Jump to content

Φαραώ Στο Ενυδρείο ....;;;

DrEng

Recommended Posts

Όταν πρωτοξεκινούσα το νανάκι μου και είδα στο foroum εδώ ένα post σχετικά με την πιθανότητα να μεγαλώσει στο ενυδρείο σου αυτό το άτιμο σκουλήκι, στην αρχή το θεώρησα απίθανο να είμαι τόσο γκαντέμης ...

Τους τελευταίους μήνες όμως άρχισαν να εξαφανίζονται ψάρια και το πτώμα τους δεν υπήρχε πουθενά όσο κι αν έψαχνα, όσο κι αν κοιτούσα κάθε μέρα για απομεινάρια... άρχισα λοιπόν να τον υποπτέυομαι όλο και περισσότερο. Συνολικά έχω χάσει 5 ψάρια χωρίς να έχω βρει ποτέ το κουφάρι τους. Ψάρια που έδειχναν να ευημερούν στο ενυδρείο, κοινωνικά, κινητικά, με συνεχή όρεξη για φαγητό...

Το αποκορύφωμα ήταν όταν εξαφανίστηκε ο γοβιός μου πριν καμια εβδομάδα ... ένα ψάρια 6-7 εκατοστά... που μπορεί να πήγε αυτό το ψάρι μεσα σε ενα nano reef και να μη το βρίσκω πουθενα;;;; Οι υποψίες μου για το σκουλήκι φαραώ αυξήθηκαν...

Σήμερα το πρωί όταν ξύπνησα αντίκρυσα αυτό:

http://postimg.org/image/6jkacratx/

http://postimg.org/image/wxibyvxch/

Τι λέτε ;;; Τι κάνω;; Τι άλλο μπορεί να κατεβάζει ένα ψαράκι κάτω απτό χαλίκι αν όχι αυτός .... ήρθε η ώρα να ξεστήσω για να ψάξω ή όχι;;

Faulse Alarm παιδιά .... βγήκε το ψάρι και είναι μια χαρά ... μάλλον είχε κρυφτεί για τη νύχτα .... απότι διάβασα το yellow wrasse το κάνει αυτό .... συγνώμη για την αναστάτωση :usd:

Αλλά γιατί εξαφανίζονται τα ψάρια μου ;;;;;

Faulse Alarm παιδιά .... βγήκε το ψάρι και είναι μια χαρά ... μάλλον είχε κρυφτεί για τη νύχτα .... απότι διάβασα το yellow wrasse το κάνει αυτό .... συγνώμη για την αναστάτωση :usd:

Αλλά γιατί εξαφανίζονται τα ψάρια μου ;;;;;

Τα περισσότερα wrasse τις οικογένειας Halichoeres το κάνουν αυτο δηλ να θάβονται στον αραγωνιτη το βραδυ για προστασία...

Kαι μένα το κάνει το δικό μου wrasse (Halichoeres hortulanus) και μάλιστα την πρώτη μέρα που δεν το ήξερα ούτε εγώ ότι κρύβετε στην άμμο ΞΕΣΤΗΣΑ ΌΛΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΊΟ για να το βρω νομίζοντας ότι είχε πηδήξει απ' έξω...

Τώρα τουλάχιστον το έμαθες και εσύ! :)

Καμια εξηγηση στο γιατι εξαφανίζονται τα ψαρια μου υπαρχει;; μιλαμε απλα εξαφανιζονται δε βρισκω κουφαρι πουθενα .... ενας πετσοπας σημερα μου ειπε οτι το ενυδρειο εχει bristtle worms μεσα και τα τρωνε .... παιζει αυτο το πραμα;;; κανενα απο τα ψαρακια που εχασα δεν εδειχνε σημαδια οτι παει για τα θυμαρακια ... ηταν ολα σε αριστη κατασταση .... μπορει τη νυχτα να τους την πεφτουν σκουληκια και να τα πιανουν;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...