rastaman 3 Ιανουαρίου 2015 #26 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Κάνε έναν κόπο και βάλε μας άλλη μια φώτο να δούμε τον βυθό σου. . . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #27 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Οκ θα το φυτεψω σε ευχαριστω πολυ γιατι τις πληροφοριες ! Ελπιζω να πανε ολα καλα! Θα παρακολουθω εδω το φορουμ να ειμαι ενημερος ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #28 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Κάνε έναν κόπο και βάλε μας άλλη μια φώτο να δούμε τον βυθό σου. . . Μολις μπορεσω θα βαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirlis Aquarium 3 Ιανουαρίου 2015 #29 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Γεια σου φιλε και χρονια πολλά !Φαίνεται ότι έχεις αρκετή όρεξη για να φτιάξεις ένα ωραίο ενυδρείο .Στο φόρουμ είναι γραμμένα όλα αυτά που χρειάζεται να ξέρεις για να το πετύχεις .Ξεκινα λοιπόν διάβασμα και ότι απορία έχεις τη συζητάμε σε αυτό το θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #30 Share 3 Ιανουαρίου 2015 (edited) οριστε καποιες νεες φωτο. http://imageshack.com/a/img537/4923/3f1zxh.jpg http://imageshack.com/a/img537/2254/4LRewf.jpg http://imageshack.com/a/img537/8464/hNjYzQ.jpg το τζαμι δεν ειναι πολυ καθαρο αλλα θα τοκαθαρισω μια αποαυτες τις μερες To υπόστρωμα ειναι σαν χώμα ... flamingo AQUARIUM SOIL VITAL BASE Έγινε επεξεργασία 3 Ιανουαρίου 2015 - kavroulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #31 Share 3 Ιανουαρίου 2015 νέες μετρήσεις που έκανα με ενα στικ ενω εχω αλλάξει το μισο νερο.... οταν άλλαξα χαλικι! Νο3 10-20 Νο2 0 GH 8D KH 8-10D PH 7,2 CL2 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #32 Share 3 Ιανουαρίου 2015 http://imageshack.com/a/img673/2180/GbLNNe.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Ιανουαρίου 2015 #33 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Ωραίος μέχρι εδώ!! Ομαδοποίησε τα φυτά σου και την valisneria επειδή μεγαλώνει αρκετα θα σου συνιστούσα να την βάλεις στο πίσω μέρος του ενυδρείου σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #34 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Ωραίος μέχρι εδώ!! Ομαδοποίησε τα φυτά σου και την valisneria επειδή μεγαλώνει αρκετα θα σου συνιστούσα να την βάλεις στο πίσω μέρος του ενυδρείου σου. οκ θα την βαλω πισω και ισως βαλω αλλη μια-δυο βαλεσινεριες γιατι αυτη ειναι μικρουλα ... θελει και αλλα φυτα? λεω να βαλω και Echinodoru. αντε να στωσει καποια στιγμη να μπουν και τα γκαπακια! κατι τελευταίο .... κανονικά σε πόσες μερες μπορω να βαλω ψάρια θα αργήσει πολύ να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου ? τα βακτηρία τρεχουν απο τις 29. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Ιανουαρίου 2015 #35 Share 3 Ιανουαρίου 2015 To φίλτρο σου τι υλικά έχει μέσα ? Το μπουκαλάκι με τα βακτήρια στις οδηγίες του σίγουρα γράφει τι και πως. . . αλλά. . . την σωστή στιγμή θα σου την δείξουν οι μετρήσεις. Το ιδανικό θα είναι να βρεις μπόλι πριν βάλεις ζωντανά στο ενυδρείο σου !! Για φυτά ρίξε μια ματιά Φυτά Με Βάση Το Βαθμό Δυσκολίας Επίσης γέμισε το ενυδρείο σου νερό και άφησε max 4-5 πόντους από το πάνω μέρος του τζαμιού . Για εμένα πάντως λύσε πρώτα όλα όσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #36 Share 3 Ιανουαρίου 2015 To φίλτρο σου τι υλικά έχει μέσα ? Το μπουκαλάκι με τα βακτήρια στις οδηγίες του σίγουρα γράφει τι και πως. . . αλλά. . . την σωστή στιγμή θα σου την δείξουν οι μετρήσεις. Το ιδανικό θα είναι να βρεις μπόλι πριν βάλεις ζωντανά στο ενυδρείο σου !! Για φυτά ρίξε μια ματιά Φυτά Με Βάση Το Βαθμό Δυσκολίας Επίσης γέμισε το ενυδρείο σου νερό και άφησε max 4-5 πόντους από το πάνω μέρος του τζαμιού . Για εμένα πάντως λύσε πρώτα όλα όσα Μέσα στο φίλτρο έχω βάλει βιομπαλες (Αυτά τα μαύρα ) , bio max (;ήτα τα άσπρα που είναι σαν κεραμικό) . Δεν έχω βάλει μέσα το κάρβουνο του fluval γιατί μου είπε ότι θα αργήσει να στρώσει το ενυδρείο. Θα βάλω σε 1 μήνα που θα βάλω και άλλο ένα κεραμικό υλικό μέσα . Έχω βάλει μια αμπουλα με βακτήρια και άλλη μια αμπουλα με φαγητό για τα βακτήρια. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς μάρκα . 2ευρω η αμπουλα είχε . Θα το ψάξω με τα φυτά ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Ιανουαρίου 2015 #37 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ. . . Το κάρβουνο(άνθρακας) το χρησιμοποιούμε τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ενυδρείου για να τραβήξει από το νερό μας βλαβερές ουσίες που μπορεί να έχουμε μεταφέρει με τα υλικά που χρησιμοποιούμε και μετά το αφαιρούμε και το πετάμε. . . ή μετά από θεραπεία για να τραβήξει το φάρμακο από το νερό μας . Αν θέλεις λοιπόν να έχει νόημα η χρήση του βάλτο τώρα αλλιώς άφησετο στην άκρη και αχρείαστο να είναι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #38 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Αχρείαστο να Ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 3 Ιανουαρίου 2015 #39 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Μπράβο σου! Έχεις όρεξη και θα τα πας πολύ καλά! Για το γρασιδάκι μην σκας, έχω κι εγώ ένα εδώ και ενάμιση χρόνο και ζει χωρίς διοξείδιο, δεν έχει καμιά τρελή ανάπτυξη, αλλά δεν χάλασε κιόλας. Αν δεν έχεις πολλές επιλογές από καταστήματα, μπορείς να συνεχίσεις να ψωνίζεις από εκεί, αλλά να μην αγοράζεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρος, να διασταυρώνεις πρώτα. Δεν λες και στο παιδί εκεί να γραφτεί εδώ; Το ενυδρείο σου είναι φρέσκο, αλλά οι μετρήσεις το δείχνουν στρωμένο με 0 νιτρώδη και μερικά νιτρικά. Αμμωνία έχεις μετρήσει; Μήπως να αρχίσεις να βάζεις κανένα ψαράκι για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα βακτήρια; Βασικά δεν έχω ακούσει ξανά για τροφή βακτηρίων, τί είναι; Έχεις όνομα ή φωτογραφία; Καλή συνέχεια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 4 Ιανουαρίου 2015 Author #40 Share 4 Ιανουαρίου 2015 (edited) Μπράβο σου! Έχεις όρεξη και θα τα πας πολύ καλά! Για το γρασιδάκι μην σκας, έχω κι εγώ ένα εδώ και ενάμιση χρόνο και ζει χωρίς διοξείδιο, δεν έχει καμιά τρελή ανάπτυξη, αλλά δεν χάλασε κιόλας. Αν δεν έχεις πολλές επιλογές από καταστήματα, μπορείς να συνεχίσεις να ψωνίζεις από εκεί, αλλά να μην αγοράζεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρος, να διασταυρώνεις πρώτα. Δεν λες και στο παιδί εκεί να γραφτεί εδώ; Το ενυδρείο σου είναι φρέσκο, αλλά οι μετρήσεις το δείχνουν στρωμένο με 0 νιτρώδη και μερικά νιτρικά. Αμμωνία έχεις μετρήσει; Μήπως να αρχίσεις να βάζεις κανένα ψαράκι για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα βακτήρια; Βασικά δεν έχω ακούσει ξανά για τροφή βακτηρίων, τί είναι; Έχεις όνομα ή φωτογραφία; Καλή συνέχεια! σε ευχαριστω πολυ! ναι οι αμπουλες ειναι της prodibio biotrace και BioDigest bacteria νομιζω οτι ηταν αυτες οι 2 αμπουλες http://www.prodibio.com/bacteria-tank-delete-algae-tank-freshwater-marine-aquarium-bilogical-filtration http://www.prodibio.com/nutrients-bacteria-fresh-water-aquarium-tank-biological-filtration-biotrace λογικα αυριο θα βαλω 2-3 θηλυκά γκαπακια και 1 αρσενικό να δω πως θα τα πανε παιδια το fluval 106 που εχω μηπως ενοχλει τα ψαρακια επειδη εχει μεγαλη ροη 550LPH? το ενυδρειο ειναι 50-55 λιτρα καθαρα. λετε να κλεισω λιγο την βανα του? Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2015 - kavroulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος