φιλτρο.

Επισης,το βοτσαλακι που εχεις δεν κανει για τα ψαρια αυτα που θες,αυτα τα ψαρια θελουν αμμο γιατι σκαβουν.

Επισης θελουν ξυλα και μερικα αληθινα φυτα ωστε να εχουν κρυψωνες.

Διαβασε τα παρακατω λινκ για τα ψαρια που ζητας.

http://www.seriouslyfish.com/species/apistogramma-agassizii/

http://www.seriouslyfish.com/species/apistogramma-cacatuoides/

:(... Τι κριμα... εσυ τι θα πρότεινες μια και τις οικονομίες μου τις χαλασα για αυτα... συγνωμη αν γινομαι κουραστικος..

Βγαλε μου μια φωτο με το ενυδρειο σου να δω το βοτσαλο.

Παντως,το φιλτρο σου ειναι μικρο και δεν ξερω τι να σου προτεινω..τι υλικα εχει μεσα?Παιρνει βιολογικο υλικο? siporax mini η substract pro?

Το φιλτράκι είναι του κλασσικού μεγέθους που έχουν τα 60άρια με εξοπλισμό όπως βλέπω, χωράνε το Siporax Mini 35gr συνήθως.

Εγώ με τόσο βιολογικό είχα χωρίς το παραμικρό ίχνος αμμωνίας και ΝΟ2 1 μονομάχο + 6 CPD, είναι ΟΚ για μία μικρή ομάδα μικρών ψαριών αυτή η ποσότητα. Θα μπορούσες να βάλεις guppies εκεί αν συντηρείς τον πλυθησμό σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν κάνει όμως για κιχλίδες σίγουρα, όπως επίσης και οι κιχλίδες χρειάζονται άμμο και όχι χαλίκι.

Δεν ξερω αν εβγαλα καλη φωτο.. Παντως ειλικρινά ευχαριστω για την βοηθεια και για τον χρονο..

post-60352-0-33500000-1420915790_thumb.jpg

Το χαλικι σου ειναι λιγο χοντρο και δεν κανει και για φυτα..

Τωρα,θα σου πω τι θα εκανα εγω και αν θες το κανεις.

Καταρχην θα εβγαζα ολα τα ψευτικα διακοσμητικα,δηλαδη τα πλαστικα φυτα,τον Παρθενώνα και οτι αλλο ψευτικο υπαρχει εκει μεσα.

Θα αλλαζα το χαλικι με αμμο η με καποιο αλλο χαλικι πιο ψιλο.

Θα εβαζα μια ωραια ριζα και μερικες ωραιες πετρες.

Θα εβαζα αληθινα φυτα,υπαρχουν πολλα ευκολα τα οποια δεν θελουν πολυ φροντιδα αλλα ουτε και τρελο εξοπλησμο.

Τωρα,απο ψαρακια δεν ξερω τι μπορεις να βρεις στην Χιο που εισαι,παντως για 60 λιτρα ενυδρειο υπαρχουν αρκετες επιλογες,το θεμα ειναι τι θα βρεις εκει.

Στο φιλτρο σου ασε λιγο σφουγγαρι και γεμισε το υπολοιπο με siporax mini η ακομα καλυτερα με eheim substract pro που ειναι μικρα μπιλακια και θα χωρεσει περισσοτερο μεσα.

Ξερω οτι σου εκανα την καρδια περιβολι,αλλα θα σου πω,οτι τα ψευτικα διακοσμητικα μπορει να βγαλουν χρωμα η βλαβερες ουσιες που μπορει να κανουν κακο στα ψαρια σου.

• Like 2

Αν αποφασίσεις να κρατήσεις το χαλίκι και τις πέτρες που έχεις, να ξέρεις ότι ίσως ανεβάζουν τη σκληρότητα του νερού σου, που σημαίνει ότι και να το μαλακώνεις εσύ, αυτό θα σκληραίνει πάλι λόγω πετρωμάτων.

Υπάρχουν ψαράκια που μπαίνουν βέβαια σε νερό βρύσης, ανάλογα τι σου αρέσει, μπορείς να δεις π.χ. τα Cherry Barb τα οποία πιστεύω θα βρεις εύκολα.

• Like 1

Δυο στα δυο.. και εμενα και του κουμπαρου μου (ο στελιος με το Pacu) κανατε την καρδια περιβολι... χαχαχα. Δεν πειραζει ομως καλυτερα τωρα παρα μετα... ευχαριστω πολυ παιδια.. μαλλον θα αλλαξω ντεκορ , θα βαλω αμμο και φιλτρο... και βουρ για κιχλιδες..... ΥΓ επειδή ο Παρθενώνας ειναι δωρο της γυναικας μπορω λετε να τον κρατησω??? Φοβάμαι μην πεθάνουν τα ψαρακια απο την γκρινια μετα... χαχαχαχαχαχα..

Μπορείς και να τα κρατήσεις όλα όπως είναι φίλε μου, απλά αν χάνεις ψαράκια μετά από καιρό να ξέρεις ότι μπορεί τα πλαστικά να έχουν βγάλει τοξίνες και να οφείλεται εκεί το πρόβλημα.

εμενα μου αρεσει ο παρθενωνας.βεβαια ο λευκος πυργος θα φαινοταν ακομη πιο ομορφος.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια... Αποφασιστηκε να κρατισουμε Παρθενώνα ,λογω ανωτερας βιας, να βαλω αμμο (εχει σημασια τι αμμο? Χαλαζιακη ,απλη , χρωμα. Ειμαι αρχαριος και μπορει να ειναι αστεια αυτα που ρωταω..) και αληθινα φυτα με μερικες πετρες και σωληνες για φωλιες... Με αυτα θα εχω προβλημα με τα apistogramma cacatuiodes ή agassizii??? Και παλι Ευχαριστώ παιδια!!!!!!

Φίλε άμα θέλεις μπορώ να σου φέρω μερικά φυτάκια στις εκλογές που μάλλον θα έρθω Χίο. Τσάμπα εννοείται.

Σε ευχαριστω παρα πολυ... Ποτε ομως τσαμπα... οι κοποι καποιου πρεπει να ανταμειβονται.. παιζει σημασια τι αμμο θα εχω??? Εννοω σε μεγεθος.. ελεγα χαλαζιακη μαυρη.. θα εχω προβλημα με τα φυτα και τα apistogramma???

Αυτά που ρωτάς δεν τα ξέρω καλά, θα σου πουν άλλοι.Αλλά νομίζω πως πρέπει να βάλεις χαλαζιακή άμμο εσύ.

Πιο πάνω που είπες κάτι για κιχλίδες, δεν εννοούσες αφρικάνικες,έτσι;

Για τα apistogramma, βάλε άμμο χαλαζιακή (μπεζ κατά προτίμηση για να μην λερώνει έυκολα) και οπωσδήποτε μικρής κοκκομετρίας γιατί την περνούν από τα βράγχια τους, βγάλε οτιδήποτε ασβεστολιθικό (κάνε τον έλεγχο με ακουαφόρτε στις πέτρες π.χ.) και κάνε μια προσπάθεια ακόμα να φύγει και ο Παρθενώνας, τα ψαράκια δεν θα τον εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Επίσης να ξέρεις ότι και η αεραντλία δεν είναι απαραίτητη, γενικά την χρησιμοπούμε κυρίως όταν κάνουμε θεραπεία και χρειαζόμαστε επιπλέον οξυγόνωση στο νερό. Αν το στήσεις σωστά το ενυδρείο σου, να ξέρεις ότι η συμπεριφορά των ψαριών θα σε ανταμείψει. Καλή συνέχεια και μην διστάσεις να ρωτάς ότι θες!!

Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια... Θα προσπαθησω για το δυνατον καλυτερο και θα ανεβασω φωτο....

Κοιτα να σου πω τωρα τι γινεται..ο Παρθενωνας 100% ειναι απο ασβεστολυθικο υλικο οπωτε θα εχεις προβλημα με τις σκληροτητες και το ph του νερου σου και τα apistogramma δεν θα τα καταφερουν.

Το χαλικι σου ειναι λιγο χοντρο και δεν κανει και για φυτα..

Τωρα,θα σου πω τι θα εκανα εγω και αν θες το κανεις.

Καταρχην θα εβγαζα ολα τα ψευτικα διακοσμητικα,δηλαδη τα πλαστικα φυτα,τον Παρθενώνα και οτι αλλο ψευτικο υπαρχει εκει μεσα.

Θα αλλαζα το χαλικι με αμμο η με καποιο αλλο χαλικι πιο ψιλο.

Θα εβαζα μια ωραια ριζα και μερικες ωραιες πετρες.

Θα εβαζα αληθινα φυτα,υπαρχουν πολλα ευκολα τα οποια δεν θελουν πολυ φροντιδα αλλα ουτε και τρελο εξοπλησμο.

Τωρα,απο ψαρακια δεν ξερω τι μπορεις να βρεις στην Χιο που εισαι,παντως για 60 λιτρα ενυδρειο υπαρχουν αρκετες επιλογες,το θεμα ειναι τι θα βρεις εκει.

Στο φιλτρο σου ασε λιγο σφουγγαρι και γεμισε το υπολοιπο με siporax mini η ακομα καλυτερα με eheim substract pro που ειναι μικρα μπιλακια και θα χωρεσει περισσοτερο μεσα.

Ξερω οτι σου εκανα την καρδια περιβολι,αλλα θα σου πω,οτι τα ψευτικα διακοσμητικα μπορει να βγαλουν χρωμα η βλαβερες ουσιες που μπορει να κανουν κακο στα ψαρια σου.

Συμφωνώ απόλυτα με τα κόκκινα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ντε και καλά αφήνουν χημικά στο νερό , αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάζουμε και στο ενυδρείο μας !

Θα πω απλά την άποψη μου για αυτά, όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα ενυδρεία κατά κύριο λόγο λένε πως τους αρέσει η φύση κτλ κτλ αν σας αρέσει η φύση βάλτε ΦΥΣΙΚΆ διακοσμητικά !

Συμφωνώ απόλυτα με τα κόκκινα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ντε και καλά αφήνουν χημικά στο νερό , αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάζουμε και στο ενυδρείο μας !

Θα πω απλά την άποψη μου για αυτά, όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα ενυδρεία κατά κύριο λόγο λένε πως τους αρέσει η φύση κτλ κτλ αν σας αρέσει η φύση βάλτε ΦΥΣΙΚΆ διακοσμητικά !

Γι αυτο εγραψα, μπορει να βγαζουν χρωμα η βλαβερες ουσιες ρε αχαχααααχ :P

Στο ενυδρείο τελικά προστέθηκε ενα Eheim biopower 200 δυο φυτα ανουμπιας και δυο κομματια απο ριζες.. ο παρθενωνας για την ωρα παραμενει μεχρι νεωτερας... τωρα κιχλιδες εβαλα μια lampirochromis mia melanochromis kai 2 fairy cichlids.. Για αρχη λεω να αποκτησω μια εμπειρια με αυτα.. με το φιλτρο πρεπει να εχω και την αντλια αερα??? Βγαζει αρκετο πιστευω μονο του..

post-60352-0-07756600-1421579942_thumb.jpg

post-60352-0-87535500-1421579967_thumb.jpg

post-60352-0-16656600-1421580003_thumb.jpg

post-60352-0-78766100-1421580029_thumb.jpg

Λυπάμαι που στο λεω αλλα η εμπειρία που θα αποκτήσεις με αυτα θα εινα άσχημη.

Μπέρδεψες μαζί κιχλιδες τελειως διαφορετικές.

Τα labido και τα maingano θέλουν χαρέμι (1 αρσενικό με 3-4 θηλυκά) και σίγουρα οχι σε αυτα τα λίτρα.

Σε αυτα τα λίτρα εχω την εντύπωση πως ουτε τα brichardi δεν επρεπε να μπούνε.

Επίσης θέλουν άμμο κ οχι χαλίκι αλλα νομιζω οτι αυτο ειναι το τελευταιο που πειράζει με αυτη την ψαροσυνθεση.

Ρε παιδια ελεος δηλαδη... μηπως τελικα να βγαλω τα ψαρακια και να τον αφήσω σκετο με φυτα ή και αυτο θα εχει προβλημα???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...