Jump to content

Παρουσίαση 200 Λίτρα Tanganiyka

Makisperama

Recommended Posts

Η αλήθεια είναι ότι γουστάρω να βάλω άλλα δεν θέλω να έχω πρόβλημα με τα ψαράκια!!

Πες ότι δεν βάζω τι αλλά ψαράκια μπορώ να βάλω μαζί με τα ornatus μου???!

Με τα ψαράκια δεν θα έχεις πρόβλημα αν έχεις κάνει σωστό στήσιμο!

Τώρα αν μείνεις μόνο σε πετρόψαρα θα μπορούσες να βάλεις και κανά κάλβο..

:)

Καλως ηρθες στην αφρικη φιλος!Δεν εχω εμπειρια απο αλλα ειδη,απ την αρχη,εδω κ 4 χρονια,ειμαι φανατικος αφρικανός αλλα πιστευω οτι θα σου αρεσει κ σενα κυριως λογο συμπεριφορων που θα βλεπεις στο ενυδρειο σου.Πες μας ομως λιγο τι μηκος εχει το ενυδρειο σου & ποσα λιτρα?Βασικα πιστευω οτι καποια στιγμη θα μπριζωθεις & θα θελεις να μην βλεπεις μονο ενα ειδος,οποτε διμορφωσε απο τωρα το aquαscape σου.Ισως να μπορεις να βαλεις κ neolamprologus leleupi ή & altolamprologus calvus ή neolamprologus brichardi αλλα θα πρεπει να μας πεις τις διαστασεις του ενυδρειου σου.Παντως,αν & ειναι καθαρα θεμα γουστου κ εννοειτε οτι εσυ θα κανεις οτι σου αρεσει,εντελως φιλικα,αυτοι οι κυβολιθοι μου μοιαζουν τελειως αφυσικοι!Ή εστω ασε αυτους αλλα βαλε μονο ενα ειδος πετρας.

Έγινε επεξεργασία - johnbaggios
  • Like 1

Βαζεις ανετα 2 ειδη απο τα παραπανω,Ενα ζευγαρακι απ το καθενα.Παιρνεις 5-7 μικρα απ το καθε ειδος κ μολις σχηματιστουν τα ζευγαρια απομακρυνεις τα υπολοιπα.Ή ετοιμο ζευγαρι πιστοποιημενο.

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):1χ50χ40

Συνολικά Λίτρα:200

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά:

Ψάρια:6 ornatus

Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο:

Πέτρες:διαφορες

Ξύλα:

Άλλα διακοσμητικά :

Υπόστρωμα:

Βυθός:carat 6

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):t5

Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση:tetra ex 700

Θέρμανση/ Ψύξη:Θερμοστάτης 300w

Λίπανση:

Παροχή CO2:

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή:

Παράμετροι

pH:8

Γενική σκληρότητα (GH):1w

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):13

Αμμωνία (ΝΗ3):0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3):10

Φωσφορικά (PΟ4):

Μέση Θερμοκρασία (°C):26

Συντήρηση

Αλλαγές νερού:30% την εβδομάδα

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:

Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Καλησπέρα στην παρέα

Ήρθε η ώρα να σας δείξω το ενυδρείο μου

Και μερικές φώτο από τα ornatus μου στο σύνολο 6

Ελπίζω να σας αρέσει

Το 100χ50χ40, το 50 είναι μήκος ή ύψος?

Εγώ προτείνω να μην μπεις στη διαδικασία να βάλεις κοχυλόψαρα, αφού σου αρέσουν τα νταμάρια.

Διαμορφώνεις λίγο καλύτερα τα νταμάρια σου και βάζεις 2 είδη πετρόψαρα.

Βγάζεις ζευγάρι από το κάθε είδος και απομακρύνεις τα υπόλοιπα.

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Βαζεις ανετα 2 ειδη απο τα παραπανω,Ενα ζευγαρακι απ το καθενα.Παιρνεις 5-7 μικρα απ το καθε ειδος κ μολις σχηματιστουν τα ζευγαρια απομακρυνεις τα υπολοιπα.Ή ετοιμο ζευγαρι πιστοποιημενο.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και με τα ornatus που έχει; Έχει 6.

Και αν πρέπει να αφήσει ζευγάρι, αυτό ισχύει ακόμα και περίπτωση που είναι το μοναδικό είδος σε ένα τέτοιο ενυδρείο;

Ή παίρνεις χαρτόνακι στα μέτρα σου, ή βάφεις την πλάτη με μπογιά (δεν ξέρω περαιτέρω για το είδος).

Πας στο βιβλιοπωλείο, διαλέγεις ένα χαρτόνι και το κολλάς εξωτερικά στο πίσω μέρος του ενυδρείου. Καλύτερα πάντως χαρτόνι για να δείς αν σ'αρεσει και μετά αν θές βάφεις την πλάτη

• Like 1

Για φοντο υπαρχουν πολλες επιλογες!Εγω δεν θα σου προτεινα να βαψεις την πλατη γιατι καποια στιγμη

θα τη βαρεθεις και τοτε θελει πολυ δουλεια για αλαγμα!Χαρτονι οπως ειπανε και ποιο πανω με χρωμα που να ταιριαζει

στα γουστα σου και στα ψαρακια σου,πλαστικη διαφανεια που υπαρχει σε ολα τα pet shop που απ τη μια ειναι μαυρη

απ την αλλη παρουσιαζει καποιο βυθο οπωτε διαλεγεις,και μετα παμε σε ποιο ακριβα γουστα που ειναι οι ποιο εντυπωσιακες

αλλα και ποιο ακριβες οι 3d πλατες!!Βεβαια μπορεις παντα να πειραματηστεις με πολλες πετρες ιδιου ειδους που να

τις διαμορφωσεις ετσι ωστε να γεμιζουν την πλατη αλλα να παρεχουν και καταφυγιο στα ψαρακια!Το ιδιο μπορεις να κανεις

και με καποια ειδη φυτων!

Ωραία έχω καταλήξει θα βάλω μπλε σκούρο χαρτόνι

Ούτε εγώ θέλω το βάψιμο για τον λόγο που είπε ο φίλος από πάνω!!

Τώρα θέλω να μου προτείνεται τι φυτά να βάλω το ξέρω ότι είναι περιορισμενες οι επιλογές

Με τις πέτρες είσαι εντάξει; Θα τις αφήσεις έτσι;

Φιλαράκι μου, χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω, πιστεύω πως ενώ τώρα μπορεί να φαίνεται πως τα ψάρια τα πηγαίνουν καλά, όμως με την πρώτη γέννα, τα Brichardi δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Είναι πολύ πιο κυριαρχικά και περιοχικά ψάρια σε σχέση με τα άλλα. Αυτό που σου προτείνω είναι να απομακρύνεις τα brichardi, ή αν θες να κρατήσεις μόνο αυτά, απομάκρυνε τα άλλα δύο είδη. Ίσως φαίνεται αποθαρρυντικό ή δεν ξέρω τι, όμως είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τα χειρότερα και ιδιαίτερα το δικό σου άγχος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, διότι πιθανότατα θα πάει.

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά στο ενυδρείο μου αρχίζει και εμφανίζεται καφέ άλγη στα τζάμια τι κάνω την καθαρίζω η την αφήνω να κάνει το κύκλο της?

Καλησπέρα/μέρα :P

Καθάρισε τουλάχιστον το μπροστά τζάμι, αν σου αρέσει άσε τη στα πλαινά και το πίσω μέχρι ένα λογικό όριο βέβαια (ανάλογα το γούστο πάντα!)

Τώρα αν αρχίσει να πιάνει και σε πέτρες, θα κάνει τον κύκλο της όπως είπες, οπότε μην ανησυχείς!

• 2 months later...

Καλησπέρα παιδιά σήμερα έτσι όπως χάζευα το ενυδρείο μου Και κοιταγα τις κρυψώνες είδα μικρά ornatukakia

Ατελείωτη χαρά

Αυτα ειναι τα ωραια του χόμπι !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...