Jump to content

Νεο Θαλασσινο Γενικες Αποριες

Recommended Posts

Επειδη αρχισα να ψαχνωμαι για θαλασσινο(λεω να κανω αρχικα ενα 60 λιτρο που εχω με ενα σαμπ 15 λιτρα) και βρηκα μια καλη ποσφορα σκιμμερ sera 130 στα 25 ευρω καινουριο κανει εως 120λιτρα ενυδρειο. Σκεφτομαι να το παρω .Αν ομως κανω τελικα ενυδρειο μεγαλυτερο μπορω να εχω 2 σκιμμερ μαζι αντι 1 ή πρεπει αναγκαστικα ενα μεγαλο.Πχ σε ενυδρειο 200 λιτρα αν μπει αυτο το σκιμμερ + αλλο ενα τετιο ή αντιστοιχο γινεται? Υπολογιζω το σκιμμερ να ειναι καταλληλο για τα διπλασια λιτρα περιπου .Σωστα?

Επιπλεον ποσο ζωντανο βραχο θελει περιπου 8 κιλα ειναι καλα? Αραγωνιτη σκεφτομαι για DSB 8-9 εκ .Επισης ενα διαμερισμα στο σαμπ ως refigium με αλγη ,ενα αλλο με ανθρακα και σφουγκαρι και τελος θερμοστατη αντλια επιστροφης και λιγο substrat pro για backup βιολογια.Τελος θα βαλω αυτοματη αναπληρωση με νερο οσμωσης (ποσο καιρο μπορω να το εχω στο βαρελι με κυκλοφοριτη? χριαζεται αντιχλωριο?) .Απο αλατι το tropic marine ειναι καλο? Κυκλοφορια ειναι καλα να εχω καπου στα 2000λ/ω ή ειναι πολλα? Στην κυκλοφορια να υπολογιζω και την αντλια επιστροφης που ειναι 750λ/ω ή μονο τους κυκλοφοριτες μεσα? Τι φωτισμος θα χριαστει στο κυριως ενυδρειο?

Επειδη αρχισα να ψαχνωμαι για θαλασσινο(λεω να κανω αρχικα ενα 60 λιτρο που εχω με ενα σαμπ 15 λιτρα) και βρηκα μια καλη ποσφορα σκιμμερ sera 130 στα 25 ευρω καινουριο κανει εως 120λιτρα ενυδρειο. Σκεφτομαι να το παρω .Αν ομως κανω τελικα ενυδρειο μεγαλυτερο μπορω να εχω 2 σκιμμερ μαζι αντι 1 ή πρεπει αναγκαστικα ενα μεγαλο.Πχ σε ενυδρειο 200 λιτρα αν μπει αυτο το σκιμμερ + αλλο ενα τετιο ή αντιστοιχο γινεται? Υπολογιζω το σκιμμερ να ειναι καταλληλο για τα διπλασια λιτρα περιπου .Σωστα?
Αν πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο θα παρεις ενα και καλο
Επιπλεον ποσο ζωντανο βραχο θελει περιπου 8 κιλα ειναι καλα? 7-8 καλα ειναιΑραγωνιτη σκεφτομαι για DSB 8-9 εκ περιττο και.θα μειωθουν πολυ τα λιτρα σε 60λιτρα με dsbΕπισης ενα διαμερισμα στο σαμπ ως refigium με αλγη ,ενα αλλο με ανθρακα και σφουγκαρι και τελος θερμοστατη αντλια επιστροφης και λιγο substrat pro για backup βιολογια.ολα αυτα σε 15 λιτρα σαμπ;;;; ανθρακα κ αντιφωσφωρο, οχι σφουγγαρι. την βιολογια θα την αναλαβει ο βραχοςΤελος θα βαλω αυτοματη αναπληρωση με νερο οσμωσης (ποσο καιρο μπορω να το εχω στο βαρελι με κυκλοφοριτη? χριαζεται αντιχλωριο?) νερο απο οσμωση αφαιρει τα παντα δεν χρειαζεται αντιχλωριο.Απο αλατι το tropic marine ειναι καλο?καλο ειναι υπαρχουν κι αλλα καλα Κυκλοφορια ειναι καλα να εχω καπου στα 2000λ/ω ή ειναι πολλα? Στην κυκλοφορια να υπολογιζω και την αντλια επιστροφης που ειναι 750λ/ω ή μονο τους κυκλοφοριτες μεσα? ναι υπολογιζεις και την επιστροφηΤι φωτισμος θα χριαστει στο κυριως ενυδρειο?αναλογως τι κοραλλια θα βαλεις θα σουν πουν οι εμπειροτεροι στο θεμα φωτισμου

Καλη αρχη :thumbsu:

Έγινε επεξεργασία - vasilis4x4

βραχο ολο ζωνατνο ή να βαλω και λιγο νεκρο? Αραγωνιτη να βαλω 2-3 εκ τοτε? Σε κιλα ποσα περιπου? Για μηχανικη φιλτρανση θελω σφουγκαρι ή να βαλω υαλοβαμαβακα? FO θα ειναι με 2 κλοουν μεσα κοραλια μονο κανενα ευκολο πολυ εως και τιποτα. Αλατι καμια προταση?Στο refigium να βαλω και dsb μαζι με την αλγη ή ειναι περιττο?

Χώρίς να είμαι ο ειδιμονας σου προτείνω βαση της δικιας μου εμπειρίας:

βραχο ολο ζωνατνο ή να βαλω και λιγο νεκρο? παρ ολο που εγώ εχω βαλει εξολοκλήρου 15 ζωντανο για 130lt εχω ακούσει οτι και με ανολογια 70% ζωντανο και 30% εισαι μια χαρα απλα νομίζω οτι θα αργησει λιγο περισοτερο το στροσιμο του βραχου σου. Αραγωνιτη να βαλω 2-3 εκ τοτε? Σε κιλα ποσα περιπου? νομιζω οτι με ενα 9κιλο αραγωνητο π.χ: "ATI" είναι και πολύ... Για μηχανικη φιλτρανση θελω σφουγκαρι ή να βαλω υαλοβαμαβακα? με μία επαρκής ποσότητα υαλοβαμβακα είσαι κομπλέ πιστευω απλα θέλει σχετικά συχνα αντικατάσταση! FO θα ειναι με 2 κλοουν μεσα κοραλια μονο κανενα ευκολο πολυ εως και τιποτα. Αλατι καμια προταση? Η αποψη μου ειναι Τropic marin pro reef δαγκοτό αν θέλεις να βάλεις κοράλια οικονομικές συσκευασιες σε σχεση με τον ανταγωνισμό του και είναι απο τα καλητερα αλατια που κυκλοφορόυν στην αγορά συμφωνω βεβαια οτι υπαρχουν και αλλα καλα και καλητερα φυσικά. Στο refigium να βαλω και dsb μαζι με την αλγη ή ειναι περιττο? νομίζω οτι δεν σου χριάζετε αλλα ας απαντήσει καποιος πιο έμπειρος! :)

Έγινε επεξεργασία - jasonakos

Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει σε κάποιες βασικές αρχές του θαλασσινού ενυδρείου:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/740-iaaeeithioao-ia-eaeaooeiu-aaioaenaassi-s-iynio/

ευχαριστω για τη βοηθεια.Επισης απο φωτισμο στο FO με ζωντανο βραχο και ελαχιστα ευκολα κοραλια τι να βαλω? Το νερο της οσμωσης σε βαρελι με κυκλοφοριτη ποσο καιρο μενει σφραγισμενο?Ρωταω γιατι θα κανω αυτοματη αναπληρωση.Αλλαγες νερου καθε ποτε πρωτινεται?Για αραγωνιτη σκεφτομαι ζωντανο τον HAQUOOS LIVE SAND τι λετε?

Έστω και λίγο αργοπορημένα το link που σου εστειλα ειναι λαθος....

αυτό είναι το σωστό:

http://www.ebay.com/itm/141405382334?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT\

αυτο το ρεφρακτομετρο το πηρα παραγγειλα εγω πριν κατι μερες να το δοκιμασω και απ οσο το εψαξα και γω το εχουν και αλλοι πολλοι.

το μονο κακο με τα "κινεζικα" ρεφρακτομετρα ειναι οτι θελουν πικνα συχνα (2-3 φορες χρησης) καλιμπραρισμα.

ευχαριστω για τη βοηθεια.Επισης απο φωτισμο στο FO με ζωντανο βραχο και ελαχιστα ευκολα κοραλια τι να βαλω? αυτο το link θα σε βοηθήσει και θα σου δώσει καποιες ιδέες: http://www.aquazone.gr/forums/topic/87126-10-aaoeiea-einaeea-aea-oi-iaaeeicia-iao/ Το νερο της οσμωσης σε βαρελι με κυκλοφοριτη ποσο καιρο μενει σφραγισμενο? δυστυχώς δεν γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής... Ρωταω γιατι θα κανω αυτοματη αναπληρωση.Αλλαγες νερου καθε ποτε πρωτινεται?Για αραγωνιτη σκεφτομαι ζωντανο τον HAQUOOS LIVE SAND τι λετε? Εμένα μου είχαν προτείνει τον "ATI" πολύ καλό προϊόν και αρκετα οικονομικό: http://www.petsupermarket.gr/6268/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/ati--%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE-%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%82-figi-907kg.html

Καλό ξεκίνημα!! :)

Σ ευχαριστω για το λινκ .Της ΑΤΙ απο οσο διαβασα ειναι νεκρος αραφωνιτης οχι ζωντανος.Καποιο ζωντανο ξες?

καλησπερα και χρονια πολλα.

αν θες την γνωμη μου μην κολλας σε αυτη την μαρκετιστικη μπαρουφα <<ζωντανος αραγονιτης σε σακκουλα>>

και πετας τζαμπα λεφτα.

βρες εναν αραγονιτη νεκρο που σου κανει σε κοκκομετρια και τιμη και παρτον.

οταν ερθει η ωρα του θα ζωντανεψει μεσα στο ενυδρειο.

• Like 1

Σωστα τα λέει ο κωστας επισης θα πρότεινα και νεκρο βράχο και στρώσιμο σιγά σιγα αν βαλεις κοραλι μέσα εύκολο η δύσκολο παυει να ειναι fo μετα πας αλλού

• Like 1

καπως ετσι το σκεφτηκα και λογω κοστους και να βαλω και λιγο ζωντανο απο αλλο ενυδρειο αν βρω.

Απο τεστ νερου μου ειναι αρκετα για ΝΟ2,ΝΟ3,ΚΗ,PH,PO4 ? απο προσθετα νερου θα χριαστω κατι? σε 60 λιτρα ποσο περιπου κυκλοφορια να εχω γιατι μπερδευτικα λιγο .Στο σαμπ με ποια σειρα να μπουν τα υλικα? το sera 130 ειναι καλο σκιμμερ ή να παρω το http://www.petsupermarket.gr/2929/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/boyu-skimmer-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE--1400-lh.html ή το http://www.petsupermarket.gr/2930/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/boyu-skimmer-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE--1850-lh.html

βεβαια αυτα λενε μονο λιτρα/ωρα και οχι για ποσα λιτρα κανουν.Αν κανουν και για 200 λιτρο τοτε ισως κανω θαλασσινο εναν κυβο 60*60*60 αναλογα το κοστος του σκιμμερ

δηλαδη και ενα πολυ πολυ απλο κοραλι να βαλω πχ σφουγγαρια που ειδα στη λιστα παω αναγκαστικα σε κατασταση reef?

Έγινε επεξεργασία - asteris_veria

Για skimmer δεν δίνεις κάτι παραπάνω να πας σε κάτι σαν αυτό για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο? http://www.aquario.gr/filtra/skimmers/tunze-9002-000-doc-skimmer-9002.html

Για κυκλοφορία νομίζω ότι αυτό θα σε καλύψει και με το παραπάνω. http://aquariumshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3848

Θα σου πουν βέβαια τη γνώμη τους και ποιο έμπειρα παιδιά.

πολυ ακριβα για το budget το σκιμμερ ειναι μικρο για 200 λιτρο και αν κανω το 60 λιτρο θα παρω το σερα με 25 ευρω που το βρηκα καινουριο.Αντλιες πηρα κινεζικες απο ebay.Υπολογιζα 20*τα λιτρα μου σωστα?

πολυ ακριβα για το budget το σκιμμερ ειναι μικρο για 200 λιτρο και αν κανω το 60 λιτρο θα παρω το σερα με 25 ευρω που το βρηκα καινουριο.Αντλιες πηρα κινεζικες απο ebay.Υπολογιζα 20*τα λιτρα μου σωστα?

Εννοείτε αυτό το skimmer ότι είναι μικρό για 200 λίτρα. Εγώ το πρότεινα σαν ποιο αξιόπιστο, αλλά για το μικρότερο ενυδρείο και όχι για το 200άρι.

Η κυκλοφορία 20* ή 30* είναι ένας γενικός κανόνας αλλά περισσότερο σημασία έχει να γίνεται σωστά γύρω από όλο το βράχο χωρίς νεκρά σημεία και να γίνεται καλή ανατάραξη στην επιφάνεια. Τα wavemaker κάνουν καλύτερη δουλειά έχουν πολλά προγράμματα λειτουργίας χωρίς να χτυπάνε συνεχόμενα με σταθερή ροή ένα σημείο. Αν μπορείς οικονομικά να πάρεις κάτι τέτοιο πραγματικά αξίζει.

Εννοείτε αυτό το skimmer ότι είναι μικρό για 200 λίτρα. Εγώ το πρότεινα σαν ποιο αξιόπιστο, αλλά για το μικρότερο ενυδρείο και όχι για το 200άρι.

Η κυκλοφορία 20* ή 30* είναι ένας γενικός κανόνας αλλά περισσότερο σημασία έχει να γίνεται σωστά γύρω από όλο το βράχο χωρίς νεκρά σημεία και να γίνεται καλή ανατάραξη στην επιφάνεια. Τα wavemaker κάνουν καλύτερη δουλειά έχουν πολλά προγράμματα λειτουργίας χωρίς να χτυπάνε συνεχόμενα με σταθερή ροή ένα σημείο. Αν μπορείς οικονομικά να πάρεις κάτι τέτοιο πραγματικά αξίζει.

+1

πηρα απλους κυκλοφοριτες σαν τις hydor koralia πχ χωρις προγραμματα .Αυτα με τα προγραμματα μου ειναι ακριβα αρκετα. Για 200 λιτρα τα σκιμμερ τα παραπανω κανουν?

πηρα απλους κυκλοφοριτες σαν τις hydor koralia πχ χωρις προγραμματα .Αυτα με τα προγραμματα μου ειναι ακριβα αρκετα. Για 200 λιτρα τα σκιμμερ τα παραπανω κανουν?

Καλως ηρθες στην παρεα μας φιλε..Ειναι πρωτημοτερο για ενα διαστημα να μην βαλεις καποιο σκιμμερ που απλα δεν θα κανει η δεν θα δουλεψει για τα λιτρα του ενυδρειου σου μεχρι να μαζεψεις τα χρηματα και να κανεις την σωστη αγορα...Κοιταξε τα Bubble Magus Q3 , tunze 9004 η το deltec mce300.Επισης στις Αγγελιες του φορουμ αν το ψαξεις μπορεις να βρεις κατι σε καλη τιμη...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...