Frangisk 29 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 29 Δεκεμβρίου 2014 Γενική κατηγορία ενυδρείουΑφρικήΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου 80x35x50 (ΜxΠxΥ):Συνολικά Λίτρα: 120 (καθαρά 112)ΟργανισμοίΦυτά: ακόμα τπτ μελλοντικά ανούμπια και ίσως βαλισνέριαΨάρια: 6 x julidochromis OrnatusΆλλα είδη: Διακοσμητικά υλικάΦόντο: Μαύρο χαρτόνιΠέτρες: μπόλικες από παραλία της Αττικής (Βαρνάβας)Ξύλα:Άλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός: άμμος θαλάσσης από μάντραΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1x18w οικονομίας ψυχρού φάσματοςΔιάρκεια φωτισμού: 10 ώρες (τώρα που δεν έχω ακόμα άλγες, αργότερα θα μειωθούν)Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εheim 2215Θέρμανση/ Ψύξη: 100wΛίπανση:Παροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Tropical Tanganyika, Ocean Nutrition Cichlid Omni FlakesΠαράμετροιpH: 7,8+ (πρέπει να είναι κοντά στο 8 αλλά δεν έχω το χαρτάκι που μετράει πάνω από 7,8)Γενική σκληρότητα (GH):Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 10Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 25-26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 30% εβδομαδιαίωςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: προετοιμασία 6-8 ώρες πριν σε βαρέλι με αντλία να γυρνάει μέσα στο σπίτιΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: http://i1032.photobu...zpsc5482353.jpg http://i1032.photobu...zpsdac0301b.jpg http://i1032.photobu...zps2d5b6199.jpg http://i1032.photobu...zpsf9c6219d.jpg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 29 Δεκεμβρίου 2014 Author #2 Share 29 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Η πρώτη φώτο είναι πριν μπουν τα ψάρια, το νερό ανέβηκε σε στάθμη, η έξοδος του φίλτρου ανέβηκε στην επιφάνεια και η πάνω πέτρα στην αριστερή ντάνα κατέβηκε κάτω... θα βάλω νέες φώτο με το συνολικό αποτέλεσμα μόλις μπορέσω. Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2014 - Frangisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 29 Δεκεμβρίου 2014 #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2014 Καλη αρχη στην Αφρικη μου αρεσει παρα πολυ το στησιμο και η επιλογη των ψαριων βαλε στην πλατη ενα χαρτονι για να καλυψει τα καλωδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 29 Δεκεμβρίου 2014 Author #4 Share 29 Δεκεμβρίου 2014 Σ'ευχαριστώ και χρόνια πολλά. Ξεκίνησα να βάλω και δεν μου έφτασε, έχω πάρει μεγαλύτερο (και πιο σκληρό αλλά καφέ) θα το φτιάξω τις προσεχής ημέρες. :xmas_wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 30 Δεκεμβρίου 2014 #5 Share 30 Δεκεμβρίου 2014 Ωραιο το στησιμο και τα ψαρακια!Σημαζεψε λιγο τα καλωδια,κρυψε τον θερμοστατη πισω απ τις πετρες,βαλε την εξοδο του φιλτρου να ειναι τερμα πανω ωστε να μην φαινεται κ να δημιουργει κυματισμο κ θα δειξει πολυ καλυτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 30 Δεκεμβρίου 2014 Author #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2014 Μόλις φτιάξω την πλάτη (το χαρτόνι) θα βγάλω φώτο να το δείτε πιο καλά, τον θερμοστάτη ... θα προσπαθήσω να τον βάλω πίσω από τη μεγάλη ντάνα αριστερά. Καλές γιορτές σε όλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velos 30 Δεκεμβρίου 2014 #7 Share 30 Δεκεμβρίου 2014 Ομορφο το στησιμο που εχεις κανει!τις παρατηρησεις τις εκαναν παραπανω τα παιδια και θα συμφωνησω σε ολα! Τον θερμοστατη βαλτον καλητερα καθετα στην γωνια που πιανει λιγοτερο χωρο και δεν θα φενεται,προσπαθησε αν εχεις την δυνατοτητα να προμηθευτεις υγρα τεστ για τις μετρησεις σου γιατι τα στικ δεν ειναι και τοσο αξιοπηστα! Background της επιλογης σου,λιγη πρασιναδα και εισαι αρχωντας! Καλη χρονια ευχωμαι σε εσενα και στα ψαρακια σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 30 Δεκεμβρίου 2014 Author #8 Share 30 Δεκεμβρίου 2014 Οι μετρήσεις γίνοτναι με υγρά της ΑΡΙ, μάλλον μπερδεύτηκες με αυτό που γράφω για το PH. Εννοώ ότι δεν έχω το καρτελάκι που έχει τα χρώματα για πάνω από 7,8 ώστε να συγκρίνω το χρώμα που γίνεται το υργό... Καλή χρονιά και σε σένα, καλές γιορτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 30 Δεκεμβρίου 2014 #9 Share 30 Δεκεμβρίου 2014 Μια χαρά φίλε μου το ενυδρειάκι σου..! Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τις παρατηρήσεις αλλά μάλλον τις ξέρεις ξέρεις και εσύ. Αναμένουμε τις φωτογραφίες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 4 Ιανουαρίου 2015 Author #10 Share 4 Ιανουαρίου 2015 (edited) Νέες φώτο από το ενυδρείο και τα υπέροχα ψαράκια μου. (την πλάτη δεν έφτιαξα ακόμα αλλά θα το φροντίσω άμεσα) http://i1032.photobu...zps2d07558d.jpg http://i1032.photobu...zps4ad17ba7.jpg http://i1032.photobu...zpsd201d5f9.jpg http://i1032.photobu...zpse9f8e063.jpg http://i1032.photobu...zps7bc130ae.jpg Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2015 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 4 Ιανουαρίου 2015 #11 Share 4 Ιανουαρίου 2015 Δεν τις ανοιγει τις φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 5 Ιανουαρίου 2015 Author #12 Share 5 Ιανουαρίου 2015 Σήμερα είχα δυο ψαράκια με λίγο περίεργη συμπεριφορά, σαν να μάλωναν αλλά όχι ακριβώς. Κράτησε κανένα 10λεπτο, σας βάζω ένα βίντεο (συγνώμη για τη γωνία λήψης αλλά δεν το ξαναέκαναν για να μπορέσω να το ξανατραβήξω σωστά) μήπως μου πείτε αν τελικά ηταν τσακωμός η κάτι άλλο. Και μερικές φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 5 Ιανουαρίου 2015 Author #13 Share 5 Ιανουαρίου 2015 Έκανα βλακεία... μετακίνησα τις φωτογραφίες σε άλλο album στο photobucket και τώρα δεν εμφανίζονται. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία τα παλιά ποστ. Πως θα το διορθώσω αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 5 Ιανουαρίου 2015 #14 Share 5 Ιανουαρίου 2015 Ετοιμασου σε λιγο καιρο για γεννητουρια!Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι ζευγαρι που φλερταρει.Αν ηταν τσακωμος μεταξυ αρσενικωνθα πιανονταν στομα με στομα για πολυ ωρα ωρα κ θα πεφτε αγριο ξυλο.Αν σε λιγο καιρο ψιλοεξαφανιστουν αυτα τα δυο ή τα δεις να φυλανε μια σπηλια κ δεν επιτρεπουν σε τιποτα να πλησιασει θα σημαινει οτι γεννησανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 5 Ιανουαρίου 2015 #15 Share 5 Ιανουαρίου 2015 Τόσους μήνες τα είχα και τίποτα, και στη βδομάδα πάνω έχεις χορούς?! Κοίτα να δεις τύχη!! Όμορφα πράγματα φιλαράκι! Αυτά τα 2 είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος? Αυτό που θα πρότεινα είναι πως αν δεις γέννα, βγάλε τα υπόλοιπα 4 και δώστα σε κάποιον χομπίστα, ώστε να μείνει μόνο το ζευγάρι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 5 Ιανουαρίου 2015 Author #16 Share 5 Ιανουαρίου 2015 Να ρωτήσω και κάτι άλλο βρε παιδιά, το ένα μου φαίνεται ότι χάνει για λίγο το χρώμα του (σαν να ξεθωριάζει) και μετά επανέρχεται... είναι φυσιολογικό αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Ιανουαρίου 2015 #17 Share 5 Ιανουαρίου 2015 Έκανα βλακεία... μετακίνησα τις φωτογραφίες σε άλλο album στο photobucket και τώρα δεν εμφανίζονται. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία τα παλιά ποστ. Πως θα το διορθώσω αυτό; Στείλε μου τα link και θα τις περάσω εγώ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 9 Ιανουαρίου 2015 #18 Share 9 Ιανουαρίου 2015 Αντεεε με το καλό!! Αυτό που χάνει το χρώμα του μήπως ειναι το πιο μικρό από τα δύο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 10 Ιανουαρίου 2015 Author #19 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Ναι... λέει κάτι αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 10 Ιανουαρίου 2015 #20 Share 10 Ιανουαρίου 2015 Άρα το θηλυκό είναι Το στρεσαρει ο αρσενικός.... Λογικό , το κυνηγάει για να ζευγαρώσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 3 Φεβρουαρίου 2015 Author #21 Share 3 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδια, τελικα ακομα δεν έχω κάποιο ζευγάρι αλλά ούτε και τσακωμούς. Στο δεξια νταμάρι κατοικεί ενα ψάρι μεσαίου μεγέθους, και τα υπόλοιπα αριστερά. Επίσης εκείνο που χάνει το χρώμα του μερικές φορές, τη βγάζει πίσω απο το θερμοστάτη αρκετές ώρες. Όταν τρώνε ευτυχώς δεν έχουν προβλήματα. Σας βάζω και μερικές φωτογραφίες σημερινές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 3 Φεβρουαρίου 2015 Author #22 Share 3 Φεβρουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 3 Φεβρουαρίου 2015 Author #23 Share 3 Φεβρουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 3 Φεβρουαρίου 2015 Author #24 Share 3 Φεβρουαρίου 2015 Τι λέτε, πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό, η σας ακούγονται φυσιολογικά ολα αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 3 Φεβρουαρίου 2015 #25 Share 3 Φεβρουαρίου 2015 Αυτό που λες ότι είναι αριστερά μόνο μήπως τρώει ξύλο από κάποιο άλλο, και πιο συγκεκριμένα το μεγαλύτερο; Σε μένα συνέβαινε αυτό και αν συμβαίνει και σε σένα ίσως μιλάμε για 2 αρσενικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος