Jump to content

S.o.s. Trachyphyllia

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Δεν ξέρω παιδιά αν είμαι υπερβολικός ή πανικοβάλομαι εύκολα, αλλά η trachyphylia που πάντα ήταν τούμπανο, σήμερα όλη μέρα δεν φούσκωσε καθόλου. Έμεινε όπως είναι όταν σβήνουν τα φώτα. Φωτό δεν πρόλαβα να βγάλω. Όλα τα υπόλοιπα κοράλια και ψάρια είναι οκ και οι μετρήσεις επίσης. Να ανησυχώ ή είναι φυσιολογικό?

της κανεις target feeding? σαν ζαρωμενη δλδ ειναι??

Της έκανα χθες με φυτοπλακτόν. Και σήμερα ναι, είναι σαν ζαρωμένη. Κάνω target feeding μία φορά την εβδομάδα.

Δοκίμασε να την ταίσεις βραδι με mysis ή brine shrimp. Η δικιά μου γινεται ετσι οπως λες οταν πεινάει.

Το φυτοπλαγκτόν δεν της κανει κατι.

με φυτοπλακτον δεν γινεται target στο στομα της απεθειας... δεν ξερω εγω τουλαχιστον. παρε απο τα ψαραδικο λιγες γαριδες ξεφουδισετες και καταψυξη!!

περνεις μισι περιπου γαριδα την (ζεστενεις) με νερακι ενυδρειου και της το βαζεις στο στομα με τσιμπιδα επισεις καλο σκευασμα ειναι της nyos to goldpods...

μετα με πελετες τα καλυτερα για εμενα ειναι της fauna marin (ακριβα ομως) μετα το ρεεφ περλς...και φυσικα αυτο που εγραψε ο φιλος teoxan ποιο πανω με μυσισ και brine!! οταν κανεις target κλινεις και κυκλοφορια καλυτερα αποτελεσματα για target πατε ενα μπουκαλι μεγαλο κοκα κολλα κοψτω το (σου ανεβαζω φοτο) σκεπαζεις το κοραλλι το ταιζεις και τρςει με την ησυχεια του!

ετσι ταιζω εγω την tudastra μου.. πολυ καλη λυση για target .... δεν τους περνουν το φαει οι γαριδες και τα ψαρακιαα...καντο ετσι με την δικη σου και περιμενω νεα

post-51070-0-16182700-1420749043_thumb.jpg

Ενα να ξερεις δεν την ειχα ταΐσει ποτε! Μην την κακομαθαίνεις! Βαλε φωτο να δούμε τι γινεται και μην σε πιάνει πανικός

• Like 1

ετσι ταιζω εγω την tudastra μου.. πολυ καλη λυση για target .... δεν τους περνουν το φαει οι γαριδες και τα ψαρακιαα...καντο ετσι με την δικη σου και περιμενω νεα

+1000

• Like 1

Ενα να ξερεις δεν την ειχα ταΐσει ποτε! Μην την κακομαθαίνεις! Βαλε φωτο να δούμε τι γινεται και μην σε πιάνει πανικός

+1000

• Like 1

επισης κανε ενα τεστακη no3 νιτρικα ..( τα lps ειδικα αυτα που ζουν στην αμμο μας εχουν θεμα με τα πολυ χαμηλα no3 ) περιπου θελουν 10 με 15 οταν στο δικο μου κοντεψα το κατω απο 0,5 αρχιζαν τα ζαρωνουν blastomusses lobophyllies kai tranchyphyllies..ανεβασε μια φωτο οπως λεει ο φιλος μας λυκουργος να δουμε ...

• Like 1

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Αύριο μόλις γυρίσω από τη δουλειά θα δω σε τι κατάσταση είναι και θα ανεβάσω φωτό.

Για target κλείνω όλη την κυκλοφορία, σκίμερ, φιλτρα, τα πάντα. Ταϊζω με πιπέτα ακριβώς στο κοράλι και ανοίγω ξανά τα πάντα μετά από 15 λεπτά.

Νιτρικά, φωσφορικά εδώ και μήνες είναι απόλυτο 0 με τεστάκια salifert.

Το περίεργο πάντος είναι ότι το έπαθε μετά το ταϊσμα. Μήπως της έκατσε βαρύ στο στομάχι! Θα της κάνω target λίγη σόδα! :P

το pepper δεν κανει τιποτα σε αυτου του ειδους κοραλλια ελαχιστα πραματα.... το pepper ποιο πολυ για ζοανθους κανει.. ξεκινα το target οπως σου ειπαμε και καλο θα ηταν τα no3 στο 10..τα sps δεν τα επηρεασει καθολου... καπακοσετην και ριξε φαγητο να φαει.. αμινοξεα reef plus ριχνεις?

το pepper δεν κανει τιποτα σε αυτου του ειδους κοραλλια ελαχιστα πραματα.... το pepper ποιο πολυ για ζοανθους κανει.. ξεκινα το target οπως σου ειπαμε και καλο θα ηταν τα no3 στο 10..τα sps δεν τα επηρεασει καθολου... καπακοσετην και ριξε φαγητο να φαει.. αμινοξεα reef plus ριχνεις?

Δεν είχα και πολλά κοράλια μέχρι τώρα οπότε δεν έριχνα αμινοξέα και άλλα ζουμιά. Μάλλον όμως θα πρέπει να ξεκινήσω σιγά- σιγά.

Άρχισε να ρίχνεις reef plus η άλλο αντίστοιχο διαφορετικής εταιρείας.

Να ξέρεις ότι με έλλειψη ιχνοστοιχείων ούτε zoanthus δεν κρατάς.

Άρχισε να ρίχνεις reef plus η άλλο αντίστοιχο διαφορετικής εταιρείας.

Να ξέρεις ότι με έλλειψη ιχνοστοιχείων ούτε zoanthus δεν κρατάς.

Σιγα βρε υπερβολικοί ολοι. Πως τα κρατούσαμε στο παρελθον δηλαδη που δεν υπηρχαν τοσα ζουμια και μαντζούνια; Προσοχη, δεν λεω οτι ειναι περιττά, κανουν με σωστη χρήση την ζωη μας ποιο εύκολη αλλα μια χαράς κρατας κοραλια και χωρις αυτα αν ξερεις τι κανεις. Ετσι και αλλιως και οι αλλαγες νερου αν τυχόν εχεις 0 στις τοξίνες (φωσφωρικα/νιτρικα), κυριος για ιχνοστοιχεία γινονται..

Λουκά μαλλον επειδη χαμηλώσες τα θρεπτικα σου την άκουσε λιγο. Κανε target feeding με καποιο ζώο πλαγκτόν, οχι φυτόπλακτον και θα δεις διαφορα. Ειτε κατεψυγμένη μυσιδα, ειτε αρτεμια που σιγουρα θα εχεις, κανει μια χαρα. Ξεπάγωσε, τάισε μια δυο φορες την βδομαδα και αναλόγως πως παει πρατουμε ανάλογα. :)

Έγινε επεξεργασία - Discos

Καλησπέρα σε όλους.

Γυρνώντας σήμερα από τη δουλειά το κοράλι το βρήκα σε σαφός καλύτερη κατάσταση απ'ότι χθες, αλλά και πάλι όχι όπως γίνεται κανονικά. Ανεβάζω λοιπόν φωτό.

Κανονικά γίνεται διπλάσιο αλλά χθες ήταν μια σταλιά και ζαρωμένο.

post-59162-0-00480000-1420820382_thumb.jpg

δεν εχει τιποτα το κοραλι μια χαρα ειναι μην το κακομαθαινεις και να τρωει απο αυτο που ριχνεις στο ενυδρειο για ολα τα κοραλια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...