argy1 14 Δεκεμβρίου 2014 #1 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Ρε παιδια δωστε μου σας παρακαλω τα φωτα σας γιατι θα τρελαθω! Εδω και ενα μηνα και αφου αλλαξα το ασβεστολιθικο χαλικι μου με αμμο καταλληλη προσπαθω να ριξω την σκληροτητα με τυρφη.Προετοιμαζω το νερο σε βαρελι και οταν πεσει στο 6.6 κανω αλλαγη 30-40% στο νερο του ενυδρειου.Το νερο του ενυδρειου ειχε 9ph καθως στην αλλαγη του βυθου κρατησα ολο το νερο σε κουβαδες.Εδω και ενα μηνα λοιπον (4 αλλαγες νερου) συμπληρωνω χωρις ομως να το βλεπω να πεφτει.Δεν θα επρεπε να ειχε κατεβει? Σημειωνω πως δεν ξερω ακριβως τι ph εχει τωρα γιατι εχω υγρο τεστ της api που μετραει μεχρι 7,6 και μεχρι και σημερα μετραει ταβανι.Το νερο εχει γινει τσαγακι αλλα το ph τιποτα ακομα. Να κανω υπομονη και με αλλαγες σιγα σιγα θα το δω να πεφτει? Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την εξατμηση? Το ενυδρειο ειναι ανοιχτο με μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας με το περιβαλλον και συμπληρωνω 1.5 λιτρο την ημερα περιπου επεξεργασμενο με τυρφη. Τα λιπασματα τα εχω σταματησει ολα παρολο που εχω αρκετα φυτα αφου πανε μια χαρα.Κατι ασβεστολιθικο στο ενυδρειο αυτη την στιγμη δεν υπαρχει. Να βαλω τυρφη μεσα στο φιλτρο του ενυδρειου? Τι να κανω? Εν το μεταξυ αν ειναι απο εξατμηση ισως ειναι χειροτερο για τα ψαρια αυτο που κανω.Μηπως θα ηταν καλυτερα να τα αφησω σε νερο βρυσης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 14 Δεκεμβρίου 2014 #2 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Βασικα αυτο που δεν πρεπει να κανεις ειναι να ΜΗ δημιουργεις μεγαλες μεταβολες του πεχα μεσα στο ενυδρειο, και ιδιως πτωση του pH. (πχ μεχρι 0.2 πτωση το 24ωρο, θεωρειται απολυτως ασφαλες, παραπανω ζοριζονται τα ψαρια και ακομα παραπανω μπορει να πανε απο οσμωτικο σοκ.) Καλυτερα να γινεται η μεταβολη με μικρες και συχνες αλλαγες και με πολυ αργη εισαγωγη του νερου για να προλαβαινουν να προσαρμοζονται τα ζωντανα. στο ενυδρειο στις νεες τιμες. Αυτο που πρεπει να κανεις τελικα, ειναι να φερεις σταδιακα τις τιμες του νερου, σε ιδανικες για το ειδος των ψαριων που εχει το ενυδρειο. 9 pH???? Αν εχεις μεγαλη εξατμιση σε συμφερει να παρεις αντιστροφη οσμωση μονο και μονο για την αναπληρωση της εξατμισης, παρα ολα αυτα που τραβας με προετοιμασιες κλπ Δωσε τιμη GH KH και TDS (σε ενυδρειο και βρυση) και pH βρυσης, να δουμε τι αλλο μπορει να παιζεται. Γενικοτερα και πληροφοριακα, μην υπολογιζεις αθροιστικα τα ph των νερων που αναμιγνυεις. Δεν λειτουργει ετσι το θεμα. Παιζουν και αλλοι παραγοντες ρολο για το pH που θα βγει στο νερο που θα αναμιχθει. Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2014 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 14 Δεκεμβρίου 2014 #3 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Τεστ για τα ψηλα PH υπαρχουν, Η APi εχει το high range pH. Μετραει απο 7.4 - 8.8 Και η JBL εχει διάφορα Ενα που μετραει 3-10 http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2432/jbl-ph-test-30-100 7.4- 9.0 http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2434/jbl-ph-test-74-90 Και υποθετω και αλλες εταιρειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 14 Δεκεμβρίου 2014 Author #4 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Ph βρυσης εχω 8,για τα υπολοιπα θα πρεπει να προμηθευτω τεστ ή να μετρησω σε καποιο πετ σοπ.Την αντιστροφη οσμοση θα ηθελα να την αποφυγω κυριως για λογο φυτων χωρις ομως να ειμαι και απολυτος ομως,απλα ειπα να δοκιμασω με τρυφη για αρχη.Σε 4 αλλαγες νερου με 6,6 δεν θα επρεπε να εχει κατεβαι κατω απο 7,6 που μετραει το τεστ μου? Οσο για το 9 μην σου κανει εντυπωση,χωματοτεχνικη..το γνωστο θεμα απο το ενυδρειο μου ξεκινησε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 14 Δεκεμβρίου 2014 #5 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Μαλιστα καταλαβα. Προτιμω που δεν κατεβηκε με 4 αλλαγες τοσο. Ειπα το λογο Να δοξαζεις το θεο που δεν εχεις χασει ψαρι (αν και υποψιαζομαι οτι ζοριστηκαν πολυ και ευχομαι να μη σου βγαλουν προβληματα στην πορεια) Να ξερεις οτι συνηθως το οσμωτικο σοκ τελειωνει το ψαρι μετα απο κανα δυο μερες απο οταν την πατησε. Δεν το αφηνει στον τοπο. Να παρακολουθεις ανασες, πτερυγια και βλενη του σωματος των ψαριων, αν ειναι φυσιολογικα. Δεν μου ειπες τιμες GH KH τουλαχιστον (tds meter δεν θα εχεις, αφου δεν εχεις ΑΟ). Απο αυτες θα καταλαβουμε πολλα και θα κανονισεις την πορεια σου. Γιατι φοβασαι την ΑΟ με τα φυτα?? Δεν ειπα να βαλεις 100% ΑΟ (ακομα και να εβαζες δλδ υπαρχουν συμπληρωματα που το κανεις ιδανικο και για φυτα και για οτι θες) ΜΙξαρεις οσο χρειαζεται με βρυσης (προφιλτραρισμενο βρυσης, ιδανικα) και φερνεις την τιμη που ζουν τα ψαρια σου σε GH αρχικα. Με την ΑΟ, εκτος απο GH θα ριξεις και KH, και εμμεσα το pH. Φερνεις την GH στη μεση των ιδανικων τιμων (σταδικα παντα και την GH οπως το pH, με μικρες συχνες αλλαγες) και μετα περιμενεις και βλεπεις τι γινεται με την KH και το PH. Συνηθως ερχονται ολα οταν φερεις την GH. To pH μπορει να καθυστερησει να ερθει. Περιμενεις μερικες μερες πριν αποφασισεις να κατεβασεις κι αλλο την KH (για να πεσει το pH) Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2014 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 14 Δεκεμβρίου 2014 Author #6 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Ουτε τεστ για Gh kh εχω τωρα. Θα μετρησω αυριο και θα γραψω. Ο προβλημματισμος μου βεβαια ειναι αν πρεπει να συνεχισω (με πιο μικρη διαφορα στο ph αυτη τη φορα προφανως) να επεξεργαζομαι το νερο με τυρφη ή για τον λογο οτι δεν εχω καπακι προκαλω μεγαλυτερη ζημια με τις αυξομειωσεις απο αναπληρωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 14 Δεκεμβρίου 2014 #7 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Να ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο;Το νερό που χάνεις από εξάτμιση, με τι νερό το συμπληρώνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 14 Δεκεμβρίου 2014 #8 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να αναπληρωνεις με βρυσης γιατι ανεβαζεις κι αλλο τις σκληροτητες (και το πεχα). Θα πρεπει να αναπληρωνεις με νερο με μηδενικες GH KH (αν δεν θελεις να αλλαξουν οι τιμες στο ενυδρειο, αφου το νερο που εξατμιζεται εχει μηδενικες GH KH και ο χρονος αναμεσα στις αναπληρωσεις να μην ειναι μεγαλος και ανεβοκατεβαινουν οι τιμες) και αν πρεπει να κατεβασεις τις σκληροτητες γενικοτερα, θα κανεις μικρες και συχνες αλλαγες με πιο μαλακο νερο. Οσο πιο μαλακο ειναι το νερο που βαζεις, τοσο πιο μικρη και προσεκτικη θα πρεπει να ειναι η αλλαγη νερου. Πχ με αλλαγες με σκετη ΑΟ (για να πεσουν οι τιμες και οχι για μονιμα) να μην ειναι μεγαλυτερες απο 5-10%. Αν η gh εχει φτασει 20, με 5% αλλαγη, θα πεσει στο 19. Ειμαστε χαλαρα. Οσο πιο πολυ μαλακωνει το νερο, τοσο μικροτερη θα ειναι η πτωση (πχ στο 10 gh, με αλλαγη 10% με ΑΟ, πεφτεις στο 9, μια μοναδα και παλι) Πιο πανω απο 10% αλλαγη, καλυτερα οχι. Συνεχιζεις με 10%, μεχρι να το φερεις. Οχι πιο συχνα απο μια αλλαγη την μερα ή καθε δυο μερες. Χαλαρα. Η εβδομαδιαια αλλαγη ρουτινας (πχ 30%), αλλο πραγμα και για αλλο λογο, αυτη η αλλαγη. Την κανεις κανονικα σε ποσοτητα, αλλα με ιδιο νερο σε ph gh kh, ή ελαφρα πιο χαμηλες τιμες. Για τι ψαρια μιλαμε? Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2014 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 14 Δεκεμβρίου 2014 Author #9 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Να ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο;Το νερό που χάνεις από εξάτμιση, με τι νερό το συμπληρώνεις; Επεξεργασμενο με τυρφη,το γραφω και πιο πανω Το σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να αναπληρωνεις με βρυσης γιατι ανεβαζεις κι αλλο τις σκληροτητες (και το πεχα). Θα πρεπει να αναπληρωνεις με νερο με μηδενικες GH KH (αν δεν θελεις να αλλαξουν οι τιμες στο ενυδρειο, αφου το νερο που εξατμιζεται εχει μηδενικες GH KH και ο χρονος αναμεσα στις αναπληρωσεις να μην ειναι μεγαλος και ανεβοκατεβαινουν οι τιμες) και αν πρεπει να κατεβασεις τις σκληροτητες γενικοτερα, θα κανεις μικρες και συχνες αλλαγες με πιο μαλακο νερο. Οσο πιο μαλακο ειναι το νερο που βαζεις, τοσο πιο μικρη και προσεκτικη θα πρεπει να ειναι η αλλαγη νερου. Πχ με αλλαγες με σκετη ΑΟ (για να πεσουν οι τιμες και οχι για μονιμα) να μην ειναι μεγαλυτερες απο 5-10%. Αν η gh εχει φτασει 20, με 5% αλλαγη, θα πεσει στο 19. Ειμαστε χαλαρα. Οσο πιο πολυ μαλακωνει το νερο, τοσο μικροτερη θα ειναι η πτωση (πχ στο 10 gh, με αλλαγη 10% με ΑΟ, πεφτεις στο 9, μια μοναδα και παλι) Πιο πανω απο 10% αλλαγη, καλυτερα οχι. Συνεχιζεις με 10%, μεχρι να το φερεις. Οχι πιο συχνα απο μια αλλαγη την μερα ή καθε δυο μερες. Χαλαρα. Η εβδομαδιαια αλλαγη ρουτινας (πχ 30%), αλλο πραγμα και για αλλο λογο, αυτη η αλλαγη. Την κανεις κανονικα σε ποσοτητα, αλλα με ιδιο νερο σε ph gh kh, ή ελαφρα πιο χαμηλες τιμες. Για τι ψαρια μιλαμε? Καρδιναλιους. Τωρα ομως που το ξανασκεφτομαι το μεγαλυτερο λαθος ειναι οτι μαλακωνω το νερο τωρα αφου εχω σκοπο να προσθεσω κι'αλλα σε αριθμο.Φανταζομαι τι θα παθουν τα επομενα αν απο το πετ σοπ (βρυσης νερο) μπουν σε ενυδρειο με ph 6.7-7 (οταν το φτασω εκει).Οσο καλη προσαρμογη και αν γινει νομιζω θα υπαρχει προβλημμα.. Εν το μεταξυ η τελευταια αλλαγη εγινε εχθες,ας ελπισουμε... Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2014 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 14 Δεκεμβρίου 2014 #10 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Εννοώ βρύσης, Α/Ο, απιονισμένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 14 Δεκεμβρίου 2014 #11 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Επεξεργασμενο με τυρφη,το γραφω και πιο πανω Καρδιναλιους. Τωρα ομως που το ξανασκεφτομαι το μεγαλυτερο λαθος ειναι οτι μαλακωνω το νερο τωρα αφου εχω σκοπο να προσθεσω κι'αλλα σε αριθμο.Φανταζομαι τι θα παθουν τα επομενα αν απο το πετ σοπ (βρυσης νερο) μπουν σε ενυδρειο με ph 6.7-7 (οταν το φτασω εκει).Οσο καλη προσαρμογη και αν γινει νομιζω θα υπαρχει προβλημμα.. Εν το μεταξυ η τελευταια αλλαγη εγινε εχθες,ας ελπισουμε... Ναι, φερτο σε τιμες πετσοπ και μετα κατεβαζεις λιγο. Παντως ακομα και για αναπληρωση μονο της εξατμισης σε τετοια ενυδρεια, μια μικρη ΑΟ χρειαζεται. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 14 Δεκεμβρίου 2014 #12 Share 14 Δεκεμβρίου 2014 Επεξεργασμενο με τυρφη,το γραφω και πιο πανω Καρδιναλιους. Τωρα ομως που το ξανασκεφτομαι το μεγαλυτερο λαθος ειναι οτι μαλακωνω το νερο τωρα αφου εχω σκοπο να προσθεσω κι'αλλα σε αριθμο.Φανταζομαι τι θα παθουν τα επομενα αν απο το πετ σοπ (βρυσης νερο) μπουν σε ενυδρειο με ph 6.7-7 (οταν το φτασω εκει).Οσο καλη προσαρμογη και αν γινει νομιζω θα υπαρχει προβλημμα.. Εν το μεταξυ η τελευταια αλλαγη εγινε εχθες,ας ελπισουμε... Δεν θα παθουν τπτ... Με μια καλη προσρμογη ενα δυορο σταγονα σταγονα , δεν θα εχουν κανενα προβλημα. Καλο θα ητανε να παρεις μια Αο να γλιτωσεις , γιατι με την τυρφη δεν αξιζει... Πες μας οποτε μπορεις gh kh . Μην ανχωνεσαι τοσο για το ph , αρκει να το παρεις στις μεσες παραμετρους που προτιμα το ψάρι. Μπορεις να εχεις και μεταβολες μια μοναδας το 24ωρο χωρις κανενα απολυτως προβλημα, αρκει να γινεται αργα, οπως γινεται και στην φυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Δεκεμβρίου 2014 #13 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Πρωτα πεφτει το kh και μετα το ph,το kh παρασυρει το ph,οπωτε πρωτα μετρας kh για να δεις αν εχεις διαφορες και μετα μετρας το ph. Με 4 αλλαγες νερου με τυρφη,μη περιμενεις να δεις τρελες διαφορες σε νερο που εχει ph 9..Θελει πολυ υπομονη. Επισης,ειναι λαθος που ριχνεις τοσο πολυ το νερο που προετοιμαζεις.Θα πρεπει να το κανεις πολυ πιο αργα,δηλαδη αν το νερο του ενυδρειου σου εχει ph 8,εσυ θα φτιαξεις ph 7.5 οχι ph 6.5. Επισης,αν το νερο που συμπληρωνεις απο την εξατμιση ειναι βρυσης,τοτε τα κανεις ολα τζαμπα γιατι τα ανεβαζεις ολα παλι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #14 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Οχι το νερο που συμπληρωνω απο την εξατμιση ειναι επεξεργασμενο με τυρφη,το εχω γραψει και πιο πανω. Οποτε πιο συχνες αλλαγες με μικρη διαφορα σκληροτητας μεταξυ ενυδρειου και αλλαγης και υπομονη.Το καταλαβα.. Αυριο θα εχω μετρησεις kg και gh να σας γραψω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 15 Δεκεμβρίου 2014 #15 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Οχι το νερο που συμπληρωνω απο την εξατμιση ειναι επεξεργασμενο με τυρφη,το εχω γραψει και πιο πανω. Οποτε πιο συχνες αλλαγες με μικρη διαφορα σκληροτητας μεταξυ ενυδρειου και αλλαγης και υπομονη.Το καταλαβα.. Αυριο θα εχω μετρησεις kg και gh να σας γραψω. Σιγουρα ειναι καλύτερο αυτο, απο το να συμπληρωνες με βρυσης, αλλα και παλι την ανεβαζει τη σκληροτητα, αφου το νερο με την τυρφη δεν σου δινει μηδενικες τιμες οπως το νερο που εξατμιζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #16 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Αρα το καλυτερο θα ηταν να φτιαξω καπακι? Η απορια μου ειναι αν με την εξατμιση συγκεντρωνονται αλατα σε μικροτερη ποσοτητα νερου στο ενυδρειο και αυτο ανεβαζει την σκληροτητα.Γι'αυτο ανοιξα το θεμα ουσιαστικα.Για να δω αν εγω ριχνω το ph και η εξατμιση μου το ανεβαζει και τι θα μπορουσα να κανω γι'αυτο.Βεβαια επειδη το τεστ μου δεν μετραει πανω απο 7,6 οπως ξαναειπα ισως το ριχνω αλλα ακομα δεν φαινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Δεκεμβρίου 2014 #17 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Οταν το νερο εξατμιζεται τα αλατα μενουν μεσα.Οταν εσυ συμπληρωνεις νερο ειτε απο την βρυση,ειτε επεξεργασμενο με τυρφη,ανεβαζεις τη σκληροτητα του νερου. Βεβαια ειναι καλυτερο αυτο το νερο με την τυρφη απο της βρυσης αλλα και παλι σκληρενεις το νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #18 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Δηλαδη για αναπληρωση απο εξατμιση η α/ο ειναι μονοδρομος,μαλιστα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 15 Δεκεμβρίου 2014 #19 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Δεν ειναι απολυτο. Υπαρχουν περιτπωσεις που με καποιους τροπους την "ψιλογλυτωνεις", αλλα στη δικη σου περιπτωση, με ψαρια Αμαζονιου και με τις ρουτινες σου, δεν φαινεται ευκολο.ουτε ιδανικο. Μπορεις πχ να αναπληρωνεις με νερο τυρφης, και να κανεις και μια πολυ μεγαλη αλλαγη καθε τοσο, για να γινεται καποιο ψιλο-reset στις τιμες. Αλλα μανουρα. Μπορεις να το προσπαθησεις κι εσυ, αλλα το πιο πιθανο ειναι να κουραστεις οπως οι υπολοιποι και να ξεμπερδεψεις με μια ΑΟ. Αν ειχες αλλα ψαρια δεν θα ηταν προβλημα η εξατμιση. Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2014 - Jimi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #20 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 (edited) Υπαρχει βεβαια και το ενδεχομενο να βαλω τυρφη κατευθειαν στο φιλτρο του ενυδρειου.Εχω ηδη πολυ βιολογικο για τα ψαρια (παραπανω απο οτι χρειαζονται αλλα και για την αμμωνια που θα βγαλει η τυρφη) και εχω και ενα καδο αδειο.Εννοειται βεβαια οτι και το νερο της αλλαγης θα ειναι στο ιδιο ph με αυτο του ενυδρειου και οτι την τυρφη του φιλτρου θα την αλλαζω καθε μηνα για να μην σκουλικιασει.Ετσι δεν θα κραταω σταθερα τις τιμες? Ετσι κι αλλιως η τυρφη θα το ριξει οσο ειναι να παει και μετα θα μεινει εκει για παραδειγμα 6. Αυτη η περιπτωση πως σας φαινεται? Α/Ο ισως καποια στιγμη παρω αλλα τωρα ειλικρινα δεν θελω να δωσω ουτε 40 ευρω,με εχει γονατισει το ριμαδι και ειναι και δυσκολος μηνας γενικα. Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2014 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 15 Δεκεμβρίου 2014 #21 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Κατά την γνώμη μου όχι τύρφη στο ενυδρείο,θα έχεις κ πάλι σκαμπανεβάσματα. Βάλε καπάκι,γιατί πέρα απο την εξάτμιση καταναλώνεις σαφώς περισσότερα βαττ.Τα ανοικτά ενυδρεία έχουν την χάρη τους βέβαια,όταν μπαινουν φυτά επιφανειας ή υδρόφιλα φυτά,σκέπτεσαι κατι τέτοιο; Λύσε πρώτα το θέμα με την εξάτμιση,αλλιως διαφορά στο πεχα δεν θα δείς διαφορά. Και μην βάλεις άλλα ψάρια,ώσπου να πάρει το ενυδρείο τον δρόμο του. Κ αφου δεν θέλεις να πάρεις άμεσα ΑΟ,βάλε καπάκι κ συνέχισε τις αλλαγές σου.Βγάλε οτιδήποτε θεωρήσεις ασβεστολιθικο κ μην ξαναναπληρωσεις νερό βρύσης,αν χρειαστεί. Κ λιγο σπαμ,όπως το πας,απέδειξες ότι τα καρντιναλ έχουν ρίζες στην Τανγκανίκα κ θα τα βάζουμε με μουλτιφασιάτους... Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #22 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Χαχαχαχα!Μεταναστευουν οποτε δεν ξερεις καμια φορα..Μπορει να βρεθουν και Αφρικη! Περα απο την πλακα δυο στοιχεια που δεν θελω να χασω απο το ενυδρειο ειναι το ανοιχτο και τα φυτα.Φυτα επιφανειας εχω ηδη και γενικα εχω παει για ζουγκλα. Προτιμω να βγαλω τους καρδιναλιους παρα να κλεισω το ενυδρειο με καπακι.Ειπα να τους προσθερω σωστες συνθηκες αλλα αφου στο ενυδρειο μου δεν γινεται λογο εξατμισης βλεπω να τους βγαζω.. Τυρφη στο φιλτρο δηλαδη να μην βαλω ουτε για δοκιμη ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 15 Δεκεμβρίου 2014 #23 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Κατα την γνώμη μου,η τυρφή όσο θα είναι φρέσκια κ με 24ωρη παρουσία θα σου μαλακώσει όσο μπορεί κ γρήγορα το νερό.Που θα φτάσει με τετοιο πεχά δεν ξέρω.Βέβαια μετράει κ η ποσότητα που θα βάλεις.Κάποια στιγμή θα πέσει η απόδοση της οποτε πάλι θα αρχίσει η άνοδος.Θα πρέπει να είσαι συνέχεια με το τεστ στο χέρι κ θα παίξεις με την πιθανότητα,να εκθέσεις τα ψάρια σου σε απότομες μεταβολές. Κάποτε το δοκίμασα,με ταλαιπώρησε ομολογώ,κ ούτε έμεινα ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 15 Δεκεμβρίου 2014 Author #24 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Ωραια... Σε ευχαριστω για τις απαντησεις και τα υπολοιπα παιδια. Επειδη δεν θελω να με κουρασει και ηδη το βλεπω,μαλλον θα αποχωριστω τα ψαρακια μου και θα βαλω κατι που να μπορω να συντηρησω στο νερο του δικτιου μου. Βεβαια απο περιεργια αυριο θα μετρησω gh kh να δουμε τι γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 15 Δεκεμβρίου 2014 #25 Share 15 Δεκεμβρίου 2014 Πληροφοριακα τα cardinal σε πανεπιστημιακα πειραματα που εγιναν η ανοχη τους στο pH για 96 ωρες ηταν pH 2.6 - θανατοι 100% pH 3.1 - θανατοι 72% pH 3.6 - θανατοι 45% pH 4.3 - θανατοι 15% pH 4.7 - θανατοι 5% pH 5.2 - θανατοι 0% pH 8.4 - θανατοι 0% pH 8.8 - θανατοι 42% pH 9.3 - θανατοι 100% 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος