Jump to content

Δοκιμασία Νερού

Frakion

Recommended Posts

Θα μου άρεσε να αλλάξω τον διάκοσμο του ενυδρείου μου με υλικά από την περιοχή (πέτρες - άμμο).

Αν κάνω μια προσομοίωση εκτός ενυδρείου (σε κάποιο δοχείο η κουβά) οι τιμές σκληρότητας και Ph του νερού εκεί θα ισχύουν και για το ενυδρείο???????? η λόγω μικρότερης ποσότητας νερού θα έχω μεγάλη απόκλιση στις τιμές.

Το ενυδρείο είναι 150λ ... και η περιοχή το Ηράκλειο Κρήτης που απ' όσο έχω ακούσει έχει αρκετά σκληρό νερό και άμμο.

ΥΣ Δεν τίθεται θέμα οικονομίας απλά μου αρέσουν τα χρώματα.

Καλή πρωτοχρονιά σε όλους σας.

Χρυσόψαρα έχεις;

Κάνε τεστ με ακουαφόρτε για να δεις αν είναι ασβεστολιθικά.

Και ποιες είναι οι μετρήσεις σου από το νερό βρύσης;

Πάντως τα χρυσόψαρα δεν ξέρω να έχουν πρόβλημα με το σκληρό νερό...

Χρυσόψαρα έχω απλά ώς πρωτάρης το έστησα με πλαστικούρα και ψεύτικο χαλίκι.....

Τώρα θέλω να το στήσω σωστά και με ζωντανά φυτά.... και μου αρέσει πολύ η ξανθιά άμμος...

Μετρήσεις δεν έχω... τώρα θα οργανωθώ μια και έξω.

Απλά ρωτάω αν ξέρει κάποιος μην πεδευτώ με ολόκληρο το ενυδρείο και ρισκάρω και τα ψάρια μου... τα έχω πάνω από χρόνο.

Γιαυτό σκέφτομαι να πάρω μετρήσεις σε μικρή κλίμακα απλά δεν ξέρω αν θα έχω μεγάλη απόκλιση μετά στο Real Deal.

Άμμο από παραλία δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουν να βάλω στο ενυδρείο μου γιατί ποιος ξέρει τι μπορεί να κουβαλάει μέσα της. . .

Τις πέτρες όπως σου είπε και η Χρυσάνθη παραπάνω μπορείς να τις δοκιμάσεις με ακουαφορτε αν είναι ασβεστολιθικές και αν σου κάνουν

τις βάζεις . . .

• Like 1

Μπράβο σου που θέλεις να το κάνεις πιο φυσικό το ενυδρείο σου!

Θέλεις να μας βάλεις καμία φωτογραφία να δούμε και να λάβεις και κάποια πρόταση ή συμβουλή;

Κάνε το τεστ με το ακουαφόρτε να δεις αν είναι ασβεστολιθικά.

Εγώ πάντως δε θα έβαζα άμμο από την θάλασσα.

Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα λεπτόκοκκο χαλίκι σε σκούρο χρώμα, τόλμησε ακόμα και μαύρο, θα αναδεικνύει τα χρώματα των φυτών και των ψαριών. Ή κάτι σε σκούρο χρώμα, π.χ. καφέ.

Μην βάλεις πάρα πολλές πέτρες (και το κάνεις αφρικάνικο :P ) γιατί τα χρυσόψαρα θέλουν χώρο να κολυμπάνε.

Και τα τεστάκια θα σου χρειαστούν ούτως ή άλλως για να ξέρεις τι γίνεται με το νερό σου. :)

Μην βαλεις αμμο απο παραλια. Ειναι ασβεστολιθικη και μπορει να κουβαλαει πολλα εαν ειναι απο πολυσυχναστη παραλια. Υπαρχει χαλαζιακη μπεζ αμμος σε καταστηματα.

• Like 1

Παιδια χρονια πολλα και καλη χρονια!

Τα χρυσοψαρα εχουν θεμα αν το ph ειναι αλκαλικο;

Παιδια χρονια πολλα και καλη χρονια!

Τα χρυσοψαρα εχουν θεμα αν το ph ειναι αλκαλικο;

Καλή χρονιά,

δεν έχουν προβλημα, αλκαλικό θέλουν αλλά καλό ειναι να μην είναι πάνω από 8

Οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μετά απο ψάξιμο και πολλές φωτογραφίες μάλλον σε χαλαζιακή μαύρη θα πάω να είμαι και ασφαλής.

Όταν με το καλό γίνουν οι αλλαγές θα ανεβάσω πολλές φωτό ^^

• Like 1

Χαλαζιακη μαυρη θα βρεις πολυ δυσκολα,Βασικα τα δυο αυτα στοιχεια (μαυρη/χαλαζιακη) ειναι ψιλο αταιριαστα,ψαξτο καλα.

βασαλτικη μαυρη θα βρεις... και μπεζ που σ αρεσει μια χαρα ταιριαζει.

Χαλαζιακη μαυρη θα βρεις πολυ δυσκολα,Βασικα τα δυο αυτα στοιχεια (μαυρη/χαλαζιακη) ειναι ψιλο αταιριαστα,ψαξτο καλα.

Οντως, είναι αλήθεια αυτό, η ουδέτερη μαύρη συνήθως είναι βαλσάτης που και αυτή είναι εξισου καλή με τη χαλαζιακή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...