Giannis Batis 7 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 7 Ιανουαρίου 2015 (edited) Χαιρετώ την παρέα! Σήμερα που εχω την ομομαστικη μου γιορτή μου ήρθε μήνυμα από φίλο μαζί με φώτο για το δώρο του. Όταν είδα ότι πρόκειται για ένα ενυδρείο sun sun 250 λίτρων(100*47*60) χάζεψα!Ο φίλος λόγο έλλειψης χρόνου μου το παραχώρησε! Τρέμοντας λοιπόν τον ευχαρίστησα και τα συναφή και έτσι λέω να ξεκινήσω μια δεύτερη προσπάθεια μετά από την πρώτη μου στο πατρικό μου σπίτι με ένα θαλασσινό 100 λίτρων(τρέχει 4 μήνες τώρα). Έχω κάνει χώρο στο υπνοδωμάτιο και περιμένω πως και πως να πάω να το πάρω( αν και είχαμε λίγο θέμα με το έτερων ήμισυ αλλά μου έχει αδυναμία και νίκησε το ενυδρείο χαχα) Το ενυδρείο συνοδεύετε με θερμοστάτη και ένα fluval 406! Απο μόνος μου εχω ΑΟ και αυτόματη αναπλ. Θέλω όμως βοήθεια και γνώμες : 1 Sump (Λέω να φτιάξω αν και δεν πιάνουν τα χέρια μου) 2 Αντλία για sump (δεν έχω ιδέα) 3 Κυκλοφορία (στα 100 λίτρα είχα έναν λογικά εδώ θα θέλω 2) 4 Φως (Λέω να πάω σε κάτι κινεζια-LED-ebay-όσο πιο φτηνό γίνετε-βοήθεια με λινκς κ.λ.) 5 Βράχος (λέω να ξεκινήσω με νεκρό - νεκρό φτιαχτό λόγο χρημάτων και λόγο του ότι δεν βιάζομαι καθόλου) 6 Skimmer (μεταχειρισμενο λόγω χρημάτων και εδω ) Εδώ είναι και 2 φώτο με το ενυδρείο. Θέλει λίγο καθάρισμα και αναζήτηση νέων ιδιοκτητών από τα 2 ψαράκια που έχει μέσα Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2015 - γιαννης85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Αυτα ειναι δωρα!!!!! Καλογεμιστο!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 7 Ιανουαρίου 2015 #3 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Ωραιο δωρο, καλοριζικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 7 Ιανουαρίου 2015 #4 Share 7 Ιανουαρίου 2015 χρονια πολλα για την γιορτη σου!ωραιο δωρο καλογεμιστο και απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Batis 7 Ιανουαρίου 2015 Author #5 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ παιδιά να είστε όλοι καλά!Καμιά ιδέα κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 7 Ιανουαρίου 2015 #6 Share 7 Ιανουαρίου 2015 το καλυτερο θα ηταν να εφτιαχνες και ενα σαμπακι να κρυψεις εξοπλισμο να αυξησεις τα λιτρα και γενικοτερα να λυσεις τα χερια σου απο πολλα!!για αντλια σε αυτα τα λιτρα εγω δουλευω την eheim 3000 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με 50 λιτρα σαμπ και 200 περιπου main,σε κυκλοφορια θα πηγαινα σε jebao mia rw8 θα ηταν οκ για αρχη αναλογα βεβαια και το στησιμο που θα κανεις αλλα και τα ζωντανα που θα βαλεις..απο φως εγω ειμαι υπερ των τ5 στο μετρο που εισαι σε μηκος θα εβαζα 4χ39 η 6χ39 απο ati σε λαμπες , επισης και το φως σε συναρτηση με τα κοραλια που θα βαλεις..τωρα για σκιμερ χωρις σαμπ θα πηγαινα σε deltec mce 600(εγω το δουλευω μεσα στο σαμπ)παιζουν πολλα μτχ κατα καιρους και φτηνα η σε καποιο tunze επισης τα δουλευουν πολλα παιδια και ειναι ευχαριστημενα..το θεμα τωρα με νεκρο και ζωντανο βραχο μπορεις να κανεις την αρχη με νεκρο και να τον μπολιασεις με λιγο ζωντανο αφου πρωτα θα εισαι σιγουρος πως ειναι καθαρος απο pest...ισως χρειαστει λιγη υπομονη παραπανο αλλα θα γλυτωσεις απο αλλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Batis 7 Ιανουαρίου 2015 Author #7 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Παιδια μαλλον ακυρο, γιατι μου ηρθε και ειναι το sun sun των 340 λιτρων, που συνεπαγεται 2 πραγματα...Πρωτον δεν χωραει πουθενα μεσα στο σπιτι.. και δευτερον ξεφευγουμε παρα πολυ οικονομικα!!! Οποτε αφου συζητησα με τον φιλο μου θα καταφυγω στην πωληση του η στην ανταλλαγη του με καποιο cube μεχρι 100-120 λιτρα συν καποιο εξοπλισμο. Με βαρια καρδια οπως ηρθε θα φυγει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 7 Ιανουαρίου 2015 #8 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Χρονια σου πολλα Γιαννη ! Τι έγινε με το αλλο ενυδρείο σου? Ποιος το φροντίζει στο πατρικο σου και γιατι δεν το εχεις μαζι σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 7 Ιανουαρίου 2015 #9 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Αρα οπως και να γινει θα στηθει ενα reef ενυδρειο 100 120 λιτρων Περιμενουμε την καινουγια παρουσιαση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Batis 8 Ιανουαρίου 2015 Author #10 Share 8 Ιανουαρίου 2015 Το πατρικό μου το επισκέπτομαι συχνά (κάθε μέρα σχεδόν) και το απολαμβάνουν άλλοι αχαχαχ. Γιαυτο και πήγα να χαρώ πως θα εχω και εγω δικό μου ενυδρείο άλλα ειναι τέρας αυτο ρε παιδιά! Θα στηθεί ναι αλλά μέχρι να βρω τα σωστά "εργαλεία" στις σωστές τιμές θα αργήσει μάλλον γιατι για καινούρια δεν με παίρνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Batis 9 Ιανουαρίου 2015 Author #11 Share 9 Ιανουαρίου 2015 Παίδες το ενυδρείο μάλλον το στέλνω πακέτο και στην θέση του έρχεται ένας nano κύβος (90 λίτρα) που θα τον παρουσιάσω σε λίγο καιρό, τον οποίο τον είχε συνχομπιστας απο το forum με γλυκό νερό. Σήμερα κιόλας άρχισα τις καθαριότητες και αρχίζω να σχεδιάζω-βγάζω ιδέες για το sump. PS: Πολυ τρίψιμο με ξυδι από άλατα και αλγες στο τζάμι αλλα δεν πειραζει πιστεύω θα έχω ένα ωραίο αποτελεσμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος