Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Γεια σας χρονιά πολλά και καλη χρονια, είμαι νεος στον χωρο των ενυδρείων γλυκού νερου , πριν κάποιες μερες έστησα και εγώ το δικο μου ενυδρείο. χωρητικότητα : 50-60λιτρων εξωτερικό φιλτρο Fluval 106 θερμαντήρας fluval 50 αεραντλία φωτισμός sun glo t8 15w (νομιζω οτι ειναι 4200κ) αν δεν κάνω λάθος. φωτισμος 9-10ωρες την ημερα χαλίκι μεσαίο φυσικό 3 φυτά αυτά που είναι σαν γκαζόν 2 βαλεριάνες και κερατοφύλλο κλωνάρια που τα εχω καρφώσει στο χαλικι θελω να βαλω και αλλα φυτα ακομα... το νερο απο βρυση+ νερο απο petshop που μου εδωσαν επειδή ειχε ιδη ψάρια για να στωσει πιο γρήγορα το ενυδρειο . εχω βαλει μεσα στο νερο τις πρώτες μερες αντι χλώριο και μετα απο καποες μερες εβαλα κάτι αμπουλες με βακτηρια + φαγητο για τα βακτηρια. μέτρηση που εκανα χθες ενω το καινούργιο φίλτρο δουλεύει 3 μερες. την ημερα που εβαλα τα βακτηρια και τα φυτα! θερμοκρασια 25-26 c Νο3 25-50 mg/l (δεν μπορουσα να καταλαβω απο την απόχρωση μαλλον προς το 50 παντως) Νο2 0 GH 8d KH 3-6d ph 7,2-7,6 cl2 0 απο οτι παρατηρώ και εγω που δεν εχω μεγάλες γνώσεις μάλλον το No3 ειναι αυξημενο που αν δεν κανω λαθος ειναι τα Νιτρικα? πως θα το ριξω? σκοπός μου ειναι να βαλω στο ενυδρείο GUPPY fish. Τώρα στο πρόβλημα.....παρατηρώ οτι τα φυτα ειναι σαν εξασθενημένα. Οταν τα φυτεία , φυτεψα μαζι διπλα τους 1/4 απο ενα χαπι που μ εδωσαν στο petshop απο σιδηρο νομιζω...επισης τα γκαζον ηταν σε κεσεδακια που ΕΙχαν ενα πραγμα σαν βαμβακι αυτο μου ειπε το παιδι στο petshop να το κοψω στην μεση και μετα να τα φυτεψω... τις βαλεσινεριες μου τις εδωσε χυμα 1 ευρω η ριζα...και της καρφωσα και αυτες στο χαλικι. μετα του ζητησα και λιγο καιρατοφυλο κλοναρακια το οποιο το φυτεψα για να μην κανει κυκλους λογω της ροης του νερου και στο τελος να μαδάει... καθε μερα τα φωτιζω 9-10 ωρες .... πιστευω οτι εχουν αρχισει να χαλανε.... τα φυτα τα εχω τρεις μερες τωρα...δηλαδη την ημερα που εβαλα το φιλτρο. επισης σημερα ειδα ενα μικρο μικρο σαλιγκαρακι μαλλον απο τα φυτα αλλα μετα το εχασα...(Malaysian trumpet snails). θα ανεβάσω καποιες φωτο να μου πείτε αν μπορείτε αν χρειαζεται να κανω κατι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #2 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #3 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #4 Share 2 Ιανουαρίου 2015 (edited) http://imageshack.com/a/img661/4112/qdc3ya.jpg http://imageshack.com/a/img540/6053/QaClrg.jpg και αυτες οι 2 ακομα ειδικά στην 2η το φυτό εχει βγαλει κατι παράξενα σαν τρυχιδια.... Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2015 - kavroulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Να σε στεναχωρήσω λίγο ?? Το χαλίκι σου δεν κάνει για φυτά γιατί είναι πολύ χοντρό και δεν θα τα βοηθήσει να πιάσουν οι ρίζες. . . Τα φυτά που έχεις είναι egeria densa valisneria gigantea και αν δεν κάνω λάθος(λάθος κάνω το ξέρω ) Lilaeopsis Brasiliensis Κερατοφυλο δυστυχως δεν σου έχει δώσει Έχεις διαθεση να διορθώσουμε πραγματάκια για να αρχίσει να δουλεύει σωστά τώρα που είναι η αρχή και μετά να πηγαίνει μόνο του ?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιανουαρίου 2015 #6 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Καλη χρονια! Οτι σου ειπε ο Βασιλης πιο πανω ισχυει. Το γκαζον που εχεις βαλει το ξεχνας δυστυχος..θελει πολυ φως,υποστρωμα και co2 για να πιασει. Επισης τα φυτα χρειαζονται χρονο για να πιασουν,μεχρι να γινει αυτο μπορει να αρχισουν να χαλανε λιγο.Ομως ο φωτισμος σου ειναι πολυ λιγος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #7 Share 2 Ιανουαρίου 2015 (edited) Να σε στεναχωρήσω λίγο ?? Το χαλίκι σου δεν κάνει για φυτά γιατί είναι πολύ χοντρό και δεν θα τα βοηθήσει να πιάσουν οι ρίζες. . . Τα φυτά που έχεις είναι egeria densa valisneria gigantea και αν δεν κάνω λάθος(λάθος κάνω το ξέρω ) Lilaeopsis Brasiliensis Κερατοφυλο δυστυχως δεν σου έχει δώσει Έχεις διαθεση να διορθώσουμε πραγματάκια για να αρχίσει να δουλεύει σωστά τώρα που είναι η αρχή και μετά να πηγαίνει μόνο του ?? πωωωω..τι μου λετε τωρα? και αυτος ο βλ@@@ στο petshop μου ειπε οτι αυτο ειναι καλο μεγεθος.... και μ εδωσε αυτα τα φυτα και μ ειπε πως θα ειναι οκ... αρα τωρα τι πρεπει να κανω να τα πεταξω και να αλλαξω χαλικι? και λαμπα? θα το εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσατε λιγο... σας ευχαριστω παντως Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2015 - kavroulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιανουαρίου 2015 #8 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Το γρασιδι οπως σου ειπα και πιο πανω θελει υποστρωμα,καλο φως και co2. Αλλαξε χαλικι,βαλε αλλη μια λαμπα 6500Κ και κρατα τα υπολοιπα φυτα εκτος απο γρασιδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 2 Ιανουαρίου 2015 #9 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Οπως σου ειπαν και τα παιδια... Μια λαμπιτσα παραπάνω, και οπωσδηποτε αν θέλεις να βαλεις φυτα , αλλαξε το χαλικι αυτο, εκτος του οτι ειναι τεραστιο, δεν θα μπορεσουν να ριζωσουν τα περισσοτερα φυτα. Βαλε χαλικάκι ψιλο αν θελεις να πας σε ευκολα φυτα, και περικες ταμπλετες για να τα βοηθησεις στην αρχη, μεχρι να οριμασει ο βυθός. Μην περνεις νερο απο τα πετσοπ !! Αν θελεις να προχωρησει γρηγορα το στρωσιμο , βάλε αγγελια για μπολι, μηπως μενει καποιος κοντα σου. Τα τεστακια να υποθεσω ειναι στικακια, δεν ειναι αξιοπιστα αυτα. Οσο αφορα τα νιτρικα, ποση τροφη ριχνεις ? Εχεις κανει μετρησεις στο νερο του δικτυου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #10 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Το γρασιδι οπως σου ειπα και πιο πανω θελει υποστρωμα,καλο φως και co2. Αλλαξε χαλικι,βαλε αλλη μια λαμπα 6500Κ και κρατα τα υπολοιπα φυτα εκτος απο γρασιδι. δηλαδη πολυ λεπτο χαλικι? μπορειτε να μ πειτε κάποια λάμπα που να έχετε στο νου σας? μεχρι 30watt τ8 46cm 25mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Για να ριζώζουν τα φυτά σου χρειάζεσαι λέπτοκοκκο χαλίκι 3-5 mm ή άμμο κατά προτίμηση μη ασβεστολιθικά. Θα χρειαστείς επίσης υγρά τεστ για αμμωνία,νιτρώδη και νιτρικά. Επίσης ποτέ μα ποτέ δεν βάζουμε νερό από άλλο ενυδρείο στο δικό μας ακόμη και αν είναι από το ενυδρείο που προέρχεται το ψάρι. Από που είσαι??Φτιάξε λίγο και τα στοιχεία στο προφίλ σου για να μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος που πιθανόν είναι δίπλα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #12 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Οπως σου ειπαν και τα παιδια... Μια λαμπιτσα παραπάνω, και οπωσδηποτε αν θέλεις να βαλεις φυτα , αλλαξε το χαλικι αυτο, εκτος του οτι ειναι τεραστιο, δεν θα μπορεσουν να ριζωσουν τα περισσοτερα φυτα. Βαλε χαλικάκι ψιλο αν θελεις να πας σε ευκολα φυτα, και περικες ταμπλετες για να τα βοηθησεις στην αρχη, μεχρι να οριμασει ο βυθός. Μην περνεις νερο απο τα πετσοπ !! Αν θελεις να προχωρησει γρηγορα το στρωσιμο , βάλε αγγελια για μπολι, μηπως μενει καποιος κοντα σου. Τα τεστακια να υποθεσω ειναι στικακια, δεν ειναι αξιοπιστα αυτα. Οσο αφορα τα νιτρικα, ποση τροφη ριχνεις ? Εχεις κανει μετρησεις στο νερο του δικτυου? τι ακριβως ειναι αυτο το μπολι? χανια κρητης μενω οποτε δυσκολο να ειναι καποιος εδω κοντα... ναι στικακια ειναι δεν εχω βαλει ψαρια μεσα ακομα ... αρα ουτε τροφη... δεν εχω κανει τεστ στο νερο του δικτυου....αλλα θα κανω και θα σας πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιανουαρίου 2015 #13 Share 2 Ιανουαρίου 2015 δηλαδη πολυ λεπτο χαλικι? μπορειτε να μ πειτε κάποια λάμπα που να έχετε στο νου σας? μεχρι 30watt τ8 46cm 25mm Στο μηκος που γραφεις υπαρχει λαμπα μονο σαν αυτη που εχεις τωρα σε βατ,δεν βγαινει παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Ιανουαρίου 2015 #14 Share 2 Ιανουαρίου 2015 (edited) Αρκετή τροφή για μελέτη. . . Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο Επίσης αν από το συγκεκριμένο καταστημα που ψωνίζεις δεν είσαι ικανοποιημένος και θεωρείς οτι δεν ξέρει τι σου λέει ή τι σου δίνει δεν αγχώνεσαι. . . Απλά δεν ξαναπάς Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2015 - rastaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #15 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Στο μηκος που γραφεις υπαρχει λαμπα μονο σαν αυτη που εχεις τωρα σε βατ,δεν βγαινει παραπανω. μεχρι 53 cm μαχ μπορω να βαλω..... ακομα θελω να ειναι μεχρι 30w γιατι το τροφοδοτικό δεν μπορει να πάρει παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #16 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Αρκετή τροφή για μελέτη. . . Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο Επίσης αν από το συγκεκριμένο καταστημα που ψωνίζεις δεν είσαι ικανοποιημένος και θεωρείς οτι δεν ξέρει τι σου λέει ή τι σου δίνει δεν αγχώνεσαι. . . Απλά δεν ξαναπάς το θεμα ειναι οτι το παιδι αυτο που εχει το petshop εχει και αυτος ενα ενυδρειο εκει και το εχει κανει πολυ ωραιο....+οτι εχει βαλει αυτο το χαλικι τωρα μαλλον δεν θα ξερει και αυτος πολλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #17 Share 2 Ιανουαρίου 2015 αν βάλω 2 στήλες με leadakia μηπως φτιάξει το θέμα με τον φωτισμό η θελει αναγκαστικά 2η λαμπα ? η αντικατασταση με πιο μεγαλη λαμπα? ευχαριστω παντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #18 Share 2 Ιανουαρίου 2015 http://www.petsupermarket.gr/3253/προϊόντα/hagen-life-glo-t8-15watts437mm.html Παιδιά αυτή η λάμπα σε μέγεθος μου κάνει να την πάρω ή Δεν θα κάνει δουλειά 6700k είναι . ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Ιανουαρίου 2015 #19 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Σου κάνει αυτή η λάμπα αλλά γιατί δεν ρίχνεις πρώτα μια ματιά στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς σου μήπως βρεις κάτι που σίγουρα θα σου έρθει και πιο οικονομικά ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #20 Share 2 Ιανουαρίου 2015 (edited) Σου κάνει αυτή η λάμπα αλλά γιατί δεν ρίχνεις πρώτα μια ματιά στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς σου μήπως βρεις κάτι που σίγουρα θα σου έρθει και πιο οικονομικά ?? Μια χαρα τοτε αν στα ηλεκτρολογια πουλανε λαμπες σαν και αυτες . Απλα νομιζα οτι ειναι ειδικες αυτες οι glo . Τοτε θα αφησω την san glo και θα βαλω αλλη μια απο ενα ηλεκρολογιο γιατι εχω μονο μετασχηματιστη για την glo και δεν μπορω να βαλω δευτερη μονο αν αλαξω μετασχ. Οποτε στο ηλεκρολογειο ζηταω μια λαμπα πχ 3000 κελβιν; Ψυχρου φωτος ; Που να την συνδυασω με την sun glo που ειναι 4200 Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2015 - kavroulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 2 Ιανουαρίου 2015 Author #21 Share 2 Ιανουαρίου 2015 (edited) http://www.thepowerbase.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=36995 Κατι τετοιο θα βαλω 6000κ 320 λουμεν +την sun glo Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2015 - kavroulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #22 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Καλξσπερα παιδια , αλλαξα χαλικι και εβαλα λεπτο κοκο μαζι με ενα υποστρωμα απο κατω μικρη στρωση! Ακομη εβαλα μια flora glo που μ εδωσε ενας φιλος μου! Και εβγαλα την sun glo το οπτικο αποτελεσμα της φλορα δεν ειναι τελειο αλλα κανω την δουλεια μου προς το παρον γιατι το φασμα της flora εψαξα και ειναι ιδανικο για φυτα . Αργοτερα θα βαλω μαζι και την sun να εχω και τις 2 μαζι ! Το καλο ηταν οτι γυρισα πισω το χπντρο χαλικι και δεν πληρωσα κατι . Θα στρωσουν τωρα με αυτα τα φυτα ; (Εβαλα και 2 ταμπλετες για τα φυτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2015 #23 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Το γρασιδι οχι,τα αλλα ναι.Αλλα θελουν χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Kavros 3 Ιανουαρίου 2015 Author #24 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Το γρασιδι οχι,τα αλλα ναι.Αλλα θελουν χρονο. Δεν μου παει η καρδια να το πεταξω ! (Πηρα και κερατοφυλλο και σαν το αλλο που ηταν σαν κερατοφυλλο αρκετα απο αυτα και τα εδεσα με σπαγκο και τα εβαλα με βεντουζα στο τοιχωμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2015 #25 Share 3 Ιανουαρίου 2015 Δεν σου ειπα να το πεταξεις,απλα σου ειπα οτι το πιθανοτερο ειναι να χαλασει γιατι θελει πολυ φως και αρκετο co2. Το αλλο που μοιαζει με κερατοφυλλο που λες,να το φυτεψεις κανονικα στο βυθο,αυτο το φυτο φυτευεται δεν δενεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος