Jump to content

Μονομάχοι

nikolettape@yahoo.gr

Recommended Posts

Τα λίτρα σου ειναι καταλληλα για ενα ψαρι μονομαχο ή για γαριδουλες + σαλιγκαρια αν θέλεις

Σαλιγκάρια γαριδουλες και τσι οχι δεν να ρωτήσω πως μπορώ να στιλω πμ σε κάποιον στις αγγελίες βρικα ενηδριο 60λιτρων αλλα δν ξερω πως να επικοινωνήσω μαζι τ :/

Αν δεν κανω λαθος,πας κατω που λεει Ερωτησεις,γραφεις τι θελεις να του πεις και του παει σαν πμ.

Αλλιως,δεξια και κατω απο το avatar του,ειναι το nickname του,αν αφησεις το ποντικι πανω στο nickname,σου βγαζει μια καρτελα,αριστερα κατω γωνια στην καρτελα,γραφει στειλτε πμ στο μελος,πατας και του στελνεις.

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα παραπανω :P

(το οτι τωρα ανακαλυψα πως αν αφησεις το ποντικι στο nick εμφανιζει καρτελα δεν με τιμαει κ ιδιαιτερα ε?)

σαν αρχαριος και εγω θα προτεινα σε αυτα τα λιτρα μονομαχο μιας και οι γαριδες ειναι λιγο πιο μπελαλιδικες σε νεο ενυδρειο.

σαν αρχαριος και εγω θα προτεινα σε αυτα τα λιτρα μονομαχο μιας και οι γαριδες ειναι λιγο πιο μπελαλιδικες σε νεο ενυδρειο.

Ακομα ποιο μπελαλιδικος ειναι ο μονομαχος.

• Like 1

Δηλαδη σε αρχάριο χομπιστα που τωρα φτιάχνει το πρωτο του ενυδρείο προτείνεις μια μικρή αποικία απο γαρίδες ως πιο εύκολο ξεκίνημα;

Αν δεν κανω λαθος,πας κατω που λεει Ερωτησεις,γραφεις τι θελεις να του πεις και του παει σαν πμ.

Αλλιως,δεξια και κατω απο το avatar του,ειναι το nickname του,αν αφησεις το ποντικι πανω στο nickname,σου βγαζει μια καρτελα,αριστερα κατω γωνια στην καρτελα,γραφει στειλτε πμ στο μελος,πατας και του στελνεις.

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα παραπανω :P

Είμαι από κινητό βασικά απο ποσα λιτρα και πανω θα μπορουσα να βαλω ποιο πολλα ψαρακια στο ενυδρείο? Τι θα μου πρωτινατε ?

(το οτι τωρα ανακαλυψα πως αν αφησεις το ποντικι στο nick εμφανιζει καρτελα δεν με τιμαει κ ιδιαιτερα ε?)

αχχααχαχαχα δεν υπαρχεις εσυ ρε! αχαχαχαχαχ

Είμαι από κινητό βασικά απο ποσα λιτρα και πανω θα μπορουσα να βαλω ποιο πολλα ψαρακια στο ενυδρείο? Τι θα μου πρωτινατε ?

Απο 60 λιτρα και πανω μπορεις να βαλεις καποια ψαρακια και γενικα ειναι καλα τα λιτρα για να ξεκινησει καποιος.

Βεβαια,οσο πιο πολλα λιτρα τοσο πιο καλα γιατι συγχωρουν και τα λαθη πιο ευκολα απ οτι ενα μικρο ενυδρειο.

Σε 60 λιτρα,εχεις αρκετες επιλογες σε ψαρακια,αλλα μη περιμενεις μεγαλα ψαρια,μπορεις να βαλεις μικρα και σε σχετικα καλο αριθμο.

Ειναι καθαρα θεμα το τι θελει ο καθενας.Αλλοι θελουν μεγαλα ψαρια,αλλοι κοπαδια,αλλοι φυτα και ψαρια.Γενικα υπαρχουν πολλες κατηγοριες που μπορεις να κινηθεις αλλα η καθε μια θελει το καταλληλο ενυδρειο.

Δηλαδη σε αρχάριο χομπιστα που τωρα φτιάχνει το πρωτο του ενυδρείο προτείνεις μια μικρή αποικία απο γαρίδες ως πιο εύκολο ξεκίνημα;

Ναι,μετα απο δυο μηνες για να στρωσει ο βυθος(ειμαι υπερ του στρωσιματος του βυθου).

Ναι,μετα απο δυο μηνες για να στρωσει ο βυθος(ειμαι υπερ του στρωσιματος του βυθου).

Εχω ακούσει αυτό περι του στρωσίματος του ενυδρείου αλλα δεν κατάλαβα γιατί γίνεται και πως γίνεται :3

Α να γεια σου! Αυτο ειχα στο μυαλό μου κ εκει ηθελα να καταλήξω αλλα με πρόλαβες!

Για τον αρχάριο λοιπον (απο πλευρά απλοτητας και ευκολίας παντα) δεν ειναι προτιμότερο να μπολιάσει και σχεδόν άμεσα να φιλοξενήσει τον οργανισμό που θελει;

Όπως σου έχουν ξαναπέι πρέπει να διαβάσεις από εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/

Και κυρίως αυτά για το στρώσιμο και τον κύκλο του αζώτου. Τα πράγματα ειναι πιο απλά από ότι φαίνονται.

• Like 1

Όπως σου έχουν ξαναπέι πρέπει να διαβάσεις από εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/

Και κυρίως αυτά για το στρώσιμο και τον κύκλο του αζώτου. Τα πράγματα ειναι πιο απλά από ότι φαίνονται.

Ποσα λευτα περιπου θα κοστησει ενα ολοκληρομενο ενυδρειο δηλαδή με το φίλτρα του το θερμοστάτη του και γενικα τα μηχανηματα οπως και με τα βακτήρια και την αμμο/χαλικι ανάλογα ποσα να περιμένω ?

Ανάλογα τα λίτρα και την διακόσμηση. Η συμβουλή μου είναι να πάρεις όσο πιο μεγάλο ενυδρείο μπορείς. Εδώ μέσα κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά τιμές και έξοδα στο αόριστο. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τις καλύτερες λύσεις, αφότου αποφασίσεις τα λίτρα ή γενικά τον χώρο που θέλεις να διαθέσεις. Ένα ενυδρείο μπορεί να έχει ελάχιστες απαιτήσεις , ανάλογα με τον τύπο τον οργανισμών που φιλοξενεί, ή πάρα μα πάρα πολλές, περισσότερες από αυτές που μπορείς να φανταστείς. Βέβαια, κανένας δεν ξεκίνησε με απαιτητικά και δύσκολα ενυδρεία. Εφόσον αποφασίσεις κάποια πράγματα όπως τα λίτρα και το budget σου, τότε θα κινηθείς ανάλογα για αγορά των απαραίτητων εξοπλισμών. Όπως προτάθηκε, οι αγγελίες είναι καλό μέρος για να βρεις διάφορα πράγματα σε αρκετά καλές τιμές.

Ανάλογα τα λίτρα και την διακόσμηση. Η συμβουλή μου είναι να πάρεις όσο πιο μεγάλο ενυδρείο μπορείς. Εδώ μέσα κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά τιμές και έξοδα στο αόριστο. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τις καλύτερες λύσεις, αφότου αποφασίσεις τα λίτρα ή γενικά τον χώρο που θέλεις να διαθέσεις. Ένα ενυδρείο μπορεί να έχει ελάχιστες απαιτήσεις , ανάλογα με τον τύπο τον οργανισμών που φιλοξενεί, ή πάρα μα πάρα πολλές, περισσότερες από αυτές που μπορείς να φανταστείς. Βέβαια, κανένας δεν ξεκίνησε με απαιτητικά και δύσκολα ενυδρεία. Εφόσον αποφασίσεις κάποια πράγματα όπως τα λίτρα και το budget σου, τότε θα κινηθείς ανάλογα για αγορά των απαραίτητων εξοπλισμών. Όπως προτάθηκε, οι αγγελίες είναι καλό μέρος για να βρεις διάφορα πράγματα σε αρκετά καλές τιμές.

Σκοπεύω να παρω προς το παρών 60 λιτρα μπορω να βαλω ενα κοπαδι απο ροδοστομα είδα κάτι βίντεο που πηγεναν ολα μαζι αν ναι ποσα η

Platys (αυτα ειναι μαζι η το ενα εδω το αλλο εκει) κ ποσα? :/

Ξερω έχω πολλες ερωτησεις :/

Σκοπεύω να παρω προς το παρών 60 λιτρα μπορω να βαλω ενα κοπαδι απο ροδοστομα είδα κάτι βίντεο που πηγεναν ολα μαζι αν ναι ποσα η

Xiphophorus maculatus(αυτα ειναι μαζι η το ενα εδω το αλλο εκει) κ ποσα? :/

Ξερω έχω πολλες ερωτησεις :/

Tα ροδόστομα θέλουν παραπάνω μήκος...άστο καλύτερα. Platy μπορείς να βάλεις ένα χαρεμάκι. Για τα ψάρια μην ανυσηχεις, θα σου κάνουμε αρκετές προτάσεις. Όταν μάθεις και διαστάσεις θα μπορούμε να πούμε με μεγαλύτερη σιγουριά. Γενικά με 60 εκατοστά μήκος έχεις αρκετές επιλογές σε μικρά ψαράκια.

Να αναφέρω κάτι που το βλέπω πολλάκις, το "μεγαλύτερο ενυδρείο που μπορεί κανείς", δεν ξέρουν όλοι τι σημαίνει.

Το budget δεν καθορίζεται μόνο από το ενυδρείο, σαν γυάλα, όσο μεγαλώνουν τα λίτρα, μεγαλώνουν και οι υπόλοιπες απαιτήσεις.

Όπως την "πάτησα" κι εγώ, έτσι και οι υπόλοιποι νέοι, δεν γνωρίζουν όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστούν παρέα με το ενυδρείο.

Χοντρικά όσο θα δώσει κανείς για μία γύαλα εμπορίου θα χρειαστεί περίπου άλλα τόσα σε διακοσμητικά και λοιπό εξοπλισμό, για αρχή.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, πως ότι και να πάρεις, μόλις εξοικειωθείς με το χόμπι θα θέλεις μεγαλύτερο :P

• Like 1

Να αναφέρω κάτι που το βλέπω πολλάκις, το "μεγαλύτερο ενυδρείο που μπορεί κανείς", δεν ξέρουν όλοι τι σημαίνει.

Το budget δεν καθορίζεται μόνο από το ενυδρείο, σαν γυάλα, όσο μεγαλώνουν τα λίτρα, μεγαλώνουν και οι υπόλοιπες απαιτήσεις.

Όπως την "πάτησα" κι εγώ, έτσι και οι υπόλοιποι νέοι, δεν γνωρίζουν όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστούν παρέα με το ενυδρείο.

Χοντρικά όσο θα δώσει κανείς για μία γύαλα εμπορίου θα χρειαστεί περίπου άλλα τόσα σε διακοσμητικά και λοιπό εξοπλισμό, για αρχή.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, πως ότι και να πάρεις, μόλις εξοικειωθείς με το χόμπι θα θέλεις μεγαλύτερο :P

Αρα χωνδρικα μ λες πως να υπολογιζω περίπου την διπλή τιμή απο όσο κοστίζει το ενυδρειο ?

Tα ροδόστομα θέλουν παραπάνω μήκος...άστο καλύτερα. Platy μπορείς να βάλεις ένα χαρεμάκι. Για τα ψάρια μην ανυσηχεις, θα σου κάνουμε αρκετές προτάσεις. Όταν μάθεις και διαστάσεις θα μπορούμε να πούμε με μεγαλύτερη σιγουριά. Γενικά με 60 εκατοστά μήκος έχεις αρκετές επιλογές σε μικρά ψαράκια.

Ισως να παω σημερα να κοιταξω για τιμες σε ενα μερος που μου παν εκτως απο τα λίτρα και το μηκος υπάρχει καμία αλλη ερώτηση π πρέπει να κάνω ?

Θα πρεπει να ρωτησεις τα λιτρα,τις διαστασεις του ενυδρειου, και τι εξοπλησμο εχει ακριβως μεσα.

Οτι σου πει αυτος εκει,γραψτα σε ενα χαρτι και για να μπορεσεις να τα γραψεις και εδω σε μας για να σου πουμε.

• Like 1

Θα πρεπει να ρωτησεις τα λιτρα,τις διαστασεις του ενυδρειου, και τι εξοπλησμο εχει ακριβως μεσα.

Οτι σου πει αυτος εκει,γραψτα σε ενα χαρτι και για να μπορεσεις να τα γραψεις και εδω σε μας για να σου πουμε.

Οκεπ :)

Οκεπ :)

βρήκα ένα ενυδρείο των 60 λίτρων 30€ ενός φίλου μ άλλα μ παι ειδή είναι παλιό δεν ξέρει αν δουλεύουν όλα τα μηχανήματα του είπα ένταξη.Πόσο ποια μηχανήματα είναι απαραίτητα να αγοράσω ή έστω πρέπει όπως δηποτε να έχω για αρχή και πόσο θα κοστίσουν συνολικά περιπου?

το τοπικ που σου εδωσε ο bbetta στην προηγουμενη σελιδα το κοιταξες καθολου?

Αν οχι, επιβαλλεται!

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/

θα χρειαστεις ενα φιλτρο,θερμοστατη και φωτισμο αρχικα.

το ποσο κοστιζουν δεν μπορει να στο απαντησει καποιος!

υπαρχουν παρα πολλα μαγαζια online που μπορεις να κανεις μια ερευνα αγορας και να δεις!

το τοπικ που σου εδωσε ο bbetta στην προηγουμενη σελιδα το κοιταξες καθολου?

Αν οχι, επιβαλλεται!

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/

θα χρειαστεις ενα φιλτρο,θερμοστατη και φωτισμο αρχικα.

το ποσο κοστιζουν δεν μπορει να στο απαντησει καποιος!

υπαρχουν παρα πολλα μαγαζια online που μπορεις να κανεις μια ερευνα αγορας και να δεις!

Το τοπικ τωρα το,διςβαζω γιατι μπικα απο πσ;) ευχαριστώ πολύ :)

Αν το ενυδρείο έχει καιρό να δουλέψει το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να το γεμίσεις με νερό στο μπαλκόνι, να το αφήσεις μερικές μέρες και να δεις αν υπάρχουν διαρροές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...