jasonakos 26 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Εχω εδω και περιπου 5 μερες μια μικρη bubble tip ανεμωνη στο 130λιτρο ενυδρειο μου και ενω ολες αυτες τις μερες ηταν μια χαρα ολα εχθες ξαφνικα με το που ανοιξαν τα φωτα στο ενυδρειο ειχε μαζευτει ολη και ειχε γηνει σαν μπαλα.... μετα απο λιγη ωρα συνιλθε καπως αλλα παραμενανε τα πλοκαμια της υποτονικα δεν ειχαν φουσκουσει και ηταν πεσμενα... τα ταισα λιγο αρτεμια (η τροφη εκατσε στα πλοκαμια της κανονικα) και ψιλο συνιλθε παλι αλλα το βραδυ ξανα συρικνοθικε παλι και εβγαλε και μια ουσια απο το στομα της σαν μπαλακι απο βαμβακι *εχω την εντιπωση οτι χωνεψε..) και σημερα το πρωι παλι τα ιδια ειχε μαζευτει και μετα απο λιγη ωρα λειτουργειας του φωτισμου συνιλθε αλλα παραμενει υποτονικη οπως στις φωτογραφιες οι οποιες τραβιχτικαν τωρα ... οι τιμες του νερου ειναι ενταξει... τι να κανω;;;;;; 2χω τρελαθει!!!! SOS!!!! Την βοιθεια σας!! Ολα πηγεναν μια χαρα.. να την αλαξω σημειο;;; γιατι εκει που εχει τριποσει δεν την πιανει και πολυ το φως αλλα πηγε μονη της εκει και δεν εχει ξανα αλαξει σημειο.... βοιθηστε γιατι χανομαι!!!!.... Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 26 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Να την αφήσεις οπως ειναι εκεί. Έτσι κάνουν οι ΒΤΑ μαζεύουν το βράδυ, και την μέρα ανοίγουν και τραβάνε τον δίσκο τους προς το φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 26 Δεκεμβρίου 2014 #3 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Η ανεμωνη ειναι αρκετα μεγαλη για να φαει αρτεμια(μαλλων δεν θα εφαγε καθολου) Καλητερα να της δωσεις μικρα κοματακια απο γαριδα,καλαμαρι,ψαρακι. Το στομα της ειναι στο κεντρο και απο οσο βλεπω τις φωτος πρεπει να ειναι σε μεγεθος μονολεπτου, οποτε και κοβεις τα κοματια αναλογα με το στοματικο της ανοιγμα. Οι ανεμωνες τα κανουν αυτα.( μια να ξεφουσκωνουν και μια να φουσκωνουν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 26 Δεκεμβρίου 2014 Author #4 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Αρα να μην ανισιχησω προς στιγμην????.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 26 Δεκεμβρίου 2014 #5 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Στην φωτο εμενα μου φαινετε μια χαρα. Αστην να δεις τι θα κανει. Απλα αν μπορεις κανε αυτο το ταισμα που προτεινα παραπάνω. Ειμαι σιγουρος οτι θα της αρεσει. (Θα πρεπει να πιασει το κοματι με τα πλοκαμια και να το οδηγισει στο στομα. Αν δεν το κανει τοτε να ανυσηχησεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 26 Δεκεμβρίου 2014 #6 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Η ανεμωνη φιλε μου ειναι μια χαρα αστην οπως ειναι δεν εχει κανενα θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 26 Δεκεμβρίου 2014 Author #7 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Ουυυφφφφ...... παιδια ευχαριστω παρα πολυ για την βοήθεια σας γιατι με ειχε πιασει κριση πανικου!!!... αυριο κίολας θα παω να παρω απο το υχθιοπολειο γαριδα και θα σας ενημερωσω ξανα να ταισω το καμαρι μου που με τρομαξε..!!! καλες γιορτες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 26 Δεκεμβρίου 2014 Author #8 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Μια συμαντίκη διευκρινηση (ίσως και λίγο χαζή.. ): την γαριδα την καθαριζω απο το κελιφος της και κοβω το ψαχνο της σε μικρα κομματακια και ταιζω την ανεμωνη;;;;(η γαριδα πρεπει να ειναι φρεσκια;; Στην φωτο εμενα μου φαινετε μια χαρα. Αστην να δεις τι θα κανει. Απλα αν μπορεις κανε αυτο το ταισμα που προτεινα παραπάνω. Ειμαι σιγουρος οτι θα της αρεσει. (Θα πρεπει να πιασει το κοματι με τα πλοκαμια και να το οδηγισει στο στομα. Αν δεν το κανει τοτε να ανυσηχησεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 26 Δεκεμβρίου 2014 #9 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 Ξεφλουδησε την ,αλλα και με την φλουδα να την δωσεις αυτη ξετει την δουλεια της.Στην θσλασσα την ξεφλουδιζει κανεις?χαχαχα.πλακα κανω.Μια φορα την βδομαδα και αν δεν θελει θα στην φτησει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 26 Δεκεμβρίου 2014 #10 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 http://www.aquazone.gr/forums/topic/92681-aubble-anemone/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 26 Δεκεμβρίου 2014 #11 Share 26 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Οπως ειπε και ο Νικνικ. Εγω τους τα ξεφλουδιζω (τα εχω καλομαθημενα και τα ψαρια και τις ανεμωνες μου ) Την κοβεις μικρα κομματακια (μεγεθος μισης φακης) και με το που ακουμπησει το κοματακι το πλοκαμι της, λογικα θα πρεπει να κολησει πανω και σιγα σιγα να το κατευθύνει προς το στόμα της. Εχε το νου σου ομως μην τυχων και δεν φαει και πεσει κανενα κοματι στον πάτο του ενυδρειου. Αν δεν εχεις Nassarius-Babulonia σαλιγκαρια να στο φανε ισως σαπίσει και ανεβάσει ΝΟ3 - ΡΟ4. Προτίμησε φρέσκια και όχι κατεψηγμένη. Ευκαιρια με το ιχθυοπωλειο να φας και εσυ κανενα ψαράκι...καλο κανει!! Καλη σας ορεξη Έγινε επεξεργασία 26 Δεκεμβρίου 2014 - submarine1981 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 27 Δεκεμβρίου 2014 #12 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 ΑΣΧΕΤΟ: ταιζεται και τα ψαρια σας φρεσκια γαριδα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 27 Δεκεμβρίου 2014 #13 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 ΑΣΧΕΤΟ: ταιζεται και τα ψαρια σας φρεσκια γαριδα;;; Βασιλη οπως τρωνε την κατεψηγμενη ,grill πχ ετσι αμα την βρουν την σκιζουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 27 Δεκεμβρίου 2014 #14 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Βασιλη οπως τρωνε την κατεψηγμενη ,grill πχ ετσι αμα την βρουν την σκιζουν. Όπως το λέει ο Νικ απλά θέλει προσοχή οι γαρίδες να ειναι αγορασμένες φρέσκες και όχι κατεψυγμένες. Φυσικά μετά εμείς μπορούμε να τις καταφύγουμε αλλά όχι να αγοράσουμε κατεψυγμένες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 27 Δεκεμβρίου 2014 #15 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστω και τους δυο για τις πληροφοριες Ευχαριστω και τον φιλο για την παρεμβαση στο θεμα του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 27 Δεκεμβρίου 2014 Author #16 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά... 1000 συγνωμη αλλα μου έχει γίνει εμμονή.... οι φωτογραφίες τραβιχτικαν μόλις... ολα καλα;;;;;;;;... μέχρι το απογευμα ηταν μια χαρα.... ειναι φυσιολογικο να μαζευει ετσι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 27 Δεκεμβρίου 2014 #17 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Τωρα πως ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 27 Δεκεμβρίου 2014 Author #18 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Οπως ειναι στις φωτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 27 Δεκεμβρίου 2014 Author #19 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Ετσι ηταν και προχθές. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 27 Δεκεμβρίου 2014 #20 Share 27 Δεκεμβρίου 2014 Ποιος ειναι ο φωτισμος σου και ποσες ωρες?την εχεις ταισει ποτε και με τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
othon 28 Δεκεμβρίου 2014 #21 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 εχω μια ιδια....και μου φαινεται καλα...αν δεν σουσαλιωνει δεν νομιζω οτι εχει θεμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 28 Δεκεμβρίου 2014 Author #22 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Εχθες το βραδυ αφου εκλεισε ο φωτισμος μετα απο λιγο ηταν παλι μια χαρα.... Μάλλον παρα-ειμαι υπερβολικος και τρομαζω χωρις λογο οταν μαζευει ετσι...! Απλα ειναι η πρωτη μου φωρα που ερχομαι σε επαφη με ανεμωνη και δεν ξερω καθολου την συμπεριφορα τους σαν ζωντανα σε συνδιασμο πως ξερω οτι ειναι και λιγο συσκολοι οργανισμοι με το παραμικρο με πιανει πανικος και νομιζω οτι πεθαινει.....!!! ευχαριστω και παλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Man 28 Δεκεμβρίου 2014 #23 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε, χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω οτι η ανεμώνη σου διαιρείται... (τώρα θα έχεις 2 μορμολιδες) Αν τις ταΐζεις πολύ διαιρούνται, μπορεί και δυο φόρες το χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 28 Δεκεμβρίου 2014 Author #24 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Μωρέ λες;;;; παντως ειναι αρκετα μικρη και την εχω μια εβδομαδα... ή δεν παιζει ρολο;;.. Φίλε, χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω οτι η ανεμώνη σου διαιρείται... (τώρα θα έχεις 2 μορμολιδες) Αν τις ταΐζεις πολύ διαιρούνται, μπορεί και δυο φόρες το χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 28 Δεκεμβρίου 2014 #25 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Θερμοκρασιες,αλατοτητες κλπ εισαι οκ? Στις τελευταιες φωτος δεν φαινεται και στα καλυτερα της. Απλα επειδη μερικες φορες φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν μπορει να μην ειναι κατι και απλα σε 1-2 μερες να την δεις οπως πρώτα. Υπάρχει και η περίπτωση της διαίρεσης, αλλά στις φώτος απο όσο μπορώ να δω δεν μου φαίνετε να διαιρείτε. Δοκίμασες τάισμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος