Jump to content

fishbone!

Recommended Posts

Πανό τα prodibio κάθε 15 μέρες που λες τι αποτέλεσμα πιστεύεις ότι θα έχουνε και ποσο σύντομα θα ξεκινήσει η μειώση των νιτρικών ;

Τι άλλο πρεπει να βάλω στη ρουτίνα μου ;

θαυματα και αμεσα αποτελέσματα δεν θα δεις πουθενά. αλλα στο ξαναλέω... το πρόβλημα σου είναι πολύ light!

biodigest (βακτηρια), bioptim (ανθρακας) και αν θες μπορείς να παίξεις παράλληλα με κάποιο προβιοτικό αλλάτι

Νικο εχω ακομα 3 ερωτήσεις να σου κανω :

Ποια εταιρία ειναι τα πελλετς?

Οταν λες η εξοδος του ριακτορα να ειναι στο σκιμμερ εννοεις να ειναι στο ιδιο διαμέρισμα ή κατι πιο ιδιαιτερο ?

Αν με εναν τρόπο αδειάζει το νερο σε ενδεχόμενη διακοπή , τα βακτηρία δεν πεθαίνουν ??? Και οταν επανέλθει το ρεύμα τα νεκρά βακτηρία δεν πέφτουν ξανα  μεσα

στο σύστημα μας?

Np reducing biopellet,εννοω οτι η εξοδος του ριακτορα που αν ειναι στο δευτερο και η αντλια στο πρωτο ,να πεφτει  το νερο στο σημειο που ειναι ,τραβαει η αντλια.Φυσικα πεθαινουν ,αλλα εκτος νερου που σημαινει το θεμα μας ολο ειναι το στασιμο νερο και οτι συγκεντρωνει απο τα πεθαμενα βακτηρια.

οπως τα ειπε(η μαλλον εγραψε) ο Νικολας... αμα ειναι να πας διακοπες ξεκινα με την μικροτερη ποσοτητα και οταν γυρισεις και κανεις μετρησεις κανεις μετρησεις και αναλογα προσθετης η αφαιρεις υλικο.... οι 15 μερες ειναι ενας μπουσουλας, δεν θα ειναι τοσες "νταν".....

οπως τα ειπε(η μαλλον εγραψε) ο Νικολας... αμα ειναι να πας διακοπες ξεκινα με την μικροτερη ποσοτητα και οταν γυρισεις και κανεις μετρησεις κανεις μετρησεις και αναλογα προσθετης η αφαιρεις υλικο.... οι 15 μερες ειναι ενας μπουσουλας, δεν θα ειναι τοσες "νταν"..... :thumbsu:

kαι εδω να πω Αγγελε οτι καλυτερο να προσθεσεις υλικο απο το να αφαιρεσεις ειδικα στο στησιμο του.

kαι εδω να πω Αγγελε οτι καλυτερο να προσθεσεις υλικο απο το να αφαιρεσεις ειδικα στο στησιμο του.

καλα να αφαιρεση δεν παιζει εκτος και εαν βαλει ολο το κουτι, απλα το επισυμενω γτ σαν να ανχωθηκε το παιδι(με τοσες λυσεις που ολες ειναι καλες) κυριε προεδρε :)

• Like 1

Διονυση αυτο που ηθελα να τονισω ειναι οτι η κυκλοφορια του ενυδρειου με την κυκλοφορια του σαμπ  την επιστροφη και την υπερχειλιση πρεπει να ειναι σε αρμονια και να συνεργαζονται σε βελτιστο βαθμο ………. ωστε το ποσοστο του βρομικου νερου που κατεβαινει στο σαμπ να ειναι οσο το δυνατον μεγαλυτερο

Διονύση τι έκανες τελικά φίλε? Έβαλες το seachem?

Λευτέρη τελικα αποφάσισα και λογω καλοκαιριού και οτι τα νιτρικά δεν ξέφυγαν πάνω απο 20 να το παω συντηρητικά!

Θα βαλω για αρχη το De-Nitrate tis Seachem και τα βακτηρία Prodibio!

Κατά τα αλλα ο ριακτορας δινει πολυ σταθερές τιμες Kh 8,3 εδω και εβδομάδες (ισως το κατεβάσω λίγο)!

Κλασικά το ασβέστιο μου χαμηλό στο 360-370 που θα το ανεβάσω σταδιακά με Buffer!

Και βλέπουμε απο Σεπτέμβριο!

Είναι ένα χαρμάνι βακτήρια κυρίως νιτροβακτήρια. Σε ρώτησα αν είναι προβιοτικά (τύπου Pro Bio S - NoPox κ.λ.π.) γιατί αν ρίξεις τέτοια πρέπει να κατέβεις λίγο στο kh. Πάντως έχει καλές κριτικές αυτό το προΊόν.

Αγόρι αν σου εχεις καθόλου απο ασβέστιο της fauna ανέβασε το ετσι στο 400-420 και άστο ..θα το κρατήσει σταθερο ο reactor μετα ;) το Biodigest παιξτο μαζι με Bioptim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τα συγχαρητήρια μου φιλαρακι! Εισαι παράδειγμα προς μίμηση για την αγάπη σου στο χόμπι, στο forum, για τη διάθεση σου να βοηθάς, να συμμετέχεις, να μοιράζεσαι

Congrats!!! :) :) :)

Έγινε επεξεργασία - pan_Oz

Να είσαι καλά Πανούλη !

Ελπίζω να παει καλά !

• Like 1

Για πες, τι εκανες ;

• 2 months later...

Καλημέρα καλα μου φιλαράκια,

Οπως οι περισσότεροι θα εχετε δει στο θέμα μου Νέκρωμα Κοραλιων http://www.aquazone.gr/forums/topic/104075-%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD/

το ενυδρειο εχει πλέον γίνει Fish Only  με κατεύθυνση....... Κιχλιδες Αφρικης :hehe !

Τον καταστροφικό μηνα Ιούλιο που μεσα σε 10 μερες εχασα το 80% των SPS ακολούθησε το  καλοκαίρι που χάθηκαν και τα υπόλοιπα, και πλέον  λόγω υψηλών νιτρικών και τα LPS πήραν την κατω βόλτα!

Το αποτέλεσμα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΌ! post-53089-0-42155400-1473403185_thumb.jpg     post-53089-0-09469300-1473403205_thumb.jpg

Η απογοήτευση μου δεν σας κρύβω ειναι μεγάλη γιατι το ενυδρειο ειχε παρει μια ανοδική πορεια με καλη ανάπτυξη και ενα ευχάριστο αποτέλεσμα!

Ομως το χειρότερο για εμένα είναι οτι τελικά δεν βρήκα τι έφταιξε!

Καμιά απο τις τιμες  (KH,CA, MG, θερμοκρασία ή αλατοτητα ) δεν ξέφυγε ωστε να δικαιολογεί κατι τέτοιο!

Αρχισα να ψαχνω και άλλους παράγοντες οπως το νερο! Αμέσως άλλαξα μεμβράνη και προφυλτρα στη Α/Ο!

Μετα πήγα στον Ριακτορα και άλλαξα το υλικό!

Αυξησα κατα πολύ τον άνθρακα για τυχόν δηλητηρίαση!

Αλλαξα και το αλάτι! 

Ομως δεν είδα κάτι απο αυτά να εχει θετικό αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα τωρα πλεον ειναι τα ανεβασμένα νιτρικά που θα καταστρέψουν και τα εναπομείναντα LPS και κυρίως τισ αγαπημένες

μου εφυλιες!

Γι αυτο αποφάσισα να χρησιμοποιήσω πελλετς!

Πηγαίνω στο μαγαζί , αγοράζω την πιο γνωστή μάρκα και επιστρέφω σπιτι ...... και τι να δω?????

Αmoutza.jpg

Το SKIMMER χαλασμένο!!!!!!

Ετσι με την προηγούμενη ανοιχτή παλάμη και τωρα με αυτή, μένω με ενυδρειο με υψηλά νιτρικά , χωρίς σκιμμερ και να μην μπορώ φυσικά να δουλέψω και τα pellets :notfair:  :notfair:  :notfair: !!!

Επιστράτευσα τα παλια μου JAD skimmer  και άρχισα να βγάζω  αραγωνιτη!

Τι άλλο να κάνω :cigar: !!!

Καλημέρα καλα μου φιλαράκια,

Οπως οι περισσότεροι θα εχετε δει στο θέμα μου Νέκρωμα Κοραλιων http://www.aquazone.gr/forums/topic/104075-%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD/

το ενυδρειο εχει πλέον γίνει Fish Only  με κατεύθυνση....... Κιχλιδες Αφρικης :hehe !

Τον καταστροφικό μηνα Ιούλιο που μεσα σε 10 μερες εχασα το 80% των SPS ακολούθησε το  καλοκαίρι που χάθηκαν και τα υπόλοιπα, και πλέον  λόγω υψηλών νιτρικών και τα LPS πήραν την κατω βόλτα!

Το αποτέλεσμα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΌ! attachicon.gifDSC_0001JPG.jpg     attachicon.gifDSC_0005JPG.jpg

Η απογοήτευση μου δεν σας κρύβω ειναι μεγάλη γιατι το ενυδρειο ειχε παρει μια ανοδική πορεια με καλη ανάπτυξη και ενα ευχάριστο αποτέλεσμα!

Ομως το χειρότερο για εμένα είναι οτι τελικά δεν βρήκα τι έφταιξε!

Καμιά απο τις τιμες  (KH,CA, MG, θερμοκρασία ή αλατοτητα ) δεν ξέφυγε ωστε να δικαιολογεί κατι τέτοιο!

Αρχισα να ψαχνω και άλλους παράγοντες οπως το νερο! Αμέσως άλλαξα μεμβράνη και προφυλτρα στη Α/Ο!

Μετα πήγα στον Ριακτορα και άλλαξα το υλικό!

Αυξησα κατα πολύ τον άνθρακα για τυχόν δηλητηρίαση!

Αλλαξα και το αλάτι! 

Ομως δεν είδα κάτι απο αυτά να εχει θετικό αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα τωρα πλεον ειναι τα ανεβασμένα νιτρικά που θα καταστρέψουν και τα εναπομείναντα LPS και κυρίως τισ αγαπημένες

μου εφυλιες!

Γι αυτο αποφάσισα να χρησιμοποιήσω πελλετς!

Πηγαίνω στο μαγαζί , αγοράζω την πιο γνωστή μάρκα και επιστρέφω σπιτι ...... και τι να δω?????

Αmoutza.jpg

Το SKIMMER χαλασμένο!!!!!!

Ετσι με την προηγούμενη ανοιχτή παλάμη και τωρα με αυτή, μένω με ενυδρειο με υψηλά νιτρικά , χωρίς σκιμμερ και να μην μπορώ φυσικά να δουλέψω και τα pellets :notfair:  :notfair:  :notfair: !!!

Επιστράτευσα τα παλια μου JAD skimmer  και άρχισα να βγάζω  αραγωνιτη!

Τι άλλο να κάνω :cigar: !!!

Κάνα ευχαίλεο Διονύση!!!!! Τι άλλο να πω πια. Τέτοια γκαντεμιά???? 

Αμάν ρε φίλε. Και εγώ που νόμιζα ότι μόνο σε μένα χαλάνε τα  skimmer. Ψυχραιμία και υπομονή. Γιατί δεν το πλακώνεις με  ΝοPOx να ρίξεις τα νιτρικά?

Φιλαρακι πολυ λυπαμαι. Εμ με αυτους τους αληταμπουρες που βαζεις στο σπιτι σου, σε γλωσσοφαγανε! Χαχαχα! Συμβαινουν αυτα Διονυση. Δεν σε φοβαμαι ομως εσενα. Περιμενω να δω πιο ωραια πραγματα.

Send from the Heart of Amazonas

Mην απογοητευεσαι φιλαρακι, καλα να ειμαστε να φτιαχνουμε :thumbsu:

Ποιο σκιμμερ ειχες;;;

Διονύση γνώμη μου είναι αφού πια το πράγμα έφτασε εκεί, να πάρεις δραστικά μέτρα. Αρχικά βγάλε τον αραγωνίτη και παίξε bb. Δες σύντομα τι θα κάνεις με σκίμμερ, ώστε να ξεκινήσεις, επιθετικά με ΝοPox. Μαζί με εβδομαδιαίες αλλαγές νερού, δεν μπορεί θα πέσουν τα νιτρικά. Άσε τα πελλετ για αργότερα όταν σταθεροποιηθούν τα πράγματα, και σταματήσεις το NoPox. Αν έχεις και φωσφορικά παίξε και αντιφώσφορο παρόλο που η resea λέει όχι. Αυτός ο συνδυασμός μου δούλεψε πολύ καλά παρ'όλο που δεν έχω sump και τα νιτρικά πραγματικά ήταν στο θεό!! ΑΑ τέλος να πω ότι είχα βάλει σε φίλτρο και δύο λίτρα βιολογικό υλικό (seachem matrix) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε. Πλέον εδώ και ένα μήνα το έχω αφαιρέσει. Και αν αργότερα γουστάρεις αραγωνίτη βάλε ελάχιστο καινούργιο.

Κάνα ευχαίλεο Διονύση!!!!! Τι άλλο να πω πια. Τέτοια γκαντεμιά????

Ένας συμφορουμιτης μου είπε να βάλω αγιασμό από την πρώτη εβδομάδα !

Έκανα τα πάντα .... Εκτός από αυτό !!!!

Αμάν ρε φίλε. Και εγώ που νόμιζα ότι μόνο σε μένα χαλάνε τα skimmer. Ψυχραιμία και υπομονή. Γιατί δεν το πλακώνεις με ΝοPOx να ρίξεις τα νιτρικά?

Όχι φιλαράκι !

Και εμένα η δεύτερη φορά ηταν !

Αλλα τώρα μου είπε ότι τα προβλήματα τελείωσαν ....... :)

Φιλαρακι πολυ λυπαμαι. Εμ με αυτους τους αληταμπουρες που βαζεις στο σπιτι σου, σε γλωσσοφαγανε! Χαχαχα! Συμβαινουν αυτα Διονυση. Δεν σε φοβαμαι ομως εσενα. Περιμενω να δω πιο ωραια πραγματα.

Send from the Heart of Amazonas

Ξέρω ότι θες να μπω στο ποτάμι ΕΣΥ :)

Αλλα δεν θα σου κάνω την χάρη !!!!

Mην απογοητευεσαι φιλαρακι, καλα να ειμαστε να φτιαχνουμε :thumbsu:

Ποιο σκιμμερ ειχες;;;

Σε αφήνω να μαντέψεις .....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...