AgMa 24 Οκτωβρίου 2015 Author #126 Share 24 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω με πετονιά θα είναι καλύτερα, την έχω και εύκαιρη. Με τις κόντρες τώρα σκέφτομαι ότι μπορεί να κολλήσω, ειδικά τις κάτω. Το τζάμι που θέλω να αλλάξω, πατάει απ' την έξω μεριά του πάτου, άρα θεωρητικά θα κόψει και την σιλικόνη της κόντρας και του σημείου που εφάπτονται τα πλαϊνά τζάμια. Η πάνω κόντρα (έχω βάλει μπρος πίσω μόνο στα μεγάλα τζάμια) θα μείνει κολλημένη πάνω στα πλαϊνά υποθέτω ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 31 Οκτωβρίου 2015 Author #127 Share 31 Οκτωβρίου 2015 (edited) Κατόπιν μετρήσεων στα lumen του φωτισμού μου, ανακάλυψα (νωρίς το θυμήθηκα ) ότι βγάζω 22,31 lumen ανά λίτρο,δηλαδή πολύ χαμηλός ως χαμηλός φωτισμός. Δυστυχώς χώρο για 3η λάμπα δεν είχα προβλέψει. Έτσι άρχισα τις μόντες Ο ανακλαστήρας όπως βλέπετε κόπηκε λίγο εκεί που ακουμπάει με τους ανεμιστήρες ώστε να μπει πιο μέσα και να κλείνει το καπάκι. Τελειώνει και η βάση που φτιάχνω και τέλος. Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 31 Οκτωβρίου 2015 #128 Share 31 Οκτωβρίου 2015 Τελικα το ξεκόλλησες το ενυδρείο ; Και αν ναι με τι το έκανες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 1 Νοεμβρίου 2015 Author #129 Share 1 Νοεμβρίου 2015 Προς το παρόν ξεκόλλησα την κόντρα. Ξεκίνησα με πετονιά αλλά κοβόταν πολύ εύκολα και τελικά τελείωσα με το ξυράφι που έχει πάνω η ξύστρα για τις κεραμικές εστίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 1 Νοεμβρίου 2015 #130 Share 1 Νοεμβρίου 2015 Προσπάθησε να δοκιμάσεις για κάτι τετοιο , και αν κόβεται βάλε τον διπλό, και να κανεις παλινδρομικές κινήσεις σαν να είναι είναι πριόνι http://www.tsago.gr/gr/xondriki/apokriatika/spaggoi Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 1 Νοεμβρίου 2015 Author #131 Share 1 Νοεμβρίου 2015 Χοντρό είναι αυτό ρε, πως θα περάσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 1 Νοεμβρίου 2015 #132 Share 1 Νοεμβρίου 2015 Χοντρό είναι αυτό ρε, πως θα περάσει; Ειναι να γίνει η αρχή, μετά προχωράει , στην αρχη κάνεις παλι παλινδρομικές κινήσεις μέχρι να μπει ανάμεσα στα τζάμια, αν είναι πολύ στενά το βάζεις μονο, δεν θέλει δύναμη για να μη κοπεί, οι παλινδρομικές κινήσεις είναι αυτες που σκίζουν τη σιλικόνη, σαν πριόνι δηλαδή Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 1 Νοεμβρίου 2015 Author #133 Share 1 Νοεμβρίου 2015 (edited) Και με την πετονιά παλινδρομικές έκανα αλλά έβαζα και λίγη δύναμη προς τη σιλικόνη ώστε να εισχωρήσει η πετονιά γιατί από μόνη της δεν την έκοβε. Και εκεί ήταν που μου έσπαγε. Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 1 Νοεμβρίου 2015 #134 Share 1 Νοεμβρίου 2015 Και με την πετονιά παλινδρομικές έκανα αλλά έβαζα και λίγη δύναμη προς τη σιλικόνη ώστε να εισχωρήσει η πετονιά γιατί από μόνη της δεν την έκοβε. Και εκεί ήταν που μου έσπαγε. Ο σπαγος, επειδή δεν είναι λείος όπως η πετονια κόβει καλύτερα με παλιδρομικες κινήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 5 Νοεμβρίου 2015 Author #135 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Ψάχνω που ψάχνω αφορμή να ξεκολλήσω την μπροστινή μεριά, μήπως βρήκα την ευκαιρία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 5 Νοεμβρίου 2015 #136 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Χμ, μάλλον πρέπει να το κάνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 5 Νοεμβρίου 2015 Author #137 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Το ξεκόλλημα άρχισε. Έχω όμως την υποψία ότι το τζάμι είναι κομμένο παράγωνο γιατί στην πάνω μεριά εφάπτοταν 100% τα τζάμια μεταξύ τους σε σημείο να μην περνάει η πετονιά ενώ στην κάτω όχι. Αν είναι έτσι δεν μπορώ να κάνω τίποτα :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 5 Νοεμβρίου 2015 #138 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Οπου δεις πως ζορίζει η κατάσταση, ζεσταίνεις ελαφρα τη σιλικόνη με πιστολάκι, όχι να κάψει, απλά να το ζεστάνεις , η σιλικόνη γίνεται πιο ελαστική και περνάει η πετονιά ή ο σπάγγος πιο εύκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 5 Νοεμβρίου 2015 Author #139 Share 5 Νοεμβρίου 2015 (edited) Προς το παρόν το κάνω όπως και με την κόντρα, με το ξυράφι για τις εστίες. Τι μπορώ να κάνω αν ισχύει αυτό που είπα; Edit: με το δεν μπορώ να κάνω τίποτα, εννοώ με τον αέρα στη σιλικόνη. Έγινε επεξεργασία 5 Νοεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 5 Νοεμβρίου 2015 #140 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Τι εννοείς παραγωνα τα τζάμια ; Τα κατακόρυφα , χαμηλά έχουν κενό και υπάρχει σιλικόνη ανάμεσα ενώ ψηλά εφάπτονται ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 5 Νοεμβρίου 2015 Author #141 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Ακριβώς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 5 Νοεμβρίου 2015 #142 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Μηπως δεν είναι παραγωνα , αλλά οταν τα κόλλησαν , έσφιξαν πιο πολύ το πανω μέρος, με αποτέλεσμα να ακουμπησουν τα τζαμια στο επανω μέρος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 5 Νοεμβρίου 2015 Author #143 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Εγώ το κόλλησα. Δεν νομίζω να έγινε αυτό αλλά θα το κοιτάξω τώρα που το ξεκόλλησα. Θα καθαρίσω τις σιλικόνες και θα τα βάλω απλά να ακουμπάει το ένα το άλλο να δω αν υπάρχει διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Δεκεμβρίου 2015 Author #144 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 Μια ερώτηση. Πειράζει αν η στάθμη του νερού περάσει την κόντρα; Την έχω κολλήσει 4 πόντους απ' την κορυφή του ενυδρείου και θα χάσω μόνο από εκεί 8 λίτρα νερό αν έχω το νερό μέχρι την κόντρα. Χώρια το πάχος του χαλικιού θα μου βγουν περίπου 60 λίτρα καθαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 8 Ιανουαρίου 2016 Author #145 Share 8 Ιανουαρίου 2016 Μπήκε και η τρίτη λάμπα. 39 lumen ανά λίτρο βγαίνει τώρα αν το υπολογίσω σαν 77 λίτρα που είναι μεικτά. Αν αφαιρέσω τους 5 πόντους υπόστρωμα που μεταφράζονται σε 10 λίτρα νερό, βγαίνουν 45 lumen ανά λίτρο.Μέτριος με υψηλός φωτισμός Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 15 Ιανουαρίου 2016 Author #146 Share 15 Ιανουαρίου 2016 (edited) Το γιοφύρι της Άρτας τελειώνει . Έτσι λέω να ονομάσω το thread . Τέλειωσε και το έπιπλο. Φτιάχτηκε από 2.5άρι κοιλοδοκό και επενδύθηκε με μελαμίνη 18mm. Μας ταλαιπώρησε λίγο γιατί τα σίδερα δεν κολλήθηκαν ίσια (η ηλεκτροκόλληση τραβάει τα σίδερα και σου χαλάει το γώνιασμα) αλλά οκ κάναμε δουλειά. Πήρα και 3 πόντους fibran xps να βάλω το ενυδρείο να πατήσει πάνω του. Τιμές: 1 φύλλο εξηλασμένη πολυστερίνη fibran xps 3cm, διαστάσεις 0.60x1.25 = 5 ευρώ 60 μέτρα σοκοροταινία στο χρώμα του επίπλου: 5.80 ευρώ 4 μεντεσέδες κοντούς 16άριδες: 4.80 ευρώ Κοιλοδοκός 2.5 πόντους 6 μέτρα: δεν θυμάμαι ( φθηνά πάντως, γύρω στα 5 ευρώ και αν δεν κάνω λάθος ήταν 3 μέτρα η κάθε βέργα με κάθε επιφύλαξη. Έχω μνήμη ψαριού ) Μελαμίνη ρετάλι από ξυλαποθήκη: 18 ευρώ και μου έβγαλε όλο το έπιπλο εκτός από το ράφι που θέλω να φτιάξω μέσα. Χερουλάκια από praktiker: 1 ευρώ τα δύο Σύνολο: ~40 ευρώ Το ξύλο που βλέπετε πάνω απ' το έπιπλο δεν είναι του επίπλου, ρετάλι είναι για να φτιάξω πλαίσιο τριγύρω να μην φαίνεται το fibran. Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2016 - AgMa 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Φεβρουαρίου 2016 Author #147 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 Μιας και το ενυδρείο έχει τελειώσει πλέον, ας ολοκληρώσω το θέμα: Το ενυδρείο πάτησε σε εξηλασμένη πολυστερίνη fibran xps (σαν το γνωστό dow). Αφαίρεσα ένα κομμάτι στις διαστάσεις του stc 1000 και τον έβαλα εκεί μέσα (δυστυχώς δεν έχω φώτο της διαδικασίας). Εδώ φαίνεται λίγο στον πάτο του ενυδρείου το κόψιμο για τον controller: Για υπόστρωμα χρησιμοποίησα 2 7κιλες τσάντες seachem flourite black αφού πρώτα το ξέπλυνα 2-3 φορές σε κουβά να φύγει η πολύ λάσπη. Γενικά όπως θα δείτε δεν μου θόλωσε πολύ το νερό, αλλά πρόσεξα αρκετά όταν το γέμιζα. Επίσης κολλήθηκε στην πίσω μεριά του ενυδρείου μαύρο χαρτόνι: Ξεκίνησε το φύτεμα μετά από απολύμανση σε διάλυμα χλωρίνης: Και εδώ είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του: Δεύτερη μέρα: Αυτά 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 18 Φεβρουαρίου 2016 #148 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ωραιο εγινε. Και μολις φουντωσουν κ τα φυτα θα δειξει ακομα περισσότερο. Μια ερωτηση. Τα 14 κιλα flourite ποσο υψος σου δωσανε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Φεβρουαρίου 2016 Author #149 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Στην αρχή που το έβαλα χωρίς κλίση, περίπου 5 πόντους σε όλο το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Φεβρουαρίου 2016 #150 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Άντε επιτέλους !! Καλή αρχή και από εμένα αγορίνα!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος