konstantinkonstantinou 2 Ιανουαρίου 2015 Author #26 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartan 2 Ιανουαρίου 2015 #27 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Πολύ όμορφο και μόλις φουντώσουν τα φυτά θα γίνει λουλούδι!!! Σ'αυτά τα λίτρα είναι μικρή-οικονομική η δόση του excel και μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου. Λιπάσματα με σύριγγα και άν μπορείς σε καθημερινή βάση μοιρασμένες οι εβδομαδιαίες δόσεις όπως σου είπαν. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 2 Ιανουαρίου 2015 Author #28 Share 2 Ιανουαρίου 2015 Πολύ όμορφο και μόλις φουντώσουν τα φυτά θα γίνει λουλούδι!!! Σ'αυτά τα λίτρα είναι μικρή-οικονομική η δόση του excel και μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου. Λιπάσματα με σύριγγα και άν μπορείς σε καθημερινή βάση μοιρασμένες οι εβδομαδιαίες δόσεις όπως σου είπαν. Καλή συνέχεια Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το θέμα με την ημερήσια λίπανση είναι το πως χωρίζεις π.χ 1 ml στα 7 , χα χα χα χα!!! Θα παρω την σύριγγα να δω τι υποδιαιρέσεις εχει, και βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 25 Ιανουαρίου 2015 Author #29 Share 25 Ιανουαρίου 2015 Ένα μικρό update από το ενυδρειάκι. Τα φυτά πάνε καλά και έχουν φουντώσει, εκτός από την marsilea και τον εχινόδορο που είναι ψιλοστάσιμα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω για κάποιους λαθρεπιβάτες που απόκτησα με τα φυτά και αρχίζουν να πολλλαπλασιάζονται. Βασικά έχω σαλιγγαράκια των παρακάτω ειδών: Malaysian Trumpet Snail ( 1 ή 2 ) Pond Snail ή Physa (αρκετά) Ramshorn Snail (αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς) Από οτι διάβασα τα δύο πρώτα είδη δεν επειρεάζουν τα φυτά ενώ το τρίτο τα τρώει. Μέχρι στιγμής δεν εχω δει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά θα ήθελα τις απόψεις σας βάσει των εμπειριών σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 25 Ιανουαρίου 2015 #30 Share 25 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το θέμα με την ημερήσια λίπανση είναι το πως χωρίζεις π.χ 1 ml στα 7 , χα χα χα χα!!! Θα παρω την σύριγγα να δω τι υποδιαιρέσεις εχει, και βλέπω. Αραιώνεις το λίπασμα με αποσταγμένο νερό και έχεις ενα καινούριο διάλυμα αραιωμένο. πχ , σε ενα άλλο καθαρό μπουκάλι βάζεις 60 ml αποσταγμένο νερό και 10 ml λίπασμα, και απο αυτό το διάλυμα βάζεις 1 ml την ημέρα Αποσταγμένο νερό βρίσκεις στα φαρμακεία , το ζητάς Water for injections. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να αραιώσεις διάφορα υγρα, όπως λιπάσματα Prime κλπ αν θες πολύ μικρες αναλογίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 25 Ιανουαρίου 2015 #31 Share 25 Ιανουαρίου 2015 Η άλλη λύση είναι σταγόνες 1ml=20 σταγονες / 7 = 2,85 3 σταγόνες την ημέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2015 #32 Share 25 Ιανουαρίου 2015 Ωραιο γινεται. Η μαρσιλεα ειναι περιεργο φυτο,μπορει να μη σου παει καν.Θελει αρκετο φωτισμο και co2. Προσωπικα,τα λιπασματα δεν τα αραιωνω και τα ριχνω κανονικα με σταγωνες. Να φανταστεις στο γαριδαδικο ριχνω 2 σταγωνες γενικο την ημερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 25 Ιανουαρίου 2015 Author #33 Share 25 Ιανουαρίου 2015 Αυτη τη στιγμη ακολουθω το προγραμμα λιπανσης της seachem που εχει στο site της. Αλλα θα δοκιμασω τις μεθοδους που μου προτεινεται και αναλογως τι με βολευει θα πραξω. Οσον αφορα τα σαλιγγαρακια εχετε καμια ιδεα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2015 #34 Share 25 Ιανουαρίου 2015 Εμενα τα Ramshorn δεν μου τρωνε τα φυτα. Καλο ειναι να εχεις σαλιγκαρια αλλα να μη ξεφυγουν σε αριθμο γιατι θα γεμισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 25 Ιανουαρίου 2015 Author #35 Share 25 Ιανουαρίου 2015 Εμενα τα Ramshorn δεν μου τρωνε τα φυτα. Καλο ειναι να εχεις σαλιγκαρια αλλα να μη ξεφυγουν σε αριθμο γιατι θα γεμισεις. Αν δεν τρωνε φυτα ειμαι μια χαρα. Προσωπινα μου αρεσουν τα σαλιγγαρια στο ενυδρειο , το κανουν να φαινεται πιο φυσικο. Προσπαθω να μην ταιζω τις γαδιδες παραπανω απο το κανονικο και ετσι να ελεγχο τον πληθυσμο των σαλιγγαριων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος