Jump to content

Λευκό Σημάδι Σε Σκαλάρι

Recommended Posts

Ίσως βοηθήσουν οι φωτό.

post-52615-0-35395000-1421096760_thumb.jpg

post-52615-0-13973200-1421096769_thumb.jpg

post-52615-0-01355100-1421096778_thumb.jpg

Όπως ήδη σου έγραψα πιο πάνω... η ανεβασμένη θερμοκρασία βοηθάει τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν (άρα κάνει κακό εν προκειμένω)... εσύ θέλεις να τα "διώξεις" (γι' αυτό και κάνεις θεραπεία).

Ένα video με καθαρή εικόνα... ΙΣΩΣ να ήταν πιο διαφωτιστικό.

Ο Σταμάτης μπορεί να βοηθήσει καλύτερα θεωρώ αλλά μάλλον λόγω φόρτου εργασίας... ΔΕΝ έχει μπει να το δει. Επειδή ΔΕΝ έχω διαβάσει όλο το θέμα... μόνο μπάνιο με bactopur direct έκανες ή αγωγή σε ολόκληρο το ενυδρείο;

Εγώ θα έβαζα σε πρώτη φάση 1-2 βαθμούς κάτω την θερμοκρασία... ΠΡΙΝ απλώσει κι άλλο.-

Έγινε επεξεργασία - diskus fan

Εν συντομία...

Με τον Σταμάτη συζητώ αλλά έχει να μπεί καμιά δεκαριά μερες και τρέχω....

Εκανα και μπάνια με το direct (4) μόνο του το ζωντανό και μετά ένα κύκλο θεραπείας με omnipur που τελείωσε την Τετάρτη 7-1-2015.

Όλα αυτά έγιναν μετά από συμβουλές του Σταμάτη....

Τα μπάνια ήταν σύμφωνα με τις οδηγίες ή σου είπε ο Σταμάτης πως να τα κάνεις;

Θεωρώ όπως το βλέπω ότι... είσαι πάλι στην αρχή... και πρέπει να γίνει κάτι δραστικό. Τα φάρμακα βέβαια... ΔΕΝ είναι (πάντα) καλό πράγμα... αλλά και το βαμβάκι που αρχίζει να βγάζει... δείχνει σοβαρό.

Προσωπικά θα έριχνα αλάτι (ΔΕΝ γνωρίζω τι άλλα ψάρια έχεις μέσα όμως... κι ΑΝ το ανέχονται)... 2 γραμμάρια ανά λίτρο.

ΑΝ γράψει ο Σταμάτης... κάνε ότι σου πει.-

ΥΓ. Και το κατέβασμα της θερμοκρασίας (που έγραψα πιο πάνω).

Έγινε επεξεργασία - diskus fan

Καλημερα. Τα μπανια εγιναν συμφωνα με τις οδηγιες του Σταματη. Οντως ειναι αποτην αρχη παλι το προβλημα και μαλλον σε μεγαλυτερη εκταση... ααποαλλα ψαρια ειναι ροδοστομοι, καρδιναλιοι, κορυ και sturistoma catfish. Δεν ξερω ποια ανεχονται η οχι το αλατι...ουτε ξερω τι να κανω τωρα που εξελισσεται ετσι....

Οι καρδιναλιοι παντως σιγουρα δεν το ανεχονται,το διαβασα προσφατα που εψαχνα κατι πληροφοριες.

Εχω δοκιμασει και το ανεχτηκαν. Μαλιστα το ψαρι θεραπευτηκε σε μια εβδομαδα (fungus).

Του εκανα και 2-3 20λεπτα μπανια σε μεγαλυτερη δοσολογια.

Mαζι με το αλατι εβαζα και melafix.

Μπορει να ξεκινησει με 1 γραμμ για 1-2 μερες και να ανεβασει στα 2, αν δει οτι δεν εχουν ουτε οι δικοι προβλημα.

Στους ιδιους καρδιναλιους και εγω εχω ριξει αλατι (στο παλιο ενυδρειο) και δεν ειδα καποιο προβλημα.

Που εισαι ωρε Σταματη!

Τα κορυντόρας... σίγουρα ΔΕΝ το ανέχονται.

Όλα τα ψάρια μάλλον τα έχεις υποβάλει σε "ζόρια"... με την θερμοκρασία στους 30 πάντως... ελπίζω να την κατέβασες.

Νοσοκομείο... υπάρχει;

Το... sturistoma catfish που έγραψες... ΔΕΝ βοηθάει (είναι γενικό και αφηρημένο... αφού αναφέρεται στο γένος)... γνωρίζεις ποίο ακριβώς έχεις;

Τα κόρυ... ποίο είδος;

Εχω δοκιμασει και το ανεχτηκαν. Μαλιστα το ψαρι θεραπευτηκε σε μια εβδομαδα (fungus).

Του εκανα και 2-3 20λεπτα μπανια σε μεγαλυτερη δοσολογια.

Mαζι με το αλατι εβαζα και melafix.

Μπορει να ξεκινησει με 1 γραμμ για 1-2 μερες και να ανεβασει στα 2, αν δει οτι δεν εχουν ουτε οι δικοι προβλημα.

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω... αλλά νομίζω καλύτερα θα ήταν... να βγει σε νοσοκομείο το ψάρι που έχει το πρόβλημα.

Με αυτό τον τρόπο... θα το αποφύγει κι όλας.-

Στους ιδιους καρδιναλιους και εγω εχω ριξει αλατι (στο παλιο ενυδρειο) και δεν ειδα καποιο προβλημα.

Που εισαι ωρε Σταματη!

Να κάνουμε και ολίγη γραμματική...

Ήθελες να γράψεις... που είσαι ωρέ Σταμάτη;

Ερωτηματικό... όχι θαυμαστικό!!!!!

:P

Ήθελες να γράψεις... που είσαι ωρέ Σταμάτη;Θαυμαστικο θαυμαστικο.......

Ήθελες να γράψεις... που είσαι ωρέ Σταμάτη;

Θαυμαστικο, θαυμαστικο.....

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω... αλλά νομίζω καλύτερα θα ήταν... να βγει σε νοσοκομείο το ψάρι που έχει το πρόβλημα.

Με αυτό τον τρόπο... θα το αποφύγει κι όλας.-

Ti θα αποφύγει;

Τα κορυ είναι panda, το στουρίστομα μοιάζει με αυτό http://www.planetcatfish.com/common/image.php?species=sturisoma_monopelte&image_id=9132.

Νομίζω ότι θα μπορέσει να υπάρξει νοσοκομείο, όχι τραγικά άμεσα όμως....(δλδ σημερα αυριο).

Α και η θερμοκρασία κατεβαίνει σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα 25,5-26 βαθμούς.

Ti θα αποφύγει;

Τα κορυ είναι panda, το στουρίστομα μοιάζει με αυτό http://www.planetcatfish.com/common/image.php?species=sturisoma_monopelte&image_id=9132.

Νομίζω ότι θα μπορέσει να υπάρξει νοσοκομείο, όχι τραγικά άμεσα όμως....(δλδ σημερα αυριο).

Να ρίξει αλάτι (ενυδρειακό εννοείται... όχι φαγητού ιωδιούχο) στο ενυδρείο... με τα υπόλοιπα ψάρια.

Καλά... τόσο χάλια Ελληνικά γράφω και ΔΕΝ είναι κατανοητά; :unsure:

Α και η θερμοκρασία κατεβαίνει σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα 25,5-26 βαθμούς.

Μια χαρά θα είναι... στους 26.-

Να ρίξει αλάτι (ενυδρειακό εννοείται... όχι φαγητού ιωδιούχο) στο ενυδρείο... με τα υπόλοιπα ψάρια.

Καλά... τόσο χάλια Ελληνικά γράφω και ΔΕΝ είναι κατανοητά; :unsure:

Απλά για να καταλαβαίνω εγώ καλύτερα....μια χαρά είναι τα ελληνικά σας κύριε........δισκοφανατικέ!!!

Όταν σου είπα να πάρεις το Omnipur μου είπες οτι με τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς ( όπως σου είχα ζητήση να κάνεις ) δεν είδες αποτέλεσμα .

Τελικά διαπιστώνω οτι δεν ανέβασες τη θερμοκρασία στους 30 , αλλά στους 28,5 την επόμενη ημέρα που πήγε 29,5 η θερμοκρασία τη χαμηλώνεις και τη μεθ επόμενη βλέπεις διαφορά στα στίγματα .

Τι να σου πω τώρα ......... απ ότι λέμε τα κάνεις όλα με καθυστερήσεις ...... πως να βγάλω συμπέρασμα .

Δεν ξέρω αυτη τη στιγμή αν έχουμε να κάνουμε με Ick ή με ontinium .

Το Ick σε αρκετές περιπτώσεις γυρνάει σε ontinium αν καθυστερήσουμε τη λήψη μέτρων .

Εχουμε και δύο μέρες που δεν μπορούμε να αγοράσουμε άλλο φάρμακο .

Βάλε το Omnipur και ο Θεός βοηθός .

Να το βάλεις όμως τώρα όχι αύριο , ότι λέμε ισχύει για τώρα .

Οι ασθένειες των ψαριών εξελίσσονται και μεταλλάσσονται όσο καθυστερούμε .

Παρασκευά επέτρεψε μου να προσθέσω,ότι έκανες ότι σου είπε ο Σταμάτης,αλλά όχι στον χρόνο που σου το πρότεινε,για όποιον λόγο και αν αργοπόρησες.Ωστόσο αυτό στοιχίζει στο ψάρι.Βγάλε φώτο καθαρές συνέχεια,ή και βίντεο, κ θα συμφωνήσω να βάλεις σε καραντίνα το ψάρι. :) Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

Ερωτησεις: εστω οτι ετοιμαζεται η καραντινα με φιλτρο-θερμοστατη

1) γεμιζω με νερο απο το κυριο ενυδρειο η απο βρυση και στρωνω (μπολι πχ απο το μςγαλο φιλτρο) ;

2)Η μεταφορα του ψαριου ακολουθει τον γνωστο τροπο προσαρμογης απο το ενυδρειο στην καραντινα και τουμπαλιν;

Νερο κ υλικο έτοιμο απο το ενυδρείο κ δεν έχεις φόβο.

Εχεις κάποια καραντίνα;Προσοχή μην είναι πολύ μικρή κ στρεσάρει το ψάρι :)

Λεω να ετοιμασω κανενα 40 λιτρο δοχειο.

Ο τρόπος που στήνεις το νοσοκομείο είναι συγκεκριμένος... ΔΕΝ ξέρω όμως... ΑΝ υπάρχει τέτοια περιγραφή στο forum.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω... αν και επισημάνθηκε και πιο πάνω είναι... γιατί καθυστερείς;

Ο τρόπος που στήνεις το νοσοκομείο είναι συγκεκριμένος... ΔΕΝ ξέρω όμως... ΑΝ υπάρχει τέτοια περιγραφή στο forum.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω... αν και επισημάνθηκε και πιο πάνω είναι... γιατί καθυστερείς;

Αύριο το μεσημέρι η καραντίνα θα είναι σε λειτουργία.

Αν θέλεις περίγραψέ μου το σωστό τρόπο στησίματος νοσοκομείου άμεσα για να μην καθυστερήσω! :bigemo_harabe_net-168:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...