jim the pleco 7 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα,αγόρασα σήμερα ένα χρυσόψαρο και ο πετσοπάς μου έδωσε flakes για τροφή,πόσα να του βάζω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 7 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Θα το βαλεις με τα γκαπι και τις γαριδες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 7 Ιανουαρίου 2015 #3 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Αν το βάλεις με τις γαρίδες μη το ταισεις, θα έχει για ημέρες να τρώει και αν τα γκαπυ είναι μικρά ή εχεις γόνο ξεχασε τα. Πες μας πιο πολές λεπτομερειες για το ειδος του ψαριού και τις διαστάσεις του ενυδρείου σου, αυτα τα θεωρώ πιο σημαντικά απο το ταισμα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 7 Ιανουαρίου 2015 Author #4 Share 7 Ιανουαρίου 2015 όχι δεν θα το βάλω με τα άλλα το έκανα δώρο στον αδελφό μου για την γιορτή του σήμερα!η δικές μου διαστάσεις είναι 80χ35χ47! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 7 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Αν το χρυσόψαρο είναι funcy (το κοντοχοντρο με τη διπλή ουρα) το ενυδρείο είναι μια χαρα, αν είναι common/comet κάποια στιγμη θα χρειαστεί μεγαλύτερο ενυδρείο (απο 1,20 και πάνω) γιατι μπορεί να φτασει τους 35 ποντους ή και να τους ξεπερασει. Από φαι ριχνεις 3-4 φυλλαράκια 2-3 φορες την ημερα, οταν μεγαλώσει θα βαζεις λιγο παραπάνω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 7 Ιανουαρίου 2015 #6 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Βάλε μας μια φωτογραφία να το θαυμάσουμε! Το έβαλες στο ενυδρείο με τις διαστάσεις που μας έγραψες ή κάπου αλλού; Μην ξεχνάς μία φορά την εβδομάδα να του κάνεις νηστεία, δηλαδή να το αφήνεις εντελώς νηστικό. Επίσης μία φορά την εβδομάδα να του δίνεις αρακά. Παίρνεις ένα μπιζέλι, το ζεματίζεις σε βραστό νερό ή το βράζεις, βγάζεις τη φλούδα και του δίνεις το μέσα που είναι μαλακό κομμένο σε μικρά κομμάτια να χωράνε στο στόμα του. Επίσης μπορείς μία φορά την εβδομάδα να του δίνεις και λίγο αγγουράκι ωμό κομμένο σε μικρά κομματάκια ή μπανάνα. Πάρε άλλη μια τροφή να του δίνεις εναλλάξ, είναι καλό να έχουν ποικιλία στη διατροφή τους. Εγώ επίσης θα του έδινα και μια φορά την εβδομάδα και από την τροφή για τα άλλα ψάρια, τα χρυσόψαρα είναι παμφάγα, τρώνε τα πάντα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 7 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 7 Ιανουαρίου 2015 (edited) Από φαι ριχνεις 3-4 φυλλαράκια 2-3 φορες την ημερα, οταν μεγαλώσει θα βαζεις λιγο παραπάνω και πιο πολυ πρωτεινη.. οταν μεγαλωσει , μειωσε την πρωτεινουχα τροφη. με λιγα λογια , παρε τροφες μπολικες.. σπιρουλινα , goldfish flakes , κατεψυγμενες εμποριου και diy κατεψυγμενες Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2015 - tsala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 7 Ιανουαρίου 2015 #8 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Χρόνια πολλά Γιάννη! Να σε χαίρονται τα χρυσόψαρα σου! :-D Έχεις καμιά συνταγή για diy κατεψυγμένη τροφή που λες; :-) Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 8 Ιανουαρίου 2015 #9 Share 8 Ιανουαρίου 2015 (edited) Ευχαριστω Χρυσανθη, να ΄σαι καλα! Εχω κι εγω κι ο Τακης, εχουμε κανει και οι 2.. Τακη,γραφε θα πω για την δικια μου.. οι συνταγες ειναι παρομοιες, αλλαζει συνηθως το κυριο συστατικο, το οποιο μπορει να ειναι γαριδα (αποφλοιωμενη απο σουπερ μαρκετ ή ψαραδικο) , καλαμαρακι,γαυρος (καθαρισμενος) κλπ... εχω κανει και μια με τονο (οχι λαδι, σε νερο). Οι γαριδα ειναι πιο συνηθισμενη, εμενα την τσακιζουν .. και τα αλλα βεβαια (καλαμαρακια δεν εκανα ακομα) Οτι και να επιλεξεις δεν το βραζεις, απλα το καθαριζεις και το ξεπλενεις πολυ καλα. Υλικα: -ζελατινες ζαχαροπλαστικης (εγω βαζω 3-4) - το κυριως ψαρικο - 1 ή 2 σκελιδες σκορδο - φλεικς , απο τροφες διαφορες, οτι υπαρχει - διαφορα λαχανικα (καροτο,κουνουπιδι,μπροκολο,μπανανα,σπανακι κλπ..οτι υπαρχει) ,τα ζεματιζουμε πρωτα για λιγα λεπτα να μαλακωσουν και τα απλωνουμε σε χαρτι να στραγγιξουν - βιταμινες για τροφη (εαν υπαρχουν) - κουακερ , για να τραβηξουν την υγρασια, ποσοτητα οσο παρει για να μην ειναι υγρο το μειγμα. Παρασκευη: ζεστενεις τις ζελατινες σε πολυ λιγο νερο , μεχρι να λιωσουν βαζεις στο μπλεντερ-μουλτι τα λαχανικα-ψαρικο-σκορδο-φλεικς και τα κανεις λιωμα προσθετεις τις λιωμενες ζελατινες και ανακατευεις.. στην συνεχεια ριχνεις λιγο λιγο τα κουακερ και ανακατευεις καθε φορα, μεχρι να δεις οτι το μειγμα δεν ειναι υγρο ή εστω οχι πολυ υγρο (μην ριξεις και μια σακουλα κουακερ ) το μειγμα ειναι ετοιμο. το τοποθετεις με κουταλι σε ενα-δυο (αναλογα την ποσοτητα που εφτιαξες) σακουλακια για τροφιμα και πιεζεις το μειγμα με το χερι ωστε να απλωσει και να ειναι λεπτη η στρωση του. επειτα μπαινει στην καταψυξη. οταν θελεις να ταισεις , κοβεις ενα κομματακι με το χερι, και μετα παλι πισω στην καταψυξη. το κομματακι το μουλιαζεις σε ενα ποτηρακι με νερο ενυδρειου για 3-5 λεπτα, επειτα ταιζεις τα ψαρακια σου. Ουφ! Αυτα Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2015 - tsala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 8 Ιανουαρίου 2015 #10 Share 8 Ιανουαρίου 2015 (edited) Καλά, αν σας πω εγώ τι τα ταΐζω θα σαλτάρετε Flakes για χρυσόψαρα Sera Flakes για τροπικά Nutrafin Flakes Σπιρουλίνα Nutrafin Pellets για χρυσόψαρα βυθιζόμενα Nutrafin Pellets για χρυσόψαρα βυθιζόμενα New Era Γαιοσκώληκες δικής μου παραγωγής, πλυμένοι πολύ καλά, ζεματισμένοι, κομμένοι στη κατάψυξη Γάβρο φρέσκο, τον καθάρισα σε φιλετάκια , τον έκοψα σε κομματάκια, στη κατάψυξη Αρακά ζεματισμένο καθαρισμένο στη κατάψυξη Και τώρα η DIY Εγώ έβαλα κοτόπουλο και όχι ψάρι 2 καρδίες κοτόπουλου 1 συκωτάκι 1/2 πιπεριά (ζεματισμένη) 1 καρότο (ζεματισμένο) 2-3 κύβους κατεψυγμένο σπανάκι (ζεματισμένο) 2-3 φύλλα μαρούλι (φρέσκο) 1 χούφτα αρακά (ξεφλουδισμένο ζεματισμένο) 1 σκελίδα σκόρδο 2-3 κουταλιές της σούπας βρώμη (κουάκερ) Πάπρικα γλυκιά να κοκκινίσει ο τόπος Είχα και ψαροτροφη για μωρά και για να μη χαλάσει την έριξα Έκανα 2 παραλλαγές, 1 με 2-3 ζελατίνες όπως ο Γιάννης και η άλλη έριξα ένα αβγό, τα έβαλα στο αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) και τα έψησα. Η 2 μέθοδος μου άρεσε καλύτερα παρόλο που ήταν λίγο πιο δύσκολη γιατί δεν λέρωνε το ενυδρείο. Τα έβαλα στη κατάψυξη σε μορφή πλάκας μέσα σε σακουλάκι πολιμπαγκ και έσπαγα όσο ήθελα Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2015 - takis_gt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 8 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 8 Ιανουαρίου 2015 καλη και η μεθοδος με το αυγο.. δενει το μειγμα και με μαρεγκα.. αν ταιζεται κατεψυγμενες , λερωνουν .. αρα εχετε και το νου σας στα νιτρικα και τις αλλαγες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 8 Ιανουαρίου 2015 #12 Share 8 Ιανουαρίου 2015 Κατεψυγμένες τροφες και DIY θέλουν καλό φίλτρο και οχι τσιγκουνιές στις αλλαγες νερού 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 8 Ιανουαρίου 2015 Author #13 Share 8 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες!! είναι σε άλλο ενυδρείο όχι σε αυτό που είπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 8 Ιανουαρίου 2015 #14 Share 8 Ιανουαρίου 2015 Wow παιδιά σας ευχαριστούμε για τις συνταγές! Είστε χρυσοψαρο-σεφ! @jim the pleco σε τι ενυδρείο είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 9 Ιανουαρίου 2015 Author #15 Share 9 Ιανουαρίου 2015 σε ένα μικρούλι!δεν το μέτρησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 9 Ιανουαρίου 2015 #16 Share 9 Ιανουαρίου 2015 δεν κανουν για μικρα ενυδρεια τα χρυσοψαρα.. καλο ειναι να μπει σε 100+ λιτρα ενυδρειο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 11 Ιανουαρίου 2015 #17 Share 11 Ιανουαρίου 2015 Γι'αυτό σε ρώτησα. ;-) Ίσως η τροφή να είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί... Θέλεις να το μετρήσεις και να μας δώσεις καμιά πληροφορία παραπάνω; :-) Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος