Jump to content

Πρώτα Βήματα Για Φυτεμενο

panos1982

Recommended Posts

Καλημέρα

Τι πρέπει να βάλω για καθαριστες;

Γάτους αλμπινο, γαρίδες,σαλιγκάρια γλύφτες,όλα μαζί,τίποτα;

Έχω μέσα 5 καρδινάλιος και 5 πλατυ.

Ευχαριστω

Ο καλύτερος τροπος για να καθαρίσεις τα τζαμιά είναι τα χέρια σου. :) υπάρχουν ειδικές ξύστρες , μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια παλιά κάρτα και πολλά αλλά. Στο φυτεμένο δεν είναι απαραίτητη η αεραντλία η ανατάραξη που θα κανει το φίλτρο είναι αρκετή.

Τα ψαρια που εχεις τωρα δεν ταιριαζουν μεταξυ τους,θελουν διαφορετικες συνθικες νερου.Τα πλατυ θελουν σκληρο νερο (βρυσης) ενω οι καρδιναλιοι μαλακο.

Οι ρεντ τσερυ ειναι πολυ πιθανον να γινουν γευμα απο τα ψαρια,τουλαχιστον ο γοννος τους.

που θα βρουμε μακρια ψαλιδια και τσιμπιδακι;;;

διαβασα καπου οτι καποιος χρησημοποιει τσιμπιδακι και ψαλιδι απο λαπαροσκοπικα χειρουργεια...

ακουγεται πολυ καλο αλλα δεν τα βρησκεις ευκολα.

εχουμε κανενα που να ασοληται με χειρουργεια

διαβασα καπου οτι καποιος χρησημοποιει τσιμπιδακι και ψαλιδι απο λαπαροσκοπικα χειρουργεια...

Πιο ευκολο δεν ειναι να τα παρεις απο κανα πετ σοπ? :)

Ή κανα ψαλιδι ανοξειδωτο απο σουπερ μαρκετ?

Φιλεβεπειδη μου ειχε κινησει την περιεργεια και εμενα καποτε, ρωτησα ενα φιλο μου γιατρο και μου ειπε οτι μονο Αθηνα σε εξειδικευμενα καταστηματα τετοια χειρουργικα εργαλεια. Και απο τιμη....ασε καλυτερα....

Αν δεν βρισκεις κατι που θες εδω, ιντερνετικα ψαξε και θα το βρεις, ο Κορεατης καραδοκει!

ασχετο δεν ξερω που πρεπει να μεταφερθει

στις φωτο βλεπουμε το προιστορικο ψαρι με την ονομασια τριτωνας που ζει στις δρακολιμνες και εννοειται πως ειναι ειδος προς εξαφανιση και βρησκεται στο ενυδρειο της Καστοριας ,απο τα μεγαλυτερα των βαλκανιων.ειχα την τυχη να το επισκευτω

post-60337-0-80013900-1421537886_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - panos1982

φιλαρακι μου ρίξε μια ματια στο ebay ή στο bangood εκεί είναι γεμάτο νομίζω απο τέτοια σε διαφορες διαστάσεις αναλογα το ενυδρείο και πλαστικά και μεταλλικά...ότι θελεις δλδ και τιμές πολύ καλές.

• 2 weeks later...

Έχω 2 απορίες ακόμα

1.Πόσα ψάρια μπορώ να βάλω στο ενυδρείο μου, ισχύει ότι αντιστοιχεί 1λιτρο για κάθε 0.67 εκατοστά (ανάλογα την περίπτωση);

2.κλάδεψα το egeria densa και έχουν μαύρισμα ελαφρά οι κορυφές,είναι φυσιολογικό;

Ευχαριστώ

Έχω 2 απορίες ακόμα

1.Πόσα ψάρια μπορώ να βάλω στο ενυδρείο μου, ισχύει ότι αντιστοιχεί 1λιτρο για κάθε 0.67 εκατοστά (ανάλογα την περίπτωση);

2.κλάδεψα το egeria densa και έχουν μαύρισμα ελαφρά οι κορυφές,είναι φυσιολογικό;

Ευχαριστώ

1.Όχι δεν ισχύει. Το πόσα θα βάλεις εξαρτάται από το είδος των ψαριών και το μέγεθος του ενυδρείου.

2. Υπάρχει περίπτωση να λείπουν κάποια θρεπτικά συστατικά ή να έχεις περίσσεια φωσφόρου. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά δυστυχώς.

Το ενυδρείο είναι 125 λίτρα να σου πω καθαρό 100 λίτρα(στολίδι, άμμος, φίλτρο).θέλω να βάλω καρδινάλιους και αρλεκινους.

Πως θα δω αν λείπει κάτι;

Ξεκινα και κανενα γενικο λιπασμα.

Καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου?

Μετρησεις?

Με το εξελ στα λιτρα σου δεν κανεις κατι να ξερεις..ειναι μεθοδος για μικροτερα ενυδρεια.

Επισης ο φωτισμος σου δεν λιγο χαμηλος,τι υψος εχει το ενυδρειο σου?

μετρησεις θα παρω αυριο γιατι δεν εχω τεστ (παρεπιπτοντως ποια τεστ προτεινεται;)

υψος ενυδρειου 42cm.ο φωτισμος νομιζω ειναι μετριος κοντα στο 0.5 l/watt.καλος ειναι;

πες και κανενα γενικο λυπασμα;;;;

μια διευκρινηση το υψος το μετραμε απο το φωτιστικο μεχρι τον πατο του ενυδρειου(γυαλι)ή μεχρι το υποστρωμα;

την ιδια απορια εχω και για τα λιτρα ,μετραμε το καθαρο(χωρις υποστρωμα,φιλτρο διακοσμηση κτλ.) ή της αρχικες διαστασεις;;;

Έγινε επεξεργασία - panos1982

Το υψος το μετρας απο τα φωτα εως το βυθο,αυτο για να δεις αν ο φωτισμος σου ειναι αρκετος.

Τα καθαρα λιτρα δεν μπορεις να τα βγαλεις γιατι παιζουν πολλα ρολο,μετρας τις αρχικες διαστασεις και αφαιρεσεις στο περιπου το βυθο,τη διακοσμηση,το παχος των τζαμιων και τον εξοπλησμο.Οπως καταλαβαινεις αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να το βγαλεις ακριβως!

ΥΓ Αλλο υποστρωμα,αλλο βυθος,για να ξερουμε γιατι πραγμα μιλαμε.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...