Aquadominus 6 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Γενική κατηγορία ενυδρείουΦυτεμένο με Δίσκους Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 150x50x60Συνολικά Λίτρα: 450 λίτραSump (λίτρα): -ΟργανισμοίΦυτά: Alternanthera reineckii Anubias barteri var. nana Cryptocoryne parva Cryptocoryne wendtii Echinodorus barthii Echinodorus bleheri Eleocharis parvula Heteranthera zosterifolia Hygrophila corymbosa Hygrophila difformis Microsorium pteropus Microsorium pteropus windelov Ψάρια: Symphysodon discus 10τεμ. Mikrogeophagus altispinosa 5τεμ. Corydoras sterbai 10τεμ. Peckoltia pulchra 1τεμ. Peckoltia sp. L387 1τεμ. Farlowella acus 2τεμ. Rineloricaria lanceolata 2τεμ. Hemigrammus bleheri 20τεμ. Pangio kuhlii 3τεμ. Άλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: ΦελλόςΠέτρες: Λευκές Πέτρες (Πράκτικερ)Ξύλα: 1 Mopani, 2 RedMooreΆλλα διακοσμητικά : Καρύδα με μία anubia δεμένηΥπόστρωμα: JBL AquabasisΒυθός: JBL Manado, Λευκή CaratΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 x 39Watt SunSun White 2 x 24Watt SunSun PurpleΔιάρκεια φωτισμού: 15:00 έως 23:00 (8 ώρες) Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 1 Fluval 405 με τα σφουγγάρια του και siporax στα καλαθάκια. 1 Fluval 305 με τα σφουγγάρια του και SubstractPro στα καλαθάκια. 1 Eheim Ecco 2233 με Ζεόλιθο. Οι έξοδοι από τα 2 Fluval πέφτουν με spraybar στο φίλτρο που υπάρχει στο καπάκι του ενυδρείου και είναι γεμάτο με περίπου 5 λίτρα Ζεόλιθο και ενυδρειακό βαμβάκι. Οι έξοδος από το Eheim περνάει από UV 9Watt και μιας και το είχα περνάει και από ένα ecco aqualizer.Θέρμανση/ Ψύξη: 1 Jager 3609 300Watt 1 Θερμαντικό καλώδιο JBL ProTemp b60Λίπανση: Seachem Trαce, Seachem Flourish, Seachem Iron, Seachem Pottasium, Seachem Phosphorus, Seachem Nitrogen Παροχή CO2: DIY 2kg μπουκάλα συνδεδεμένη σε PH Controller Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις Ηλεκτρολογικός Πίνακας Με 16άρες Ασφάλειες Μόνιμο σύστημα αλλαγής Νερού Έλεγχος Θερμοκρασίας με Eliwell Διαχείριση και προγραμματισμός με το πρόγραμμα “AquarioGest” Διατροφή Ocean Nutricion Discus Flakes Seachem NutriDiet Discus Flakes Tropical KelpAlgea Flakes Tropical Spirulina Flakes Tropical Discus Gran Wild C.E. Fish Essentials Discus Pro C.E. Fish Essentials BlueHeart C.E. Fish Essentials RedHeart Ocean Nutrition BloodWormsΠαράμετροιpH: 6,7Γενική σκληρότητα (GH): 7Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 15Φωσφορικά (PΟ4): 1,2Μέση Θερμοκρασία (°C): 27,5 ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 40% δύο φορές την εβδομάδα Α.Ο. & ΒρύσηΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Seachem Discus Trace, JBL Biotopol, Acclimol, Clynol, DennitrolΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Κλάδεμα όποτε χρειάζεται και διαχωρισμός της άμμου από το manado δηλαδή ‘κοσκίνισμα’ Μελλοντικές Βελτιώσεις Στα σχέδια είναι να προστεθούν μερικά Power Led μπλε για MoonLight και φυσικά ο Controller βασισμένος στο Arduino το οποίο είναι σε καλό στάδιο, αυτήν τη στιγμή δουλεύει πειραματικά και ελέγχει εικονικά την θερμοκρασία.Επειδή όμως 1 εικόνα ίσον 1000 λέξεις!!!!! Βουαλά... Αφού δοκιμάστηκε στο μπαλκόνι για διαροές... Στην Συνέχεια πήρε σειρά το έπιπλο αφού το έστεισα και το ενίσχυσα με επιπλέον γωνιές και ξύλα έφτασε η ώρα για την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών... Και των υδραυλικών - Φίλτρων... Εδώ φαίνεται και το μόνιμο σύστημα αλλαγής νερού... ανοίγω το κόκκινο βανάκι και το νερό αδειάζει στον κήπο σε κανένα χρόνο ο φοίνικας απο κάτω θα έχει φτάσει στον 4ο!!! Στο 1ο Ντουλάπι εγκαταστάθηκε η μπουκάλα CO2 και η Α.Ο. η οποία πέρνει νερό απο το W.C. που είναι μεσοτοιχεία...και έγινε η ανάλογη εγκατάσταση... Στην συνέχεια τοποθετήθηκε το ενυδρείο στην βάση και μπήκε το θερμαντικό καλώδιο... Καθώς και τα διαχωριστικά, απο πολυκαρβονικό, για τα διαφορετικά υποστρώματα... Τα οποία και στερεώθηκαν με σιλικόνη... Και είχε φτάσει η ώρα για να ξεκινήσει το aquascaping (τύφλα να 'χεί η GreenMachine) Και μπήκαν και τα φυτά... Επέτρεψαν οι κάτοικοι απο το παλιό ενυδρείο... Και μετά απο 1 μήνα σχεδόν και αφού είχε στρώσει το ενυδρείο... Τα καμάρια του ενυδρείου "Red Spotted Leopard" απο την τελευταία εισαγωγή απο Chen του ZooArea!!!! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Ωραιο το εχεις φτιαξει. Μερικες παρατηρησεις απο μενα. Προσωπικα,δεν μου αρεσουν καθολου οι πετρες που εχεις βαλει,σαν αυγα μοιαζουν. Με το φωτισμο που εχεις,καποια φυτα δεν θα τη βγαλουν,ο φωτισμος σου ειναι πολυ χαμηλος σε σχεση με τα λιτρα σου. Βλεπω οτι εχεις βαλει αεραντλια.Αεραντλια και co2 και φυτα,δεν πανε μαζι,απο την μια ριχνεις co2 και απο την αλλη το χανεις λογο αεραντλιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 6 Ιανουαρίου 2015 Author #3 Share 6 Ιανουαρίου 2015 (edited) Ωραιο το εχεις φτιαξει. Μερικες παρατηρησεις απο μενα. Προσωπικα,δεν μου αρεσουν καθολου οι πετρες που εχεις βαλει,σαν αυγα μοιαζουν. Με το φωτισμο που εχεις,καποια φυτα δεν θα τη βγαλουν,ο φωτισμος σου ειναι πολυ χαμηλος σε σχεση με τα λιτρα σου. Βλεπω οτι εχεις βαλει αεραντλια.Αεραντλια και co2 και φυτα,δεν πανε μαζι,απο την μια ριχνεις co2 και απο την αλλη το χανεις λογο αεραντλιας. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις μέχρι στιγμής εχω βαρεθεί να κλαδεύω.... όλα τα φυτά πάνε με χίλια.... οπότε θα δούμε όσο για την αεραντλία πρώτον δεν την έχω να δουλευεί μπήκε προλυπτικά για το καλοκαίρι... αν χρειαστεί και απλά την άναψα για την φωτογράφισει.... αλλα και σύμφωνα με αυτό το αρθρο η αεραντλία δεν ανερεί το Co2.... Όσο για τις πέτρες μπήκαν για να στερεώσουν τα ξύλα και μετά κάποιες απο αυτές επειδή μου άρεσαν τις άφησα... είμαι παιδί τις ομελέτας βλέπεις... Έγινε επεξεργασία 6 Ιανουαρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 6 Ιανουαρίου 2015 #4 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Θα συμφωνήσω κι εγω για τις πέτρες, δε μου αρέσουν. Όλα τα υπόλοιπα όμως ειναι πολύ όμορφα, το aquascape, τα ψάρια.... Ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη παρουσίαση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Για τα γρασιδια μιλαω,οχι για τις ανουμπιες και τα αλλα που εχεις. Οσον αφορα για την αεραντλια,μια χαρα αναιρει το co2,οπως και η μεγαλη αναταραξη. Επισης το αρθρο που εβαλες δυστυχος...αφαιρεθικε.Αρθρα και λινκ απο αλλα Ελληνικα φορουμ και σελιδες με ιδιο περιεχομενο με του aquazone απαγορευονται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 6 Ιανουαρίου 2015 Author #6 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Για τα γρασιδια μιλαω,οχι για τις ανουμπιες και τα αλλα που εχεις. Οσον αφορα για την αεραντλια,μια χαρα αναιρει το co2,οπως και η μεγαλη αναταραξη. Επισης το αρθρο που εβαλες δυστυχος...αφαιρεθικε.Αρθρα και λινκ απο αλλα Ελληνικα φορουμ και σελιδες με ιδιο περιεχομενο με του aquazone απαγορευονται! Συγνώμη παιδιά δεν έγινε εσκεμένα Μπορεί τα γρασιδάκια να μην την παλέψουν αν και 2 μήνες τώρα είναι και ζωηρά και αναπτήσονται συνεχώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 6 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 6 Ιανουαρίου 2015 πολυ καλη προσπαθεια,,,,τα δισκια αστερια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 6 Ιανουαρίου 2015 #8 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Πολύ ωραία παρουσίαση! Εγώ εντυπωσιάστηκα με το «αυτόματο σύστημα αλλαγής νερού»!!! Θα το ήθελα πάρα μα πάρα πολύ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Ιανουαρίου 2015 #9 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Παρουσιασάρα αν μου επιτρέπεται ο αδόκιμος όρος ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 6 Ιανουαρίου 2015 #10 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Μερακλιδικη δουλεια οπως παντα..... Συγχαρητηρια φιλε!!!!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 6 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 6 Ιανουαρίου 2015 Πολύ ωραία παρουσίαση! Εγώ εντυπωσιάστηκα με το «αυτόματο σύστημα αλλαγής νερού»!!! Θα το ήθελα πάρα μα πάρα πολύ! Πανέμορφο το ενυδρείο! Θα συμφωνήσω με την Αγάπη...το αυτόματο συστημα αλλαγής νερου να είχα και τπτ άλλο!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 7 Ιανουαρίου 2015 #12 Share 7 Ιανουαρίου 2015 ωχ, σε λάθος site μπήκα!! τι είπες τώρα... v nice... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartan 7 Ιανουαρίου 2015 #13 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Ωραίοι Δίσκοι και ωραίο σύστημα έχεις στήσει!Μπράβο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 7 Ιανουαρίου 2015 #14 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Πολυ ωραια παρουσιαση, πολυ καλυ δουλεια και οργανωση Το αποτελεσμα φανταστικο, ενα μεγαλο Μπραβο απο μενα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 7 Ιανουαρίου 2015 #15 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Πολύ όμορφο φίλε μου, από τα πιο ωραία που έχω δει! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 7 Ιανουαρίου 2015 #16 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Μπράβο, όμορφη παρουσίαση, το ενυδρείο δείχνει μεράκι και αγάπη, καλή συνέχεια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 7 Ιανουαρίου 2015 #17 Share 7 Ιανουαρίου 2015 πολυ ομορφο scape και υπεροχα τα ψαρια να το χαρεις ευχομαι! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 7 Ιανουαρίου 2015 #18 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Πολύ όμορφο ενυδρείο και άψογο τεχνολογικά. Μπράβο φίλε μου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 7 Ιανουαρίου 2015 #19 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Μπραβο κι απο μενα! Ολα τακτοποιημενα και ομορφα! Πανεμορφο ενυδρειο και ωραια παρουσιαση βημα βημα! Κι εγω επαθα πλακα με την αυτοματη αλλαγη νερου! Πως βγαινει το νερο απο το ενυδρειο?Εχεις κανει τρυπα στο τζαμι? Οι ενισχυσεις στο επιπλο αυτο της sunsun πιστευεις οτι ηταν απαραιτητες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 7 Ιανουαρίου 2015 Author #20 Share 7 Ιανουαρίου 2015 Μπραβο κι απο μενα! Ολα τακτοποιημενα και ομορφα! Πανεμορφο ενυδρειο και ωραια παρουσιαση βημα βημα! Κι εγω επαθα πλακα με την αυτοματη αλλαγη νερου! Πως βγαινει το νερο απο το ενυδρειο?Εχεις κανει τρυπα στο τζαμι? Οι ενισχυσεις στο επιπλο αυτο της sunsun πιστευεις οτι ηταν απαραιτητες? Έχω Βάλει σύνδεσμο Τ στην έξοδο του φίλτρου με βάνα και είναι συνδεδεμένο με λάστιχο που καταλήγει στον κήπο, το είχα περάσει όταν έκανα την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Οι ενισχύσεις στο έπιπλο δεν ξέρω αν ήταν απαραίτειτες απλά εγώ είμαι λιγο ποίο προσεκτικός ή καλύτερα υπερβολικός σε κάποια πράγματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 14 Ιανουαρίου 2015 Author #21 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Δυστηχώς έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την θερμαντήρα μου, σήμερα ήταν γεμάτος υγρασία οπότε σκέφτομαι να πάω σε έναν τιτανίου ποιά είναι η γνώμη σας;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 14 Ιανουαρίου 2015 #22 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Αν έχεις ελεγκτή ενα μεγαλο ναι!Πιο ακριβοί,αλλά θα σε ανταμείψουν 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 14 Ιανουαρίου 2015 #23 Share 14 Ιανουαρίου 2015 Πρόσφατα έβγαλα όλους τους κλασικούς και τους αντικατέστησα με έναν 600αρη τιτανίου, από απόδοση καμία σχέση, σε μέγεθος αρκετά μικρότερος, τώρα σε μακροβιότητα ...θα δείξει !!! Στον συνειστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 15 Ιανουαρίου 2015 Author #24 Share 15 Ιανουαρίου 2015 Αν έχεις ελεγκτή ενα μεγαλο ναι!Πιο ακριβοί,αλλά θα σε ανταμείψουν Έχω elliwell ic915... και σκέφτομαι να βάλω έναν SCHEGO Titanium heater 300Watt!!! Πρόσφατα έβγαλα όλους τους κλασικούς και τους αντικατέστησα με έναν 600αρη τιτανίου, από απόδοση καμία σχέση, σε μέγεθος αρκετά μικρότερος, τώρα σε μακροβιότητα ...θα δείξει !!! Στον συνειστώ! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Ιανουαρίου 2015 #25 Share 18 Ιανουαρίου 2015 ωραια παρουσιαση! οι πετρες μου φαινονται για ασβεστολυθικες, τις ελεγξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος