Jump to content

Juwel 450 Vision.. Θα Πλημμυρισω ?!

Recommended Posts

Καλησπερα ! Εχω το Juwel 450 vision εδω και 5-6 χρονια και τωρα τελευταια μου εχουν μπει κατι φοβιες οτι το επιπλο του ενυδρειου δεν ειναι αρκετα γερο για τοσα κιλα!

Αγορασα και κατι βραχια να βαλω και φοβαμαι περισσοτερο τωρα. Απλα ξυλινο επιπλο να αντεξει 500 τουλαχιστον κιλα που ειναι το ενυδρειο ??

ΤΙ λετε ?

αν ειναι σε καλη κατασταση αδερφε και δεν εχει φουσκωματα απο αλλαγες νερου κτλ εγω δεν θα το φοβομουν..με ειχε πιασει και εμενα αυτο το αγχος οταν ειχα προτοπαρει το 700αρι που ειχα αλλα με το καιρο μου εφυγε!!! :thumbsu:

Οι φοβίες δεν είναι καλό πράγμα, πρέπει να το κοιτάξεις αυτό... :D

Πέρα από την πλάκα όμως άν δέν έχει πάρει τίποτα υγρασίες το ξύλο μήν ανησυχείς. Η Juwel στο site της δίνει για το έπιπλο αντοχή έως 1200kg.

Τωρα που μου το θυμισατε καποτε εκανα καθαρισμο φιλτρου Eheim 2075 και εφυγα για διακοπες και με πηρε τηλεφωνο η μανα μου οτι το μισο ενυδρειο εχει αδιασει στο δωματιο. Ειχε θεμα το φιλτρο και το ειχα και μεσα σε λεκανακι μηπως και ... αλλα πλυμμηρισα. απο φουσκωματα και σαπισματα δεν εχει κανενα ομως ! Μηπως να βιδωσω τπτ ξυλα διακριτικα μεσα απο τα ντουλαπια για καλυτερο δεσιμο ?

+1

Στο δικό μου εξαρχής(πρίν μπεί η γυάλα πάνω) είχα βιδώσει εσωτερικά χοντρές μεταλλικές γωνιές από Praktiker. Ήταν μεταχειρισμένο όμως και έβαλα

από 4 γωνιές σε κάθε υποθάλαμο με προσοχή στο μήκος απ'τις βίδες να μήν βγούν απ'την άλλη πλευρά.

Με γεμάτο το ενυδρείο όμως από πάνω και χωρίς να έχει φουσκώματα εγώ μάλλον δε θα το πείραζα. Άσε που θα ταλαιπωρηθείς πολύ γιατί είναι ζόρι να βιδώσεις εκεί μέσα.

+1

Στο δικό μου εξαρχής(πρίν μπεί η γυάλα πάνω) είχα βιδώσει εσωτερικά χοντρές μεταλλικές γωνιές από Praktiker. Ήταν μεταχειρισμένο όμως και έβαλα

από 4 γωνιές σε κάθε υποθάλαμο με προσοχή στο μήκος απ'τις βίδες να μήν βγούν απ'την άλλη πλευρά.

Με γεμάτο το ενυδρείο όμως από πάνω και χωρίς να έχει φουσκώματα εγώ μάλλον δε θα το πείραζα. Άσε που θα ταλαιπωρηθείς πολύ γιατί είναι ζόρι να βιδώσεις εκεί μέσα.

Προκειμενου να του φυγει ο φοβος καλυτερα να παιδευτει λιγο!

Προκειμενου να του φυγει ο φοβος καλυτερα να παιδευτει λιγο!

:thumbup:

ΔΕΝ νομίζω... γωνιές τέτοιες (χωρίς ενίσχυση) ΔΕΝ κρατάνε το έπιπλο με τέτοιο βάρος (μαζί με το ενυδρείο)... και νομίζω ότι (ειδικός ΔΕΝ είμαι)... οι επιπλέον βίδες το "αδυνατίζουν" το ξύλο.-

ΥΓ. Είχε μέσα στις εικόνες και τις ενισχυμένες... αρχικά ΔΕΝ τις πρόσεξα!!!!! :blush:

Έγινε επεξεργασία - diskus fan

Όσο αφορά αυτο που είπε ο Diskus Fun οτι οι επιπλέον βίδες - τρύπες αδυνατεί ζουν το ξύλο, δεν ισχύει; Τα περισσοτερα έπιπλα ενυδρειων δεν ειναι κι απο μασιφ ξύλο απο όσο γνωρίζω. Βίδωσε εδώ, βιδωσε εκει.....ξέρω γω;

Οι μεταλλικές γωνιές γίαυτό υπάρχουν.Για να δένουν τις κατασκευές και μιλάμε πάντα για τις ενισχυμένες γωνιές(ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση τον diskus fan). Το βάρος του ενυδρείου μοιράζεται στις τέσσερις κάθετες ξύλινες επιφάνειες(τις 2πλαινές και τις 2 εσωτερικές).Έτςι όπως δέχονται τη δύναμη του βάρους αυτές οι επιφάνειες μπορούν να αντέξουν πολυυυυυύ μεγάλες δυνάμεις.Το πρόβλημα κατάρρευσης υπάρχει στην περίπτωση που μετακινηθούν(χιλιοστά)από τις ενώσεις τους μετις κάθετες επιφάνειες όπως άν δεχτούν πλευρική πίεση(σε σεισμό ας πούμε).Άν το κέντρο πίεσης(από τη δύναμη του βάρους) στην κάθε κάθετη επιφάνεια πάει να ξεφύγει έστω και λίγο έξω από το πάχος της επιφάνειας τότε η κατασκευή μπορεί να γκρεμιστεί.Προςπάθηςα να το εξήγησα όσο πιό απλά μπορούσα.Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Συμφωνώ αλλα αν βιδωσουμε τέσσερις μεταλλικές γωνίες (δυο πάνω και δυο κάτω) στην κάθε κάθετη πλευρά, εσωτερική και εξωτερική του επίπλου και αυτο δεν ειναι κατασκευασμένο απο μασίφ ξύλο αλλα απο MTF ή άλλο "πεπιεσμένο ξύλο" (δε ξέρω πως τα λένε), δε θα αποδυναμώσει την κατασκευή;

Γνώμη μου πως όχι.Ίσα ίσα που βάζεις κάτι επιπλέον να σου κρατάει σταθερές τις δύο επιφάνειες.Άν είναι μεγάλες οι γωνιές οι βίδες δέν μπαίνουν κοντά στις ενώσεις(στις άκρες)των επιφανειών αλλά πιό μέσα οπότε δεν κινδυνεύεις θεωρώ να ανοίξει(να ραγίσει το ξύλο).Η ποιότητα του ξύλου ίσως να παίζει ρόλο στο πόςο εύκολα θα σου πετάξει τις βίδες (σε ενδεχόμενη πλευρική καταπόνηση) και θα καταρρεύσει που για να πετάξει τις βίδες σημαίνει ότι ήδη θά είχε πάρει και θα κατέρεε και χωρίς τις γωνιές.Ίσως ένας ξυλουργός-τεχνίτης θα μπορούσε να μας διαφωτίσει περισσότερο...

Ειναι και τοσο λεπτα τα ξυλα που εχουν βαλει .. που τι βιδες να βαλεις ?! Μπερδεματα ..

Τωρα που ειναι και γεματο ειναι δυσκολο, λιγο να περασει η βιδα και να χτυπισει το τζαμι τελειωσαμε ! :poster_oops:

Καλο ειναι τετοιες εργασιες να μην γινονται με τη γυαλα πανω στο επιπλο...

Γνώμη μου πως όχι.Ίσα ίσα που βάζεις κάτι επιπλέον να σου κρατάει σταθερές τις δύο επιφάνειες.Άν είναι μεγάλες οι γωνιές οι βίδες δέν μπαίνουν κοντά στις ενώσεις(στις άκρες)των επιφανειών αλλά πιό μέσα οπότε δεν κινδυνεύεις θεωρώ να ανοίξει(να ραγίσει το ξύλο).Η ποιότητα του ξύλου ίσως να παίζει ρόλο στο πόςο εύκολα θα σου πετάξει τις βίδες (σε ενδεχόμενη πλευρική καταπόνηση) και θα καταρρεύσει που για να πετάξει τις βίδες σημαίνει ότι ήδη θά είχε πάρει και θα κατέρεε και χωρίς τις γωνιές.Ίσως ένας ξυλουργός-τεχνίτης θα μπορούσε να μας διαφωτίσει περισσότερο...

Το ξυλο δεν θα ( ραγισει ), αν ποιο μπροστα ανοιξεις με ενα ποιο μικρο ( απο το παχος τις βιδας ) τρυπανι μια τρυπουλα.

Αν πχ. η βιδα ειναι 1.2 mm, το τρυπανι σου θα ειναι 1 mm.

Επισεις αν το παχος του ξυλου 16mm, το βαθος που θα τρυπησεις εσυ θα ειναι 8 mm ( με το ματι περιπου ).

Ειναι και τοσο λεπτα τα ξυλα που εχουν βαλει .. που τι βιδες να βαλεις ?! Μπερδεματα ..

Τωρα που ειναι και γεματο ειναι δυσκολο, λιγο να περασει η βιδα και να χτυπισει το τζαμι τελειωσαμε ! :poster_oops:

Καθολου!

Οπως ειπα και ποιο πανω , αν το παχος του ξυλου εναι 16 mm η βιδα σου θα 10 mm ( φρεζατη ).

Φρεζατη γιατι ετσι θα παρει και την ανοχη τις τρυπας που εχει η κοντρα ( θα την φρακαρει ).

Συζηταμε παντα για ξυλοβιδες.

Καλο ειναι τετοιες εργασιες να μην γινονται με τη γυαλα πανω στο επιπλο...

Παρασκευα ναι οντως θελει προσοχη.

Οταν ομως δεν μπορεις διαφορετικα τη κανεις ( ξεστηνεις )?

ΥΓ. Αν δεν το εχεις μην το επιχειρησης.

Ξεστηνεις ?? :ballistic:

Θα σκεφτω τι θα κανω ! Νομιζω τραβηγμενο σεναριο να κανει κανενα κρακ, εχω βαλει και λιγο πετρα. Ευχαριστω παντως παιδια ..

Μην τρελαινεσαι!

Το εχεις με τις κατασευες? εχεις εργαλεια?

ΑΝ όπως λες... "το έχεις" με τις κατασκευές... ΔΕΝ είναι δύσκολο... ακόμα και με την γυάλα γεμάτη (αλλά ΔΕΝ το συνιστώ... προσωπικά θα προτιμούσα να το κάνω σε μια μεγάλη αλλαγή νερού... δηλαδή μισογεμάτο).

Ούτως ή άλλως για να περάσει η βίδα και να τρυπήσεις τζάμι... θα πρέπει να κάνεις τεράστιο λάθος (αν όντως "το έχεις"... το θεωρώ έως αδύνατον... αφού θα μετρήσεις το πάχος... και θα βάλεις τις κατάλληλες).

Η ουσία είναι πως... πρέπει να "δέσεις" το κάθετο (πλα'ι'νά και πίσω) ... με την κάτω βάση καθώς με και την επιφάνεια που κάθεται το ενυδρείο (12 γωνιές... νομίζω είναι καλά). Αυτό θα γίνει εσωτερικά στο έπιπλο... και ΔΕΝ θα φαίνεται.

Οι γωνιές πρέπει να είναι με το νεύρο εσωτερικά (ενίσχυση).

Η εταιρία πάντως νομίζω... του δίνει για αντοχή 600-650 κιλά (ΑΝ ΔΕΝ κάνω λάθος...όποιος γνωρίζει περισσότερα ας με διορθώσει).

Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε... να σου φύγουν και τα ψυχολογικά.- :D

Έγινε επεξεργασία - diskus fan

Αν ειναι το ιδιο επιπλο που δινει και τωρα η juwel ως καινουριο δινει μεγιστη αντοχη 1200 κιλα http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Vision-Line/Vision-180-black.html#!juwel-000000000000010300

• Like 1

"Οι γωνιές πρέπει να είναι με το νεύρο εσωτερικά (ενίσχυση)"

Εδώ τι εννοείς;

Δες τα link που έχω βάλει πιο πάνω... θα καταλάβεις πιστεύω (πρόσεξε το "νεύρο" που υπάρχει στο εσωτερικό μέρος της γωνιάς).- ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...