Jump to content

Η Πρώτη Μου Απόπειρα Στην Αφρική

Frangisk

Recommended Posts

Πιθανόν γιατί κάποιες φορές (όχι συχνά) τρώει κυνηγητό από ένα μεγαλύτερο ψάρι...

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Έγινε επεξεργασία - Frangisk

Δεν ξέρω. Αν δεν καταλήξει ζευγάρι και δεις γέννα δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι.

Οπότε... κάνω υπομονή χαχα ;)

• 2 weeks later...

Προσθεσα δυο ανουμπιες (νανακια) με την ελπιδα να τραβήξουν τα νιτρικά και να πάρουν πίσω λίγο οι αλγες.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Και την επόμενη μέρα Ω ΘΑΥΜΑ !!! ΕΧΩ ΜΩΡΑ !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Εχω δει τουλάχιστον τρια και μάλιστα δεν είναι ολα το ίδιο μέγεθος (παίζει να είναι δύο γενες; )

Οι γονείς είναι ένα μεγάλο που τη βγάζει έξω και κυνηγάει τα υπόλοιπα (όχι όμως τίποτα τρομερό) και άλλο ενα μεσαίου μεγέθους που είναι συνήθως στη σπηλιά.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Τι κανω τώρα, θα πρέπει να βγάλω τα υπόλοιπα και πως;

Πιο πολύ αγχώνομαι μην βγάλω λάθος ψάρια...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Εδώ φαίνονται οι δύο ανουμπιες που έβαλα.

Μόλις μπορέσω θα βάλω και άλλες από τα μωρά.

993153dfe50d9ffefb35c72b95d891f5.jpg

Εδώ φαίνονται οι δύο ανουμπιες που έβαλα.

Μόλις μπορέσω θα βάλω και άλλες από τα μωρά.

Πόσα νιτρικά έχεις.....βασικά και αυτές οι δυο ανούμπιες πόσα νιτρικά να σου τραβήξουν;

Δεν έχω πολλά, όχι πάντως πάνω από 10, αλλά σε συνδιασμό με το φωτισμό (έκοψα και 2 ώρες φως τωρα)

και ότι δεν υπήρχε καθόλου φυτό μέσα, βάλε και ότι το ενυδρείο είναι πολύ φρέσκο είχα έξαρση από άλγες...

ελπίζω σε κανα μήνα να έχουν μειωθεί αρκετά.

Με τα ψαράκια τώρα έχω ένα άγχος... και πάρα πολλές απορίες.

Πως να βγάλω τα άλλα ψάρια (εκτός του ζέυγους) χωρίς μεγάλη αναστάτωση;

κάτι νέον που μετακίνησα πρόσφατα το έκανα την ώρα του φαγητού, μόλις έριξα τροφή και ανέβηκαν να

φάνε τα πήρα σχεδόν όλα με τη μια (7 στα 8) να κάνω κάτι παρόμοιο; αλλά εκεί φοβάμαι μην βγάλω και το

ζεύγος...

Αν μπορεσες ταιζοντας ξανα καντο!δυσκολα πιανονται!πιο ευκολο ειναι να βγαλεις την μανα πριν ταφησει,αυτο για την επόμενη φορα!οι ανουμπιες δεν θα κανουν δουλεια πιστευω,ισως μαλιστα η αλγη να τις σκεπασει!για τροπους αντιμετωπισης πανε στην αναλογη κατηγορια!

Να σου ζήσουν!!! :)

Με τα ψαράκια τώρα έχω ένα άγχος... και πάρα πολλές απορίες.

Πως να βγάλω τα άλλα ψάρια (εκτός του ζέυγους) χωρίς μεγάλη αναστάτωση;

κάτι νέον που μετακίνησα πρόσφατα το έκανα την ώρα του φαγητού, μόλις έριξα τροφή και ανέβηκαν να

φάνε τα πήρα σχεδόν όλα με τη μια (7 στα 8) να κάνω κάτι παρόμοιο; αλλά εκεί φοβάμαι μην βγάλω και το

ζεύγος...

Πρώτα απ' όλα βρες κάπου να δώσεις τα υπόλοιπα!! :D

Τώρα οι συμβουλές που θα σου δώσω είναι βάσει της μικρής εμπειρίας μου στην απομάκρυνση..

Αρχικά, αν καταφέρεις να τα πιάσεις την ώρα του φαγητού (έστω και όλα ή κάποιο του ζευγαριού) θα σου λύσει τα χέρια, μετά απλά βγάλε αυτά του ζευγαριού (για να θυμάσαι πια είναι παρατήρησε τα λίγο και βάσει μεγέθους).

Τώρα αν δεν πιάσει αυτό, δύσκολο να τα πιάσεις χωρίς να ξεστήσεις.

Η συμβουλή είναι : Κάντο όταν ξέρεις ότι έχεις χρόνο αν δεν θες να το ξεστήσεις όλο, γιατί αλλιώς θα αγχωθείς αρκετά.

Εγώ για να τα βγάλω από το δικό μου, που το είχα αποφασίσει ότι θα το ξέστηνα, μου πήρε αρκετή ώρα να τα πιάσω με μόνο τις πέτρες-βάσεις μέσα στο ενυδρείο. (Είχα χάσει και το λεωφορείο τότε λόγω αυτού). Θα σου πάρει ώρα, οπότε προετοιμάσου καλά.
:)

Πω είναι και αυτό.... που θα τα δώσω ρε γμτ... πρέπει να πάνε σε καλά χέρια, όχι όπου να'ναι.

Να βάλω αγγελία; τι να κάνω για πέστε ρε guys

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, όταν μεγαλώσουν τα μικρά τι γίνεται, θα πρέπει να τα δίνω κι αυτά;

Έχω χαρεί απίστευτα με τις εξελίξεις αλλά έχω αγχωθεί κιόλας. :wacko:

Καταρχήν να σου ζήσουν οι μπόμπιρες!!

Με αγγελία μόνο φιλαράκι μπορείς να τα δώσεις.

Όσο έχεις γέννες, θα περιμένεις να μεγαλώσουν τα μικρά και θα τα δίνεις. Μην αγχώνεσαι και πολύ για τα μικρά αφού δεν αποτελούν πρόβλημα μέχρι να ωριμάσουν σεξουαλικά.

Όσο για την άλγη: Τα νιτρικά τα ρουφάνε φυτά γρήγορης ανάπτυξης και όχι αργής όπως η ανούμπια. Άσε που η άλγη σου απ ότι βλέπω είναι ΒΒΑ. Από τις δυσκολότερες άλγες. Σε νεοστημένα ενυδρεία βγαίνει συνήθως η καφέ.

Τα νιτρικά είναι μόνο ένας παράγοντας και αφού λες οτι είναι σχετικά χαμηλά δύσκολα να είναι ο λόγος.

Μπορεί να φταίει ο φωτισμός σου. Αν είναι πολύ χαμηλός ή πολύ υψηλός.

Η φίλτρανση σου.. Πόσο καιρό έχεις να καθαρίσεις το φίλτρο σου?

Επίσης αυτή η άλγη επηρεάζεται από το CO2.

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Ψάχνοντας μία μία τις πιθανές αιτίες, θα την καταπολεμήσεις. :)

Στις πιο πανω φωτο φαινονται οτι οι αριστερες πετρες εχουν πιο πολυ προβλημα,αρα κατι παιζει εκεμ με την κυκλοφορια του νερου!

Αν τελικα αποφασισεις να ξεστησεις για τα μικρα,παρε οξυζενε και ριξε πανω τους,τριψτες και μετα ξαναβαλτες!

Απο ρουτινες γενικα πως πας;σε μια φωτο φαινεται να εχει πεσει Πολυ η σταθμη του νερου!

• Like 1

Αλλαγές κάνω κάθε 10-15 μέρες, αλλά δεν έχει καπάκι το ενυδρείο και υπάρχει εξάτμιση, αν ξεχάσω να αναπληρώσω

η στάθμη πέφτει.

Η άλγη είναι στη μια μεριά γιατί εκεί χτυπάει περισσότερο ο φωτισμός (είναι φωτιστικό με μανταλάκι και λάμπα

οικονομίας) και μάλλον έχω βάλει αρκετά δυνατή λάμπα.

Θα δοκιμάσω να την αλλάξω με μία μικρότερη και ίσως να βάλω και κανένα άλλο φυτό (κρυπτοκορίνα, βαλισνέρια κλπ

κρυπτοκορίνες έχω από άλλο ενυδρείο πρόχειρες). Τις ανούμπιες τις έβαλα γιατί είναι ανθεκτικές και δεν θα τις φάνε

ούτε θα τις ξεριζώσουν (μιας και είναι δεμένες στην πέτρα). Οι κρυπτοκορίνες δεν ξέρω αν θα αντέξουν αλλά νομίζω ότι

αν αντέξουν στο σκάψιμο των ψαριών δεν θα έχουν θέμα.

Θα βάλω πρώτα από όλα μια αγγελία και βλέπουμε, το κακό είναι ότι πίστευα ότι η άλγη θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει

αλλά τελικά όσο την αφήνω τόσο αναπτύσεται...

δυσκολα πιανονται!πιο ευκολο ειναι να βγαλεις την μανα πριν ταφησει,αυτο για την επόμενη φορα!

μάλλον για άλλα ψάρια μιλάς.....
  • Like 1

Ανα 20 μερες περιπου θα εχεις γεννητουρια.Αν καταλαβα σωστα θες να αφησεις το ζευγαρι με τα μικρα σωστα?

Ναι αυτό σκέφτομαι, έτσι δεν πρέπει να γίνει;

Τα παρατηρώ αυτές τις μέρες για να σιγουρευτώ ποιοί είναι οι γονείς...

Μάλλον είναι τα δυο μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Το πιο μεγάλο είναι συνήθως έξω από τη σπηλιά και το άλλο σχεδόν συνεχώς μέσα. Επειδή

όμως η σπηλιά είναι στο κέντρο της μεγάλης ντάνας αριστερά, ακριβώς από κάτω σε πιο μικρή σπηλιά

"μένουν" άλλα δυο ψάρια (τα μικρότερα του κοπαδιού), δεν νομίζω να είναι κανένα από αυτά γονιός,

καθότι δεν τα έχω δει να κάνουν κάποια κίνηση να διώξουν τα υπόλοιπα (πράγμα που κάνουν

κατά διαστήματα οι δυο μεγάλοι)

Τα υπόλοιπα 2 ψάρια (από τα 6 που έχω) μένουν σε άλλα σημεία μακριά από τα μικρά οπότε και

αποκλείεται να είναι εκείνοι γονείς...

Τώρα το δύσκολο είναι να τα βγάλω έξω...

Τράβηξα δυο βίντεο σήμερα, στα βίντεο φαίνονται τα 4 ψάρια που ζουν στο

αριστερό νταμάρι, δυο μεγάλα και δυο αρκετά μικρότερα.

Το ένα (το μεγαλύτερο) είναι συνεχώς έξω, το άλλο (το δεύτερο σε μέγεθος)

την περισσότερη ώρα μέσα.

Το θέμα είναι ότι και τα άλλα 2 (τα μικρότερα) ζουν εκεί στα χαμηλότερα στρώματα

του νταμαριού και φοβάμαι μην κάνω λάθος και είναι κανένα από αυτά τα δυο

στο ζευγάρι χωρίς να το έχω καταλάβει...

Δύσκολο να καταλάβετε από δυο βίντεο 2 λεπτών αλλά όποιος μπορεί να βοηθήσει

ας μου πει τι να κάνω (η τι να παρατηρήσω για να σιγουρευτώ...)

Στο 1ο στο 46" φαίνεται και ένα μωρό, ενώ μετά το 2'00" λεπτό φαίνεται το μεγαλύτερο

να "παρενοχλεί" τους άλλους... (ξεκινώντας από αυτό που θεωρώ "μάνα")

έχω μπερδευτεί...

http://vid1032.photobucket.com/albums/a401/frangisk/CIMG2854_zpsc7ywkchk.mp4

http://vid1032.photobucket.com/albums/a401/frangisk/CIMG2853_zps4cgtmadb.mp4

Έγινε επεξεργασία - Frangisk

Γνωμη μου,αστα ως εχουν.Προς το παρον υπαρχει αρμονια στο ενυδρειο σου και τα ταγκανικα αργουν πολυ να μεγαλωσουν.Το πολυ πολυ να κανεις πιο συχνες αλλαγες οταν τα νιτρικα σου ανεβαινουν πανω απ το 20.Οταν δεις οτι εχεις καμια 50αρια για δωσιμο (3-4 εκ,) ξεστεινεις,τα βαζεις σε γεννηστρα και βαζεις αγγελια ή τα δινεις σε πετ σοπ.Και μην φας παπα απ τα πετ σοπ οτι δεν τα θελουν και αν δεν εχεις τι να τα κανεις δως τους τα και θα σου δωσουν καμια τροφη που κοντευει να ληξει.Τα θελουν και θα στα πληρωσουν...Και μεχρι να φτασει αυτη η ωρα το ζευγαρι θα το ξεχωριζεις με κλειστα ματια!

• Like 1

Η αλήθεια είναι ότι γενικά δεν βλέπω καβγάδες, οπότε δεν θα αγχωθώ και κάνω κανένα λάθος, ελπίζω μέσα

στις επόμενες μέρες να μπορέσω να βγάλω κανένα πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Σήμερα έβαλα και μια κρυπτοκορίνα και άλλαξα και τη λάμπα με μια μικρότερη (για τις άλγες) με θερμό

φως όμως... (δεν είχα άλλη) θα δω πως θα πάνε οι άλγες και βλέπουμε.

Φώτο το βράδυ που θα έχουν ανάψει τα φώτα.

• 1 month later...

Kαι μένα η γνώμη μου είναι να τα αφήσεις όπως είναι και να κάνεις υπομονή,τα Τανγκανίκα όπως σου είπε και ένας φίλος παραπάνω αργούν να ωριμάσουν.

Θέλει λίγη υπομονή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...