panos1982 10 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα όπως λέει και ο τίτλος λέω να αλλάξω το ενυδρείο μου να βάλω κάποιο κοπαδακι με φυτά. Τώρα έχω στο ενυδρείο μου (Ρίο 125)τα εξής ψάρια. Oscar 12 cm Pangasius 15cm Faint guramy 15cm Red tail shark 10cm Και ένα γατόψαρο ακόμα στα χρώματα λεοπάρδαλη και αυτό 10cm Θέλω να βάλω φυτά και κοπάδια ή οτί άλλο προτείνετε. Αρχικά λέω να αδειάσετε τελείως το νερό και να πλύνω καλά το ενυδρείο και την άμμο που έχω μέσα. Να το ξεκινήσω ξανά από την αρχή. Ερωτήσεις -συμβουλές. Να περάσω και μια στρώση σιλικόνη στις ενώσεις με την ευκαιρία; Να βάλω άμμο ή χαλίκι; Να βάλω λίπασμα ή υπόστρωμα ή κάτι άλλο; Πως θα γίνει το στρώσιμο του νερού με φυτά με ψάρια; Υπάρχει κάποιος που να ανταλλάζει ή αγοράζει ψάρια; Κατάστημα ιδιωτης. Αν δεν υπάρχει τι θα κάνω τα ψαράκι μου; Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά πολλές οι απορίες μου?!και έχω κι άλλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα όπως λέει και ο τίτλος λέω να αλλάξω το ενυδρείο μου να βάλω κάποιο κοπαδακι με φυτά. Τώρα έχω στο ενυδρείο μου (Ρίο 125)τα εξής ψάρια. Oscar 12 cm Pangasius 15cm Faint guramy 15cm Red tail shark 10cm Και ένα γατόψαρο ακόμα στα χρώματα λεοπάρδαλη και αυτό 10cm Θέλω να βάλω φυτά και κοπάδια ή οτί άλλο προτείνετε. Αρχικά λέω να αδειάσετε τελείως το νερό και να πλύνω καλά το ενυδρείο και την άμμο που έχω μέσα. Να το ξεκινήσω ξανά από την αρχή. Ερωτήσεις -συμβουλές. Να περάσω και μια στρώση σιλικόνη στις ενώσεις με την ευκαιρία; Να βάλω άμμο ή χαλίκι; Να βάλω λίπασμα ή υπόστρωμα ή κάτι άλλο; Πως θα γίνει το στρώσιμο του νερού με φυτά με ψάρια; Υπάρχει κάποιος που να ανταλλάζει ή αγοράζει ψάρια; Κατάστημα ιδιωτης. Αν δεν υπάρχει τι θα κάνω τα ψαράκι μου; Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά πολλές οι απορίες μου?!και έχω κι άλλες. Καταρχην θα σου πω,πως δυσκολα θα δωσεις τα ψαρια που εχεις τωρα και ειδικα τον pangasius και το red tail. Εφοσον καταφερεις και δωσεις ολα τα ψαρια σου,δεν χρειαζεται να το ξηλωσεις ολο,εκτος αν θες να φτιαξεις κατι νεο. Καταρχην,πες μας μερικα πραγματα για το ενυδρειο σου. Τι φωτισμο εχει? (βατ,κελβιν) Τι φιλτρο? Τι βυθο εχει τωρα? Για τα υπολοιπα θα συζητησουμε στη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2015 #3 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Γραφω εδω για να το δεις,αν και σου εστειλα και πμ. Εχεις ανοιξει καμια 20αρια ιδια θεματα και τα εχω σβησει. Υπαρχει αυτο,το πρωτο θεμα που ανοιξες και ηδη σου εχω απαντησει εδω.Δεν χρειαζεται αν ανοιξεις αλλα. Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 10 Ιανουαρίου 2015 Author #4 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Γραφω εδω για να το δεις,αν και σου εστειλα και πμ. Εχεις ανοιξει καμια 20αρια ιδια θεματα και τα εχω σβησει. Υπαρχει αυτο,το πρωτο θεμα που ανοιξες και ηδη σου εχω απαντησει εδω.Δεν χρειαζεται αν ανοιξεις αλλα. Ευχαριστω! συγνωμη αλλα μου εγραφε οτι δεν μπορουσε να φωρτωσει την σελιδα και υπεθεσα οτι δεν το στελνει συγνωμη και παλι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 10 Ιανουαρίου 2015 συγνωμη αλλα μου εγραφε οτι δεν μπορουσε να φωρτωσει την σελιδα και υπεθεσα οτι δεν το στελνει συγνωμη και παλι.... Το καταλαβα,γι αυτο σου ξαναεγραψα εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 10 Ιανουαρίου 2015 Author #6 Share 10 Ιανουαρίου 2015 (edited) τωρα εχω αμμο το φιλτρο ειναι εσωτερικο της juwel εχω 2 λαμπες μια ασπρη μια κιτρινη βατ ,κελβιν δεν διακρινοναι διοτι ειναι απο τοτε που πηρα το ενυδειο (4 χρονια )και δεν τις εχω αλλαξει ειαναι λεπτες Τ5 νομιζω τις λενε περιπου 60 cm για να το πω καλυτερα η μια ειναι ψυχρο λευκο και η αλλη θερμο Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2015 - panos1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Οι λαμπες σου θελουν αλλαγη.Τις λαμπες τις αλλαζουμε καθε χρονο σχεδον γιατι μετα χανουν και εχουμε θεματα με αλγες. Θα πρεπει να τις αλλαξεις με 1χ6500Κ και με 1χ4500Κ. Οι λαμπες σου πρεπει να ειναι τ5 24βατ η καθε μια. Ομως,επειδη εχεις juwel και οι λαμπες της εχουν περιεργες διαστασεις,δηλαδη δε ειναι 60cm αλλα 58 και κατι,δεν μπορεις να βαλεις αλλες λαμπες παρα μονο της juwel,δηλαδη θα τις ακριβοπληρωσεις..Αν ειχες αλλη μαρκα ενυδρειο,θα μπορουσες να βαλεις και απλες λαμπες φθοριου στα κελβιν που σου ειπα και στα βατ που ειναι και αυτες που εχεις τωρα. Στα λιτρα που εχεις και με το φωτισμο που εχεις τωρα,πας αναγκαστικα σε πολυ ευκολα φυτα γιατι ο φωτισμος σου ειναι λιγος. Τι υψος εχει το ενυδρειο σου? Το φιλτρο τι υλικα εχει μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 10 Ιανουαρίου 2015 Author #8 Share 10 Ιανουαρίου 2015 το ενυδρειο ειναι μυκος 80 υψος 42 και πλατος 38 το φιλτρο εχει απο κατω προς τα πανω 2 σφουγγαρια μπλε με πολυ μικρες τρυπες απο πανω εχει την θηκη για τα μακαρονια μετα ενα μπλε πιο σκουρο με πιο ανοιχτες τρυπες και ενα πρασινο με ακομα πιο ανοιχτες απο πανω μαυρο σφουγγαρι (λογικα ανθρακας)και τελος το βαμβακι(σαν βαμβακι) ξερβω οτι δεν πολυ βοηθαω αλλα δεν θυμαμαι τα μικρα απο καθε φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 10 Ιανουαρίου 2015 Author #9 Share 10 Ιανουαρίου 2015 σε ενα χαρτι γραφει bioflow 3.0/6.0/8.0 μηπως αυτα ειναι τα μικρα;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2015 #10 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Οταν ερθει η ωρα,θα βγαλεις ολα τα σφουγγαρια και θα αφησεις μονο ενα κατω κατω,απο πανω θα το γεμισεις με βιολογικο υλικο (μακαρονια) και τελος θα βαλεις και λιγο ενυδρειακο βαμβακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 10 Ιανουαρίου 2015 Author #11 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Ωραία, να ρωτήσω γιατί αυτό; Και τα ψαράκια δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα; Να αγοράσω καινούργιο ή πλύνω στο; Και πιο από όλα αυτό με την μεγαλύτερη συγκράτηση ή με ποιο αραιές τρύπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2015 #12 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Αφου τα ψαρια θα τα δωσεις και θα βαλεις αλλα,γιατι να εχουν προβλημα?Ετσι οπως σου λεω θα εχεις περισσοτερο βιολογικο υλικο που το χρειαζεσαι,τα σφουγγαρια απλα κανουν μηχαμικο καθαρισμο. Θα πλυνεις ενα απο αυτα που εχεις και θα το βαλεις,μαλλον αυτο με τις χοντρες τρυπες. Το βιολογικο σου μη το πλυνεις καθολου,θα το ξαναβαλεις παλι και θα λειτουργισει σαν μπολι. Αυτο που προεχει ειναι να δωσεις ολα τα ψαρια που εχεις τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 10 Ιανουαρίου 2015 Author #13 Share 10 Ιανουαρίου 2015 πολυ πιθανων να φυγουν αυριο κιολας τι λες να κανω ; να το καθαρισω ολο να το στεγνωσω και να αρχισω απο την αρχη; τι να βαλω τελικα αμμο ή χαλικι;λυπασμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 11 Ιανουαρίου 2015 Author #14 Share 11 Ιανουαρίου 2015 Έχω έναν υποψήφιο αγοραστή του αρέσουν οι κιχλιδες αφρικανικές. Έχει βάλει μια για ξεκίνημα. Ποια από τα ψάρια μου μπορούν να μπουν στο ενυδρείο του,1000 λίτρα ενυδρείο στημένο με άμμο και πέτρες για να φιλοξενήσει αφρικανες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 11 Ιανουαρίου 2015 Author #15 Share 11 Ιανουαρίου 2015 λοιπον τα 2 φυγανε (oscar ,gurami)σε κανα δυο μερες θα δωσω και τα αλλα βεβαια εχει μια κιχλιδα αφρικανα μαλαουι η οποια ειναι 5-6 εκατοστα και εκανε μαρσ στο gurami που ειναι 15εκ, αν επιβιωσουν αυτα θα δωσω και τα υπολοιπα.δεν πιανετε με τιποτα το μικρο και του εχει ριμαξει τα παντα μεσα στο ενυδρειο. η αληθεια ειναι οτι στεναχωρηθηκα και πιο πολυ ο μικρος αλλα σιγουρα ειναι σε πιο ανετο σπιτι αφου τελικα ειναι 1400 λιτρα... ελπιζω να επιβιωσουν με τον φονια που εχει μεσα ... πως μπορουμε να πιασουμε τον μικρο αλητη πριν κατασπαραξει τα παντα;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Ιανουαρίου 2015 #16 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Λαθος που του εδωσες τα ψαρια σου..δεν ταιριαζουν με Αφρικανες..θα γινει χαμος στο ενυδρειο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 12 Ιανουαρίου 2015 Author #17 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Ένα αφρικανικό έχει.το οποίο είναι πολυ άγριο και του έχει ρημάξει ότι και αν έχει βάλει μέσα.θέλει να το δώσει αλλά δεν μπορεί να το πιάσει. Θα μάθω λεπτομέρειες το απόγευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Ιανουαρίου 2015 #18 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Φανταζομαι οτι εχει λαθος ψαροσυνθεση και αυτος. Πρεπει να βαλει τα καταλληλα ψαρια σε αριθμο,παντα του ιδιου ειδους μ αυτο που εχει,να εχει χαρεμι αν το χρειαζεται το ειδος που εχει και το καταλληλο στησιμο του ενυδρειο για το ειδος που εχει. Γι αυτο και εχει προβλημα και θα συνεχισει να εχει αν δεν φτιαξει τα παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 12 Ιανουαρίου 2015 Author #19 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Είχε μόνο αφρικάνικα και αυτό τα έφαγε όλα.το έχει στημένο με πολλές πέτρες για κρυψώνες, αλλά αυτό τα έτρωγε όλα.μίλησα πριν και μου είπε όλα καλά ηρέμησε το μικρό θα περιμένω 2-3 μέρες ακόμα και θα δώσω και τα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Ιανουαρίου 2015 #20 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Ξαναλεω,μη δωσεις τα ψαρια σου σ αυτον,δεν εχει καταλληλα ψαρια στο ενυδρειο του. Το οτι τα ετρωγε ολα κατι σημαινει.Εχει λαθος ψαροσυνθεση και λαθος αναλογιες ψαριων. Το σεταπ του δεν κανει επισης για τα δικα σου ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 12 Ιανουαρίου 2015 Author #21 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Λέω να κρατήσω λίγο νερό και να συνεχίσω το στρώσιμο του ενυδρείου.να βάλω μόνο φυτά για αρχή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Ιανουαρίου 2015 #22 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Εχεις σκοπο να αλλαξεις βυθο? Τωρα τι βυθο εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 12 Ιανουαρίου 2015 Author #23 Share 12 Ιανουαρίου 2015 Έχω άμμο.λέω μάτην βγάλω για να την καθαρίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 13 Ιανουαρίου 2015 Author #24 Share 13 Ιανουαρίου 2015 Αύριο θα φύγουν και τα άλλα. Τι λέτε να κάνω ξανά στρώσιμο από την αρχή;ή να κρατήσω το ίδιο νερό; Και κάτι ακόμα διαβάζω στο φόρουμ ότι κάποιοι έχουν βάλει άμμο χαλίκι ακόμα και κάποιο ξύλο από μέτρα με υλικά οικοδομών ή ξύλο από κάπου στην φύση. Ισχύει κάτι τέτοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 14 Ιανουαρίου 2015 Author #25 Share 14 Ιανουαρίου 2015 μια ερωτηση ακομα η αεραντλια χρειαζεται στο φυτεμενο ;;;ειναι απαρετητη , ή διμιουργει προβληματα. και κατι ακομα το νεερο απο το φιλτρο παιζει ρολο που θα χτυπαει μεσα στο ενυδρειο ψηλα χαμηλα στην επιφανεια ευχαριστω... και ακτι ακομα εφυγαν και τα υπολοιπα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος