georgerocks 15 Δεκεμβρίου 2014 #26 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Εγω νομιζω οτι προτεραιοτητα σου τωρα ειναι να δεις αν εχεις ακομα κατι ασβεστολιθικο για να μην κανεις αδικο κοπο με την τυρφη..... Αν εχεις την δυνατοτητα να δωσεις τα ψαρακια οπως λες,που θα τα δωσεις?Και θα τα ξαναπαρεις πισω μετα?Ή θα παρεις αλλα? Αν ειναι και μπορεις να κανεις τα πειραματα σου με αδειο ενυδρειο μεχρι να βρεις ισσοροπια και να το σταθεροποιησεις τοτε αυτο ειναι ο,τι καλυτερο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #27 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπαρχει κατι ασβεστολιθικο τωρα και το ph μου αυτη την στιγμη δεν ειναι 9 αλλα ουτε και 7,6.ph βρυσης εχω 8 οποτε ειμαι λιγο πιο κατω αυτη τη στιγμη.Αν τα δωσω θα παρω αλλα που να πανε στο ph της βρυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #28 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Αν και νομιζω οτι αξιζει να προσπαθησω να το ριξω με μικρες και συχνες αλλαγες.Δεν νομιζω πια να παιζει και τοσο ρολο η εξατμιση αν αναπληρωνω με μαλακο νερο απο τυρφη.Το πιο πιθανο ειναι να μην ηταν αρκετες 4 αλλαγες νερου για να το ριξουν απο 9 σε <7,6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 15 Δεκεμβρίου 2014 #29 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Συμφωνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 16 Δεκεμβρίου 2014 #30 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 η τυρφη στο φιλτρο θα σου κατεβασει και τις σκληροτητες και το ph.θα σου σκουρινει το νερο και σου απελευθερωσει τανινες και χουμικα οξεα τα οποια ειναι ιδανικα για ψαρια αμαζονιου.βεβαια μετα απο καποιες μερες σταματαει η δραση της και θελει αλλαγη. και συχνη παρακολουθηση ph. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Δεκεμβρίου 2014 #31 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 η τυρφη στο φιλτρο θα σου κατεβασει και τις σκληροτητες και το ph.θα σου σκουρινει το νερο και σου απελευθερωσει τανινες και χουμικα οξεα τα οποια ειναι ιδανικα για ψαρια αμαζονιου.βεβαια μετα απο καποιες μερες σταματαει η δραση της και θελει αλλαγη. και συχνη παρακολουθηση ph. Αυτα τα κανει η τυρφη και στο βαρελι,δεν τα κανει μονο στο φιλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 16 Δεκεμβρίου 2014 Author #32 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Λοιπον επανερχομαι με μετρησεις Βρυση ph 8 (μετρημενο μια φορα πριν δυο μηνες απο τεστ φιλου και σε πετ σοπ) gh 9 kh 8 Ενυδρειο ph >=7,6 (αχ αυτο το τεστ που πηρα που μετραει μεχρι εκει) να σημειωσω πως η επομενη προς τα κατω κλιμακα ειναι 7,2 οποτε και 7,4 να ειχα ιδιο χρωμα θα εδειχνε με το 7,6 θεωριτικα. gh 7 kh 6 Ειμαστε σε καλο δρομο νομιζω... Μλλον δεν ειναι ταγκανικα τελικα.. Για πειτε γνωμες και πως προχωραμε. Αξιζει να συνεχισω την προσπαθεια για πτωση του ph ή να βγαλω τα ψαρακια και να βαλω καποιο αλλο ειδος? Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2014 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 16 Δεκεμβρίου 2014 #33 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Συνιχισε οπως εισαι. Οι σκληροτητες (GH KH) δεν ειναι ψηλα για να φοβασαι μεγαλη μεταβολη. Απλα βαζε αργα το νερο μεσα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 16 Δεκεμβρίου 2014 #34 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Αν το παλευεις με την διαδικασια της τυρφης....κατι που εγω δεν εχω κανει μεχρι σημερα και δεν ξερω ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι.......τοτε συνεχισε και κρατα τους καρδιναλιους που ειναι πολυ ομορφα ψαρακια..... Αργα ή γρηγορα θα φτασεις σιγουρα τις τιμες που θες....υπομονη θελει! Δεν ξερω βεβαια αν τα ψαρακια ταλαιπωρηθηκαν απο ολο αυτο αλλα τωρα οτι εγινε εγινε..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 16 Δεκεμβρίου 2014 Author #35 Share 16 Δεκεμβρίου 2014 Συνιχισε οπως εισαι. Οι σκληροτητες (GH KH) δεν ειναι ψηλα για να φοβασαι μεγαλη μεταβολη. Απλα βαζε αργα το νερο μεσα. Τωρα ναι,σιγουρα θα γινει πιο αργα η μεταβολη. Αν το παλευεις με την διαδικασια της τυρφης....κατι που εγω δεν εχω κανει μεχρι σημερα και δεν ξερω ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι.......τοτε συνεχισε και κρατα τους καρδιναλιους που ειναι πολυ ομορφα ψαρακια..... Αργα ή γρηγορα θα φτασεις σιγουρα τις τιμες που θες....υπομονη θελει! Δεν ξερω βεβαια αν τα ψαρακια ταλαιπωρηθηκαν απο ολο αυτο αλλα τωρα οτι εγινε εγινε..... Δεν με εχει κουρασει προς το παρων.Για την ακριβεια η μονη διαφορα ειναι οτι τρεχει ενα βραδυ στο βαρελι,κατι που πρεπει να γινει ετσι κι αλλιως τωρα με τα κρυα μεχρι να πιασει θερμοκρασια. Απλα επειδη ειχα κανει μεγαλες αλλαγες νερου (κακως) ειχα αρχισει να αναρωτιεμαι αν κανω κατι ή παει στον βροντο ολο αυτο απο την εξατμηση του νερου. Οπως δειχνουν οι μετρησεις κατι γινεται με την σκληροτητα απλα θελει υπομονη ακομα γιατι ειχε παει σε πολυ υψηλα επιπεδα αφου ειχα κρατησει ολο το νερο στην αλλαγη βυθου για να μην χαθει η βιολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος