jimmys01 22 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 22 Δεκεμβρίου 2014 Θέλω να κάνω μερική αλλαγή υποστρώματος. Έχω ψιλό χαλίκι και θέλω να βάλω χαλαζιακή άμμο στο φυτεμένο. Αγχώνομαι γιατι είχα 100+ αυγά απο helena τα οποία έχουν βγεί 3 βδομάδες τώρα και αν αφαιρέσω υπόστρωμα θα πάρω παραμάζομα και αυτά.. Μήπως ανησυχώ άδικα? Μήπως απλά να βάλω απο πάνω την άμμο και να μήν πειράξω το χαλίκι? Καμιά ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 22 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 22 Δεκεμβρίου 2014 Η άμμος δεν θα πάει από κάτω με τον καιρό ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Δεκεμβρίου 2014 #3 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Τα μωρα helena ζουν στην αμμο με διαφανο χρωμα για περιπου 6 μηνες.Εγω εκανα αλλαγη υποστρωματος τον τεταρτο με αποτελεσμα να τα χασω ολα και φυσικα το καταλαβα μετα.Κρατησα μονο 4 ενηλικα που εβγαλα με το χερι (τοσα ειχα βαλει εξ αρχης) και τωρα εχουν γεμησει το ενυδρειο αυγα παλι αλλα θα περιμενω αλλους 6 μηνες για να φανουν.Δυστυχως δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι γι'αυτο αν θελεις να αλλαξεις την αμμο αλλα μην σε ανησυχει αν κρατησεις εναν αριθμο που μπορεις να μαζεψεις σχετικα ευκολα θα ξανα γεννησουν.Απλα θα παρει λιγους μηνες μεχρι να δεις τα μικρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Δεκεμβρίου 2014 #4 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Αν αλλαξεις τον βυθο και οχι το υποστρωμα οπως λες γιατι το υποστρωμα ειναι το λιπασμα που βαζουμε κατω απο το χαλικι,θα χαλασεις τα παντα στο φυτεμενο και οχι μονο τα αυγα απο τα helena.Αν το κανεις θα εχεις πλεον εναν αστρωτο βυθο και πιθανοτατα τα φυτα σου δεν θα τα πανε καλα μεχρι να μαζευτουν οργανικα στο βυθο σου. Για τα helena σου απαντησε ο απο πανω μου που την πατησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmys01 23 Δεκεμβρίου 2014 Author #5 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Δέν ήξερα την διαφορά μεταξύ υποστρώματος και βυθού. Τεσπα πασπάλισα απο πάνω την άμμο και μόλις αυτή πάει κάτω απο τα χαλίκια θα βάλω και την υπόλοιπη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Δεκεμβρίου 2014 #6 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Αυτο ηταν λαθος που εκανες..δεν αναμειγνιουμε τετοια υλικα μεταξυ τους..Η αμμο επειδη θα παει απο κατω κα δεν θα υπαρχει κυκλοφορια εκει,θα σου πετρωσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmys01 23 Δεκεμβρίου 2014 Author #7 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Παρεμπιπτόντως δεν έχω υπόστρωμα. Περα του οτι δεν φαίνεται ωραία γιατί να υπάρχει πρόβλημα. Αν πετρώσει ποιο είναι το πρόβλημα. Εχω δει ενυδρεία με 7 χρόνια άμμο και ειναι κυριολεκτικά μαύρη απο τα 3 ψμ και κάτω τις σάπιες ρίζες τόσον χρόνων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Δεκεμβρίου 2014 #8 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Παρεμπιπτόντως δεν έχω υπόστρωμα. Περα του οτι δεν φαίνεται ωραία γιατί να υπάρχει πρόβλημα. Αν πετρώσει ποιο είναι το πρόβλημα. Εχω δει ενυδρεία με 7 χρόνια άμμο και ειναι κυριολεκτικά μαύρη απο τα 3 ψμ και κάτω τις σάπιες ρίζες τόσον χρόνων. Δεν μιλησα για υποστρωμα εγω.. Οταν η αμμος ειναι απο κατω και το χαλικι απο πανω,επειδη δεν υπαρχει κυκλοφορια στην αμμο κατω,αυτη πετρωνει με αποτελεσμα να δημιουργουνται αναεροβιες περιοχες που εχουν μεσα δηλητηριωδη αερια,τοξικα για τα ψαρια μας. Γι αυτο και λεμε οτι η αμμος μπαινει σκετη,να μην ειναι πολυ ψιλη σαν πουδρα και να μην ξεπερνα τα 5εκ υψος. Εσυ τωρα που εχεις αναμειξει αυτα τα 2 υλικα θα εχεις προβλημα με τον καιρο. Το χαλικι μπαινει μονο του η με υποστρωμα και η αμμος μπαινει παντα μονη της και χωρις υποστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmys01 23 Δεκεμβρίου 2014 Author #9 Share 23 Δεκεμβρίου 2014 Δεν μιλησα για υποστρωμα εγω.. Οταν η αμμος ειναι απο κατω και το χαλικι απο πανω,επειδη δεν υπαρχει κυκλοφορια στην αμμο κατω,αυτη πετρωνει με αποτελεσμα να δημιουργουνται αναεροβιες περιοχες που εχουν μεσα δηλητηριωδη αερια,τοξικα για τα ψαρια μας. Γι αυτο και λεμε οτι η αμμος μπαινει σκετη,να μην ειναι πολυ ψιλη σαν πουδρα και να μην ξεπερνα τα 5εκ υψος. Εσυ τωρα που εχεις αναμειξει αυτα τα 2 υλικα θα εχεις προβλημα με τον καιρο. Το χαλικι μπαινει μονο του η με υποστρωμα και η αμμος μπαινει παντα μονη της και χωρις υποστρωμα. Ok ευχαριστώ... Εν καιρό θα το διορθώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος